|
|
Obecny czas: Pią, 31.07.2026, 14:06
|
Zobacz posty bez odpowiedzi | Zobacz aktywne tematy
| Autor |
Wiadomość |
|
Tapir
Samochód: Uno / Saab 900 2.0T
|
 Re: Życie wokół nas...
I co to zmienia? Napisałem jak byk, że zawyżyłem marżę, żeby było lepiej widać różnicę a teraz się wszyscy do tego przyczepią nie zwracając uwagi na resztę posta... No i niech zarobią na tej puszce 2,5zł, szał normalnie, ale zdarli! To policz teraz, ile muszą sprzedać, żeby zarobić stówę, którą dołożyli do tankowania 
_________________ Nie mam problemu z alkoholem. Mam problem z pieniędzmi na alkohol.
|
| Wto, 10.07.2012, 6:33 |
|
 |
|
ssebittro
|
Tak, ale to jednodniowy , chwyt marketingowy . Chodziło mi o to że stacje zarabiają głównie na sklepie . Kilka lat temu , to samo zrobił RMF, tylko że wtedy to rozgłośnia pokrywała koszty Vat-u i akcyzy . Bo pewnie Tusk wysłaby do każdego, kto tego nie robi GROM  Tu też ktos za to płaci .
_________________ Teoretyk ostatnio ...
|
| Wto, 10.07.2012, 22:27 |
|
 |
|
Tapir
|
Sranie w banie (nie obraź się Kenuś). Ile razy robiłeś zakupy na stacji w przeciągu ostatniego roku? Bo ja raz kupiłem paluszki na kacu. Przemnóż tą marżę, jaka by nie była, na litrze paliwa razy kilku kupujących na minutę na większej stacji razy przeciętne tankowanie. Owszem, kokakola i snikersy to dodatek ale stacje tylko z tego nie żyją i IMO w mojej chińskiej matematyce wychodzi, że zarabiają głównie nie na puszkach z Colą a na sprzedaży paliwa.
_________________ Nie mam problemu z alkoholem. Mam problem z pieniędzmi na alkohol.
|
| Wto, 10.07.2012, 22:54 |
|
 |
|
ssebittro
|
Jak masz prywatną stacje , to jedynie będziesz mógł kupić paliwa, po takiej cenie że marże będziesz miał jednocyfrową , po przecinku i zerze oczywiście. Przyjmij logo koncernu , z sprawa będzie wygladac inaczej . Takie są ogólne trendy w tym kraju , koncerny dążą do tego żeby wyeliminować konkurencję . I się im na to pozwala. Za kilka lat pozostaną tylko stacje koncernów, a to już praktycznie monopol, bo łatwo kilku dużym firmom , nieoficjalnie dogadać się z cenami. A taki np Lukoil, w centrum Tychów , to jak dla mnie , od 20 do 6-tej rano sklep monopolowo-spożywczy a nie stacja benzynowa. A najbardziej śmieszne jest , jak ludzie chwalą że na stacji koncernowej X , jest lepsze paliwo niż , na stacji koncernowej Y . A gość co wozi PB na te stacje , śmieje się że na bazie mają tylko dwa zawory na PB95 i PB98 , do wszystkich stacji w regionie  A jedynym kto nie brał w łape , jest tylko Jezus i tylko dlatego że miał ręce gwożdziami do krzyża przybite  PS. Nie chciałem obrazić , nikogo uczuć religijnych, to autentyczny cytat 
|
| Wto, 10.07.2012, 23:21 |
|
 |
|
Ice
Moderator
|
Z paliwem miałbyś rację, gdyby nie roczne raporty, w których okazuje się, że na niektórych to samo paliwo potem jednak jest nieco inne... magia? Nie. Cóż z tego, że dostawca ten sam, skoro na miejscu z paliwem mogą się dziać różne rzeczy. Rzadko to rzadko, ale jednak się tak dzieje.
_________________ | pajacyk.pl • polskieserce.pl | Kliknij raz dziennie. Codziennie.
|
| Wto, 10.07.2012, 23:48 |
|
 |
|
ssebittro
|
Roczne raporty , przypominają mi kabaret Laskowika i Smolenia. Jedno koło jest zepsute ! Nie siejcie mi defetyzmu ! Trzy koła są dobre Jak do paliwa dodasz jakiś procent , jakiegoś "produktu" to już nie jest paliwo , tylko środek zapobiegający zamarzaniu . I kij wie czy nie wlałeś tego właśnie do baku  Poczujesz ? Na rzepakowym też diesel pojedzie A patentów , jest pewnie wiele ... Kocham Polske 
|
| Śro, 11.07.2012, 0:31 |
|
 |
|
Ice
Moderator
|
LPG niby też wszędzie z podobnego źródła, a na jednym jedzie inaczej niż na drugim - o ilości przejechanych km nie wspominam. I owszem, czasem jest to efekt placebo, a czasem realna różnica. Więc nie marginalizujmy tego problemu, chociaż nie da się ukryć że wielu kierowców miewa też i placebo.
_________________ | pajacyk.pl • polskieserce.pl | Kliknij raz dziennie. Codziennie.
|
| Śro, 11.07.2012, 10:42 |
|
 |
|
lordzofmafia
Samochód: Das Auto mit TDI
|
Chciałbym jeździć na placebo  Szkoda tylko, że silniki nie wiedzą o jego istnieniu 
_________________ Old Opels never die!!! Opel - Wir lieben autos Od dużej pojemności lepsza jest tylko jeszcze większa pojemność - A. Opel 08.2007 - 08.2010 - '93 Opel Vectra GT - Rost In Peace ;(
|
| Śro, 11.07.2012, 11:36 |
|
 |
|
POŃCZAK
Samochód: E36 318ti / 626 gf
|
Przecież było już paliwo homeopatyczne 
_________________ http://www.tanidrift.pl
|
| Śro, 11.07.2012, 12:47 |
|
 |
|
lordzofmafia
Samochód: Das Auto mit TDI
|
Ale tylko w AR 
_________________ Old Opels never die!!! Opel - Wir lieben autos Od dużej pojemności lepsza jest tylko jeszcze większa pojemność - A. Opel 08.2007 - 08.2010 - '93 Opel Vectra GT - Rost In Peace ;(
|
| Śro, 11.07.2012, 18:47 |
|
 |
|
kulikowski
|
_________________ no i jest! Solidarni z Ukrainą
|
| Wto, 17.07.2012, 10:50 |
|
 |
|
Tapir
|
Nie wierzę, że można być tak naiwnym, żeby wierzyć, że faktycznie to może coś zmienić... Wprowadzenie rejestrowanych pre-paidów normalnym użytkownikom utrudni życie, przestępca o ile będzie rozgarnięty to bez problemu da sobie radę (podobnie jak np. z zakładaniem konta bankowego na żula Mietka spod bloku za flaszkę wódki, metoda tzw. na słupa często uzywana przez oszustów na Alledrogo).
|
| Wto, 17.07.2012, 11:20 |
|
 |
|
BmwM5
|
W zachodniej europie jest już tak od dawna. Zresztą zwykłe "na kartę" i tak odchodzą do lamusa, a większy udział mają mixy niż typowe numery "na kartę" a tak to jednak zawsze też większe prawdopodobieństwo będzie ze ktoś się wjebie jak debil za przeproszeniem.
_________________ Grip, grip, grip, front-end push, wheel-twirling, slide, crash, hospital. That’s kind of how it goes. - Krótki opis jazdy samochodami marki Audi.
what happened, happened and couldn't have happened any other way
|
| Wto, 17.07.2012, 13:13 |
|
 |
|
POŃCZAK
|
Pier**le inwigilację w d*pe.
|
| Śro, 18.07.2012, 22:39 |
|
 |
|
Ice
Moderator
|
Chciałem się podzielić z Wami tematem dotyczącym zarobków. Od wczoraj wróciłem na stare śmieci i pracuje w knajpie, w której pracowałem z 4-5 lat temu. Obecnie jestem u siebie w Radomiu i chcę coś w wakacje dorobić. Rozmawiając wczoraj z dwiema dziewczynami po gastronomiku koparka mi opadła, jak usłyszałem, że są kebabownie w Radomiu, gdzie ludzie zarabiają 3,5 na godzinę i ponoć to są dobre warunki  KU*WA  Ja wiem, że różne są stopnie desperacji, ale z całym szacunkiem trzeba być idiotą. Rejestrując się jako bezrobotny można mieć więcej nie pracując od rana do nocy. Do tego puszki zbierając można chyba na tym lepiej wyjść. Nie wiem jak w innych miastach, ale tu jest spora rzesza ludzi, którzy z braku laku lecą na taką pierwszą dostępną ofertę i wiadomo, że każdy to wykorzystuje. Drugi przykład to ludzie z Worka - agencji dobierającej pracowników na markety. Dziewczyny na kasach po marketach siedzą za 4,5 zł na godzine, gdzie myślałem, że takie stawki po prostu nie istnieją nigdzie, szczególnie że to teoretycznie normalna praca i w oparciu o duże firmy. To już kuźwa za rozdawanie ulotek dają najbidniej te a 5 zł. Ja jako dzieciak roznosiłem ulotki przez miesiąc za 4,20 i uważałem to za makabrę, ale jako 16'latek to jednak coś dorobiłem do kieszonkowego. U Was też słyszycie o takich herezjach? Takich "pracodawców" powinno się przecież z miejsca spalić.
|
| Sob, 21.07.2012, 9:55 |
|
 |
|
POŃCZAK
|
PRZECIEŻ W POLSCE JEST TAK JAK W USA A W DODATKU MOŻEMY MNIEJ ZARABIAĆ BO WSZYSTKO JEST TAK DUŻO TAŃSZE.
|
| Sob, 21.07.2012, 12:07 |
|
 |
|
pardon
Moderator
Samochód: hiszpański szajs
|
... precz z polską ... podziękuj tuskowi za podniesienie podatków i kosztów pracy ...
_________________ instalacje elektryczne bielsko-biała Czysciwo Bielsko pralnia dywanów puławy Domy Mieszkalne Pościel dla dzieci fan alfa romeo na wieki Moderator też człowiek - nabija posty i trolluje i ch*j
|
| Sob, 21.07.2012, 12:27 |
|
 |
|
BmwM5
|
1% watu ot mi dużo. to nie tusk tylko chciwość samych pracodawców jest problemem. i nie tylko to, problemem jest też ich krótkowzroczność. gdyby podnieśli płace to byłoby więcej pieniędzy na rynku, człowieka byłoby na więcej stać, i więcej hajsu by do niego wróciło, i rynek by się rozkręcał. zwiększyłyby się obroty, i można by było inwestować, banki przychylniej by patrzyły na firmy z większymi obrotami, łatwiej by było o hajs na inwestycje, które produkowały by kolejny hajs, i koło się zamyka. no ale nie... trzeba się nachapać. precz z debilizmem i krótkowzrocznością a nie z polską.
_________________ Grip, grip, grip, front-end push, wheel-twirling, slide, crash, hospital. That’s kind of how it goes. - Krótki opis jazdy samochodami marki Audi.
what happened, happened and couldn't have happened any other way
|
| Nie, 22.07.2012, 16:26 |
|
 |
|
Ice
Moderator
|
Chciwość owszem, bywa. Ale prawdziwym problemem są jednak koszta pracy. Wiele osób by znalazło normalne, legalne zatrudnienie gdyby nie fakt, że muszą pracodawce kosztować oprócz pensji dodatkowe ~700 zł co jest chorą kwotą.
|
| Nie, 22.07.2012, 20:12 |
|
 |
|
Grzyws
Samochód: Bravo T-Jet
|
Niech zlikwidują śmieciówki i pieprzonych pośredników pracy którzy zabierają 40 % wypłaty to już będzie lżej.
_________________ Alfa Romeo Fabricca Italiana Automobili Torino
Fan włoskich samochodów od zawsze na zawsze
|
| Nie, 22.07.2012, 20:56 |
|
|