Obecny czas: Pią, 31.07.2026, 13:23

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 2093 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 96, 97, 98, 99, 100, 101, 102 ... 105  Następna
Życie wokół nas... 
Autor Wiadomość
Moderator
Awatar użytkownika

Miejscowość: Bydgoszcz
Samochód: Opel Astra II
Post Re: Życie wokół nas...
POŃCZAK napisał(a):
Ja jeżdżę na wszystkie parkingi i mam wyje**ne. Na LPG na Twojej trasie wydałbym 279zł, wydałeś więc ponad 350zł na tuska mogąc jechać jeszcze raz na taką wycieczkę. Miłej jazdy na PB :twisted:

Akurat nie na Tuska :twisted: Tankowałem w innych krajach ;)

Czw, 26.07.2012, 21:08
Awatar użytkownika

Miejscowość: Bielsko-Biała
Samochód: E36 318ti / 626 gf
To na innego Putina xD

Pią, 27.07.2012, 17:18
Moderator
Awatar użytkownika

Miejscowość: ignorant motoryzacji
Samochód: hiszpański szajs
Kobi napisał(a):
Ja właśnie wróciłem z wakacji z trasy Bydgoszcz - Karpacz, Karpacz - Praga, Praga - Drezno, Drezno - Bydgoszcz - łącznie 1550 km. Na PB wydałem jakieś 650 zł ;) Nie mi to oceniać czy to dużo czy mało

ogromnie dużo :twisted:

Kobi napisał(a):
Co ciekawe gdybym miał LPG mógłbym się pożegnać z parkowanie w dwóch hotelach :lol:

baskont, musiałbyś miec napisane na przedniej szybie "LPG 4ever <3" zeby ktos się pokapował. Poza tym gdzieś czytałem że to niezgodne z prawem, skoro masz legal lpg, z ważną unijną homologacją to nie możesz byc dyskryminowany imho :>

Nie, 29.07.2012, 12:57
Awatar użytkownika

Poza tym jak masz wlew LPG pod klapką (tak powinno być!) i dobrze zestrojoną instalację (lub wyregulowaną) to jedyne co czuć z wydechu to woń 15W40 Shell Helix. Przynajmniej u mnie :twisted:

Nie, 29.07.2012, 13:26
Moderator
Awatar użytkownika

Miejscowość: ignorant motoryzacji
Samochód: hiszpański szajs
u mnie większym problemem jest Grundstückverschmutzung 15W40 Schweinegas pollution

Nie, 29.07.2012, 13:40
Awatar użytkownika

Miejscowość: ZS
Samochód: E39 & S203
pizdłem na podłogę i się nie podnoszę

nawet nie wiem co tam napisałeś ale sam fakt że skleciłeś taki długi wyraz po niemiecku totalnie mnie rozniósł

Nie, 29.07.2012, 16:50
Awatar użytkownika

Dzisiaj pożegnałem się z kartą w mBanku. Było ok, ale opłaty za nieużywanie zabiły ideę darmowego banku. Podobno Alior ma darmową kartę (tzn bez miesięcznych opłat) dla Euronet/Cash4You. Sama aktywacja kosztuje 10 zł. Ktoś miał styczność z tą opcją?

Nie, 29.07.2012, 18:06
Moderator
Awatar użytkownika

t0m3k911 napisał(a):
Dzisiaj pożegnałem się z kartą w mBanku. Było ok, ale opłaty za nieużywanie zabiły ideę darmowego banku. Podobno Alior ma darmową kartę (tzn bez miesięcznych opłat) dla Euronet/Cash4You. Sama aktywacja kosztuje 10 zł. Ktoś miał styczność z tą opcją?

No fakt. Kiedyś wszystko było darmowe. Ale jak ktoś normalnie korzysta z konta czyli korzysta z karty płacąc za różne transakcje to prowadzenie konta jest darmowe. Poza tym z tego co się orientuje prowadzenie kosztuje 2 zł ? Co więcej nie wiem czemu, ale co miesiąc dostaje około 30 złotych zwrotu za korzystanie z karty :lol: Mi pasi :)

Nie, 29.07.2012, 18:55
Awatar użytkownika

Ciekawe na czym te zwroty polegają? Zapewne musisz robić duże zakupy :twisted: .
Ja uznałem, że w 90% używam samego konta, a nie karty, więc jest mi zbędna co najmniej do października. Nawet jeśli Alior nie wypali, mam kartę ze Skoku, która również jest darmowa (dla studentów), lecz wypłaty za free tylko w ich bankomatach.
Sądziłem, że w mBanku wystarczy wypłacać miesięcznie więcej niż 100zł z bankomatu, ale gdy i tak mi odliczało te 2 zł to rozumiem, że chodzi o zakupy kartą?

Gdy zakładałem w 2010 kartę mbankową sam się sobie dziwiłem, że wszystko może być za darmo, no ale teraz to już wszystko jasne. Nałapmy lemingów, niech wszyscy zrobią kartę i będziemy kosić. Z przyzwyczajenia i wygody przez rok się wstrzymywałem z likwidacją, kolega już w tamtym roku uciekł :)

Nie, 29.07.2012, 19:07
Moderator
Awatar użytkownika

Narzekając na koszta konta w mBanku to na prawdę nie wiem czego oczekujesz :lol: Dopłaty za to, że nie korzystasz w żaden sposób z ich usług?

Miałem styczność z tą usługą, zanim sam sobie konto tam założyłem i ciężko znaleźć inną tak dobrą, prostą i tanią ofertę. Owszem, jedyne koszta to 2 zł za miesiąc, lecz wystarczy zapłacić miesięcznie 100 zł kartą w sumie by było free... czy ty czytasz chociaż ogólne regulaminy?

Pon, 30.07.2012, 0:11
Moderator
Awatar użytkownika

Miejscowość: Łódź / Warszawa
Samochód: Fiat Delta 3
pardon napisał(a):
u mnie większym problemem jest Grundstückverschmutzung 15W40 Schweinegas pollution

kenji napisał(a):
pizdłem na podłogę i się nie podnoszę

nawet nie wiem co tam napisałeś ale sam fakt że skleciłeś taki długi wyraz po niemiecku totalnie mnie rozniósł

to po prostu "skażenie gruntu" :mryellow:

Pon, 30.07.2012, 5:26
Moderator
Awatar użytkownika

choopster napisał(a):
http://autokult.pl/2012/06/08/wyscig-mistrzow-swieto-polskiego-motorsportu-na-stadionie-narodowym?utm_source=Facebook&utm_medium=Link+20%3A00&utm_campaign=Fanpage

Masz tu te swoje motorsporty na stadionie. Jak widać w Polsce też się da.

Chyba coś się jednak zmieniło ... Race of Champions będzie na narodowym ale w...Tajlandii

http://www.motorsport.v10.pl/Race,of,Ch ... 81734.html

Czw, 02.08.2012, 21:59
Awatar użytkownika

i gdzie twoje boge
jak zawsze mam rację, precz z polsko

Pią, 03.08.2012, 0:39
Awatar użytkownika

Miejscowość: CT/CGR
Samochód: stary
http://wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/ ... 0#opinions

Leża. Mam nadzieję, że nikt z rządzących nie podejmie wspaniałej decyzji o pomocy dla naiwnych ludzi. Swoją drogą muszę przyznać, że Plichta ma łeb do interesów. Jak uda mu się z tego całego zamieszania wyjść cało (a pewnie tak będzie) to gratulacje. Wykiwać tylu ludzi - chyba ostatnio tak się udało Grobelnemu.

Wto, 07.08.2012, 16:24
Moderator
Awatar użytkownika

Wpadłem dziś do Tesco przelotem po wodę. Tesco bezobsługowe, kupiłem wodę za 1,49 zł i dostałem reszty 3,50 zł. Nie ma upierdliwej pani, która pyta czy może być winna grosika. Bezduszny automat do skroił bez skrupułów.

Śro, 22.08.2012, 18:15
Awatar użytkownika

Miejscowość: Zagłębie Dąbrowskie
Samochód: Bravo T-Jet
Upierdliwej pani nie było by gdyby wcześniej nie obsługiwała upierdliwych klientów upominających się o swój grosik.

Fan włoskich samochodów od zawsze na zawsze

Śro, 22.08.2012, 19:58
Moderator
Awatar użytkownika

To jest moja kasa, skoro mają cenę kończącą się na x,99 to problem z wydawanie mnie naprawdę nie interesuje. Niech zaokrąglą ceny, bo ogólnie 1 czy 2 grosze to bezsens w obiegu IMO.

Śro, 22.08.2012, 20:15
Awatar użytkownika

Miejscowość: Zagłębie Dąbrowskie
Samochód: Bravo T-Jet
Ja wiem że to bezsens ale przecież to nie pani przy kasie ustala ceny.

Fan włoskich samochodów od zawsze na zawsze

Śro, 22.08.2012, 20:21
Moderator
Awatar użytkownika

A ja nie jestem odpowiedzialny za zatowarowanie w grosiki kasy i naprawdę mnie to nie interesi ;) Jasne to pierdoła i nigdy się z tego powodu jakoś nie spinam, jedynie uważam to za lekko ciekawą ironię, że nawet automat tego grosika nie wydaje ;)

Śro, 22.08.2012, 20:54
Awatar użytkownika

Miejscowość: Inowrocław | Poznań
Najgorsze jest to, że pani w kasie grosika może być dłużna, jednak gdy klientowi brakuje grosika, to już nic nie sprzeda :P

Śro, 22.08.2012, 21:21
Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 2093 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 96, 97, 98, 99, 100, 101, 102 ... 105  Następna