|
|
Obecny czas: Czw, 30.04.2026, 9:50
|
Zobacz posty bez odpowiedzi | Zobacz aktywne tematy
| Autor |
Wiadomość |
|
choopster
|
 Re: 2012 Volvo V40
Według mnie Volvo nie jest gorsze od Alfy.. I w pełni zasługuje na premium'owe aspiracje  dobre wykonanie, dobra technologia, szanowana marka... czego chcieć więcej 
|
| Śro, 16.05.2012, 18:47 |
|
 |
|
bartez
Samochód: nazi hacz fwd pb
|
Iceman napisał(a): Cena przesadzona. 170 konną Giuliettę w Distinctive'ie można dostać w cenie niższej o 3 000 PLN, a wątpię że Volvo że jest bardziej Premium od Alfy. A na czym polega to premium w Alfie? Moim zdaniem Volvo zdecydowanie bardziej zasługuje na przynależność do klasy premium niż Alfa.
_________________ PB RWD jest wysoko
|
| Śro, 16.05.2012, 18:50 |
|
 |
|
okol
Samochód: ..i bez samochodu :(
|
^^ano ano! Gdzie tam dzisiejszej alfie do Volvo...? 
_________________ STOP! ukradaczom tożsamośći! i ACTA tez stop.
|
| Śro, 16.05.2012, 19:06 |
|
 |
|
Iceman
|
Wystarczy przejechać się typowym autem klasy C i Alfą, żeby poczuć różnicę na korzyść tej drugiej. Volvo z takimi cenami daje do zrozumienia, że jest lepsze o połowę, czego nie omieszkam sprawdzić już niebawem, bo nie ukrywam, że liczyłem na start poniżej 80 000 PLN.
| Śro, 16.05.2012, 19:13 |
|
 |
|
Alfisti4ever
Samochód: Włoski
|
okol napisał(a): Gdzie tam dzisiejszej alfie do Volvo...?  Panie, gdzie tam z jakimś volvem do Alfy  Lepiej wygląda, super jeździ a do tego tańsza  Nowe V40 to można porównywać do Delty która jest podobnie wyceniona tyle, że lepiej wygląda 
_________________ Alfa Romeo - la meccanica delle Emozioni Dźwięk V6 Busso o poranku, jak espresso dla uszu! La vita è troppo corta per non guidare italiano!
Why can't we just love everybody and judge them by the car they drive?
|
| Śro, 16.05.2012, 19:44 |
|
 |
|
Dżony
|
Heh, aż mi się przypomniał zeszłoroczny track day na mokrym torze Kielce. Pewien redaktor śmigał po nim Giuliettą QV, na pytanie jak jeździ odpowiedział "..ujowo" 
_________________ http://jkbudownictwo.pl/ - Projektowanie CAD, kosztorysowanie budowlane, wydruki wielkoformatowe, poligrafia . https://www.facebook.com/jkbudownictwo
|
| Śro, 16.05.2012, 19:57 |
|
 |
|
bartez
|
Alfisti4ever napisał(a): Panie, gdzie tam z jakimś volvem do Alfy  Lepiej wygląda, super jeździ a do tego tańsza  Nowe V40 to można porównywać do Delty która jest podobnie wyceniona tyle, że lepiej wygląda  A jeździłeś chociaż tą Giuliettą? I skąd wiesz, że nowe V40 jeździ gorzej? 
|
| Śro, 16.05.2012, 20:32 |
|
 |
|
Alfisti4ever
|
bartez napisał(a): Alfisti4ever napisał(a): Panie, gdzie tam z jakimś volvem do Alfy  Lepiej wygląda, super jeździ a do tego tańsza  Nowe V40 to można porównywać do Delty która jest podobnie wyceniona tyle, że lepiej wygląda  A jeździłeś chociaż tą Giuliettą? I skąd wiesz, że nowe V40 jeździ gorzej?  Wielkie poruszenie i obraza majestatu aaaaa gdzie ja napisałem, że jeździ lepiej 
_________________ Alfa Romeo - la meccanica delle Emozioni Dźwięk V6 Busso o poranku, jak espresso dla uszu! La vita è troppo corta per non guidare italiano!
|
| Śro, 16.05.2012, 21:46 |
|
 |
|
bartez
|
Znaczy się nie jeżdziłeś Cytuj: Panie, gdzie tam z jakimś volvem do Alfy  Lepiej wygląda, super jeździ a do tego tańsza Jak dla mnie powyższe zdanie daje do zrozumienia, że Giulietta lepiej jeździ niż Volvo, ale może nadinterpretuję 
|
| Śro, 16.05.2012, 22:02 |
|
 |
|
Alfisti4ever
|
bartez napisał(a): ale może nadinterpretuję  Nie jeździłem gdyż nie miałem sposobności  I faktycznie lekka nadinterpretacja bo jak mogę mówić, że jeździ lepiej skoro jeszcze nikt volvem nie jeździł 
|
| Śro, 16.05.2012, 22:22 |
|
 |
|
Michae
|
Alfa Łomero to premium? Lol.: Skoro Volvo jest złe i nie jest premium, ale za to Alfa jest, to ja już nie mam pytań  Naprawdę zaślepienie tą marką czasem mnie rozwala 
_________________ Czas dostrzec, że fora motoryzacyjne to siedlisko nieudaczników, którzy często nawet nie prowadzili samochodów, jakie skreślili za 'brzydki wygląd', cierpiących na przekonanie, że na prawdę znają się na motoryzacji, gdy... nie mają o niej pojęcia. Nie marnuj życia, leć robić coś pożytecznego.
|
| Śro, 16.05.2012, 22:49 |
|
 |
|
Alfisti4ever
|
Michae napisał(a): Alfa Łomero to premium? Lol.: Skoro Volvo jest złe i nie jest premium, ale za to Alfa jest, to ja już nie mam pytań A kto powiedział, że Volvo jest złe  Jeśli Alfa nie zasługuje na bycie miano premium to Volvo też nie bo są to porównywalne marki którym jeszcze troszkę brakuje do BMW/Audi/Mercedesa 
|
| Czw, 17.05.2012, 14:34 |
|
 |
|
elCoyote
Samochód: Volvo S80
|
Prezentuje się bardzo ciekawie, choć daleko mu do powalenia mnie na kolana. W dizajnie nowych modeli Volvo nie jestem przekonany do unoszącej się ku tyłowi linii okien. Nadaje to nieco dynamiki, ale również owocuje ogromną połacią blachy w tylnej części nadwozia, w której ginie nadkole.
_________________ Licencja na miłość Embargo na sen
|
| Czw, 17.05.2012, 14:41 |
|
 |
|
Michae
|
Alfisti4ever napisał(a): Jeśli Alfa nie zasługuje na bycie miano premium to Volvo też nie bo są to porównywalne marki którym jeszcze troszkę brakuje do BMW/Audi/Mercedesa Alfa całkowicie nie zasługuje. Volvo owszem, co pokazuje poziom wyposażenia, wykończenie i grupa docelowa.
_________________ Czas dostrzec, że fora motoryzacyjne to siedlisko nieudaczników, którzy często nawet nie prowadzili samochodów, jakie skreślili za 'brzydki wygląd', cierpiących na przekonanie, że na prawdę znają się na motoryzacji, gdy... nie mają o niej pojęcia. Nie marnuj życia, leć robić coś pożytecznego.
|
| Czw, 17.05.2012, 14:55 |
|
 |
|
Alfisti4ever
|
Michae napisał(a): Alfa całkowicie nie zasługuje. Volvo owszem, co pokazuje poziom wyposażenia, wykończenie i grupa docelowa. Ciekawe, ciekawe, ale jednak do Giulietta jest porównywana z BMW 1 i Audi A3 i wygrała to porównanie  Że niby jest gorzej wyposażona, gorzej wykończona i celuje w inną grupę docelową  3 x nie 
|
| Czw, 17.05.2012, 15:07 |
|
 |
|
choopster
|
Po tym, że wygrała jakieś porównanie zrobione przez dziadków w bluzach z polaru, wnioskujesz, że jest lepsza ? Sorry, ale Alfa NIE jest premium. Basta.
|
| Czw, 17.05.2012, 15:56 |
|
 |
|
bartez
|
Alfisti4ever napisał(a): Ciekawe, ciekawe, ale jednak do Giulietta jest porównywana z BMW 1 i Audi A3 i wygrała to porównanie  Że niby jest gorzej wyposażona, gorzej wykończona i celuje w inną grupę docelową  3 x nie  Sam stwierdziłeś kilka postów wyżej, że Volvo nie jest jeszcze dostępne, wiec siłą rzeczy nie mogło zostać porównane z niemieckimi konkurentami. Ale to kwestia czasu.
|
| Czw, 17.05.2012, 16:10 |
|
 |
|
Alfisti4ever
|
bartez napisał(a): Sam stwierdziłeś kilka postów wyżej, że Volvo nie jest jeszcze dostępne, wiec siłą rzeczy nie mogło zostać porównane z niemieckimi konkurentami. Pewnie będzie porównywane bo jest to model aspirujący do klasy premium i z tym się zgadzam  Alfa konkurując z BMW i Audi pokazała, że jest klasy premium choopster napisał(a): Sorry, ale Alfa NIE jest premium. Basta. Nie jest, bo co 
|
| Czw, 17.05.2012, 16:15 |
|
 |
|
choopster
|
Bo nie ma żadnych modeli lepszych niż kompakt. Bo ma słabszą renomę niż Audi czy Mercedes, a Premium to w głównej mierze właśnie renoma marki.
|
| Czw, 17.05.2012, 16:24 |
|
 |
|
Alfisti4ever
|
choopster napisał(a): Bo nie ma żadnych modeli lepszych niż kompakt. Bo ma słabszą renomę niż Audi czy Mercedes, a Premium to w głównej mierze właśnie renoma marki. Odświeżają gamę modelową i dlatego mają tylko 2 modele. Nowe modele mają być lepsze i dlatego dużo czasu zajmuje im opracowanie nowych modeli. Ma słabszą renomę ale stara się to nadrobić. Następca Alfy 166 ma mieć wspólna płytę z mniejszym modelem Maserati a Giulia może dostać napęd RWD. Niedługo pojawi się też 4C. Volvo też jest postrzegane niżej niż Audi czy Mercedes lub BMW ale chce poprawić swój wizerunek a na to trzeba czasu. 
|
| Czw, 17.05.2012, 16:48 |
|
|