|
|
Obecny czas: Śro, 22.04.2026, 17:59
|
Zobacz posty bez odpowiedzi | Zobacz aktywne tematy
| Autor |
Wiadomość |
|
Ice
Moderator
|
 Re: Złomnik Corner
hiob napisał(a): To ciekawe, bo u nas, według znajomego mechanika, Czecha, Volvo to najtańsze auto do naprawy. Części na złomach multum i niezwykle tanie. Inny nasz znajomy tak się tym przejął, że kupuje nałogowo stare Volva i ma ich już siedem.  Stare Volva... a nie takie jak S60 poprzedniej generacji 
_________________ | pajacyk.pl • polskieserce.pl | Kliknij raz dziennie. Codziennie.
|
| Nie, 17.06.2012, 14:37 |
|
 |
|
Opelu
|
A propos Volvo... Coś dla Kenjego:   To już trochę mniej podobne, ale nadal Volvo: 
_________________ "Being second is to be the first of the ones who lose." Ayrton Senna da Silva Motor Show 2012
|
| Pon, 18.06.2012, 16:57 |
|
 |
|
ssebittro
|
bartez napisał(a): kenji napisał(a): Małopolska?  Tak  Kiedyś, chyba w jakimś programie , słyszałem tak mi się zdało , raczej legende, że opadający bagażnik tego Jaga, powstał niejako przez przypadek. Ciężarówka wiozła glinianą formę karoserii, do wzorcowni i na nierównościach, tył lekko siadł . Ustawili maszyny, wg glinianego wzorca i produkcja ruszyła, za póżno było już na korektę. Trochę to , jak dla mnie naciągane, bo w zasadzie do tego powinien być dołączony rysunek z wymiarami , no ale, tak na pewno jest ciekawiej 
_________________ Teoretyk ostatnio ...
|
| Pon, 18.06.2012, 20:26 |
|
 |
|
kenji
Samochód: E39 & S203
|
Opelu, dzięki za wrzutę Na 480tkach się nie znam, ale a wygląda świetnie, to może być chyba wersja GT albo Collection (ostatnie 480 sztuk), bo tego ospojlerowania nie widuje się często. A zdjęcie tego jaga robione naprzeciwko Merca 124 coupe z którejś z poprzednich stron 
_________________ locha lover
|
| Pon, 18.06.2012, 20:45 |
|
 |
|
Alfisti4ever
Samochód: Włoski
|
ssebittro napisał(a): Ciężarówka wiozła glinianą formę karoserii, do wzorcowni i na nierównościach, tył lekko siadł . Ta wzorcownia to w Polsce się znajdowała czy jak  Ciekawa ta historia a samo auto piękne 
_________________ Alfa Romeo - la meccanica delle Emozioni Dźwięk V6 Busso o poranku, jak espresso dla uszu! La vita è troppo corta per non guidare italiano!
Why can't we just love everybody and judge them by the car they drive?
|
| Pon, 18.06.2012, 20:45 |
|
 |
|
Opelu
|
Od znajomego dostałem jeszcze jedno Volvo, paczcie i podziwiajcie: 
_________________ "Being second is to be the first of the ones who lose." Ayrton Senna da Silva Motor Show 2012
|
| Pon, 18.06.2012, 20:51 |
|
 |
|
kenji
|
Buehehe, to auto brata mojego znajomego  Jakieś stare zdjęcie chyba, bo teraz jest już "ołosiowane" forumowo 
|
| Pon, 18.06.2012, 20:55 |
|
 |
|
Opelu
|
Sądzę że to zdjęcie z zeszłego tygodnia, a kumpel robi na tej stacji od 2 miechów więc na bank nie starsze niż 2 miesiące. To jest 740 90'-93' czy 940?
|
| Pon, 18.06.2012, 20:59 |
|
 |
|
kenji
|
740. Dziwne, bo na fotach z VF łosie są... a może już ją pogonił. Właściciel ma jeszze takie cudo: 
|
| Pon, 18.06.2012, 21:24 |
|
 |
|
Opelu
|
Zacne 343, szwedzki Golf jest wysoko.
|
| Pon, 18.06.2012, 21:40 |
|
 |
|
hiob
Samochód: 328i F30;M3 E90;126p
|
Opelu napisał(a): Zacne 343, szwedzki Golf jest wysoko. Jaki tam on szwedzki. Holenderskie auto z silnikiem od Renówki. Przy okazji, dla ochłody, jakaś archiwalna fotka z drogi, bo podobno u Was upały: 
_________________ FORUM
YOU TUBE
|
| Wto, 19.06.2012, 0:29 |
|
 |
|
Opelu
|
|
| Wto, 19.06.2012, 0:37 |
|
 |
|
hiob
|
Opelu napisał(a): Zazdroszczę Ci Hiob, z tego co widzę to stężenie złomnika na prowincji w USA jest ogromne... To prawda, ale wynika to z prostego faktu, że tu już wiele księżyców temu nasycenie rynku samochodami było olbrzymie. W USA praktycznie już przed II Wojną każda rodzina miała samochód, albo dwa, czy trzy. Na dodatek wtedy ich nie "recyklingowano" i rdzewieją gdzieś po preriach i pustyniach. A niektóre jeszcze jeżdżą: 
_________________ FORUM
YOU TUBE
|
| Wto, 19.06.2012, 1:22 |
|
 |
|
Opelu
|
Otóż to, przesyt rynku i ludzie mający gdzieś co się stanie z ich Chryslerem za 200$, dzięki czemu teraz my możemy podziwiać to co z nich zostało i te perełki którymi ktoś się opiekował.
|
| Wto, 19.06.2012, 1:25 |
|
 |
|
RR ltd Co.
Moderator
Samochód: Fiat Delta 3
|
Ciężarówka na ostatniej focie wymiata. A i Wołga jest przezajebista. 
_________________ Fanpage SamochodySwiata.pl || Mój Instagram
|
| Wto, 19.06.2012, 8:08 |
|
 |
|
LONT
|
Japońskie. Lubię. Daily driver. W dizlu. Student na uczelnię dojeżdża.  Ja wolałbym taką od ponczakowej.  Piękne, prestiżowe, rodzinne, TDi. Można chcieć czegoś więcej?  Teraz dające radość z jazdy: Taki Legend stoi od kilku lat na moim osiedlu. V6. Nie mogę namierzyć właściciela, ale chętnie bym go odpicował...  Celica III gen Coupe <3 Jak każdy japoński sportowy samochód gnił 5 lat temu pod kauflandem.   A to AE86 GT próbuję odkupić. Nieużywana od prawie 2 lat. 
|
| Wto, 19.06.2012, 15:15 |
|
 |
|
Opelu
|
AE 86 GT  Brałbym dwa od razu. A co do tego nie jestem pewny czy lepiej tutaj czy do "ciekawych samochodów", bo zaiste jest fantastyczna:  
|
| Wto, 19.06.2012, 15:55 |
|
 |
|
Alfisti4ever
Samochód: Włoski
|
Mmm Intergale  Piękna sztuka 
_________________ Alfa Romeo - la meccanica delle Emozioni Dźwięk V6 Busso o poranku, jak espresso dla uszu! La vita è troppo corta per non guidare italiano!
Why can't we just love everybody and judge them by the car they drive?
|
| Wto, 19.06.2012, 16:37 |
|
 |
|
hiob
|
LONT napisał(a): Japońskie. Lubię. Taki Legend stoi od kilku lat na moim osiedlu. V6. Nie mogę namierzyć właściciela, ale chętnie bym go odpicował...  Legend?  To jest Prelude drugiej generacji, z lat osiemdziesiątych. 
_________________ FORUM
YOU TUBE
|
| Wto, 19.06.2012, 16:58 |
|
 |
|
Ice
Moderator
|
Cudne te JDM'y 
_________________ | pajacyk.pl • polskieserce.pl | Kliknij raz dziennie. Codziennie.
|
| Wto, 19.06.2012, 17:12 |
|
|