Obecny czas: Wto, 05.05.2026, 18:55

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 26 posty(ów) ]  Idź do strony 1, 2  Następna
Poznań Motor Show 18-20.03.2011 
Autor Wiadomość
Awatar użytkownika

Miejscowość: Szczecin
Samochód: nazi hacz fwd pb
Post PoznaĹ„ Motor Show 18-20.03.2011
JuĹĽ w najbliĹĽszy weekend targi motoryzacyjne w stolicy Wielkopolski. Genewa to to nie jest, ale zawsze coĹ› :wink:

Image

Co, gdzie, kiedy i za ile?

MOTOR SHOW

Największe Motoryzacyjne Show w Polsce
Gdzie?

Międzynarodowe Targi Poznańskie

Pawilon 3 - akcesoria motocyklowe, motocykle, odzieĹĽ, quady, skutery, Automobilklub Wielkopolski - wystawa samochodĂłw i motocykli z czasĂłw PRL, scena
Pawilon 3a - Miasteczko Rodzinne
Pawilon 4 - Salon Kartingowy, DARMOWY tor GoKartowy
Pawilon 5- samochody osobowe, luksusowe, sportow, symulatory jazdy wirtualnej, scena
Pawilon 9 - Automobilklub Wielkopolski - wystawa samochodĂłw zabytkowych, symulatory bezpiecznej jazdy
Plac - teren otwarty - tor dla quadĂłw, skuterĂłw

Wejścia: wschodnie (ul. Głogowska), północne (ul. Bukowska), zachodnie (ul. Śniadeckich)
Kiedy?

18-20.03.2011 - PiÄ…tek, Sobota, Niedziela

PiÄ…tek, 18.03.2011

Dzień dla VIP-ów, dla branży, dla dziennikarzy

MOTOR SHOW VIP DAY - 16:00 - 20:00

MOTOR SHOW VIP NIGHT - 20:00 - 02:00

Sobota, 19.03.2011
Dzień dla tzw. szerokiej publiczności - 10:00 - 18:00

Niedziela, 20.03.2011
Dzień dla tzw. szerokiej publiczności - 10:00 - 17:00

Ceny biletĂłw
Wejście bezpłatne - Dzieci do lat 3

Bilet 10 zł / osoba - Bilet rodzinny, obowiązuje w sobotę lub w niedzielę. Upoważnia do jednorazowego wejścia na Motor Show. Cena 10 zł od osoby obowiązuje dla wszystkich członków rodziny (od trzech osób w górę). Jeśli na Motor Show przyjdą dwie osoby z rodziny wówczas bilet wstępu kosztuje 15 zł / osoba.

Bilet 15 zł / osoba - Bilet obowiązuje w sobotę lub w niedzielę. Upoważnia do jednorazowego wejścia na Motor Show.

Wybiera siÄ™ ktoĹ›?

Pon, 14.03.2011, 15:38
Moderator
Awatar użytkownika

Miejscowość: Łódź / Warszawa
Samochód: Fiat Delta 3
Post Re: PoznaĹ„ Motor Show 18-20.03.2011
O, Mansory będzie :mryellow: miałem pojechać, ale mam już inne plany

Pon, 14.03.2011, 16:01
Awatar użytkownika

Miejscowość: Inowrocław | Poznań
Reprezentacja forum jedzie, więc zdjęcia będą :mryellow:

Pon, 14.03.2011, 17:07
Moderator
Awatar użytkownika

Miejscowość: Bydgoszcz
Samochód: Opel Astra II
choopster napisał(a):
Reprezentacja forum jedzie, więc zdjęcia będą :mryellow:

Co prawda nie wiadomo jeszcze w jaki dzień dokładnie ale jedziemy na pewno ;)

Pon, 14.03.2011, 23:00
Awatar użytkownika

Miejscowość: Kołobrzeg
Samochód: Accord CM2
Ja też będę. Najprawdopodobniej w sobotę po 14 albo w niedzielę po 12.

Wto, 15.03.2011, 13:57
Awatar użytkownika

Miejscowość: Poznań
Ja również. Głupio mieszkać w Poznaniu i tam nie zawitać :)

Śro, 16.03.2011, 13:35
Awatar użytkownika

witamy na forum :)

z chęcią sam bym się przejechał. ciekawi mnie natomiast jedno. czy mansory to będzie w postaci felg gdzieś u dystrybutora czy jednak jakaś delegacja? :D

what happened, happened and couldn't have happened any other way

Śro, 16.03.2011, 15:49
Awatar użytkownika

Miejscowość: brudne miasto
Podobno ma być premiera jakiegoś autka. Ja się również stawiam w sobotę od około 10 :-)

Śro, 16.03.2011, 20:15
Awatar użytkownika

Ma być Maserati Granturismo Mansory... i coś jeszcze. Ale ile w tym prawdy zobaczymy w weekend :)

Śro, 16.03.2011, 20:41
Awatar użytkownika

malich napisał(a):
Podobno ma być premiera jakiegoś autka. Ja się również stawiam w sobotę od około 10 :-)

polska czy środkowo wschodnia europejsky? bo o pełnej europie to nawet nie wspominam :D

czyli może prawdziwa delegacja przyjedzie. git :) bardzo git :D jeśli mansory sprzeda choćby jedno auto to na bank przyjedzie za rok. a może i nawet ktoś jeszcze się pojawi widząc że mansory coś opyliło tutaj :)

what happened, happened and couldn't have happened any other way

Śro, 16.03.2011, 22:37
Moderator
Awatar użytkownika

choopster napisał(a):
Ma być Maserati Granturismo Mansory... i coś jeszcze. Ale ile w tym prawdy zobaczymy w weekend :)

A nie Mansory Cyrus ?

Śro, 16.03.2011, 22:56
Awatar użytkownika

Ja słyszałem, że 2 :P GT i coś jeszcze, więc może ten Cyrus :mryellow:

Czw, 17.03.2011, 10:05

Ogólny poziom wystawy nie był zły,ale nie które marki się nie popisały.Szczególnie chodzi mi o BMW i Audi które nie wystawiły nic ciekawego.Porsche również się nie popisało ponieważ z ciekawszych było tylko Turbo S.Za to Mercedes się popisał i wystawił sporo aut.Ale koniec gadania lecimy z fotkami które nie są najlepszej jakości,ale choopster wstawi coś lepszego,dlatego wrzucam ciekawsze auta.
Hala z nowościami,nie nowościami i Mansory
Mini:
Image
Mercedes:
Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Ford:
Image
Fiat:
Image Image
Bentley(jak usłyszeli że za 15 minut jedzie do Warszawy to się zleciało ludzi...) :
Image Image Image
Porsche:
Image Image Image
Stoisko TG:
Image Image Image Image Image Image Image
Policja:(wystawiła alfe ale nie podchodziłem bo się bałem że koła odpadną)
Image
BMW:
Image
Peugeot:
Image
Mansory i ich dwie panny:
Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Image Image Image Image Image Image Image Image
Teraz hala "Legendy PRLu"
Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Auta zabytkowe zagraniczne,genialna ekspozycja najlepsza na całych targach,wiele wspaniale utrzymanych aut,które z pewnością bardzo rzadko wyjeżdżają na drogi.wśród nich pojawiły się dwa odbiegające od reszty pojazdy którymi są Corvette C3 oraz MB sl63 AMG w "perłowym kolorze oraz jest szybkie i drogie jak bugatti veyron" :D :
Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Nie, 20.03.2011, 8:13
Moderator
Awatar użytkownika

Miejscowość: Łódź / Warszawa
Samochód: Fiat Delta 3
Strasznie zazdroszczÄ™ :evil:

Nie, 20.03.2011, 11:14
Awatar użytkownika

Miejscowość: Szczecin
Samochód: nazi hacz fwd pb
No Automobilklub Wielkopolski wystawił wiele ciekawych okazów, było na co popatrzeć, szkoda tylko, że tyle ludzi i nie można było spokojnie pooglądać.

Nie, 20.03.2011, 12:26

Co to za cacko? http://www.imagebam.com/image/594d88124329426
Mehari w kolorze Mountain Dew :lol:

Nie, 20.03.2011, 12:42

Glas z 1966

Nie, 20.03.2011, 13:11
Moderator
Awatar użytkownika

Mnie urzekła wiklinowa superleggera :mryellow:

Nie, 20.03.2011, 13:41
Awatar użytkownika

adam1992 napisał(a):
ale choopster wstawi coĹ› lepszego

Nie wiem gdzie, warunków panie nie było na artyzm :mryellow:

http://www.imagebam.com/image/338583124326495 - wspaniałe zdjęcie ode mnie też masz wiadomość

Auta współczesne:

Image

Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Image

Legendy PRL:

Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Historia motoryzacji:

Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Image Image

W porównaniu z rokiem ubiegłym jakiś tam progres jest... także zobaczymy co z tego będzie w latach kolejnych :)

Nie, 20.03.2011, 17:16
Moderator
Awatar użytkownika

Rzut zdjęć ode mnie ;)

Ogólnie wrażenia pozytywne. Pierwszy raz w sumie byłem na takich większych targach bo te w Bydgoszczy mieszczą się w hali sportowej i nie wystawiają tam nic ciekawego ;) Pierwsze wrażenie ... trudności z parkowaniem, wszystkie okoliczne parkingi zawalone, a te na których były miejsca sporo kosztowały, ale w końcu gdzieś trzeba było zaparkować. Teren targowy ogromny choć tak naprawdę interesowały nas 3 hale - z nowościami, samochodami z lat PRL-u oraz klasykami. Kilka fajnych aut można było też "ustrzelić" na parkingu wewnątrz. Mentalność ludzi na hali z nowymi autami ... nadal typowo Polska. Macanie samochodu, przytulanie się do auta żeby mieć "sweet" fotkę czy kładzenie się (sic!) na masce Porsche jakiś dzieciaków porażało ... Także żeby zrobić zdjęcie trzeba było sporo odczekać i być cierpliwym. Hala z klasykami i legendami PRL-u świetna ! Wspaniałe okazy i fajny klimat, bardzo na plus. Podobało mi się bardziej niż na hali z nowościami. Zabrakło takich zapowiadanych nowości jak CLS AMG czy nowe Audi A6. Na szczęście trafiliśmy jeszcze gdy Mulssane stał na hali, aby chwilę później wjechać na "cichociemną" lawetę ;) Auto miało być prezentowane wyłącznie na Vip-night w piątek, ale zostawili go jeszcze na godzinkę w sobotę. A po targach pojechaliśmy na Tor Poznań na trening driftu ... ale to już w osobnym temacie ;)

Przed targami postanowiliśmy odwiedzić dwa pobliskie salony. Audi i Porsche

Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Główna hala: (oczywiście to nie są wszystkie prezentowane tam auta)

Image Image Image Image Image Image Image Image ImageImage Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image ImageImage Image ImageImage Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Hala PRL

Image Image Image Image Image Image ImageImage Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Hala z klasykami:

Image Image Image Image ImageImage Image Image Image Image Image Image Image Image Image ImageImage Image Image Image ImageImage Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image ImageImage ImageImage Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image ImageImage ImageImage Image Image Image Image ImageImage ImageImage Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Reszta zdjęć:

Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Nie, 20.03.2011, 18:04
Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 26 posty(ów) ]  Idź do strony 1, 2  Następna