Obecny czas: Nie, 10.05.2026, 9:43

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 22 posty(ów) ]  Idź do strony 1, 2  Następna
2010 Fiat Doblo Cargo 
Autor Wiadomość
Moderator
Awatar użytkownika

Miejscowość: WROCŁAW
Samochód: VOLVO
Post 2010 Fiat Doblo Cargo
/wycięte z działu "seryjne"/
drakor napisał(a):
Fiat Doblò Cargo
ImageImage ImageImage ImageImage
ImageImage Image
ImageImage Image
ImageImage Image

Czw, 17.12.2009, 0:29
Awatar użytkownika

Miejscowość: Kozy k. Bielska-Białej
Samochód: '83 Fiat 126p
Post Re: 2010 Fiat Doblo Cargo
Naprawdę nieźle się prezentuje w moich oczach. Wersją przedłużoną Fiat chyba zostawił konkurencję w tyle.

Czw, 17.12.2009, 16:31
Awatar użytkownika

prezentuje się bardzo świeżo, stylistyka trochę za lekka jak na auto dostawcze

Pią, 18.12.2009, 14:47
Awatar użytkownika

Miejscowość: Jaworzno
Samochód: Opel Corsa D 1.3CDTI
Wygląda całkiem ładnie, fajnie rozwiązany jest ten schowek w siedzeniu pasażera.

kat.D - 20.02.2012r.
kat.C+E - w trakcie

Wto, 05.01.2010, 17:12
Awatar użytkownika

Miejscowość: tu i tam....
całkiem niezły - tylko przednie światła jakieś takie koślawe - zajeżdzające konstrukcjami z Dalekiego Wschodu

Wto, 26.01.2010, 19:37

jak dla mnie nowe Doblo jest piękne. Dużo lepsze od starszej wersji; mam na mysli zarówno wyglad zewnętrzny, jak i wszystko co jest ''wewnątrz'' począwszy od wyposażenia 'kabiny' kierowcy, a kończąc na możliwościach rozbujania autka. Trzeba przyznac że Doblo z rocznika np 2001 bardzo mialo bardzo slabe przyspieszenie, mulił niesamowicie no ale był nie do zajechania :D :D

Śro, 06.10.2010, 10:14
Awatar użytkownika

Miejscowość: Warszawa
Fiat Doblo w "JeĹşdzie PrĂłbnej" (Tv Trwam, 12.11.2010):
http://www.tv-trwam.pl/index.php?section=jaznew

Pią, 12.11.2010, 17:41
Moderator
Awatar użytkownika

Miejscowość: Łódź / Warszawa
Samochód: Fiat Delta 3
Ciekawe źródło video :lol:

Wto, 07.12.2010, 13:34
Awatar użytkownika

Miejscowość: SG
Samochód: 323F (BJ)
RR ltd Co. napisał(a):
Ciekawe źródło video :lol:

O k...! Kapcie mi spadły :D Ciekawe czy były już wszystkie auta Ojca Dyrektora? :D

Wto, 07.12.2010, 13:53
Moderator
Awatar użytkownika

Miejscowość: Łódź / Warszawa
Samochód: Fiat Delta 3
W sumie kiedyś przypadkiem cykając po kanałach trafiłem na TV Trwam oraz na ten program i jest całkiem na temat, choć brakuje mu profesjonalizmu TVN Turbo :roll:

Wto, 07.12.2010, 14:03

Miejscowość: Otwock
Samochód: fiat doblo cargo 1,9
fajny :mryellow:

ja powoĹĽÄ™ takim

1,9 multijet , 105KM , klima :mryellow: , 34000km od czerwca 2010 :mryellow:

Image

www.spectral.pl

Nie, 06.03.2011, 17:03
Awatar użytkownika

Miejscowość: Kraków
Samochód: Audi A3 1.8 `98
napisz cos wiecej :)
jak to jezdzi , jakie byly ( jesli juz byly :P ) awarie i ogulnie kilka slow uzytkownika :)

Pon, 07.03.2011, 19:26

pierwsza rejestracja nowiutkiego diabła to 04.2010...

do dnia 07.03.2011 wyjeździł 34000km całkowicie bezawaryjnie , ma bardzo fajne zawieszenie pozwalające na bardzo szybkie pokonywanie zakrętów , osobom o przeciętnym doświadczeniu odradzam tego typu praktyki gdyż dosyć wysokie nadwozie wymaga "silnej ręki" , ja przejadę zakręt 75stopni , 120 na 4ce , ty będziesz sie bał przy 80 na 5ce...
wysokie nadwozie ,ma inne wady , mianowicie hałas ....
jest spory , kanciata buda generuje spory hałas , sporo szumi powietrze , sporo koła , trochę silnik...

silnik :mryellow: 1,9 multijet 105KM :mryellow: kocha obroty , redukcja z 5na4 i but , najlepiej z między gazem , i jak się swistak obudzi od 3000rpm , to tylko banan na gębie :mryellow: :mryellow: :mryellow: :mryellow: aż po 180km/h :mryellow:

bezcenne miny posiadaczy Volvo XC90 , czy innych BMW X5 :mryellow: , jak ich "blaszanka"ogarnia , tak najlepiej przy 140km/h :mryellow: i siÄ™ oddala :mryellow: ....

chcę sobie kupić taki sam tylko van 7 miejsc :mryellow:

ta miłośc rodziła się w bólach , ale ubóstwiam mojego diabła :mryellow:

www.spectral.pl

Pon, 07.03.2011, 21:51
Awatar użytkownika

Miejscowość: ZS
Samochód: E39 & S203
Jeździłem i Doblo i Stilo kombi z tym silnikiem i rzeczywiście zbiera się bardzo fajnie... A co do takich wojaży, to jeszcze za łepka jak z ojcem jeździłem to Tico się spokojnie trzymaliśmy za większością 10x droższych aut. To tylko kwestia kierowcy...

Pon, 07.03.2011, 21:55

kenji napisał(a):
Jeździłem i Doblo i Stilo kombi z tym silnikiem i rzeczywiście zbiera się bardzo fajnie... A co do takich wojaży, to jeszcze za łepka jak z ojcem jeździłem to Tico się spokojnie trzymaliśmy za większością 10x droższych aut. To tylko kwestia kierowcy...

www.spectral.pl

Pon, 07.03.2011, 22:02

kenji napisał(a):

zmieniłem Roomstera na diabła i z początku , brakowało mi "dołów" silnika VW ...

przypomniałem sobie , jednak jak "śpiewała" moja marea łykendowa 1,6 103KM :mryellow: diabeł to też fiat :mryellow: , chce obroty , to je ma , i to jest jazda :mryellow: na 90% momentu obrotowego :mryellow: jest zabawa :mryellow:

www.spectral.pl

Pon, 07.03.2011, 22:04
Moderator
Awatar użytkownika

kenji napisał(a):

To tak jak mam znajomych, co dużo szybsze auta objeżdżają. Tylko nie zwracają uwagi na to, że nikt się z nimi nie ścigał.

Pon, 07.03.2011, 22:09

no niestety , rozczaruję cie , osoby powożące wszelkiego rodzaju SUVami , czują jakąś cholerną ujmę na honorze , i za wszelką cenę chcą mnie wyprzedzić :mryellow: zapominają jednak że V6 pod maską nie wystarczy , bo jest jeszcze skrzynia biegów , znając możliwości silnika , wystarczy zredukować bieg niżej, "po falować"gazem by zyskac na momencie i objechac takiego SUVa z kretesem :mryellow: ..

między Pułtuskiem a Warszawą , Audi Q7 nie dało rady , a o pościgu ze strony Audi , dowidziałem sie "na radyjku" od "dużych" :mryellow: , bo nie byłem świadom wariacji kierowcy Audi ...

się mu chyba ptaszek zmniejszył :mryellow:

www.spectral.pl

Pon, 07.03.2011, 22:42
Moderator
Awatar użytkownika

Wiem, że istnieje symptom lepszego auta i na drodze widać to jest non stop. Fakt, że ten motor jest bardzo elastyczny, jednak Doblo to możesz sobie powojować jadąc co najwyżej na pusto i startując do najbiedniejszych wersji wspomnianych XC90 etc.

Pon, 07.03.2011, 22:49
Administrator
Awatar użytkownika

Miejscowość: Łódź
Samochód: Rover 75 V6
Zrobiłem sporo kilometrów zarówno pierwszym doblem jak i tym nowym ze zdjęcia, właśnie 1,9 MultiJet tylko że wersją osobową na trochę większych kołach. I nie wierzę w to co czytam. To najgorszy zjeb tej klasy jaki prowadziłem, mimo że lubię tą markę i wieloma modelami Fiata wręcz uwielbiam jeździć... Auto myszkuje, nie daje się w ogóle prowadzić, koleiny masakra, hałas nie z tej ziemi, pionowa szyba, baznadziejny fotel kierowcy mimo że mój ustawiał się w chyba 4 płaszczyznach, rzuca budą od wiatru i mijania tirów bardziej niż w 2x większym i wyższym aucie, a zawieszenie to największa porażka tego auta, samochód nawet prosto "nie lubi" jeździć, o zakrętach nie wspominając... do tego słabe hamulce (bębny). Co do osiągów, jeździ jak każdy 100 konny diesel i trzeba go trzymać na obrotach. Widzę tu jakąś wybujałą fantazję na ten temat, może dla kogoś kto się przesiada w Doblo i ów 105-konny diesel to najszybsze auto którym w życiu jeździł, wypełnia on jakieś zadowolenie, ale gdy w życiu pojeździsz trochę też innymi autami, będziesz w szoku, jak można sknocić i tak bardzo niedopracować tak prostego przecież auta (przechodziło to test łosia w ogóle?)... To już Scudo pobija go w przedbiegach w każdej dziedzinie. Na szczęście to doblo po 150.000 km przez 2 lata nie jest już w mojej flocie. Jeździłem każdym Fiatem, ta generacja Doblo to najgorszy model (nie mowię o awaryjności) od Punto aż do Ducato. Z resztą, kierowcy z milionami kilometrów i prawami jazdy B-C-D-E u mnie zawsze woleli brać cokolwiek innego, byle nie to Doblo 2009 :roll:
Życzę lepszego następcy kiedyś tam i rozszerzenia motoryzacyjnych horyzontów + nabrania doświadczenia ;) i żebyś nadal trafiał na takich, którzy po prostu nie chcą się ścigać z... Doblo... bo nie potrzebują się w ten sposób dowartościowywać.

Wto, 08.03.2011, 10:28
Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 22 posty(ów) ]  Idź do strony 1, 2  Następna