|
|
Obecny czas: Czw, 18.06.2026, 18:25
|
Zobacz posty bez odpowiedzi | Zobacz aktywne tematy
| Autor |
Wiadomość |
|
Michae
|
 Re: 2012 Volvo V40
Tylko, że C30 bazuje na przestarzałym 8-letnim S40, a wtedy to by dopiero było biadolenie jak na Audi i VW 
_________________ Czas dostrzec, że fora motoryzacyjne to siedlisko nieudaczników, którzy często nawet nie prowadzili samochodów, jakie skreślili za 'brzydki wygląd', cierpiących na przekonanie, że na prawdę znają się na motoryzacji, gdy... nie mają o niej pojęcia. Nie marnuj życia, leć robić coś pożytecznego.
|
| Czw, 23.02.2012, 18:31 |
|
 |
|
kenji
Samochód: E39 & S203
|
W realu będzie pewnie lepiej wyglądać... Ale widzę, że ostatnio Volvo jest modne, stąd pewnie będzie się ładnie sprzedawało.
_________________ locha lover
|
| Pią, 24.02.2012, 9:08 |
|
 |
|
wojtas23
Samochód: Volvo 940 kombi 2.0T
|
XC60 i S/V60 projektowane w tym nowym stylu Volvo wyglądają świetnie, ekstrawagancko, ale z umiarem, tutaj niestety przesadzili i auto jest przestylizowane.  Przód wygląda OK, profil ogólnie też, poza kiczowatymi progami, ale z tyłu ten spojler z całym osprzętem, nakładki w dolnej części zderzaka i imitacja dyfuzora nie wyglądają dobrze.  Jak na razie jest słabo.
_________________ www.diecastclub.pl
|
| Pią, 24.02.2012, 15:56 |
|
 |
|
specyfik
Samochód: Focus 1.8 TDCI '08r.
|
Wygląda świeżo, może nie jest tak praktyczne jak dawniej Volvo... pralki nie przewiezie, ale może się podobać.
|
| Pią, 24.02.2012, 21:12 |
|
 |
|
markus
Samochód: Audi A4 B8 Avant
|
Jako długoletni fan Volvo i posiadacz łącznie trzech aut tej marki, mówię: DOŚĆ  Ja wiem, że świat idzie do przodu, wiem że w Jaguarach są diesle, a Maserati i Porsche produkują SUVy, ale to co dzieje się z Volvo zaczyna mnie przerażać. Cenię Volvo przede wszystkim za to, że jazda każdym z tych (starszych) modeli przypomina przejażdżkę ciężkim, solidnym pojazdem pokonującym niewzruszenie kolejne kilometry. Każde moje Volvo miało ksywę: 244 - Panzer; 340 - Dyliżans; V70 - Lotniskowiec. I w każdym z tych pseudonimów było ziarnko prawdy. A co teraz oferuje nam Volvo? Po prostu ładnie skrojone auta pozbawione krzty jakiegokolwiek charakteru. Potwierdził to zresztą mój przyjaciel, również fan Volvo, posiadacz S60 T5 oraz XC90 T6. Po przejażdżce nowym S60 był zdruzgotany. Wrażenia z jazdy tym autem były żadne - czujesz się tak jak w Insignii, Avensisie czy Passacie. Jest k***** nisko...
_________________ http://www.exoticcars.pl
|
| Pią, 24.02.2012, 21:43 |
|
 |
|
mariobull
|
szału nie ma ale nie wygląda też najgorzej  jest nadzieja że pojawi się wersja C40, która będzie normalnym hatchbackiem, gdyż V40 jak dla mnie to takie małe kombi.
|
| Pią, 24.02.2012, 23:05 |
|
 |
|
nevport
|
markus napisał(a): Jako dĹ‚ugoletni fan Volvo i posiadacz łącznie trzech aut tej marki, mĂłwiÄ™: DOŚĆ  Ja wiem, ĹĽe Ĺ›wiat idzie do przodu, wiem ĹĽe w Jaguarach sÄ… diesle, a Maserati i Porsche produkujÄ… SUVy, ale to co dzieje siÄ™ z Volvo zaczyna mnie przeraĹĽać. CeniÄ™ Volvo przede wszystkim za to, ĹĽe jazda kaĹĽdym z tych (starszych) modeli przypomina przejaĹĽdĹĽkÄ™ ciężkim, solidnym pojazdem pokonujÄ…cym niewzruszenie kolejne kilometry. KaĹĽde moje Volvo miaĹ‚o ksywÄ™: 244 - Panzer; 340 - DyliĹĽans; V70 - Lotniskowiec. I w kaĹĽdym z tych pseudonimĂłw byĹ‚o ziarnko prawdy. A co teraz oferuje nam Volvo? Po prostu Ĺ‚adnie skrojone auta pozbawione krzty jakiegokolwiek charakteru. PotwierdziĹ‚ to zresztÄ… mĂłj przyjaciel, rĂłwnieĹĽ fan Volvo, posiadacz S60 T5 oraz XC90 T6. Po przejaĹĽdĹĽce nowym S60 byĹ‚ zdruzgotany. WraĹĽenia z jazdy tym autem byĹ‚y ĹĽadne - czujesz siÄ™ tak jak w Insignii, Avensisie czy Passacie. Jest k***** nisko... Niestety to sÄ… znaki czasu. Okres "romantycznej" motoryzacji bezpowrotnie minÄ…Ĺ‚. A bÄ™dzie jeszcze gorzej.  hybrydy, auta elektryczne, downsizing czy jak tam to zwaĹ‚, odbierze resztki przyjemnoĹ›ci z jazdy i spowoduje ĹĽe samochĂłd bÄ™dziemy postrzegać jak pralkÄ™ czy odkurzacz. Sorry za OT.
|
| Sob, 25.02.2012, 9:11 |
|
 |
|
bartez
Samochód: nazi hacz fwd pb
|
markus napisał(a): Ja wiem, ĹĽe Ĺ›wiat idzie do przodu, wiem ĹĽe w Jaguarach sÄ… diesle, a Maserati i Porsche produkujÄ… SUVy, ale to co dzieje siÄ™ z Volvo zaczyna mnie przeraĹĽać. Maserati jeszcze nie produkuje SUVa 
_________________ PB RWD jest wysoko
|
| Sob, 25.02.2012, 10:19 |
|
 |
|
zygix
Samochód: Viggen
|
Cytuj: Niestety to są znaki czasu.[...]A będzie jeszcze gorzej.  hybrydy, auta elektryczne, downsizing czy jak tam to zwał, odbierze resztki przyjemności z jazdy[...] Albo życie nawet sorry nie mogłem się powstrzymać http://www.filmweb.pl/film/Super+Hybrid-2010-472810
_________________ ,,Lepiej milczeć i sprawiać wrażenie głupca, niż przemówić i rozwiać wszelkie wątpliwości'' - Lincoln
http://www.hattrick.org/Signup/Invite.aspx?ref=2PU488
|
| Sob, 25.02.2012, 11:19 |
|
 |
|
RR ltd Co.
Moderator
Samochód: Fiat Delta 3
|
Dobre, dobre! 
_________________ Fanpage SamochodySwiata.pl || Mój Instagram
|
| Nie, 26.02.2012, 12:14 |
|
 |
|
gibki8
|
_________________ http://picasaweb.google.pl/gibki8/Depec ... z11022010# https://picasaweb.google.com/gibki8/Col ... onNarodowy
Życie jest zbyt krótkie żeby jeździć dieslem!!
|
| Nie, 26.02.2012, 15:23 |
|
 |
|
bartez
|
Wnętrze fajne, tylko "zegary" trochę zbyt nowoczesne jak na Volvo IMO
|
| Nie, 26.02.2012, 16:32 |
|
 |
|
Davin
Samochód: DS3 '14
|
trafniejszego koloru na zdjęcia prasowe nie mieli?  ogólnie bałem się, że będzie gorzej
|
| Nie, 26.02.2012, 18:20 |
|
 |
|
Edwardo308
Samochód: Gnojownik
|
Świetne auto moim zdaniem i mówcie co chcecie, mi się podoba Tylko teraz tak patrzę na nowe Audi A3 i myślę sobie, że w klasie premium przy V40, A-klasie, 1er, CT 200h i Giuliettcie to auto nie ma czego szukać. Przecież ten design to Skoda już nawet nie reprezentuje, jeśli w ogóle o jakimkolwiek designie możemy mówić... Co o V40 nie można na pewno powiedzieć.
_________________ Istnieje milion powodów, dla których warto sprzedać* Scenica *ale szkoda mi kasy, którą w ten gnój włożyłem
|
| Nie, 26.02.2012, 23:05 |
|
 |
|
okol
Samochód: ..i bez samochodu :(
|
Hu hu hu ale ten samochod nierówny pod względem wyglądu, trudno sobie wyrobić opinie... Pod niektórymi kątami wygląda wręcz pokracznie z tym za dlugim zwisem przednim i z tymi przesadzonymi przetłoczeniami / wywijasami. Z kolei już przy innym ujęciu kamery prezentuje się bardzo zgrabnie i spójnie. Np. na tym zdjęciu bardzo mi się podoba:  Co do wnętrza... to IMO jest świetne. Może trochę za bardzo odlecieli z zegarami ale i tak jako całość jest Super Porównajcie to do tej mdłej czarnej dziury z a3...
_________________ STOP! ukradaczom tożsamośći! i ACTA tez stop.
|
| Nie, 26.02.2012, 23:32 |
|
 |
|
gibki8
|
Przypuszczam że wersja ze spoilerem z tyłu i z tymi pełnymi felgami to może być wersja DRIVe  Wnętrze też mi się podoba. Jedynie ten tył jest taki troche za bardzo pokręcony
_________________ http://picasaweb.google.pl/gibki8/Depec ... z11022010# https://picasaweb.google.com/gibki8/Col ... onNarodowy
Życie jest zbyt krótkie żeby jeździć dieslem!!
|
| Nie, 26.02.2012, 23:40 |
|
 |
|
okol
|
Tak, pewnie masz racje z tym DRIVe. Patrzę i patrzę jeszcze na te fotki i myślę, że jak by mu maskę wyklepali na gładko, skrócili trochę ten plastikowy nos i zrobili coś z przednim zderzakiem żeby nie epatował tak tymi swoimi plastikowymi przetłoczeniami to już w ogolę byłoby bardzo ładnie.
|
| Nie, 26.02.2012, 23:48 |
|
 |
|
bartez
|
Edwardo308 napisał(a): Tylko teraz tak patrzÄ™ na nowe Audi A3 i myĹ›lÄ™ sobie, ĹĽe w klasie premium przy V40, A-klasie, 1er, CT 200h i Giuliettcie to auto nie ma czego szukać. PrzecieĹĽ ten design to Skoda juĹĽ nawet nie reprezentuje, jeĹ›li w ogĂłle o jakimkolwiek designie moĹĽemy mĂłwić... Widać wielu osobom taki design odpowiada, czego dowodem sÄ… wyniki sprzedaĹĽy. W zeszĹ‚ym roku Audi wyprzedziĹ‚o Mercedesa.
|
| Pon, 27.02.2012, 8:46 |
|
 |
|
Iceman
|
Coś mi się zdaję, że jak wejdzie nowa A klasa to Audi będzie okupowało tyły stawki.
| Pon, 27.02.2012, 13:46 |
|
 |
|
okol
|
Bez przesady... to jednak Audi. Jak by 3 nastepne generacje dalej wygladaly tak samo.... to moze rzeczywiscie przy tej 3-ciej czesc wiernych klientow odplynie 
|
| Pon, 27.02.2012, 14:20 |
|
|