|
|
Obecny czas: Czw, 25.06.2026, 7:18
|
Zobacz posty bez odpowiedzi | Zobacz aktywne tematy
| Autor |
Wiadomość |
|
polac
|
 Re: Tablice rejestracyjne
_________________ [']Zulu-2.X.1990-11.II.2007-PAMIĘTAMY!!!![']
|
| Śro, 13.04.2011, 13:54 |
|
 |
|
Mefisto
Samochód: FIAT Punto Evo
|
Ice, szanuje to. Przynajmniej widać, że jedzie typowy świniarz Lublinem w kierunku Kleparza, czy Rybitw, a tutaj większość takich Czy nie da się tego jakoś pogodzić? Nie chciałbym tracić "powiatowości" tablic. Wykluczone. Aczkolwiek system taki chociażby jak w Szewcji jest świetny. Czy więc nie może być ogólnokrajowego systemu, gdzie auto przy corocznym przeglądzie będzie notowane, razem z przebiegiem itd. Po zmianie właściciela tablice zmieniłyby się na właściwe w stosunku do miejsca zamieszkania właściciela, i to również zostałoby odnotowane w systemie. Można by wtedy dojść ilu właścicieli i skąd miał dany pojazd. Mam nadzieję, że ci debile nie spieprzą tego....
_________________ [']Zulu - 2 X 1990 - 11 II 2007['] PAMIĘTAMY
|
| Śro, 13.04.2011, 15:03 |
|
 |
|
kenji
Samochód: E39 & S203
|
Jeśli do tego dojdzie to musi nas czekać reforma wydawania tablic, nowe wyróżniki itp. Po zgłębieniu tematu uważam że to całkiem logiczny pomysł.
_________________ locha lover
|
| Śro, 13.04.2011, 17:15 |
|
 |
|
kenji
|
|
| Śro, 13.04.2011, 20:50 |
|
 |
|
kenji
|
|
| Nie, 17.04.2011, 16:26 |
|
 |
|
lordzofmafia
Samochód: Das Auto mit TDI
|
_________________ Old Opels never die!!! Opel - Wir lieben autos Od dużej pojemności lepsza jest tylko jeszcze większa pojemność - A. Opel 08.2007 - 08.2010 - '93 Opel Vectra GT - Rost In Peace ;(
|
| Pią, 22.04.2011, 19:09 |
|
 |
|
kenji
|
Chyba pierwsza Laguna w Szczecinie (1994) i jedna z pierwszych indywidualek w mieście.  
|
| Pią, 22.04.2011, 23:06 |
|
 |
|
bartez
Samochód: nazi hacz fwd pb
|
_________________ PB RWD jest wysoko
|
| Wto, 26.04.2011, 18:22 |
|
 |
|
RR ltd Co.
Moderator
Samochód: Fiat Delta 3
|
Że co? 
_________________ Fanpage SamochodySwiata.pl || Mój Instagram
|
| Wto, 26.04.2011, 20:58 |
|
 |
|
bartez
Samochód: nazi hacz fwd pb
|
_________________ PB RWD jest wysoko
|
| Pon, 02.05.2011, 12:51 |
|
 |
|
RR ltd Co.
Moderator
|
Zdjęcie mojego syna, którego też wdrożyłem w to zainteresowanie 
|
| Pon, 02.05.2011, 13:03 |
|
 |
|
Pauloz
Samochód: wóz ludowy
|
Emer napisał(a): Przed chwilÄ… w radiu sĹ‚yszaĹ‚em, ĹĽe od wiosny przyszĹ‚ego roku majÄ… wprowadzić przepis, ĹĽe tablica rejestracyjna bÄ™dzie przypisana do samochodu na staĹ‚e. Nie bÄ™dzie jej zmiany przy zmianie wĹ‚aĹ›ciciela. Nie umiem niestety znaleźć potwierdzenia tej wiadomoĹ›ci w necie. TeĹĽ o tym sĹ‚yszaĹ‚em ale w tv i teĹĽ mnie to nie cieszy, choc w tv wszyscy happy, bo to przecieĹĽ oszczÄ™dność - jakby ktoĹ› codziennie auto zmieniaĹ‚  Moim zdaniem nie ma siÄ™ z czego cieszyć, tablice ktoĹ› w koĹ„cu produkuje a jak ta ustawa wejdzie w ĹĽycie firmy produkujÄ…ce je zmniejsza produkcjÄ™ i ileĹ› ludzi straci pracÄ™  Jak juĹĽ jestem w tym temacie - w Lesznie (wlkp) widywaĹ‚em kiedyĹ› IbizÄ™ o numerze PL 00001, niestety nie mam zdjÄ™cia 
_________________ "Лучше плохо ездить, чем хорошо ходить"....
|
| Wto, 03.05.2011, 20:04 |
|
 |
|
RR ltd Co.
Moderator
|
To musiał być Seat Ibiza  Kolejne dzieło mojego syna 
|
| Wto, 03.05.2011, 20:48 |
|
 |
|
Thomson
Samochód: VW Polo 1,9 SDI
|
RR, skoro już syna pasją zaraziłeś, czas zakupić mu lepszą komórkę 
_________________ Ksiądz to jednak bardzo mądry człowiek, sam ślubów udziela ale sam nigdy się nie ożeni.
|
| Nie, 08.05.2011, 13:51 |
|
 |
|
RR ltd Co.
Moderator
|
Ericssony robią niezłe zdjęcia (vide moje powyższe - w większości robione też SE), tylko obiekt był w ruchu Przykład z dziś  
|
| Nie, 08.05.2011, 16:14 |
|
 |
|
Ice
Moderator
|
WTF z tÄ… ostatniÄ…?
_________________ | pajacyk.pl • polskieserce.pl | Kliknij raz dziennie. Codziennie.
|
| Nie, 08.05.2011, 19:01 |
|
 |
|
RR ltd Co.
Moderator
|
Tzw. "modelowa" - resztę sobie domyśl 
|
| Nie, 08.05.2011, 20:09 |
|
 |
|
kulikowski
|
czy ktoĹ› siÄ™ zna na starych czarnych sowieckich/rosyjskich tablicach (z cyrylicÄ…)  za wszelki info z gĂłry dziekujÄ™.
_________________ no i jest! Solidarni z Ukrainą
Ostatnio edytowany przez kulikowski, Pon, 09.05.2011, 9:12, edytowano w sumie 1 raz
|
| Nie, 08.05.2011, 20:23 |
|
 |
|
RR ltd Co.
Moderator
|
|
| Pon, 09.05.2011, 6:08 |
|
 |
|
FTO
Samochód: Civic Coupe D16Y7
|
Pauloz napisał(a): Emer napisał(a): Przed chwilÄ… w radiu sĹ‚yszaĹ‚em, ĹĽe od wiosny przyszĹ‚ego roku majÄ… wprowadzić przepis, ĹĽe tablica rejestracyjna bÄ™dzie przypisana do samochodu na staĹ‚e. Nie bÄ™dzie jej zmiany przy zmianie wĹ‚aĹ›ciciela. Nie umiem niestety znaleźć potwierdzenia tej wiadomoĹ›ci w necie. TeĹĽ o tym sĹ‚yszaĹ‚em ale w tv i teĹĽ mnie to nie cieszy, choc w tv wszyscy happy, bo to przecieĹĽ oszczÄ™dność - jakby ktoĹ› codziennie auto zmieniaĹ‚  Moim zdaniem nie ma siÄ™ z czego cieszyć, tablice ktoĹ› w koĹ„cu produkuje a jak ta ustawa wejdzie w ĹĽycie firmy produkujÄ…ce je zmniejsza produkcjÄ™ i ileĹ› ludzi straci pracÄ™   Przestancie pie****** farmazony. Kupilem pare dni temu pierwsze auto w PL i krew mnie zalewa. W piatek wyszedlem z Wydzialu Komunikacji uprzednio nawrzucajac burakom w kolejce a dzisiaj juz wystalem bite 2 godziny czekajac na tymczasowy dowod, wiec bede musial stac tam znowu niestety. Jak mialem zaplacic 180 zl za przerejestrowanie (MASAKRA) to okienko kasowe zamkneli z powodu jakiejs awarii i walilem z buta do centrum (bo juz zdalem stare tablice). A jak wrocilem po jakis 30 min to przed drzwiami wciaz stal gosc ktory byl za mna w kolejce, pewnie panie mialy przerwe na kawe bo go nie wpuscily. Stracilem pol dnia i czeka mnie to jeszcze raz!!! W UK mialem 5 samochodow i z domu wychodzilem tylko jak mialem je kupic. Papiery wysyla sprzedajacy do DVLA a po paru tygodniach ja dostaje poczta nowe kompletnie NIC nie placac. Dodatkowym plusem tablic przypisanych do auta jest to ze mozna przesledzic historie samochodu bo wszystko jest w systemie. A tablice w UK dorabiaja w kazdym sklepie motoryzacyjnym i mozesz sobie pier***** nawet kursywe na tablicy jak masz taka zachcianke. Dodatkowo przy sprzedazy auta tablice specjalne najczesciej sa zostawiane przez sprzedajacego, wiec nie trzeba sie martwic. Wiec niech nikt mi nie wciska ze obecny system jest dobry, a Ci ktorzy produkuja tablice i siedza w urzedach moga byc bezrobotni jak dla mnie po tym jak dzisiaj musialem zaplacic te pier****** 180zl, na szczescie nie musialem placic tej je***** oplaty skarbowej bo calkiem by mnie krew zalala. Jeszcze czeka mnie zdzieranie zasranej naklejki z szyby !!!!!!!!!!!!!!!!! A zeby nie bylo ze OT to widzialem dzisiaj blachy F1 MISIA 
|
| Pon, 09.05.2011, 18:32 |
|
|