Obecny czas: Czw, 16.04.2026, 10:34

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 21 posty(ów) ]  Idź do strony 1, 2  Następna
SAIC Maxus 
Autor Wiadomość
Moderator
Awatar użytkownika

Miejscowość: Łódź / Warszawa
Samochód: Fiat Delta 3
Post SAIC Maxus
Zdjęcia wersji SAIC Maxus V80 MPV / Da Tong (大通).
Cytuj:
Engine is a Eco-D 2.5 liter diesel from VM Motori with 100kw, good for a 160km/h top speed. S

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image
the tycho

Pon, 23.05.2011, 10:47
Awatar użytkownika

Post Re: SAIC Maxus
kupili licencjÄ™ od LDV?

Pon, 23.05.2011, 11:05
Moderator
Awatar użytkownika

Nie licencję, wykupili całą bankrutującą firmę

Pon, 23.05.2011, 11:06
Awatar użytkownika

Samochód: Viggen
A mógłby tak wyglądać Lublin..

http://www.hattrick.org/Signup/Invite.aspx?ref=2PU488

Pon, 23.05.2011, 13:58
Moderator
Awatar użytkownika

A bo Octagon, czy jak mu tam: e... Parawan, to gorzej wygląda od Maxusa?, przemyśl to, zygix

Pon, 23.05.2011, 14:01
Awatar użytkownika

Samochód: Viggen
eee.. z tego co wiem projekt LD 100 pare latek ma i pare latek temu,podczas wspólnego projektowania były jakieś przymiarki do produkcji w Lublinie.Za czasów Dełu jeszcze,więc zarówno 10 lat temu jak i teraz uważam,że Pasagon gorzej wygląda od Maxusa :wink:

http://www.hattrick.org/Signup/Invite.aspx?ref=2PU488

Pon, 23.05.2011, 17:59
Awatar użytkownika

Miejscowość: Częstochowa
Samochód: Polonez '95 1.6
RR ltd Co. napisał(a):
Image the tycho

Tego pana fabryka dorzuca gratis :?:

Co do projektu LD100 - tak, inżynierowie z Lublina projektowali go wraz z tymi ludźmi z LDV. Domyślnie produkcja miała ruszyć u nas - oprzyrządowanie, gotowe hale produkcyjne czekaly na rozkaz rozpoczecia wytwarzania. Ale DMP upadlo i sprzedano Anglikom to wszystko, co juz stalo w Lublinie. Auto bylo na 2001 rok nowoczesne i przyzwoite - ba, i dzisiaj jako Lublin sprzedawaloby sie dobrze. Powinowactwo z dawnym Daewoo widac w Maxusach jezdzacych po Polsce - kierownica, manetki od kierunkowskazow i wycieraczek wprost od Lanosa :>

Pon, 23.05.2011, 19:28
Awatar użytkownika

Miejscowość: Wrocław
Samochód: Włoski
Cytuj:
Image

Koleś chciał kupić vana, a miał do wyboru to albo Kie, i dowiedział się, że żona kupiła Carensa :wink:

Why can't we just love everybody and judge them by the car they drive?

Pon, 23.05.2011, 21:57
Moderator
Awatar użytkownika

IMO po prostu dopchał Alfę do lawetopasa i odpoczywa.

Pon, 23.05.2011, 21:58
Moderator
Awatar użytkownika

Ku&wa, nie zauważyłem wcześniej :mryellow:

Cytuj:
Shanghai Automotive Industry Corp. (SAIC) zaprezentował logo nowej marki Maxus (Datong) przeznaczonej dla lekkich samochodów dostawczych - informuje serwis China Car Times. Nazwa Maxus nie jest przypadkowa, ponieważ SAIC jest od dwóch lat właścicielem brytyjskiego producenta LDV. Jak podają źródła, pierwszym modelem który trafi na rynek z nowym logotypem będzie 16-miejscowy bus, którego produkcja odbywać się będzie w chińskich zakładach w Wuxi. Premiera pojazdu zaplanowała została na lipiec 2011.

To już druga, po Roverze, brytyjska marka która trafiła w ręce SAIC. Ten największy producent samochodów w Chinach ma już w swoim "portfelu" cztery marki samochodów komercyjnych, które powstały na wskutek podpisania umów joint-venture. Pierwsza z nich - Naveco - powstała jeszcze pomiędzy Iveco i Nanjing Autimotive, którego SAIC kupiło w 2007 roku. Spółka JV odpowiada za sprzedaż Iveco Daily na rynku lokalnym, absolutnego lidera segmentu. Kolejna z nich nazywa się Sunwin, a jej współwłaścicelem jest Volvo Group, które produkuje miejskie autobusy. Trzecim, ale najmniej znanym brandem jest Huizhong, producent szerokiej gamy pojazdów od lekkich vanów, na ciężkich ciągnikach siodłowych kończąc. Ostatnia marka - Hongyan - również powstała przy współpracy z Iveco, ale w tym przypadku chodzi o ciężkie samochody ciężarowe.

Nie wiadomo jeszcze jaka może być sprzedaż Maxusa w Chinach. Wiadomo natomiast że marka ta może w przyszłości stać się alternatywą dla Naveco. SAIC nadal ciężko pracuje nad tym, żeby wykreować swoją markę w segmencie autokarów oraz ciągników siodłowych. Kto będzie następny?

Image

Image

Image

Image

Image

autochiny.pl, chinacarforums.com,

Wto, 24.05.2011, 7:26
Awatar użytkownika

Miejscowość: Zagłębie Dąbrowskie
Samochód: Bravo T-Jet
Na pierwszy rzut oka kojarzy mi się z Transitem, po dłuższych obserwacjach muszę przyznać że wygląda świeżo i całkiem sympatycznie :)

Fan włoskich samochodów od zawsze na zawsze

Wto, 31.05.2011, 20:07
Moderator
Awatar użytkownika

Image

Image

Image

Image
carnewschina

Czw, 08.09.2011, 8:48
Awatar użytkownika

Hmm, to skoro zbankrutowali i przebrandowali siÄ™ na SAIC, to wtedy na pewno wycofali do jeszcze jako LDV Maxusa z polskiego rynku, ciekawe, bardzo niepostrzeĹĽenie to zrobili :twisted:

Czas dostrzec, że fora motoryzacyjne to siedlisko nieudaczników, którzy często nawet nie prowadzili samochodów, jakie skreślili za 'brzydki wygląd', cierpiących na przekonanie, że na prawdę znają się na motoryzacji, gdy... nie mają o niej pojęcia.
Nie marnuj życia, leć robić coś pożytecznego.

Czw, 08.09.2011, 16:22
Moderator
Awatar użytkownika

Image Image Image Image Image Image Image Image
chinacarforums

Sob, 24.09.2011, 21:39
Moderator
Awatar użytkownika

Kolejne zdjęcia niedoszłego Lublina
Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Wto, 29.05.2012, 21:58
Awatar użytkownika

Miejscowość: Miechów
A my teraz tłuczemy Pasagona :| :?

Śro, 30.05.2012, 21:42
Awatar użytkownika

Ten Maxus po chińskim przejęciu ma teraz masońskie logo :mryellow: :mryellow:

Czas dostrzec, że fora motoryzacyjne to siedlisko nieudaczników, którzy często nawet nie prowadzili samochodów, jakie skreślili za 'brzydki wygląd', cierpiących na przekonanie, że na prawdę znają się na motoryzacji, gdy... nie mają o niej pojęcia.
Nie marnuj życia, leć robić coś pożytecznego.

Śro, 30.05.2012, 22:02
Moderator
Awatar użytkownika

Dziś bardzo się zdziwiłem, gdy zobaczyłem ten samochód w Łodzi, na numerach PKS... Okazuje się, że te chińskie dostawczaki oferowane są pod marką Maxus, znalazłem w necie stronę przedstawicielstwa: http://maxus-pl.com/?strona=pojazdy_nowe
Pochodzą z produkcji w zakładach w Wlk. Brytanii
Cytuj:
Produkowane w Wielkiej Brytanii samochody dostawcze LDV MAXUS w wersjach furgon i podwozie do zabudowy dostępne są w wielu wariantach. Dopuszczalna masa całkowita 2.8t, 3.2t lub 3.5t trzy wysokości dachu oraz silniki o mocy 95KM 120KM lub 135KM spełniające normy emisji spalin EURO-4. Bogate wyposażenie standardowe: wspomaganie kierownicy, ABS+EBD, poduszka powietrzna kierowcy, elektrycznie podnoszone szyby, elektrycznie regulowane i podgrzewane lusterka boczne, radio + CD. Pojazdy posiadają gwarancję - 3 lata z limitem 160 000 km lub 4 lata z limitem 100 000 km.

Czw, 11.10.2012, 12:11
Awatar użytkownika

Trochę zalatuje Fordem Transitem...

Czw, 11.10.2012, 13:52
Awatar użytkownika

Miejscowość: WuWuA
RR ltd Co. napisał(a):
Dziś bardzo się zdziwiłem, gdy zobaczyłem ten samochód w Łodzi, na numerach PKS... Okazuje się, że te chińskie dostawczaki oferowane są pod marką Maxus, znalazłem w necie stronę przedstawicielstwa: http://maxus-pl.com/?strona=pojazdy_nowe
Pochodzą z produkcji w zakładach w Wlk. Brytanii
Cytuj:
Produkowane w Wielkiej Brytanii samochody dostawcze LDV MAXUS w wersjach furgon i podwozie do zabudowy dostępne są w wielu wariantach. Dopuszczalna masa całkowita 2.8t, 3.2t lub 3.5t trzy wysokości dachu oraz silniki o mocy 95KM 120KM lub 135KM spełniające normy emisji spalin EURO-4. Bogate wyposażenie standardowe: wspomaganie kierownicy, ABS+EBD, poduszka powietrzna kierowcy, elektrycznie podnoszone szyby, elektrycznie regulowane i podgrzewane lusterka boczne, radio + CD. Pojazdy posiadają gwarancję - 3 lata z limitem 160 000 km lub 4 lata z limitem 100 000 km.

Spróbuj w takim razie zamówić sobie Maxusa poprzez tą stronę.
To były auta produkowane jeszcze za czasów LDV w UK.
Ale LDV zbankrutowało i jednocześnie importer w PL także dał sobie spokój ze sprowadzaniem bo nie miał już czego sprowadzać.
Poza tym cena była kosmiczna w porównaniu z liderami rynku.
Jeśli chcesz zakupić sobie używanego Maxusa to daj znać, chętnie Ci dam do wyboru kilka sztuk, ale powodzenia z częściami do tego.

Śro, 17.10.2012, 13:21
Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 21 posty(ów) ]  Idź do strony 1, 2  Następna