|
|
Obecny czas: Wto, 16.06.2026, 21:35
|
Zobacz posty bez odpowiedzi | Zobacz aktywne tematy
| Autor |
Wiadomość |
|
bartez
Samochód: nazi hacz fwd pb
|
 Re: 2010 Peugeot 508
3co napisał(a): Samsung nie jest stworzony dla europejskich realiĂłw i, w najlepszym wypadku, skoĹ„czy tak samo, jak Fluence, ktĂłre jak dotÄ…d na ulicy widziaĹ‚em moĹĽe ze dwa razy. Akurat Fluence nie sprzedaje siÄ™ tak najgorzej. W Motorze 5/2011 jest zestawienie 50 najlepiej sprzedajÄ…cych siÄ™ modeli w 2010 roku i Fluence zajÄ…Ĺ‚ 33 miejsce z wynikiem 1844 sztuk. W 2009 roku byĹ‚y to...3 sztuki  Wzrost sprzedaĹĽy o 61366%  Dla porĂłwnania Toyota Corolla miejsce 35 i 1721 sprzedanych aut.
_________________ PB RWD jest wysoko
|
| Czw, 24.02.2011, 8:51 |
|
 |
|
Dżony
|
A 508 w ogóle ma być sprzedawany w Azji i Ameryce Południowej? wydaje mi się, że to samochód zaprojektowany głównie na "zacofaną i ogłupiałą" Europę a nie na tamte oświecone kontynenty.
_________________ http://jkbudownictwo.pl/ - Projektowanie CAD, kosztorysowanie budowlane, wydruki wielkoformatowe, poligrafia . https://www.facebook.com/jkbudownictwo
|
| Czw, 24.02.2011, 10:35 |
|
 |
|
okol
Samochód: ..i bez samochodu :(
|
Nie wiem... oni tam maja jakies swoje pugi - 408? o ile dobrze pamietam, ktĂłry wygladal jak 308 sedan.
_________________ STOP! ukradaczom tożsamośći! i ACTA tez stop.
|
| Czw, 24.02.2011, 10:47 |
|
 |
|
bingo
Samochód: Toyota Avensis 1,8
|
DĹĽony napisał(a): A 508 w ogĂłle ma być sprzedawany w Azji i Ameryce PoĹ‚udniowej? wydaje mi siÄ™, ĹĽe to samochĂłd zaprojektowany głównie na "zacofanÄ… i ogĹ‚upiałą" EuropÄ™ a nie na tamte oĹ›wiecone kontynenty. ironia ironiÄ…, ale liczb nie oszukasz swojÄ… drogÄ… typowe myslenie koĹ‚choĹşnika - EU uber alles LOL
|
| Czw, 24.02.2011, 11:41 |
|
 |
|
kulikowski
|
bartez napisał(a): Toyota Corolla miejsce 35 i 1721 sprzedanych aut. chciaĹ‚eĹ› powiedzieć Auris 
_________________ no i jest! Solidarni z Ukrainą
|
| Czw, 24.02.2011, 16:22 |
|
 |
|
bartez
Samochód: nazi hacz fwd pb
|
kulikowski napisał(a): bartez napisał(a): Toyota Corolla miejsce 35 i 1721 sprzedanych aut. chciaĹ‚eĹ› powiedzieć Auris  Nie, nie chciaĹ‚em  Auris sklasyfikowany zostaĹ‚ na 17 miejscu - 3576 sztuk. Corolla, taki sedan jakbyĹ› nie wiedziaĹ‚, sprzedawana jest osobno niĹĽ hatchback.
_________________ PB RWD jest wysoko
|
| Czw, 24.02.2011, 17:35 |
|
 |
|
Dżony
|
To pokaż mi te wyniki sprzedaży które świadczą o tym, że Samsung-Renault lepiej się sprzedaje niż ten Peugeot. Darowałbyś sobie takie docinki. Jak mam w takim razie nazwać Twoje fanatyczne zapatrzenie na azjatycką motoryzację i wszystkie inne rynki poza europejskim. Jak ktoś tylko śmie się z Tobą nie zgodzić to zaraz rzucasz się jakby Ci ktoś rodzinę obraził, trochę więcej dystansu. Poza tym mieszkając w Polsce naprawdę mało mnie interesuje jak to auto przyjmie się w Ameryce Południowej czy Azji gdzie nie wiadomo nawet czy będzie sprzedawany i to nie ma nic wspólnego z ignorancją, ciekawe czy przeciętny Amerykanin interesuje się bardziej tym jak jego krajowy samochód przyjmie się w Europie lub Afryce( o ile oczywiście wie o ich istnieniu).
_________________ http://jkbudownictwo.pl/ - Projektowanie CAD, kosztorysowanie budowlane, wydruki wielkoformatowe, poligrafia . https://www.facebook.com/jkbudownictwo
|
| Czw, 24.02.2011, 18:10 |
|
 |
|
bingo
|
chodzi tylko o moje przekonanie, ĹĽe te Renault sprzeda siÄ™ lepiej - nie uĹ›ciĹ›laĹ‚em gdzie, a alians Nissan/Renault jest czwartÄ… siłą na Ĺ›wiatowym rynku motoryzacyjnym i sprzedaje swoje wyroby na CAĹYM Ĺ›wiecie i notuje od kilku lat coraz wiekszy wolumen sprzedaĹĽy Latitude z racji stylistyki powienien lepiej sie sprzedać na rynkach o klasycznych upodobaniach (sedany, klasyczna linia) - Azja, zwĹ‚aszcza "wzrastajÄ…ca" i spory rynek dla Renault jakim sÄ… rynki latynoskie co tu ma do rzeczy gdzie mieszkam? dlatego ma mnie interesować rynek polski....BUAHAHAHA mamy globalnÄ… swobodÄ™ przepĹ‚ywu towarĂłw na Ĺ›wiecie, wiÄ™c gĂłwno mnie interesuje co jest oferowane w Polsce czy w BuĹ‚garii, skoro MOGÄ Ĺ›ciÄ…gnÄ…c kaĹĽde auto z caĹ‚ego Ĺ›wiata? ja jeszcze siÄ™ nie zaczÄ…Ĺ‚em rzucać, kolego 
|
| Czw, 24.02.2011, 20:18 |
|
 |
|
Ice
Moderator
|
bingo napisał(a): MOGÄ Ĺ›ciÄ…gnÄ…c kaĹĽde auto z caĹ‚ego Ĺ›wiata? Powodzenia z gwarancjÄ… i serwisem 
_________________ | pajacyk.pl • polskieserce.pl | Kliknij raz dziennie. Codziennie.
|
| Czw, 24.02.2011, 20:53 |
|
 |
|
zygix
Samochód: Viggen
|
Cytuj: chodzi tylko o moje przekonanie, że te Renault sprzeda się lepiej - nie uściślałem gdzie Można było się domyślić ..nawet inteligentni inaczej wywnioskowaliby,że biega o rynek polski i/lub europejski..
_________________ ,,Lepiej milczeć i sprawiać wrażenie głupca, niż przemówić i rozwiać wszelkie wątpliwości'' - Lincoln
http://www.hattrick.org/Signup/Invite.aspx?ref=2PU488
|
| Czw, 24.02.2011, 22:09 |
|
 |
|
bingo
|
Ice napisał(a): bingo napisał(a): MOGÄ Ĺ›ciÄ…gnÄ…c kaĹĽde auto z caĹ‚ego Ĺ›wiata? Powodzenia z gwarancjÄ… i serwisem  sĹ‚yszaĹ‚eĹ›, ĹĽeby Camry/Altima w ciÄ…gu pierwszych 2 lat nawaliĹ‚y? po co mi gwarancja na te auta? widziaĹ‚eĹ› ile tego jeĹşdzi w kraju serwis - części do Camry sÄ… na drugi dzieĹ„, do Altimy w ciÄ…gu tygodnia jakbyĹ› nie wiedziaĹ‚ - sporo jest w kraju aut z USA niedostÄ™pnych w Europie i nawet kilka BiuckĂłw Enclave widziaĹ‚em czy Saturny Vue, ĹĽe o Pontiacach Vibe nie wspomnÄ™. Myslisz, ĹĽe jeĹĽdĹĽa do pierwszej awarii a potem wĹ‚aĹ›ciciele je zĹ‚omujÄ…, bo autoryzowanego serwisu nie ma? Cytuj: MoĹĽna byĹ‚o siÄ™ domyĹ›lić ..nawet inteligentni inaczej wywnioskowaliby,ĹĽe biega o rynek polski i/lub europejski.. postÄ™powy Europejczyk tak wĹ‚asnie by pomyĹ›laĹ‚ ja nie jestem postÄ™powy 
|
| Pią, 25.02.2011, 9:25 |
|
 |
|
Dżony
|
Heh, jesteś zmienny jak kobieta. Na aG pisałeś "posiadanie gwarancji zawsze dawało mi jakies poczucie bezpieczeństwa" czy "eżeli ktoś kupuje za oszczedności wielu lat, żeby nie powiedzić życia, auto za 60 tysięcy (tak - tanie i małe) to chce mieć spokój przez wiecej niż 2 marne latka wole sie "użerać" z serwisem i w końcu naprawić uszkodząną po 3 latach np. kolumnę kierownicy wartą 7 tysięcy niż kupić ją za własną kasę i płakać..." lub "uważam też, za sprawą wieloletnich obserwacji wśród znajomych/rodziny itp., że dłuższa gwarancja jest znacznie wyżej ceniona niz krótsza i bardzo czesto jest jednym z poważniejszych argumentów ZA zakupem danego auta" a teraz "po co mi gwarancja". Zawsze się może przydarzyć choćby jakaś akcja serwisowa i co wtedy? A Ty zawsze jesteś myślami tak daleko? np. mieszkając w Pieninach gdy chcesz się przejść po górach to bardziej niż pogoda w nich obchodzi Cię pogoda w Kordylierach? w końcu jesteś obywatelem świata, możesz wchodzić na jaki szczyt tylko chcesz.
Ostatnio edytowany przez Dżony, Pią, 25.02.2011, 11:16, edytowano w sumie 1 raz
|
| Pią, 25.02.2011, 10:47 |
|
 |
|
RR ltd Co.
Moderator
Samochód: Fiat Delta 3
|
Tymczasem Dongfeng w Chinach przygotowuje produkcję 508 w swoich zakładach  the tycho
_________________ Fanpage SamochodySwiata.pl || Mój Instagram
|
| Pią, 25.02.2011, 10:53 |
|
 |
|
bingo
|
DĹĽony napisał(a): Heh, jesteĹ› zmienny jak kobieta. Na aG pisaĹ‚eĹ› "posiadanie gwarancji zawsze dawaĹ‚o mi jakies poczucie bezpieczeĹ„stwa" czy "eĹĽeli ktoĹ› kupuje za oszczednoĹ›ci wielu lat, ĹĽeby nie powiedzić ĹĽycia, auto za 60 tysiÄ™cy (tak - tanie i maĹ‚e) to chce mieć spokĂłj przez wiecej niĹĽ 2 marne latka wole sie "uĹĽerać" z serwisem i w koĹ„cu naprawić uszkodzÄ…nÄ… po 3 latach np. kolumnÄ™ kierownicy wartÄ… 7 tysiÄ™cy niĹĽ kupić jÄ… za wĹ‚asnÄ… kasÄ™ i pĹ‚akać..." lub "uwaĹĽam teĹĽ, za sprawÄ… wieloletnich obserwacji wĹ›rĂłd znajomych/rodziny itp., ĹĽe dĹ‚uĹĽsza gwarancja jest znacznie wyĹĽej ceniona niz krĂłtsza i bardzo czesto jest jednym z powaĹĽniejszych argumentĂłw ZA zakupem danego auta" a teraz "po co mi gwarancja". Zawsze siÄ™ moĹĽe przydarzyć choćby jakaĹ› akcja serwisowa i co wtedy? A Ty zawsze jesteĹ› myĹ›lami tak daleko? np. planujÄ…c wycieczkÄ™ w np. Pieniny bardziej niĹĽ pogoda w nich obchodzi CiÄ™ pogoda w Kordylierach? w koĹ„cu jesteĹ› obywatelem Ĺ›wiata, moĹĽesz wchodzić na jaki szczyt tylko chcesz. mam fana, poszukiwacza mojej obecnoĹ›ci w sieci, jakby co mam nr buta 43 po1 - rozmowa byĹ‚a o wyzszoĹ›ci dĹ‚ugiej gwarancji nad krĂłtkÄ… i chodziĹ‚o tylko o nowe auta i to marne kompakty po2 - majac mozliwość kupienia 2-letniej Camry z przebiegiem 15000 mil bez gwary za cenÄ™ golutkiego Golfika z silnikiem od kosiarki z gwarÄ…, sorry, ale gwarancja schodzi na dalszy plan
|
| Pią, 25.02.2011, 12:10 |
|
 |
|
morphy
Samochód: Opel Astra G Caravan
|
Wbrew pozorom udziela się tu parę osób z aG więc nie trzeba ciebie śledzić. Sam się rzucasz w oczy. Jesteś taką muchą, której nie można wypędzić, a wszędzie ją słyszysz. Opanowałeś jeszcze do perfekcji używanie tego emotikona "  ". Sprowadzenie samochodu to nie jest błahostka, co tym możesz o tym wiedzieć. Zależy od wielu rzeczy i kosztuje czasem prawie tyle co zwykle samochód, który chcesz przewieźć. Np. kurs dolara, opłaty celne, podatki, przerejestrowanie samochodu, czasem trzeba starać się o homologację, auto musi przejść modyfikacje (światła), potem przegląd. Kupa papierów, pieniędzy i problemów. Gdyby było inaczej po naszych drogach jeździłoby pełno amerykańskich samochodów, a jak wiemy tak pięknie nie jest. Chociaż i tak trochę ich jeździ, niektóre nawet nie powinny otrzymać homologacji, ale co zrobić jak u nas panuje korupcja. Amerykanie to tak naprawdę prości ludzie. Dać im odpowiednią cenę, pełne wyposażenie, odpowiednio gabarytowe auto, bardzo komfortowe i to kupią. Więcej im nie trzeba. Nie wiem może to się zmienia, ale właśnie tak japońska i koreańska motoryzacja zdobyła tam uznanie. Klient europejski jest bardziej wymagający bo do tego co powiedziałem musi mieć miękkie plastiki, bezpieczeństwo na najwyższym poziomie, bezawaryjny, świetnie trzymać się na zakrętach, silniki mają być dynamiczne i oszczędne. Ogólnie zwracają uwagę na szczegóły. Czy to źle? Nie sądzę, ale widać, że mentalnie jest Amerykaninem. Dlatego 508 ma szansę na większy sukces niż Latitude bo Europejczycy są bardziej drobiazgowi. Pewnie Amerykanin czy Azjaci wybraliby Latitude bo tańszy i bogato wyposażony. Tak jakby tylko te dwie cechy liczyły się w samochodzie.
|
| Pią, 25.02.2011, 12:50 |
|
 |
|
bingo
|
pojechałeś mi, do tej chwili nie wiedziałem jak jest procedura ściągania auta ...
bądź więc wymagającym klientem europejskim, onanizuj się nad plastikami w Golfie, nad cudownymi właściwościami jezdnymi Focusa, mocą i oszczędnością silników TSI itp. zrozum tylko, że w Europie żyje wielu ludzi dla których to komfort, gabaryty, dobre wyposażenie w standardzie czy (nawet) wolny automat są wiecej warte niż w/w cechy "lepszych, europejskich aut" a określenie "wymagający" jest tak subiektywne, jak wyższość Golfa nad Aurisem
|
| Pią, 25.02.2011, 13:13 |
|
 |
|
Ice
Moderator
|
bingo napisał(a): sĹ‚yszaĹ‚eĹ›, ĹĽeby Camry/Altima w ciÄ…gu pierwszych 2 lat nawaliĹ‚y? po co mi gwarancja na te auta? widziaĹ‚eĹ› ile tego jeĹşdzi w kraju No jasne, te auta sÄ… tak bezawaryjne, ĹĽe nie wiem po co w ogĂłle na nie producent daje gwarancje. Po co Ci gwarancja na te auta?  No ta, cytujÄ…c BaĹ‚troczyka "kto bogatemu zabroni?" 
_________________ | pajacyk.pl • polskieserce.pl | Kliknij raz dziennie. Codziennie.
|
| Pią, 25.02.2011, 13:16 |
|
 |
|
bingo
|
poptyaj w w seriwsach - polecam Cygana na Żeraniu, a nie błaznujesz
|
| Pią, 25.02.2011, 13:17 |
|
 |
|
Robak
Samochód: VW Passat CC 1.8 TSI
|
Latitude bedzie zawsze lepsze niz pug 508 bo ma koreanskie pochodzenie a 508 europejskie czyli jest z załozenia gowniany. Kolejna denna dyskusja podjeta przez kolege bingo po to tylko zeby prowokowac i wszczynac kłotnie.
|
| Pią, 25.02.2011, 13:20 |
|
 |
|
bingo
|
tak cię drażnią inne opinie od swojej? przykro mi, więcej usmiechu i luzu życzę
|
| Pią, 25.02.2011, 13:22 |