|
|
Obecny czas: Pon, 22.06.2026, 10:26
|
Zobacz posty bez odpowiedzi | Zobacz aktywne tematy
| Autor |
Wiadomość |
|
RR ltd Co.
Moderator
Samochód: Fiat Delta 3
|
 2013 Ford B-max
Pierwsze zdjęcie modelu seryjnego  Cytuj: Ford will throw open the doors to its all-new production-ready Ford B-MAX compact multi-activity vehicle when it takes a starring role at the 2012 Geneva Motor Show in March.
Ford President and CEO Alan Mulally will be in Geneva to unveil the new B-MAX, which promises to set new standards with its unique design and best-in-class technological features. Its return to Geneva, in full production form, comes just a year after the concept was unveiled at the 2011 Geneva Motor Show.
"The B-MAX combines an exciting, innovative design with features that only previously have been found in bigger cars," said Stephen Odell, chairman and CEO, Ford of Europe. "It's a brand new car that responds to the needs of an increasing number of customers who want much more from their small cars."
Bringing the Ford B-MAX to production demanded a new approach to door construction, which has resulted in wide-open access for drivers, passengers and luggage; with the center pillars integrated into the doors themselves. The Ford B-MAX also will deliver superior craftsmanship and high quality materials rarely found on an affordable compact car, together with flexible-seating and class-leading load-space.
Ford's new 1.0-litre EcoBoost petrol engine, with its advanced combination of power and efficiency, will be available on the Ford B-MAX, as will Duratorq TDCi diesels. The Ford B-MAX goes on sale in Europe later in 2012. netcarshow
_________________ Fanpage SamochodySwiata.pl || Mój Instagram
|
| Śro, 01.02.2012, 9:22 |
|
 |
|
morphy
Samochód: Opel Astra G Caravan
|
 Re: 2013 Ford B-max
Ĺadny...do sĹ‚upka B. Potem kaszana. Tak jak z Grand C-Max. Do tego niepewny silnik 1.0 Turbo. WedĹ‚ug mnie Ford jeĹ›li chodzi o stylistykÄ™ ma teraz jakiĹ› gorszy okres. Miejmy nadzieje,ĹĽe przynajmniej techniczne to bÄ™dÄ… dobre samochody.
|
| Śro, 01.02.2012, 13:24 |
|
 |
|
Alfisti4ever
Samochód: Włoski
|
Nie podoba mi siÄ™  WyglÄ…da niezgrabnie morphy napisał(a): WedĹ‚ug mnie Ford jeĹ›li chodzi o stylistykÄ™ ma teraz jakiĹ› gorszy okres. Zgadzam siÄ™, jedynie Mondeo trzyma jakiĹ› poziom 
_________________ Alfa Romeo - la meccanica delle Emozioni Dźwięk V6 Busso o poranku, jak espresso dla uszu! La vita è troppo corta per non guidare italiano!
Why can't we just love everybody and judge them by the car they drive?
|
| Śro, 01.02.2012, 13:56 |
|
 |
|
karol383
Samochód: VW Passat B3
|
Jest ok,jedyne co mi siÄ™ w nim nie podoba to przesuwane drzwi
|
| Śro, 01.02.2012, 14:26 |
|
 |
|
Michae
|
Faktycznie ostatnio u Forda słabo z wyglądem aut. Nawet Mondeo moim zdaniem szału nie robi i jak na razie z nowych aut to przyzwoicie wygląda tylko Focus Sedan i Kombi, Fiesta i C-Max 5-osobowy. Reszta niestety czeka na lepsze czasy 
_________________ Czas dostrzec, że fora motoryzacyjne to siedlisko nieudaczników, którzy często nawet nie prowadzili samochodów, jakie skreślili za 'brzydki wygląd', cierpiących na przekonanie, że na prawdę znają się na motoryzacji, gdy... nie mają o niej pojęcia. Nie marnuj życia, leć robić coś pożytecznego.
|
| Śro, 01.02.2012, 14:39 |
|
 |
|
smog
Samochód: Picasso THP, Mazda 3
|
Jak dla mnie nowy focus przestaje trzymać poziom jak zajrzy się do środka. Na początku zrobiło to na mnie wrażenie to bogactwo, ale jak ochłonąłem to doszło do mnie, że to jest ta sama szkoła co hyundai. Przestylizowane wszystko maksymalnie.
|
| Śro, 01.02.2012, 17:00 |
|
 |
|
gibki8
|
 auto.cz
_________________ http://picasaweb.google.pl/gibki8/Depec ... z11022010# https://picasaweb.google.com/gibki8/Col ... onNarodowy
Życie jest zbyt krótkie żeby jeździć dieslem!!
|
| Śro, 01.02.2012, 20:18 |
|
 |
|
Davin
Samochód: DS3 '14
|
niech pokażą też tył, bo jestem bardzo ciekaw czy udało się im zrobić coś gorszego od c-max'a 5os 
|
| Śro, 01.02.2012, 20:22 |
|
 |
|
morphy
Samochód: Opel Astra G Caravan
|
|
| Śro, 01.02.2012, 20:33 |
|
 |
|
cobra
Samochód: Grande Punto 1.2
|
Ależ koszmarnie wygląda... od takiej Merivy dzielą go lata świetlne.
|
| Czw, 02.02.2012, 13:53 |
|
 |
|
polac
|
1.Czekamy na A-maxa 2.Silnik 1.0 Ecoboost więc jak nam siądzie ten boost to nam się robi super ECO i dostajemy osiągi rodem z Aisana 3x na nie.
_________________ [']Zulu-2.X.1990-11.II.2007-PAMIĘTAMY!!!![']
|
| Czw, 02.02.2012, 17:26 |
|
 |
|
RR ltd Co.
Moderator
Samochód: Fiat Delta 3
|
  carscoop
_________________ Fanpage SamochodySwiata.pl || Mój Instagram
|
| Pią, 10.02.2012, 10:41 |
|
 |
|
Alfisti4ever
Samochód: Włoski
|
Nie ma słupka B  Tego się nie spodziewałem, totalne zaskoczenie 
_________________ Alfa Romeo - la meccanica delle Emozioni Dźwięk V6 Busso o poranku, jak espresso dla uszu! La vita è troppo corta per non guidare italiano!
Why can't we just love everybody and judge them by the car they drive?
|
| Pią, 10.02.2012, 10:46 |
|
 |
|
lukasras
Samochód: Das Auto
|
Może to tylko złudzenie, ale wygląda, że żeby wysiąść z tyłu trzeba będzie dobrze kombinować, żeby to zrobić za pierwszym razem. Jeszcze jak będą zamknięte drzwi z przodu to już nie wiem jak to przeciętny 100kg Amerykanin zrobi. Te drzwi z tyłu odsuwają się na strasznie małą odległość.
|
| Pią, 10.02.2012, 11:06 |
|
 |
|
gibki8
|
 auto.cz
_________________ http://picasaweb.google.pl/gibki8/Depec ... z11022010# https://picasaweb.google.com/gibki8/Col ... onNarodowy
Życie jest zbyt krótkie żeby jeździć dieslem!!
|
| Pią, 10.02.2012, 11:23 |
|
 |
|
sebastianadam
Samochód: Hyundai Coupe
|
Lepiej by zrobili otwieranie drzwi jak w Merivie bo żeby wysiąść z 2 rzędu trzeba będzie otworzyć przednie drzwi czyli i tak musi być miejsce obok Mam nadzieje że nie będzie 7os. wersji.
_________________ Zapraszam na Petrolheads Polska. Ciekawostki/Nowości/Relacje
|
| Pią, 10.02.2012, 12:11 |
|
 |
|
kenji
Samochód: E39 & S203
|
Czekam na crashtest boczny ale zdecydowanie bardzie czekam na dzwona prosto z ulicy - imo motocykliści będą przelatywać przez środek B-Maxa jak gołębie. Chyba że te drzwi ważą 500kg i maja tytanowe zbrojenia. Wtedy auto waży pewnie z 2.5tony i nie jedzie i w cholerę pali. Wniosek jest prosty, w cenie B Maxa można kupić SECa i bezpieczniej i dostojniej wozić dzieci do szkoły przy zachowaniu takich samych opłat drogowych.
_________________ locha lover
|
| Pią, 10.02.2012, 12:59 |
|
 |
|
Michae
|
sebastianadam napisał(a): Lepiej by zrobili otwieranie drzwi jak w Merivie bo ĹĽeby wysiąść z 2 rzÄ™du trzeba bÄ™dzie otworzyć przednie drzwi czyli i tak musi być miejsce obok Mam nadzieje ĹĽe nie bÄ™dzie 7os. wersji. SprĂłbuj sobie w takiej Merivie na zatĹ‚oczonym parkingu wysiąść razem z przednim pasaĹĽerem...
_________________ Czas dostrzec, że fora motoryzacyjne to siedlisko nieudaczników, którzy często nawet nie prowadzili samochodów, jakie skreślili za 'brzydki wygląd', cierpiących na przekonanie, że na prawdę znają się na motoryzacji, gdy... nie mają o niej pojęcia. Nie marnuj życia, leć robić coś pożytecznego.
|
| Pią, 10.02.2012, 13:30 |
|
 |
|
johny
Moderator
Samochód: Nazi-coupe 3.0 R6 Pb
|
Brak słupka to w pewnym stopniu mała rewolucja co prawda Mazda RX8 też nie miała ale to trochę inna sprawa. Zastanawiam się czy to cokolwiek zmieni przeciesz wsiadanie do auta to prosta sprawa a brak słupa niczego w tej kwestii nie zmieni. Desing niestety taki sobie.
_________________ To ucieleśnienie sportowego charakteru,dynamiki,zaawansowanej technologii i ponadczasowej funkcjonalnej elegancji,oznaczonym Biało-Niebieskim emblematem symbolizującym obracające się śmigło.Samochód tej marki posiadamy dla radości z jazdy
Broń Masowego Wyprzedzania
|
| Pią, 10.02.2012, 14:54 |
|
 |
|
Kruszon
Samochód: S.Felicia Fiesta mk7
|
Ciekawa sprawa, jeżeli chodzi o brak słupka B, aczkolwiek tak jak ktos zauważył przy uderzeniu w bok, może być nieciekawie z ludzmi siedzącymi z boku.
_________________ Ahh... ta Skoda :) Przemyslane Rozwiązania Ahh... ten Ford :) Feel the Difference - Kinetic Design Święty Krzysztof jeździ z Tobą tylko do 120 km/h. Przy większych prędkościach swoje miejsce oddaje Św. Piotrowi Urodziłem się po to,aby jeździć ...
|
| Pią, 10.02.2012, 15:28 |
|
|