|
|
Obecny czas: Wto, 16.06.2026, 10:28
|
Zobacz posty bez odpowiedzi | Zobacz aktywne tematy
2009 Opel Astra IV / GTC / OPC / Sedan
| Autor |
Wiadomość |
|
bingo
Samochód: Toyota Avensis 1,8
|
 Re: 2009 Opel Astra IV
polecimy łopatologicznie, bo za duzo ironi powoduje mętlik myslowy co niektórych:
skoro w Turcji, na Ukrainie czy w Rumuni kompaktowy sedan jest w pewnym stopniu jakimś wyznacznikiem pozycji społecznej, czym jest zatem kompaktowy sedan w USA, Kanadzie i Australii? bardzo mnie ciekawi twoja opinia, bo z moich obserwacji kompaktowe sedany, poza UE, są zdecydowanie bardziej popularne na świecie niż hatchbacki czy inne kombi
|
| Pią, 06.05.2011, 8:34 |
|
 |
|
bartez
Samochód: nazi hacz fwd pb
|
bingo napisał(a): polecimy Ĺ‚opatologicznie, bo za duzo ironi powoduje mÄ™tlik myslowy co niektĂłrych:
skoro w Turcji, na Ukrainie czy w Rumuni kompaktowy sedan jest w pewnym stopniu jakimś wyznacznikiem pozycji społecznej, czym jest zatem kompaktowy sedan w USA, Kanadzie i Australii? A czym ma być? Tanim, kompaktowym sedanem  Tylko, że to kraje o innym statusie społecznym i takie auta też stanowią inną wartość dla właściciela. W USA raczej nie spotkasz, a jak już to w śladowych ilościach, takich dupowozików jak Corsa sedan, która jest popularna w Ameryce Pd. Cytuj: bardzo mnie ciekawi twoja opinia, bo z moich obserwacji kompaktowe sedany, poza UE, są zdecydowanie bardziej popularne na świecie niż hatchbacki czy inne kombi A gdzie napisałem, że w skali światowej małe sedany nie są częstym widokiem?  Spójrz na mapę świata i od razu zobaczysz, że krajów "rozwijających się" jest znacznie więcej niż "rozwiniętych". Zapomniałem też, że ty jeżdzisz koreańskim sedanem i dlatego tak ci ciśnienie skoczyło na temat sedanów 
_________________ PB RWD jest wysoko
|
| Pią, 06.05.2011, 9:01 |
|
 |
|
bingo
|
1. a może po prostu sedany są popularniejsze na świecie i trzeba to przyjąć za fakt - nie pomyslałeś? swoją drogą - od kiedy corsa jest kompaktem? - gdzie?
2. nadal kompletnie nic nie rozumiesz... skoro sedan jest ubóstwiany w krajach biedniejszych, to - patrz mój poprzedni post - dlaczego są cenione i popularne w rozwiniętych krajach?
apropo - od 1,5 miesiąca nie jeżdże już koreańskim autem, Sonata poszła "do rodziny", i30 poszedł w rozliczeniu, więc nie pitol
|
| Pią, 06.05.2011, 9:37 |
|
 |
|
lordzofmafia
Samochód: Das Auto mit TDI
|
Większa popularność sedanów poza Europą nie ma tu żadnego znaczenia. Opel to marka ograniczona w sprzedaży do naszego kontynentu i pod takie gusta projektuje samochody. Co prawda jest obecna na bliskim wschodzie i niektórych państwach afrykańskich, ale to nie zmienia rynku i klienta docelowego.
_________________ Old Opels never die!!! Opel - Wir lieben autos Od dużej pojemności lepsza jest tylko jeszcze większa pojemność - A. Opel 08.2007 - 08.2010 - '93 Opel Vectra GT - Rost In Peace ;(
|
| Pią, 06.05.2011, 10:18 |
|
 |
|
bartez
|
bingo napisał(a): 1. a moĹĽe po prostu sedany sÄ… popularniejsze na Ĺ›wiecie i trzeba to przyjąć za fakt - nie pomyslaĹ‚eĹ›? swojÄ… drogÄ… - od kiedy corsa jest kompaktem? - gdzie? A czy ja gdzieĹ› napisaĹ‚em, ĹĽe sedany nie sÄ… najliczniejszÄ… grupÄ… nadwoziowÄ… na Ĺ›wiecie? Jak wziąć pod uwagÄ™ AmerykÄ™ Pd, Chiny, Indie i TurcjÄ™, a wiÄ™c miejsca gdzie tego typu auta sÄ… bardzo popularne i liczbÄ™ ludnoĹ›ci w tych krajach to moĹĽna zaĹ‚oĹĽyć, ĹĽe sedany to najpopularniejszy typ nadwozia. Cytuj: 2. nadal kompletnie nic nie rozumiesz... Cytuj: skoro sedan jest ubĂłstwiany w krajach biedniejszych, to - patrz mĂłj poprzedni post - dlaczego sÄ… cenione i popularne w rozwiniÄ™tych krajach? Tyle, ze w takich biednych krajach rzÄ…dzÄ… sedany typu Corsa sedan, Astry, Aveo, Thalie czy jakieĹ› inne mutacje na licencji i inne tego typu wynalazki, a w USA np popularnym sedanem jest Camry, a wiÄ™c zupeĹ‚nie inna liga.
|
| Pią, 06.05.2011, 11:18 |
|
 |
|
bingo
|
masz problem z segmentacjÄ… klas aut? najpierw Corsa teraz Camry - opanuj siÄ™
powiedz lepiej dlaczego więc w USA czy Kanadzie Corolli, Civiców, Sentr czy Elantry jeździ od groma? do tego Rio, Accent, Fiesta sedan, Yaris sedan i inne subcompakty...
ubiegnę cie - mimo naszego, unijnego szczekania na sedany, że brzydkie itp. pierdoły, nie mozna sprowadzić wizerunku (sub) kompaktowego sedana do auta dla biedoty bez gustu spytaj się własciciela tureckiej Thalii dlaczego kupił swoje gówniane autko zamiast ślicznego, unijnego Clio? zastanawiałeś się kiedyś co kieruje tymi ludźmi? nie, lepiej pierdnąć slogan typu - mały sedan dla emeryta, 3/5d dla młodego, dynamicznego...
|
| Pią, 06.05.2011, 11:45 |
|
 |
|
bartez
|
bingo napisał(a): masz problem z segmentacjÄ… klas aut? Nie mam. Różnej klasy sedany rzÄ…dzÄ… na różnych rynkach. Corsa sedan, ktĂłra jest bardzo popularna w Brazylii w USA czy Turcji nie cieszy siÄ™ duĹĽÄ… popularnoĹ›ciÄ… (o i byĹ‚y tam oferowane) Tak jak wspomniana Camry; w USA hit sprzedaĹĽy, a w takiej Turcji, ktĂłra lubuje siÄ™ w sedanach kompletnie niepopularne auto. Cytuj: powiedz lepiej dlaczego wiÄ™c w USA czy Kanadzie Corolli, CivicĂłw, Sentr czy Elantry jeĹşdzi od groma? do tego Rio, Accent, Fiesta sedan, Yaris sedan i inne subcompakty... Od groma to tam jeĹĽdzi pickupĂłw Cytuj: ubiegnÄ™ cie - mimo naszego, unijnego szczekania na sedany, ĹĽe brzydkie itp. pierdoĹ‚y, nie mozna sprowadzić wizerunku (sub) kompaktowego sedana do auta dla biedoty bez gustu Kompaktowe sedany sÄ… po prostu niezbyt Ĺ‚adne i mniej praktyczne niĹĽ hatchbacki i kombiaki dlatego głównie z tych powodĂłw w Europie siÄ™ nie sprzedajÄ…. Nie potrafiÄ™ wytĹ‚umaczyć skÄ…d na niektĂłrych rynkach taka miĹ‚ość do tego typu aut. Cytuj: spytaj siÄ™ wĹ‚asciciela tureckiej Thalii dlaczego kupiĹ‚ swoje gĂłwniane autko zamiast Ĺ›licznego, unijnego Clio? zastanawiaĹ‚eĹ› siÄ™ kiedyĹ› co kieruje tymi ludĹşmi? Rozumiem, ĹĽe ty uwaĹĽasz, ĹĽe to "gĂłwniane" auto, bo ja napisaĹ‚em, ĹĽe to niepraktyczne i niezbyt Ĺ‚adne nadwozie. Turasy lubiÄ… kompaktowe sedany, Jankesy suvy i półciężarĂłwki, a Europa preferuje głównie hatchbaki miejskie i kompaktowe. Cytuj: nie, lepiej pierdnąć slogan typu - maĹ‚y sedan dla emeryta, 3/5d dla mĹ‚odego, dynamicznego... Przyjrzyj siÄ™ kto w Polsce jeĹĽdzi np ThaliÄ…, FabiÄ… sedan czy Aveo sedan, a kto wersjami 3d i 5d tych samochodĂłw i bÄ™dziesz miaĹ‚ odpowiedĹş czy to pusty slogan 
|
| Pią, 06.05.2011, 12:28 |
|
 |
|
morphy
Samochód: Opel Astra G Caravan
|
Szczerze mówiąc, najnowszy Aveo sedan wygląda lepiej niż hb. Podoba mi się, a nie jestem emerytem. Kwestia jest o jakim aucie gadamy. Honda City najnowsza wygląda źle? Dynamiczna i ładna sylwetka. Niektóre małe sedany mimo wszystko zyskują w Europie uznanie. Renault Thalii poprzedniej generacji czy Fabii sedan jest zatrzęsienie. Nie można wszystkiego wsadzać do jednego wora.
Nawet nie wiadomo czy wejdzie do sprzedaży wersja sedan. Akurat przy III generacji ta odmiana nie sprzedawała się najlepiej więc przy IV mogą z niej zrezygnować.
|
| Pią, 06.05.2011, 12:39 |
|
 |
|
RR ltd Co.
Moderator
Samochód: Fiat Delta 3
|
_________________ Fanpage SamochodySwiata.pl || Mój Instagram
|
| Wto, 07.06.2011, 8:29 |
|
 |
|
Davin
Samochód: DS3 '14
|
po pierwsze: nie przepadło po drugie: czy styliści Opla naprawdę nie mogli zrobić tej klamki w jakimś innym kształcie żeby chociaż odrobinę bardziej pasowała do tego przetłoczenia po trzecie: tylne lampy wyglądają dziwnie (nie wiem dlaczego, coś mi w nich nie leży) po czwarte: więcej guzików na konsoli centralnej już chyba być nie mogło 
|
| Wto, 07.06.2011, 8:35 |
|
 |
|
bingo
|
cóż, wygląda gładko i milusio - do Meganki startu nie ma
|
| Wto, 07.06.2011, 8:36 |
|
 |
|
Alfisti4ever
Samochód: Włoski
|
Ĺadna jest, ale taka grzeczna. MoĹĽe to przez ten kolor Davin napisał(a): czy styliĹ›ci Opla naprawdÄ™ nie mogli zrobić tej klamki w jakimĹ› innym ksztaĹ‚cie ĹĽeby chociaĹĽ odrobinÄ™ bardziej pasowaĹ‚a do tego przetĹ‚oczenia Niby to czepianie siÄ™, ale faktycznie ona jest strasznie nie zgrabna, taka zwykĹ‚a, przez co, nie za dobrze siÄ™ komponuje z caĹ‚oĹ›ciÄ… 
_________________ Alfa Romeo - la meccanica delle Emozioni Dźwięk V6 Busso o poranku, jak espresso dla uszu! La vita è troppo corta per non guidare italiano!
Why can't we just love everybody and judge them by the car they drive?
|
| Wto, 07.06.2011, 8:54 |
|
 |
|
bartez
|
Ĺšwietna jest 
|
| Wto, 07.06.2011, 8:55 |
|
 |
|
PiasQ
Samochód: Reno TCe 200
|
Ciekawa jest, ale do Megane 3d startu nie ma ...
_________________ Pozdrawiam, PiasQ
|
| Wto, 07.06.2011, 9:21 |
|
 |
|
polac
|
Nie jest źle . Ale jak na wersję GTC to brakuje jakoś tego pazura,tej zadziorności w wyglądzie. A szkoda .
_________________ [']Zulu-2.X.1990-11.II.2007-PAMIĘTAMY!!!![']
|
| Wto, 07.06.2011, 9:32 |
|
 |
|
Kobi
Moderator
Samochód: Opel Astra II
|
Zawsze ceniłem Opla, że potrafił odróżnić wersje Coupe Astry od reszty gamy. W tym przypadku kolejny raz strzał w dziesiątkę ! Wygląda fenomenalnie, aczkolwiek gdyby ta imitacja dyfuzoru była by ciut mniejsza tył wyglądał by lepiej. Duży plus za zmienione lampy z tyłu. Czekam na fotki w jakimś męskim kolorze 
_________________ Moderator nie nabija postów - Moderator ma wiele do powiedzenia.
|
| Wto, 07.06.2011, 9:40 |
|
 |
|
Ice
Moderator
|
PiasQ napisał(a): Ciekawa jest, ale do Megane 3d startu nie ma ... Tak jest. Do tego tyĹ‚ Astry jest dla mnie wÄ…ski i ciut pokraczny 
_________________ | pajacyk.pl • polskieserce.pl | Kliknij raz dziennie. Codziennie.
|
| Wto, 07.06.2011, 11:21 |
|
 |
|
Iceman
|
Megane faktycznie nie przebija, ale Scirocoo rozłożyła na łopatki  świetna jest 
| Wto, 07.06.2011, 12:49 |
|
 |
|
bartez
|
Moim zdaniem to Scirocco wygląda znacznie lepiej niż Astra czy Megane; agresywne spojrzenie z przodu i krągłości z tyłu, bajka! 
|
| Wto, 07.06.2011, 13:49 |
|
 |
|
wojtas23
Samochód: Volvo 940 kombi 2.0T
|
Bardzo dobrze wyglÄ…da, ale czy lepiej od Megane 3d to nie jestem pewien, trzeba by zobaczyć na ĹĽywo.  A te klamki - fakt - mogli Ĺ‚adniejsze zrobić, bo trochÄ™ one draĹĽniÄ….  polac napisał(a): jak na wersjÄ™ GTC to brakuje jakoĹ› tego pazura,tej zadziornoĹ›ci w wyglÄ…dzie. BÄ™dzie jeszcze wersja OPC. 
_________________ www.diecastclub.pl
|
| Wto, 07.06.2011, 14:11 |
|
|