|
|
Obecny czas: Czw, 21.05.2026, 15:44
|
Zobacz posty bez odpowiedzi | Zobacz aktywne tematy
|
Strona 1 z 1
|
[ 12 posty(ów) ] |
|
| Autor |
Wiadomość |
|
zygix
Samochód: Viggen
|
 Jaguar E Growler
 Cytuj: Wśród europejskich milionerów zapanowała nowa moda. Po Michaelu Stoscheku, który postanowił za prywatne pieniądze przywrócić Lancię Stratos, na podobny krok zdecydował pewien szwajcarski biznesmen, który zapragną wskrzesić legendę brytyjskiej motoryzacji.
Jaguar E Type uchodzi za jednej z najpiękniejszych samochodów w dziejach motoryzacji. Jego smukłe kształty do dziś zjednują mu wielu miłośników. Jednym z nich jest szwajcarski biznesmen, który w związku z 50 rocznicą E Type postanowił złożyć nietypowy hołd. Innym wymienianym powodem jest także niezadowolenie ze współczesnych modeli Jaguara.
Projekt E Growlera ma opierać się na płycie podłogowej modelu XKR, z którego pochodzić ma także silnik V8 wzmocniony do 600 KM. Kształt i proporcje nadwozia wyraźnie nawiązują do szlachetnego przodka.
Na miejscu Jaguara jak najszybciej staralibyśmy się odkupić ten projekt i wprowadzić go w życie najlepiej w niezmienionej formie. Jednoczesne pojawienie się na rynku E Growlera z zaprojektowanym przez Bertone B99 mogłoby napsuć sporo krwi w szeregach konkurencji. geekweek.pl
_________________ ,,Lepiej milczeć i sprawiać wrażenie głupca, niż przemówić i rozwiać wszelkie wątpliwości'' - Lincoln
http://www.hattrick.org/Signup/Invite.aspx?ref=2PU488
|
| Wto, 22.02.2011, 17:28 |
|
 |
|
3co
Samochód: Civic 1.8 VTEC
|
 Re: Jaguar E Growler
Jestem pod wielkim wraĹĽeniem Ciekawe co z tego wyniknie
|
| Śro, 23.02.2011, 20:43 |
|
 |
|
RR ltd Co.
Moderator
Samochód: Fiat Delta 3
|
_________________ Fanpage SamochodySwiata.pl || Mój Instagram
|
| Czw, 24.02.2011, 10:21 |
|
 |
|
Alfisti4ever
Samochód: Włoski
|
Było by z tego naprawdę piekne auto, ale nie w nowym stylu Jaguara 
_________________ Alfa Romeo - la meccanica delle Emozioni Dźwięk V6 Busso o poranku, jak espresso dla uszu! La vita è troppo corta per non guidare italiano!
Why can't we just love everybody and judge them by the car they drive?
|
| Czw, 24.02.2011, 11:41 |
|
 |
|
kulikowski
|
Ten styl jest o niebo lepszy. Tak właśnie powinna wyglądać współczesna interpretacja legendarnego E-type'a.
_________________ no i jest! Solidarni z Ukrainą
|
| Czw, 24.02.2011, 16:42 |
|
 |
|
Ice
Moderator
|
Jakoś mi te przednie reflektory do całości nie pasują. Reszta - obłędna interpretacja E Type'a 
_________________ | pajacyk.pl • polskieserce.pl | Kliknij raz dziennie. Codziennie.
|
| Czw, 24.02.2011, 16:45 |
|
 |
|
johny
Moderator
Samochód: Nazi-coupe 3.0 R6 Pb
|
pomijajÄ…c przednie lampy jest fantastyczny
_________________ To ucieleśnienie sportowego charakteru,dynamiki,zaawansowanej technologii i ponadczasowej funkcjonalnej elegancji,oznaczonym Biało-Niebieskim emblematem symbolizującym obracające się śmigło.Samochód tej marki posiadamy dla radości z jazdy
Broń Masowego Wyprzedzania
|
| Czw, 24.02.2011, 17:25 |
|
 |
|
Triumph4111
Samochód: szwedzka cegła
|
Ciekawe, skąd im się to w ogóle wzięło - E-Type nigdy nie miał podwójnych reflektorów. Cała reszta - piękna.
_________________ "Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów.' - S. Lem
|
| Sob, 26.02.2011, 12:01 |
|
 |
|
Robak
Samochód: VW Passat CC 1.8 TSI
|
Nie pamietam kiedy ostatnio widziałem rownie piekne 4 kołka 
|
| Sob, 26.02.2011, 16:14 |
|
 |
|
RR ltd Co.
Moderator
Samochód: Fiat Delta 3
|
Wg Autoblogu szwedzka firma Visualtech potwierdziła, że zbuduje bardzo małą serię E-Growlera. Możliwe, że pierwsze egzemplarze można będzie odebrać już latem 2012. Przy produkcji współpracować mają Steyr i Valmet. Napędzany będzie on najprawdopodobniej 600-konnym silnikiem 5.0 V8 Jaguara, w zależności od wielkości serii cena może wynosić od $700K (przy większej serii) do $1300K (przy produkcji kilku egzemplarzy)... /oryginalny tekst/Cytuj: Swedish design firm Visualtech has confirmed it will build a very limited run of production cars based on its Growler E, a reimagining of the Jaguar E-Type. According to the company, plans are to have the first Growler ready for delivery in the summer of 2012.
Speaking of plans, the current goal is to produce three or four of the cars to be finished simultaneously. If there's overwhelming demand, Visualtech may decided to build a very short series run of the cars, with help from Steyr or Finnish firm Valmet.
The car is to be powered by a Jaguar XKR-sourced 5.0-liter supercharged V8. With a few choice tweaks, the Growler should close in on the 600-horsepower mark. Visualtech hopes that will lead to a 0-60 run under 4 seconds.
The Growler will have a composite body glued to a carbon fiber structure, with front and rear tube frames holding the running gear. Should you have the wherewithal to order a Growler, expect to pay nearly $700,000 if they make a series run, and closer to $1.4 million if they only make a few.
_________________ Fanpage SamochodySwiata.pl || Mój Instagram
|
| Pon, 07.03.2011, 9:09 |
|
 |
|
choopster
|
Epicko... genialnie wygląda, masakruje... dawno nie widziałem ładniejszego auta 
|
| Pon, 07.03.2011, 11:51 |
|
 |
|
sebastianadam
Samochód: Hyundai Coupe
|
Powinni zastąpić XK tym modelem. Obstawiam że szło by jak ciepłe bułeczki.
_________________ Zapraszam na Petrolheads Polska. Ciekawostki/Nowości/Relacje
|
| Nie, 22.05.2011, 12:33 |
|
|
|
Strona 1 z 1
|
[ 12 posty(ów) ] |
|