Obecny czas: Wto, 16.06.2026, 21:31

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 157 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8  Następna
2010 Peugeot 508 
Autor Wiadomość
Awatar użytkownika

Miejscowość: Szczecin
Samochód: nazi hacz fwd pb
Post Re: 2010 Peugeot 508
3co napisał(a):
Samsung nie jest stworzony dla europejskich realiów i, w najlepszym wypadku, skończy tak samo, jak Fluence, które jak dotąd na ulicy widziałem może ze dwa razy.

Akurat Fluence nie sprzedaje się tak najgorzej. W Motorze 5/2011 jest zestawienie 50 najlepiej sprzedających się modeli w 2010 roku i Fluence zajął 33 miejsce z wynikiem 1844 sztuk. W 2009 roku były to...3 sztuki :D Wzrost sprzedaży o 61366% :wink: Dla porównania Toyota Corolla miejsce 35 i 1721 sprzedanych aut.

Czw, 24.02.2011, 8:51
Awatar użytkownika

Miejscowość: Zawichost
A 508 w ogóle ma być sprzedawany w Azji i Ameryce Południowej?
wydaje mi się, że to samochód zaprojektowany głównie na "zacofaną i ogłupiałą" Europę a nie na tamte oświecone kontynenty.

Czw, 24.02.2011, 10:35
Awatar użytkownika

Miejscowość: Człowiek z nikąd...
Samochód: ..i bez samochodu :(
Nie wiem... oni tam maja jakies swoje pugi - 408? o ile dobrze pamietam, ktĂłry wygladal jak 308 sedan.

Czw, 24.02.2011, 10:47

Samochód: Toyota Avensis 1,8
DĹĽony napisał(a):
A 508 w ogóle ma być sprzedawany w Azji i Ameryce Południowej?
wydaje mi się, że to samochód zaprojektowany głównie na "zacofaną i ogłupiałą" Europę a nie na tamte oświecone kontynenty.

ironia ironiÄ…, ale liczb nie oszukasz

swoją drogą typowe myslenie kołchoźnika - EU uber alles :!:
LOL

Czw, 24.02.2011, 11:41
Awatar użytkownika

Miejscowość: Warszawa
bartez napisał(a):
Toyota Corolla miejsce 35 i 1721 sprzedanych aut.

chciałeś powiedzieć Auris :twisted:

Czw, 24.02.2011, 16:22
Awatar użytkownika

Miejscowość: Szczecin
Samochód: nazi hacz fwd pb
kulikowski napisał(a):
bartez napisał(a):
Toyota Corolla miejsce 35 i 1721 sprzedanych aut.

chciałeś powiedzieć Auris :twisted:

Nie, nie chciałem :twisted: Auris sklasyfikowany został na 17 miejscu - 3576 sztuk. Corolla, taki sedan jakbyś nie wiedział, sprzedawana jest osobno niż hatchback.

Czw, 24.02.2011, 17:35
Awatar użytkownika

To pokaż mi te wyniki sprzedaży które świadczą o tym, że Samsung-Renault lepiej się sprzedaje niż ten Peugeot.
Darowałbyś sobie takie docinki.
Jak mam w takim razie nazwać Twoje fanatyczne zapatrzenie na azjatycką motoryzację i wszystkie inne rynki poza europejskim.
Jak ktoś tylko śmie się z Tobą nie zgodzić to zaraz rzucasz się jakby Ci ktoś rodzinę obraził, trochę więcej dystansu.
Poza tym mieszkając w Polsce naprawdę mało mnie interesuje jak to auto przyjmie się w Ameryce Południowej czy Azji gdzie nie wiadomo nawet czy będzie sprzedawany i to nie ma nic wspólnego z ignorancją, ciekawe czy przeciętny Amerykanin interesuje się bardziej tym jak jego krajowy samochód przyjmie się w Europie lub Afryce( o ile oczywiście wie o ich istnieniu).

Czw, 24.02.2011, 18:10

chodzi tylko o moje przekonanie, że te Renault sprzeda się lepiej - nie uściślałem gdzie, a alians Nissan/Renault jest czwartą siłą na światowym rynku motoryzacyjnym i sprzedaje swoje wyroby na CAŁYM świecie i notuje od kilku lat coraz wiekszy wolumen sprzedaży
Latitude z racji stylistyki powienien lepiej sie sprzedać na rynkach o klasycznych upodobaniach (sedany, klasyczna linia) - Azja, zwłaszcza "wzrastająca" i spory rynek dla Renault jakim są rynki latynoskie

co tu ma do rzeczy gdzie mieszkam? dlatego ma mnie interesować rynek polski....BUAHAHAHA
mamy globalną swobodę przepływu towarów na świecie, więc gówno mnie interesuje co jest oferowane w Polsce czy w Bułgarii, skoro MOGĘ ściągnąc każde auto z całego świata?

ja jeszcze się nie zacząłem rzucać, kolego :lol:

Czw, 24.02.2011, 20:18
Moderator
Awatar użytkownika

bingo napisał(a):
MOGĘ ściągnąc każde auto z całego świata?

Powodzenia z gwarancjÄ… i serwisem ;)

Czw, 24.02.2011, 20:53
Awatar użytkownika

Samochód: Viggen
Cytuj:
chodzi tylko o moje przekonanie, że te Renault sprzeda się lepiej - nie uściślałem gdzie
Można było się domyślić ..nawet inteligentni inaczej wywnioskowaliby,że biega o rynek polski i/lub europejski..

http://www.hattrick.org/Signup/Invite.aspx?ref=2PU488

Czw, 24.02.2011, 22:09

Ice napisał(a):
bingo napisał(a):
MOGĘ ściągnąc każde auto z całego świata?

Powodzenia z gwarancjÄ… i serwisem ;)

słyszałeś, żeby Camry/Altima w ciągu pierwszych 2 lat nawaliły? po co mi gwarancja na te auta?
widziałeś ile tego jeździ w kraju
serwis - części do Camry są na drugi dzień, do Altimy w ciągu tygodnia
jakbyś nie wiedział - sporo jest w kraju aut z USA niedostępnych w Europie i nawet kilka Biucków Enclave widziałem czy Saturny Vue, że o Pontiacach Vibe nie wspomnę.
Myslisz, że jeżdża do pierwszej awarii a potem właściciele je złomują, bo autoryzowanego serwisu nie ma? :lol:

Cytuj:
Można było się domyślić ..nawet inteligentni inaczej wywnioskowaliby,że biega o rynek polski i/lub europejski..

postępowy Europejczyk tak własnie by pomyślał
ja nie jestem postępowy :lol:

Pią, 25.02.2011, 9:25
Awatar użytkownika

Heh, jesteĹ› zmienny jak kobieta.
Na aG pisałeś "posiadanie gwarancji zawsze dawało mi jakies poczucie bezpieczeństwa" czy "eżeli ktoś kupuje za oszczedności wielu lat, żeby nie powiedzić życia, auto za 60 tysięcy (tak - tanie i małe) to chce mieć spokój przez wiecej niż 2 marne latka
wole sie "użerać" z serwisem i w końcu naprawić uszkodząną po 3 latach np. kolumnę kierownicy wartą 7 tysięcy niż kupić ją za własną kasę i płakać..." lub "uważam też, za sprawą wieloletnich obserwacji wśród znajomych/rodziny itp., że dłuższa gwarancja jest znacznie wyżej ceniona niz krótsza i bardzo czesto jest jednym z poważniejszych argumentów ZA zakupem danego auta"
a teraz "po co mi gwarancja".
Zawsze się może przydarzyć choćby jakaś akcja serwisowa i co wtedy?
A Ty zawsze jesteś myślami tak daleko? np. mieszkając w Pieninach gdy chcesz się przejść po górach to bardziej niż pogoda w nich obchodzi Cię pogoda w Kordylierach? w końcu jesteś obywatelem świata, możesz wchodzić na jaki szczyt tylko chcesz.

Ostatnio edytowany przez Dżony, Pią, 25.02.2011, 11:16, edytowano w sumie 1 raz

Pią, 25.02.2011, 10:47
Moderator
Awatar użytkownika

Miejscowość: Łódź / Warszawa
Samochód: Fiat Delta 3
Tymczasem Dongfeng w Chinach przygotowuje produkcję 508 w swoich zakładach
Image Image Image
the tycho

Pią, 25.02.2011, 10:53

DĹĽony napisał(a):
Heh, jesteĹ› zmienny jak kobieta.
Na aG pisałeś "posiadanie gwarancji zawsze dawało mi jakies poczucie bezpieczeństwa" czy "eżeli ktoś kupuje za oszczedności wielu lat, żeby nie powiedzić życia, auto za 60 tysięcy (tak - tanie i małe) to chce mieć spokój przez wiecej niż 2 marne latka
wole sie "użerać" z serwisem i w końcu naprawić uszkodząną po 3 latach np. kolumnę kierownicy wartą 7 tysięcy niż kupić ją za własną kasę i płakać..." lub "uważam też, za sprawą wieloletnich obserwacji wśród znajomych/rodziny itp., że dłuższa gwarancja jest znacznie wyżej ceniona niz krótsza i bardzo czesto jest jednym z poważniejszych argumentów ZA zakupem danego auta"
a teraz "po co mi gwarancja".
Zawsze się może przydarzyć choćby jakaś akcja serwisowa i co wtedy?
A Ty zawsze jesteś myślami tak daleko? np. planując wycieczkę w np. Pieniny bardziej niż pogoda w nich obchodzi Cię pogoda w Kordylierach? w końcu jesteś obywatelem świata, możesz wchodzić na jaki szczyt tylko chcesz.

mam fana, poszukiwacza mojej obecności w sieci, jakby co mam nr buta 43 :lol:
po1 - rozmowa była o wyzszości długiej gwarancji nad krótką i chodziło tylko o nowe auta i to marne kompakty
po2 - majac mozliwość kupienia 2-letniej Camry z przebiegiem 15000 mil bez gwary za cenę golutkiego Golfika z silnikiem od kosiarki z gwarą, sorry, ale gwarancja schodzi na dalszy plan

Pią, 25.02.2011, 12:10
Awatar użytkownika

Miejscowość: Pomorze
Samochód: Opel Astra G Caravan
Wbrew pozorom udziela się tu parę osób z aG więc nie trzeba ciebie śledzić. Sam się rzucasz w oczy. Jesteś taką muchą, której nie można wypędzić, a wszędzie ją słyszysz. Opanowałeś jeszcze do perfekcji używanie tego emotikona " :lol: ".

Sprowadzenie samochodu to nie jest błahostka, co tym możesz o tym wiedzieć. Zależy od wielu rzeczy i kosztuje czasem prawie tyle co zwykle samochód, który chcesz przewieźć. Np. kurs dolara, opłaty celne, podatki, przerejestrowanie samochodu, czasem trzeba starać się o homologację, auto musi przejść modyfikacje (światła), potem przegląd. Kupa papierów, pieniędzy i problemów. Gdyby było inaczej po naszych drogach jeździłoby pełno amerykańskich samochodów, a jak wiemy tak pięknie nie jest. Chociaż i tak trochę ich jeździ, niektóre nawet nie powinny otrzymać homologacji, ale co zrobić jak u nas panuje korupcja.

Amerykanie to tak naprawdę prości ludzie. Dać im odpowiednią cenę, pełne wyposażenie, odpowiednio gabarytowe auto, bardzo komfortowe i to kupią. Więcej im nie trzeba. Nie wiem może to się zmienia, ale właśnie tak japońska i koreańska motoryzacja zdobyła tam uznanie. Klient europejski jest bardziej wymagający bo do tego co powiedziałem musi mieć miękkie plastiki, bezpieczeństwo na najwyższym poziomie, bezawaryjny, świetnie trzymać się na zakrętach, silniki mają być dynamiczne i oszczędne. Ogólnie zwracają uwagę na szczegóły. Czy to źle? Nie sądzę, ale widać, że mentalnie jest Amerykaninem.

Dlatego 508 ma szansę na większy sukces niż Latitude bo Europejczycy są bardziej drobiazgowi. Pewnie Amerykanin czy Azjaci wybraliby Latitude bo tańszy i bogato wyposażony. Tak jakby tylko te dwie cechy liczyły się w samochodzie.

Pią, 25.02.2011, 12:50

pojechałeś mi, do tej chwili nie wiedziałem jak jest procedura ściągania auta ...

bądź więc wymagającym klientem europejskim, onanizuj się nad plastikami w Golfie, nad cudownymi właściwościami jezdnymi Focusa, mocą i oszczędnością silników TSI itp.
zrozum tylko, ĹĽe w Europie ĹĽyje wielu ludzi dla ktĂłrych to komfort, gabaryty, dobre wyposaĹĽenie w standardzie czy (nawet) wolny automat sÄ… wiecej warte niĹĽ w/w cechy "lepszych, europejskich aut"
a określenie "wymagający" jest tak subiektywne, jak wyższość Golfa nad Aurisem

Pią, 25.02.2011, 13:13
Moderator
Awatar użytkownika

bingo napisał(a):
słyszałeś, żeby Camry/Altima w ciągu pierwszych 2 lat nawaliły? po co mi gwarancja na te auta?
widziałeś ile tego jeździ w kraju

No jasne, te auta są tak bezawaryjne, że nie wiem po co w ogóle na nie producent daje gwarancje. Po co Ci gwarancja na te auta? :lol: No ta, cytując Bałtroczyka "kto bogatemu zabroni?" :lol:

Pią, 25.02.2011, 13:16

poptyaj w w seriwsach - polecam Cygana na Żeraniu, a nie błaznujesz

Pią, 25.02.2011, 13:17
Awatar użytkownika

Miejscowość: Białystok
Samochód: VW Passat CC 1.8 TSI
Latitude bedzie zawsze lepsze niz pug 508 bo ma koreanskie pochodzenie a 508 europejskie czyli jest z załozenia gowniany. Kolejna denna dyskusja podjeta przez kolege bingo po to tylko zeby prowokowac i wszczynac kłotnie.

Pią, 25.02.2011, 13:20

tak ciÄ™ draĹĽniÄ… inne opinie od swojej?
przykro mi, więcej usmiechu i luzu życzę

Pią, 25.02.2011, 13:22
Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 157 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8  Następna