Obecny czas: Nie, 19.04.2026, 8:43

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 1558 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 47, 48, 49, 50, 51, 52, 53 ... 78  Następna
Telefony komórkowe 
Autor Wiadomość
Moderator
Awatar użytkownika

Post Re: Telefony komĂłrkowe
Jakiego najlepiej używać trybu wprowadzania wiadomości? Alfabet GSM czy Unicode?

Czw, 04.08.2011, 13:49
Awatar użytkownika

Miejscowość: Warszawa
A co myślicie nt. Samsunga Galaxy Ace, Samsunga Wave 723 i Nokii C5-03? Bo w najbliższym czasie czeka mnie przesiadka z 5-letniej Nokii N70 na coś dotykowego - Nokia i Wave 723 są w Plusie w abo 79,90 za 1 zł, Ace za 199 zł. Którego wziąć?

Wto, 16.08.2011, 12:31
Moderator
Awatar użytkownika

Obejrzyj jakiekolwiek testy na YT - Galaxy Ace to dużo szybszy/lepszy smartphone. Nokia C5-03 tak na boku mówiąc jest mocno średnia - słabszy procek i przede wszystkim symbian - fajna platforma jakiś czas temu, ale w porównaniu do operacyjnych systemów Smartphonów czytaj np. Android to totalne badziewie ;)

A swoją drogą - ja mam w Orange Galaxy Ace za 1 zł przy abonamencie 49.99 ... może czas przy okazji zmienić sieć?

Wto, 16.08.2011, 15:08
Awatar użytkownika

Ice, dzięki, chyba zdecyduję się na Galaxy Ace. Jeśli chodzi o zmianę sieci, to w Plusie jestem od 5 lat, więc może ugram jakąś zniżkę dodatkowo - zobaczymy.

Ej, a jak z systemem Bada na Wave? Ktoś miał okazję sprawdzić?

Wto, 16.08.2011, 16:08
Moderator
Awatar użytkownika

Bada jest dosyć ok, ale jednak android obecnie ma multum aplikacji za free i nadal się bardzo prężnie rozwija.

Polecam recenzjÄ™ z tego programu:
http://www.youtube.com/watch?v=tg-r0c5s4nY

Wave 723 jest nieco mniej multimedialny, brak swype i ogólnie jest ciut do tyłu, bo procek poniżej 500 mhz to już mocno dolna półka. Już lepiej kupić tańszego od Galaxy Ace HTC Wildfire.

Wto, 16.08.2011, 16:28
Awatar użytkownika

Miejscowość: Inowrocław | Poznań
Panowie, jaki telefon na 2 karty SIM polecicie ? Nie musi mieć dużo bajerów, ma służyć wyłącznie w pracy - a więc solidny i praktyczny... :>

Wto, 16.08.2011, 17:13
Moderator
Awatar użytkownika

Szczerze mówiąc jeszcze się nie spotkałem z modelem, który nie miał by z niczym problemu.

Wto, 16.08.2011, 17:32
Awatar użytkownika

A coś więcej ? Ja z tego co patrzyłem to są głównie Samsungi i jakieś chińskie gówna - wiadomo, że chińszczyznę odpuszczam :wink: a z Samsungami Duo też coś nie tak ?

Wto, 16.08.2011, 17:50
Moderator
Awatar użytkownika

Po prostu jeszcze nie spotkałem się z opinią klienta, który nie miałby w ich przypadku jakiegoś "ale". Czasem jakość rozmów jest kiepska, czasem jedna karta mimo że ma pełny zasięg to nikt nie może się do niego dodzwonić i inne tego typu zawiasy, które zazwyczaj występują sporadycznie. Dlatego też nie spotkałem się jeszcze z telefonem, który by bez żadnych mniejszych wad spełniał dobrze tą funkcję.
Po jakimĹ› czasie wielu po prostu stwierdza, ĹĽe z telefonĂłw Duo najlepiej sprawdzajÄ… siÄ™... dwa normalne telefony ;)

Co nie zmienia faktu, że sporo osób użytkujących Samsungi nie narzekało.

Wto, 16.08.2011, 17:53
Awatar użytkownika

Miejscowość: Szczecin
Samochód: italiano diesel
Daro239 napisał(a):
A co myślicie nt. Samsunga Galaxy Ace, Samsunga Wave 723 i Nokii C5-03? Bo w najbliższym czasie czeka mnie przesiadka z 5-letniej Nokii N70 na coś dotykowego - Nokia i Wave 723 są w Plusie w abo 79,90 za 1 zł, Ace za 199 zł. Którego wziąć?

Warto obejrzeć też galxy gio - właściwie to samo co ice, tyle że ma mniejszy wyświetlacz (taka sama rozdzielczość) i słabszy aparat ale jest tańszy i może ze względu na wymiary okazać się wygodniejszy w użytkowaniu.

Wto, 16.08.2011, 17:58
Awatar użytkownika

Akurat w tym przypadku idzie się wku*wić - 2 służbowe i jeszcze prywatny to trochę za dużo :mryellow: dlatego wpadł pomysł zastąpienie dwóch służbowych jednym duo... :) a jakieś konkretne modele możesz polecić/odradzić, czy to wszystko już jeden pies ?

Wto, 16.08.2011, 17:59
Moderator
Awatar użytkownika

Galaxy Gio ma 3 mega, które robi mocno kiepskie zdjęcia. Warto dodać, że brak jest LED'a, a często latarka się przydaje no i zdjęcia wieczorem odpadają. No i rzecz najistotniejsza chyba - brak Gorilla Glass.

@choopster - jest w sumie prosta zależność - im droższy model tym bardziej dopracowany ;) Generalnie bierz coś ze średniej półki cenowej, bo te droższe wcale pod kątem dobrej obsługi 2 kart nie odbiegają.

Wto, 16.08.2011, 18:07
Awatar użytkownika

podziękował :wink:

Wto, 16.08.2011, 18:32
Awatar użytkownika

Miejscowość: Szczecin
Samochód: italiano diesel
Ice napisał(a):
Galaxy Gio ma 3 mega, które robi mocno kiepskie zdjęcia. Warto dodać, że brak jest LED'a, a często latarka się przydaje no i zdjęcia wieczorem odpadają. No i rzecz najistotniejsza chyba - brak Gorilla Glass.

To pewne? Bo w necie sÄ… sprzeczne informacje

Wto, 16.08.2011, 19:19
Moderator
Awatar użytkownika

Uwierz mi, ĹĽe jak jakiĹ› model ma Gorilla Glass to producent bardzo wyraĹşnie to zaznacza, bo jest to bardzo waĹĽne ;)

Wto, 16.08.2011, 19:52
Awatar użytkownika

Miejscowość: Jarosław
No to tak przy okazji Gorilla glass - Desire S to ma czy nie bo co otwieram strone i recenzję to pisze inaczej a na własnej skórze nie chce sprawdzać :mryellow:

Życie jest zbyt krótkie żeby jeździć dieslem!!

Wto, 16.08.2011, 20:51
Moderator
Awatar użytkownika

Jak najbardziej ma GG.

Wto, 16.08.2011, 21:41
Awatar użytkownika

@choopster - a patrzyłeś może na Motorolę EX-115? Siostra takiego używa jako służbówki, i bardzo sobie chwali.

Co do mojego pytania - byłem dziś w salonie i wziąłem Ace'a - w poniedziałek ma być.

Śro, 17.08.2011, 11:23
Moderator
Awatar użytkownika

Zatem teraz zapraszamy do tematu o Andku ;)

Śro, 17.08.2011, 11:50

Panowie, mam z 600zl na telefon, co poleciacie do tej kwoty, generalnie zależałoby mi na telefonie pokroju Nokii C6 lub E5, qwerty to podstawa, moze być dotyk + qwerty jak C6 nawet bardziej by mi na tym zależało. Podpowiedzcie coś bo w telefonach przestałem siedzieć już dawno, z góry dzieki.

Śro, 21.09.2011, 20:36
Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 1558 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 47, 48, 49, 50, 51, 52, 53 ... 78  Następna