|
|
Obecny czas: Nie, 19.04.2026, 7:06
|
Zobacz posty bez odpowiedzi | Zobacz aktywne tematy
| Autor |
Wiadomość |
|
PiasQ
Samochód: Reno TCe 200
|
 Re: Telefony komĂłrkowe
Dokładnie, jakoś nie słyszałem o problemach z serwisem Ericssonów, gdy powstało SE.
_________________ Pozdrawiam, PiasQ
|
| Nie, 20.11.2011, 14:55 |
|
 |
|
Ice
Moderator
|
Bo to nie jest sklep pana Henia, który jak się zamknie, to możemy pocałować klamkę, tylko globalna marka z siecią serwisową.
_________________ | pajacyk.pl • polskieserce.pl | Kliknij raz dziennie. Codziennie.
|
| Nie, 20.11.2011, 15:00 |
|
 |
|
MochleBoy
Samochód: Škoda Octavia Combi
|
Warto przypomnieć sobie jak było z Siemensem. Wiele ludzi, którzy oddali przed splajtowaniem telefony do serwisu, dostali je z powrotem po jakimś roku
_________________ "Ten, kto staje się potworem, zrzuca z siebie ciężar bycia człowiekiem." - Samuel Johnson
|
| Nie, 20.11.2011, 15:58 |
|
 |
|
Ice
Moderator
|
Siemens to były trochę inne czasy, gdzie taka wolna amerykanka gdzie nie gdzie jakimś cudem uchodziła na sucho.
_________________ | pajacyk.pl • polskieserce.pl | Kliknij raz dziennie. Codziennie.
|
| Nie, 20.11.2011, 16:02 |
|
 |
|
PiasQ
Samochód: Reno TCe 200
|
Ale Siemens rzeczywiście upadał. Sony Ericsson nie upada, Sony przejęło wszystkie akcje i chce inwestować w smartfony pod własnym szyldem  .
_________________ Pozdrawiam, PiasQ
|
| Nie, 20.11.2011, 23:07 |
|
 |
|
przemekp14
Samochód: Opel Astra G
|
Mam dylemat, przedłużam umowę z T-Mobile i mam możliwość wzięcia Samsunga Galaxy Ace za 1zł lub SE Xperia Neo V na 248zł. Jest sens dopłacania do Xperii ? Czytałem, że model ten ma spore problemy z restartami, nie wiecie czy coś się z tym problemem poprawiło, czy nadal nie ma rozwiązania ?
|
| Pią, 06.01.2012, 20:07 |
|
 |
|
stan1906
Samochód: F02 750Li/Panamera T
|
Mam xperię neo V, nie mam żadnych problemow. Kolega ma galaxy ace i kiedy go używałem odczuwałem ewidentnie że chodzi on wolniej niż mój SE. Wg mnie warto dopłacić.
_________________ Polakom gratulujemy Wisły Kraków
Aston Martin Lagonda Limited & Top Gear
|
| Pią, 06.01.2012, 20:40 |
|
 |
|
przemekp14
|
Możesz coś napisać o tym telefonie ? Jakieś wad i zalety, które wychodzą po dłuższym użytkowaniu ? Jak jest z baterią i głośnikiem odpowiedzialnym za muzykę ?
|
| Pią, 06.01.2012, 20:48 |
|
 |
|
stan1906
|
Mam go około 1,5 miesiąca. Bateria jest ok, zawsze w drodze na uczelnie słucham muzyki, używam do internetu itp. Nigdy jeszcze mi nie padła, ładuje zawsze na noc, ale gdybym nie ładował to pociągnie ze 3 dni. Chodzi w miarę szybko, dokupiłem kartę 32Gb więc sporo miejsca też jest. Aparat nie jest mocną stroną, zwłaszcza w nocy, ale nie zależy mi na tym. Co do wykonania to te srebrne boki mogłyby trochę być mocniejsze, ale tragedii nie ma. Głośnik muzyka gra średnio głośno, słyszałem głosniejsze telefony ale w tej kwestii również źle nie jest. Chyba tyle.
|
| Pią, 06.01.2012, 21:15 |
|
 |
|
Neo(N)
Samochód: V6 Pb & 1.9 TDI
|
Ktoś miał do czynienia z LG P500 Swift Plus?
_________________ Mam dwa Passaty B5 w tym jeden w TEDEIKU...Czy jestem już koneserem?
Jestem specjalistą od B5, proszę o zadawanie pytań (mimo, że nie noszę skarpet do sandałów, nie mam wąsa i nie nazywam się Henryk)
|
| Pią, 06.01.2012, 21:36 |
|
 |
|
przemekp14
|
Są jakieś aplikacje, dzięki którym lampę błyskową można używać jako latarkę ? Chodzi mi o takie, które na pewno działają na tym telefonie. Chyba ją wezmę, chociaż wydaje mi się że jest strasznie plastikowa. Nie trzeszczy nic ?
EDIT:
Czytałem, że problemy z restartami mają telefony z T-mobile i Plusa, z jakiej sieci masz Ty stan ?
|
| Pią, 06.01.2012, 22:22 |
|
 |
|
stan1906
|
Tak, jest 'latarka' z marketu za darmo, fajnie to działa i mocna jest. Nie raz mi pomogła w ciemności. Co do plastikowości, to te boczne panele (srebrne) delikatnie mogą się ruszać, ale raczej nic nie trzeszczy. O jakie restarty Ci chodzi? Mam t-mobile.
|
| Pią, 06.01.2012, 22:38 |
|
 |
|
przemekp14
|
Podobno telefon samoistnie się restartuje, po prostu nagle się wyłącza i włącza. I trwa to w niektórych przypadkach nawet parę minut...
|
| Pią, 06.01.2012, 22:45 |
|
 |
|
stan1906
|
Aha, ja nie miałem tak ani razu na szczęście.
|
| Pią, 06.01.2012, 23:53 |
|
 |
|
Ice
Moderator
|
O serii Galaxy też krążą takie historie, a wiele zależy głównie od softu, karty pamięci etc. Generalnie nie sugerowałbym się opiniami na forach, bo od tego można ześwirować. O każdym modelu można spotkać mnóstwo dziwnych przypadków, a jednak wśród żywych ludzi tego historie zdarzają się bardzo rzadko i do tego zazwyczaj wynika to z winy użyszkodnika.
|
| Sob, 07.01.2012, 2:57 |
|
 |
|
Dżony
|
Właśnie skoro już wywołaliście Siemensy to mam pytanie. Czy oni jeszcze produkują telefony? chyba teraz w tej kooperacji z BenQ. Po moich przygodach z Samsungiem zależy mi na solidności a nie ukrywam, że Siemensy ze wszystkich marek jakie miałem(Nokia x2, Siemens x3, Alcatel x1, SE x2, Blackberry x1) sprawowały się najlepiej.
_________________ http://jkbudownictwo.pl/ - Projektowanie CAD, kosztorysowanie budowlane, wydruki wielkoformatowe, poligrafia . https://www.facebook.com/jkbudownictwo
|
| Sob, 07.01.2012, 10:49 |
|
 |
|
MochleBoy
Samochód: Škoda Octavia Combi
|
Mój i5800 czasami ma tak, że ni z gruszki ni z pietruszki potrafi walnąć restart, ale to rzadko.
_________________ "Ten, kto staje się potworem, zrzuca z siebie ciężar bycia człowiekiem." - Samuel Johnson
|
| Sob, 07.01.2012, 12:33 |
|
 |
|
Ice
Moderator
|
DĹĽony napisał(a): WĹ‚aĹ›nie skoro juĹĽ wywoĹ‚aliĹ›cie Siemensy to mam pytanie. Czy oni jeszcze produkujÄ… telefony? chyba teraz w tej kooperacji z BenQ. Po moich przygodach z Samsungiem zaleĹĽy mi na solidnoĹ›ci a nie ukrywam, ĹĽe Siemensy ze wszystkich marek jakie miaĹ‚em(Nokia x2, Siemens x3, Alcatel x1, SE x2, Blackberry x1) sprawowaĹ‚y siÄ™ najlepiej. Siemens od dawna jako producent telefonĂłw nie istnieje. Co do kooperacji z BenQ byĹ‚y to Ĺ›rednie modele. Szczerze mĂłwiÄ…c kierujÄ…c siÄ™ takim kryterium nie moĹĽna patrzeć na markÄ™. Wszystko jest robione tak naprawdÄ™ podobnie. Trzeba bo prostu wybierać model z wyĹĽszej półki, ale nie gadĹĽeciarski - one zazwyczaj sÄ… najlepiej dopracowane, ale i teĹĽ bywajÄ… wpadki. Chodzi mi o modele np. Nokia E51, telefon, ktĂłry wchodzÄ…c na rynek kosztowaĹ‚ stosunkowo duĹĽo, a nie miaĹ‚ wcale aparatu 5 mega pikseli i innych pierdół.
|
| Sob, 07.01.2012, 12:46 |
|
 |
|
Krzychu007
|
DĹĽony napisał(a): WĹ‚aĹ›nie skoro juĹĽ wywoĹ‚aliĹ›cie Siemensy to mam pytanie. Czy oni jeszcze produkujÄ… telefony? chyba teraz w tej kooperacji z BenQ. Po moich przygodach z Samsungiem zaleĹĽy mi na solidnoĹ›ci a nie ukrywam, ĹĽe Siemensy ze wszystkich marek jakie miaĹ‚em(Nokia x2, Siemens x3, Alcatel x1, SE x2, Blackberry x1) sprawowaĹ‚y siÄ™ najlepiej. jeĹ›li dosĹ‚owna solidność to samsungi z serii solid, a jeĹ›li taka ogĂłlna to nokia 6303c,6303i, e52,e51,e72
_________________ 0.o
|
| Sob, 07.01.2012, 14:43 |
|
 |
|
Ice
Moderator
|
Nie wiem skąd takie pochlebne opinie o chociażby E72 czy E52. E72 co jakis czas cierpią na mocne zawiechy i problemy z obsługą klawiatury, a E52 to największa porażka Nokii, bo 80% modeli które wchodziły na rynek musiały trafić na wymianę płyt głównych.
|
| Sob, 07.01.2012, 14:47 |
|
|