|
|
Obecny czas: Wto, 16.06.2026, 13:52
|
Zobacz posty bez odpowiedzi | Zobacz aktywne tematy
| Autor |
Wiadomość |
|
Kurai
Samochód: Smutna Jazda
|
 Re: 2012 Ford Focus ST
Dobra, a ja pójdę o krok dalej: podoba mi się bardziej niż Megane Coupe Ale i tak raczej brzydki niż ładny.
|
| Pią, 17.09.2010, 17:56 |
|
 |
|
pandrodor
Samochód: FIAT Panda
|
Piekny to on nie jest, ale widywalem juz gorsze paszczaki. Ale jak by nie wygladal, rzucilo mi sie w oczy to, ze chca zrobic 5-drzwiowego ST. IMO glupawa polityka...
|
| Pią, 17.09.2010, 21:15 |
|
 |
|
3co
Samochód: Civic 1.8 VTEC
|
Przecież ST od zawsze był 5drzwiowy. Pomyliłeś chyba z RS 
|
| Sob, 18.09.2010, 11:08 |
|
 |
|
johny
Moderator
Samochód: Nazi-coupe 3.0 R6 Pb
|
3co napisał(a): PrzecieĹĽ ST od zawsze byĹ‚ 5drzwiowy. PomyliĹ‚eĹ› chyba z RS  St byĹ‚ zarowno 3 jak i 5 drzwiowy, problem polega na tym ĹĽe w obecnej generacji nie ma 3 drzwiowego Focusa (na razie)
_________________ To ucieleśnienie sportowego charakteru,dynamiki,zaawansowanej technologii i ponadczasowej funkcjonalnej elegancji,oznaczonym Biało-Niebieskim emblematem symbolizującym obracające się śmigło.Samochód tej marki posiadamy dla radości z jazdy
Broń Masowego Wyprzedzania
|
| Sob, 18.09.2010, 11:11 |
|
 |
|
Alfisti4ever
Samochód: Włoski
|
WidzÄ™, ĹĽe grono przeciwnikĂłw designu nowego Focusa jest dosyć spore, wiÄ™c i ja siÄ™ do niego dopiszÄ™  Jest paskudny z kaĹĽdej strony, nic mi siÄ™ w nim nie podoba, Ford zabiĹ‚ Focusa, ktĂłry byĹ‚ kiedyĹ› ciekawy stylistycznie, i zrobiĹ‚ z niego bezpĹ‚ciowe coĹ› specyfik napisał(a): ekhm... Ĺ‚adne felgi Dobre  I jest to chyba jedyny przypadek kiedy nawet Ĺ‚adna, duĹĽa felga, nie poprawia seryjnego wyglÄ…du auta 
_________________ Alfa Romeo - la meccanica delle Emozioni Dźwięk V6 Busso o poranku, jak espresso dla uszu! La vita è troppo corta per non guidare italiano!
Why can't we just love everybody and judge them by the car they drive?
|
| Sob, 18.09.2010, 12:05 |
|
 |
|
pandrodor
Samochód: FIAT Panda
|
johny napisał(a): St byĹ‚ zarowno 3 jak i 5 drzwiowy, problem polega na tym ĹĽe w obecnej generacji nie ma 3 drzwiowego Focusa No wlasnie to mnie zdziwilo, ze zaprezentowali tylko 5-drzwiowke. Ale jak tak ma wygladac, to moze niech z wersja 3-drzwiowa niech sie za bardzo nie spiesza. 
|
| Sob, 18.09.2010, 22:07 |
|
 |
|
rafael4818
|
Troche odgrzałem temat ale ostatnio w necie natknąłem się na pare informacji na temat konkursu dotyczącego tego nowego dzieła, heh. Czy ktoś może wie coś więcej czy pozostaje mi tylko Facebook? Szczerze mówiąc interesuje mnie troche ten temat 
_________________ http://img.userbars.pl/101/20041.jpg
|
| Śro, 23.03.2011, 14:26 |
|
 |
|
RR ltd Co.
Moderator
Samochód: Fiat Delta 3
|
Dla równowagi: premiera Focusa ST - poproszę takie kąbi netcarshow Cytuj: Na targach we Frankfurcie zadebiutują Focus ST w wersji pięciodrzwiowej oraz kombi, czyli Wagon
Jost Capito dyrektor Global Performance Vehicles „Nowy Ford Focus to ekscytujący model, zbudowany z myślą o pasjonatach motoryzacji.” Nowy dział Forda został utworzony z Ford Team RS i Sepcial Vehicles Team. Opracowana konstrukcja jest wspólna dla wszystkich rynków, a wprowadzane zmiany w Focusie są podyktowane różnicami w przepisach ruchu drogowego.
Miłośnicy usportowionej wersji mogą spać spokojnie, ponieważ pod maską w przeciwieństwie do wersji podstawowej nie odnajdziemy trzycylindrowego silnika. Lekki dwulitrowy, czterocylindrowy silnik został wykonany z aluminium. Rozwija on moc 250 KM oraz moment obrotowy w peaku 360 Nm.
Przypominamy, że także i w tym modelu liczba cylindrów zmniejszyła się o jeden, gdyż poprzednio miał on pięć cylindrów, a jego pojemność wynosiła 2.5 litra. Należy mieć nadzieje, że na następne targi ten silnik nie zostanie „wykastrowany” z kolejnego cylindra. Jak zapewnia producent i ta jednostka ma brzmieć fantastycznie. Z silnikiem współpracuje sześciostopniowa przekładnia.
Focus ST otrzymał nowy układ kierowniczy nazwany Ford Sport Steering System. Zapewni on jeszcze lepszą precyzję prowadzenia. System zwiększa czułość układu kierowniczego na zakrętach, a na prostych odcinkach drogi zmniejsza.
ST posiada system TCS zapobiegając uślizgowi kół przedniej osi sterowany za pomocą oprogramowania EPAS. Do całości dochodzi trzy stopniowy system ESP czuwające nad bezpieczeństwem kierowcy i pasażerów. Nie zabrakło pseudo szpery, wykorzystującej do utrzymania trakcji hamulców.
Jak zawsze w porównaniu do wersji standardowej i tu zawieszenie zostało zmodyfikowane i obniżone. O dobrą przyczepność dbają 18 calowe felgi z oponami Goodyear Eagle F1 w rozmiarze 235/40 R18, były one testowane na znanym torze Nürburgring.
Producent zadbał o sportowy image zarówno wnętrza jak i nadwozia. Wersja ST będzie dostępna w trzech wersjach wyposażenia ST1, ST2 oraz ST3.
autoświat
_________________ Fanpage SamochodySwiata.pl || Mój Instagram
|
| Wto, 13.09.2011, 10:10 |
|
 |
|
Iceman
|
Beznadziejny przód w ST, wygląda jak zdziwiona ryba  ciekawe co z RS'em wymyślą 
| Wto, 13.09.2011, 10:49 |
|
 |
|
Alfisti4ever
Samochód: Włoski
|
Te trzy dodatkowe "zegary" na górze deski wyglądają strasznie tandetnie  Jakby ktoś poszedł do Biedronki i znalazł zestaw małego tunera i pomyślał, że to będzie dobrze wyglądać 
_________________ Alfa Romeo - la meccanica delle Emozioni Dźwięk V6 Busso o poranku, jak espresso dla uszu! La vita è troppo corta per non guidare italiano!
Why can't we just love everybody and judge them by the car they drive?
|
| Wto, 13.09.2011, 11:09 |
|
 |
|
bartez
Samochód: nazi hacz fwd pb
|
Mocny kombiak jest akceptowalny - to najładniejsza odmiana nowego Focusa, a hatch? Nijak ma się do ST poprzedniej generacji w oczo^^bnym pomarańczowym kolorze.
_________________ PB RWD jest wysoko
|
| Wto, 13.09.2011, 11:14 |
|
 |
|
stan1906
Samochód: F02 750Li/Panamera T
|
Mnie się podoba to kombi. Fajne połączenie przestronności z osiagami.
_________________ Polakom gratulujemy Wisły Kraków
Aston Martin Lagonda Limited & Top Gear
|
| Wto, 13.09.2011, 11:44 |
|
 |
|
trynid.pl
|
|
| Śro, 20.06.2012, 17:08 |