|
|
Obecny czas: Nie, 19.04.2026, 7:03
|
Zobacz posty bez odpowiedzi | Zobacz aktywne tematy
| Autor |
Wiadomość |
|
sebastianadam
Samochód: Hyundai Coupe
|
 Re: Telefony komĂłrkowe
Jaki telefon byście polecili tak do 500-600zł  Nabywca <18
_________________ Zapraszam na Petrolheads Polska. Ciekawostki/Nowości/Relacje
|
| Sob, 28.01.2012, 12:25 |
|
 |
|
Kruszon
Samochód: S.Felicia Fiesta mk7
|
Dobrze jakbys sprecyzowal co dany telefon ma miec, czy jakos aparatu ma byc zadowalajaca czy raczej nie. Ekran dotykowy, Wi-Fi?
_________________ Ahh... ta Skoda :) Przemyslane Rozwiązania Ahh... ten Ford :) Feel the Difference - Kinetic Design Święty Krzysztof jeździ z Tobą tylko do 120 km/h. Przy większych prędkościach swoje miejsce oddaje Św. Piotrowi Urodziłem się po to,aby jeździć ...
|
| Sob, 28.01.2012, 12:50 |
|
 |
|
sebastianadam
|
Wi-Fi myślałem ze oczywistość  A poza tym aparat żeby chociaż 5mpx miał, dotykowy albo z klawiaturą qwerty, dobry do muzyki i gier.
|
| Sob, 28.01.2012, 13:29 |
|
 |
|
Ice
Moderator
|
Samsung Galaxy Ace. Na te chwilę w tej półce cenowej to najciekawszy smartphone, oferujący to co smartphone mieć powinien, do tego w bardzo przystępnej cenie.
_________________ | pajacyk.pl • polskieserce.pl | Kliknij raz dziennie. Codziennie.
|
| Sob, 28.01.2012, 13:50 |
|
 |
|
PiasQ
Samochód: Reno TCe 200
|
sebastianadam napisał(a): A poza tym aparat ĹĽeby chociaĹĽ 5mpx miaĹ‚, Do tej pory zastanawiam siÄ™, jak ten mit megapikseli utrzymuje siÄ™ przez tyle lat ... Ile osĂłb wykorzystaĹ‚o w swoim ĹĽyciu wiÄ™cej jak 2mpix? A szczegĂłlnie z telefonu? 
_________________ Pozdrawiam, PiasQ
|
| Sob, 28.01.2012, 13:52 |
|
 |
|
Ice
Moderator
|
Nie no bez jaj. Akurat z 2 mega pxl to te zdjęcia po graniu na kompa nadają się na śmietnik. Dobre 3,2 lub byle jakie 5,0 to minimum, które potem można użyć do czegokolwiek. 2 mega nawet w telefonie wygląda marnie, jeżeli chcemy przyzoomować jakieś detale.
_________________ | pajacyk.pl • polskieserce.pl | Kliknij raz dziennie. Codziennie.
|
| Sob, 28.01.2012, 13:56 |
|
 |
|
sebastianadam
|
A jeszcze znalazłem trochę więcej środków i co powiecie o: Sony Xperia X10, Nokia 500, Samsung Wave i Wave II 
|
| Sob, 28.01.2012, 14:46 |
|
 |
|
gibki8
|
Z xperią mam styczność na codzień i nie polecam tego telefonu. Poza dobrym ekranem i aparatem to słaby i mega plastikowy telefon. Android w wersji 2.3.5 przymulony masakrycznie nakładką od Sony. Co do Wave to miałem okazje obcować tylko z 1 i wrażenia były całkiem ok. Dobrze wykonany z fajnym wyświetlaczem, choć dla mnie kolory nieco są przerysowane i przekolorowane. Jedyne co to system czyli Bada. Patrząc po tempie rozwoju i dosyć ubogiej liczbie aplikacji osobiście rozglądałbym się bardziej za czymś z androidem ewentualnie z symbianem choć ten do telefonów z dotykowym ekranem nadaje się tak jak alfa do latania bokiem Mogę polecić http://allegro.pl/htc-desire-ideal-4gb- ... 23451.htmlojciec ma i naprawdę telefon godny polecenia mimo iż ma już trochę latek na karku 
_________________ http://picasaweb.google.pl/gibki8/Depec ... z11022010# https://picasaweb.google.com/gibki8/Col ... onNarodowy
Życie jest zbyt krótkie żeby jeździć dieslem!!
|
| Sob, 28.01.2012, 22:07 |
|
 |
|
sebastianadam
|
Dzięki za pomoc. A nie ma kłopotów z jakością albo ewentualnym serwisem HTC ? BO trochę sie tego boje i chciałem jakąś bardziej sprawdzoną markę.
|
| Nie, 29.01.2012, 12:05 |
|
 |
|
MochleBoy
Samochód: Škoda Octavia Combi
|
Ice ma racjÄ™, Galaxy Ace, ew. Galaxy S
_________________ "Ten, kto staje się potworem, zrzuca z siebie ciężar bycia człowiekiem." - Samuel Johnson
|
| Nie, 29.01.2012, 13:09 |
|
 |
|
gibki8
|
Co do jakości Desire to wykonany on jest naprawdę bardzo bardzo dobrze. Pisałem już chyba wczesniej że spadł mojemu ojcu mniej więcej z wysokości 1,5 metra i jedyną rzeczą jaka się stała to mała wgniotka na przodzie i przytarta tylna klapka. Poza tym nic ekran wszystko działa tak jak działał. Co do serwisu. Miałem wczesniej Era G1 czyli HTC Dream robiłem z nim roota dwa razy padła płyta główna. Mimo iż w telefonie było mocno namieszane serwis bez gadani wymienił wszystko i jeszcze dostałem nową baterię  telefon z serwisu wracał cały obklejony w folie zabezpieczające i zawsze była naklejana folia na ekran. Także ja osobiście nie narzekam na serwis  Galaxy Ace też bardzo fajny telefonik wydajnosciowo prawie że identyczny jak Desire. Jedyne co mi osobiście przszkadza to trochę plastikowa obudowa i nie przepadam też za TouchWizem ale to najmniejszy problem 
_________________ http://picasaweb.google.pl/gibki8/Depec ... z11022010# https://picasaweb.google.com/gibki8/Col ... onNarodowy
|
| Nie, 29.01.2012, 14:58 |
|
 |
|
Ice
Moderator
|
HTC Desire odradzam. To już przestarzały telefon o koszmarnym wyświetlaczu, angry birds się tną mocno, do tego przy tej rozdzielczości ten telefon nie daje już zwyczajnie rady. Z kolei jego kontynuacja, HTC Desire S bodajże, jest za drogi jak na to co oferuje. W porównaniu do Galaxy Ace jest droższy i nic ponad to. Do tego ma mniejszy LCD. Na sensowne HTC trzeba mieć trochę większy budżet.
|
| Nie, 29.01.2012, 15:11 |
|
 |
|
gibki8
|
Hmm to mój ojciec ewidentnie trafił na jakiś wybrakowany egzemplarz Desire bo gry typu angry birds działają wyśmienicie. Co więcej dużo bardziej wymagające gry typu Shadow Guardian działają lepiej niż na moim Desire S mimo iż mam więcej ramu :O jeżeli dobrze poszukasz na allegro można znaleźć Desire z wyświetlaczem Amoled z samsunga galaxy s ale z Pentilem który przy takiej rozdzielczości troche nie wyrabia. Rozmiar ekranu to też dosyć dyskusyjna sprawa. Dla mnie 3,7 cala które jest i w Desire i w Desire S jest rozmiarem idealnym bo telefon nie przeszkadza podczas codzinnego noszenia w kieszeni. Miałem okazje przez tydzień użytkować Desire HD i dla mnie jest to już odrobinę za duży telefon no ale co kto lubi. A i Desire po aktualizacji do 2.3.3 którą wydało HTC działa zdecydowanie lepiej niż na 2.2 gdzie momentami telefon potrafił mocno przyciąć nawet podczas przerzucania ekranów. Fakt nie jest to najmłodszy telefon ale osobiście jeżeli miałbym wydać 600 zł na smartphona to zastanawiałbym się tylko nad Desire albo Galaxy Ace.
|
| Nie, 29.01.2012, 15:30 |
|
 |
|
przemekp14
Samochód: Opel Astra G
|
A SE Xperia neo V ? Mam i w zasadzie jestem zadowolony, choć do smartfonów podchodziłem dość sceptycznie. Bateria się już uspokoiła, trzyma 2 dni przy normalnym użytkowaniu. Przez 2 dni przegadałem 3 godziny, przesiedziałem 2 godziny na WiFi i pograłem w Angry Birds jakieś 30 min. Do tego jakieś tam sms-y chwilę latarki itp.
|
| Nie, 29.01.2012, 18:08 |
|
 |
|
Kruszon
Samochód: S.Felicia Fiesta mk7
|
Potrzebny telefon z bardzo dobra bateria tylko do dzwonienia i sms, co polecacie, priorytet to bateria.
_________________ Ahh... ta Skoda :) Przemyslane Rozwiązania Ahh... ten Ford :) Feel the Difference - Kinetic Design Święty Krzysztof jeździ z Tobą tylko do 120 km/h. Przy większych prędkościach swoje miejsce oddaje Św. Piotrowi Urodziłem się po to,aby jeździć ...
|
| Nie, 29.01.2012, 21:24 |
|
 |
|
przemekp14
Samochód: Opel Astra G
|
Samsung Solid, nie znam telefonu z dłuższymi przebiegami na baterii.
|
| Nie, 29.01.2012, 21:34 |
|
 |
|
Kurai
Samochód: Smutna Jazda
|
tymczasowo mam nokię 2700 classic i ładuję ją co niedzielę 
|
| Nie, 29.01.2012, 21:42 |
|
 |
|
kulikowski
|
a) co sądzicie o telefonach dwukartowych? b) od jakiej półki cenowej można spodziewać się dyktafonu w specyfikacji?
_________________ no i jest! Solidarni z Ukrainą
|
| Pon, 30.01.2012, 1:42 |
|
 |
|
gibki8
|
dyktafony są już teraz dostępne praktycznie w każdym nawet najtańszym telefonie 
|
| Pon, 30.01.2012, 9:37 |
|
 |
|
Ice
Moderator
|
kulikowski napisał(a): a) co sÄ…dzicie o telefonach dwukartowych? b) od jakiej półki cenowej moĹĽna spodziewać siÄ™ dyktafonu w specyfikacji? a) dwukartowe, jedynie markowe (głównie chyba Samsung) powyĹĽej 400 zĹ‚ półka cenowa. Jednak i one nie sÄ… pozbawione wad i czasem fiksujÄ….
|
| Pon, 30.01.2012, 15:00 |
|
|