|
|
Obecny czas: Czw, 30.04.2026, 7:50
|
Zobacz posty bez odpowiedzi | Zobacz aktywne tematy
|
Strona 1 z 1
|
[ 14 posty(ów) ] |
|
2012 Chevrolet Trailblazer / 2014 Isuzu MU-X
| Autor |
Wiadomość |
|
RR ltd Co.
Moderator
Samochód: Fiat Delta 3
|
 2012 Chevrolet Trailblazer / 2014 Isuzu MU-X
Na Bangkok International Motor Show zadebiutowała nowa ternówka Chevy'ego. Samochód daje nam wybór silników: 2,5l 150KM i 2,8l180 KM.       Cytuj: The new generation Chevrolet Trailblazer was unveiled in production form at the 33rd edition Bangkok International Motor Show in Thailand today. Apart from the restyled bumpers and the new exhaust which is not incorporated into the rear fascia anymore, the Trailblazer retains pretty much everything else seen on the concept version presented in Dubai last year.
GM's new "haul-anything, go-anywhere" SUV is based on the new global body-on-frame midsize truck architecture which means it should feature premium ride comfort, good handling dynamics and superior off-road capabilities.
Its interior uses a 3-row architecture featuring fold-flat seating, with the car available in two- and four-wheel-drive configurations, and equipped with GM's new four-cylinder Duramax turbo-diesel engines.
These engines have 2.5-litre and 2.8-litre displacements and can deliver 150 HP (110 kW) and 258 lb-ft (350 Nm) or 180 HP (132 kW) and 346 lb-ft (470 Nm) of torque respectively (6-speed automatic transmission). These figures drop to 324 lb-ft (440 Nm) for the 2.8-litre engine when the car is equipped with a 5-speed manual gearbox.
The new Trailblazer will uses a five-link rear suspension and coil springs throughout, and some its active and passive safety features include ESC (Electronic Stability Control), ABS, Hydraulic Brake Assist, Traction Control, Dynamic Rear Brake Proportioning, Electronic Brake-force Distribution, Panic Brake Assist and Hill Descent Control. carsession.com
_________________ Fanpage SamochodySwiata.pl || Mój Instagram
|
| Śro, 21.03.2012, 14:47 |
|
 |
|
morphy
Samochód: Opel Astra G Caravan
|
 Re: 2012 Chevrolet Trailblazer
O ile poprzedni Traiblazer strasznie mi się podoba i chętnie bym go przygarnął, o tyle ten nawet tamtemu nie dorasta do pięt. Nadwozie można przeboleć, ale za bardzo przekombinowali ze słupkiem C. Za to wnętrze tragedia. Silniki chyba z poprzedniej epoki. Z takiej pojemności wydobyć tylko tyle KM.  Do tego wątpie, że powstanie wersja SS, która była wisienką na torcie w poprzednim modelu. Miejmy nadzieje, że to nie trafi do nas. Wystarczy nam pickup.
|
| Śro, 21.03.2012, 15:28 |
|
 |
|
johny
Moderator
Samochód: Nazi-coupe 3.0 R6 Pb
|
No to chyba nie jest na USA tylko na rynki Chin itp, bo te silniki to śmiech, wygląd auta zresztą też. GM ma już całkiem nowoczesne silniki V6 które stopniowo wypierają klasyczne V8ki
_________________ To ucieleśnienie sportowego charakteru,dynamiki,zaawansowanej technologii i ponadczasowej funkcjonalnej elegancji,oznaczonym Biało-Niebieskim emblematem symbolizującym obracające się śmigło.Samochód tej marki posiadamy dla radości z jazdy
Broń Masowego Wyprzedzania
|
| Śro, 21.03.2012, 15:31 |
|
 |
|
lordzofmafia
Samochód: Das Auto mit TDI
|
Przecież to są diesele, więc nie jest najgorzej  A samo auto jest na rynki azjatyckie.
_________________ Old Opels never die!!! Opel - Wir lieben autos Od dużej pojemności lepsza jest tylko jeszcze większa pojemność - A. Opel 08.2007 - 08.2010 - '93 Opel Vectra GT - Rost In Peace ;(
|
| Śro, 21.03.2012, 15:33 |
|
 |
|
zygix
Samochód: Viggen
|
No właśnie..jak na Chiny i 'spółkę' to nie jest najgorzej z silnikami,wygląd zewnętrzny cienizna,ale jak na tamte rejony to daje nawet rade.. Cytuj: GM ma już całkiem nowoczesne silniki V6 które stopniowo wypierają klasyczne V8ki Dla mnie -niestety,osobiście skłaniam się ku tym drugim..
_________________ ,,Lepiej milczeć i sprawiać wrażenie głupca, niż przemówić i rozwiać wszelkie wątpliwości'' - Lincoln
http://www.hattrick.org/Signup/Invite.aspx?ref=2PU488
|
| Śro, 21.03.2012, 16:00 |
|
 |
|
RR ltd Co.
Moderator
|
 Re: 2012 Chevrolet Trailblazer / 2014 Isuzu MU-X
|
| Pon, 04.11.2013, 11:36 |
|
 |
|
james_gastovski
|
O, Isuzu jeszcze żyje.
_________________ Moja prospektów kolekcja niewielka
|
| Pon, 04.11.2013, 13:12 |
|
 |
|
RR ltd Co.
Moderator
|
|
| Pon, 04.11.2013, 13:23 |
|
 |
|
Michae
|
Szkoda, że nie klepią już osobówek 
_________________ Czas dostrzec, że fora motoryzacyjne to siedlisko nieudaczników, którzy często nawet nie prowadzili samochodów, jakie skreślili za 'brzydki wygląd', cierpiących na przekonanie, że na prawdę znają się na motoryzacji, gdy... nie mają o niej pojęcia. Nie marnuj życia, leć robić coś pożytecznego.
|
| Pon, 04.11.2013, 19:35 |
|
 |
|
bartez
Samochód: nazi hacz fwd pb
|
A coś ciekawego kiedykolwiek klepali? 
_________________ PB RWD jest wysoko
|
| Pon, 04.11.2013, 19:40 |
|
 |
|
RR ltd Co.
Moderator
|
|
| Pon, 04.11.2013, 19:54 |
|
 |
|
Michae
|
bartez napisał(a): A coś ciekawego kiedykolwiek klepali?  No poza takim Gemini, Aska albo Piazza to nie 
_________________ Czas dostrzec, że fora motoryzacyjne to siedlisko nieudaczników, którzy często nawet nie prowadzili samochodów, jakie skreślili za 'brzydki wygląd', cierpiących na przekonanie, że na prawdę znają się na motoryzacji, gdy... nie mają o niej pojęcia. Nie marnuj życia, leć robić coś pożytecznego.
|
| Pon, 04.11.2013, 21:38 |
|
 |
|
RR ltd Co.
Moderator
|
A mój faworyt to VehiCross 
|
| Pon, 04.11.2013, 21:58 |
|
 |
|
RR ltd Co.
Moderator
|
Taka ciekawostka: gdzie jadą przez centralną Polskę (Łódź) Chevrolety Trailblazery? Kierunek: południe, więc chyba Rosja odpada?  
|
| Pon, 10.11.2014, 21:17 |
|
|
|
Strona 1 z 1
|
[ 14 posty(ów) ] |
|