|
|
Obecny czas: Nie, 26.04.2026, 17:26
|
Zobacz posty bez odpowiedzi | Zobacz aktywne tematy
Hyundai Sonata vs Kia Optima
|
Hyundai Sonata vs Kia Optima
| Autor |
Wiadomość |
|
POŃCZAK
Samochód: E36 318ti / 626 gf
|
 Re: Hyundai Sonata vs Kia Optima
Hyundai, żeby później móc zostawić go w rozliczeniu za Genesisa Coupe RWD Poza tym jakoś bardziej ta marka do mnie przemawia, teraz szykują się, żeby Genesis stał się czymś pokroju Infinity dla Nissana. A to będą z lepszych wozów na rynku.
_________________ http://www.tanidrift.pl
Ostatnio edytowany przez POŃCZAK, Czw, 16.12.2010, 0:00, edytowano w sumie 1 raz
|
| Śro, 15.12.2010, 12:13 |
|
 |
|
bingo
Samochód: Toyota Avensis 1,8
|
wyniki sprzedaży do listopada włącznie:
Hyundai 13 277 szt. - miejsce 9 KIA - 14 822 szt. - miejsce 8
widzisz jakieĹ› zdecydowane rzÄ…dy?
|
| Śro, 15.12.2010, 12:19 |
|
 |
|
Ice
Moderator
|
Tak. Wygrywa marka, ktĂłra jest "siostrÄ…". SpĂłjrz na zachĂłd - tam ewidentnie krĂłluje Hyundai.
_________________ | pajacyk.pl • polskieserce.pl | Kliknij raz dziennie. Codziennie.
|
| Śro, 15.12.2010, 12:24 |
|
 |
|
bingo
|
1700 szt. różnicy i ZDECYDOWANE rządy...hmmm OK każdy liczy jak chce
KIA nie jest siostrą, jest córką jakby co, która kilka lat była na utrzymaniu teraz zaczyna zarabiać na siebie
a Polski gust? cóż, Polak kupi to co mu Bauer wmówi i nieco bardziej dał sie złapać na "europejskość" KII kosztem "koreańszczyzny" od Hyundaia
|
| Śro, 15.12.2010, 12:30 |
|
 |
|
Ice
Moderator
|
bingo napisał(a): 1700 szt. różnicy i ZDECYDOWANE rzÄ…dy...hmmm OK No mĂłwimy caĹ‚y czas o marce, ktĂłra jest pod Hyundaiem,a wyprzedza go.
_________________ | pajacyk.pl • polskieserce.pl | Kliknij raz dziennie. Codziennie.
|
| Śro, 15.12.2010, 12:32 |
|
 |
|
bingo
|
Skodzina jest pod VW i teĹĽ go wyprzedza
w krajach na dorobku to dość normalne
|
| Śro, 15.12.2010, 12:51 |
|
 |
|
zygix
Samochód: Viggen
|
Głos na Kijankę,która robi wrażenie bardziej usportowionej(trochę podobieństwa do IS-a z profilu bocznego).Sonata wydaje mi się bardziej rodzinna,przestronna(złudzenie optyczne przez tą dodatkową szybkę).
_________________ ,,Lepiej milczeć i sprawiać wrażenie głupca, niż przemówić i rozwiać wszelkie wątpliwości'' - Lincoln
http://www.hattrick.org/Signup/Invite.aspx?ref=2PU488
|
| Śro, 15.12.2010, 15:28 |
|
 |
|
lordzofmafia
Samochód: Das Auto mit TDI
|
Zdecydowanie bardziej podoba mi się KIA. Hyundai wygląda azjatycko, a to nie moja bajka. Poza tym konstrukcyjnie są bliźniakami, więc powinny jeździć tak samo. Ciekawi mnie tylko, dlaczego Hultaj ma więcej mocy z tego samego silnika i szybciej robi setkę...
_________________ Old Opels never die!!! Opel - Wir lieben autos Od dużej pojemności lepsza jest tylko jeszcze większa pojemność - A. Opel 08.2007 - 08.2010 - '93 Opel Vectra GT - Rost In Peace ;(
|
| Śro, 15.12.2010, 21:16 |
|
 |
|
bingo
|
dlatego, że wygląda azjatycko schodzi na świecie jak świeże bułeczki ale rzeczywiście, w kołchoźniczym skansenie może nie dać rady
|
| Śro, 15.12.2010, 21:40 |
|
 |
|
lordzofmafia
Samochód: Das Auto mit TDI
|
Gdyby wszyscy skakali z 10 piętra też byś skoczył?  Każdy ma swój gust. A ja akurat nie trawię powyginanych linii Hyundaia...
_________________ Old Opels never die!!! Opel - Wir lieben autos Od dużej pojemności lepsza jest tylko jeszcze większa pojemność - A. Opel 08.2007 - 08.2010 - '93 Opel Vectra GT - Rost In Peace ;(
|
| Śro, 15.12.2010, 21:49 |
|
 |
|
Wilhelm von Kropkus
Samochód: e46 coupe
|
Również zagłosowałem na Optime która zdecydowanie bardziej pasuje mi stylistycznie. Zresztą uważam że Kia obecnie ma lepszą stylistyke niż Hyundai.
|
| Śro, 15.12.2010, 22:48 |
|
 |
|
PiasQ
Samochód: Reno TCe 200
|
Jak czytam posty jednego użytkownika, to aż boję się wyrazić swoją opinię, bo mogę zostać zjedzony ... za SWOJĄ opinię ... Ale cóż, zaryzykuję - głos na Optimę - dużo bardziej przypadła mi do gustu, ma świetny design, wygląda bardziej "sportowo". Wnętrze też niczego sobie, dobrze bym się w nim czuł jeżdżąc w kołchozach.
_________________ Pozdrawiam, PiasQ
|
| Czw, 16.12.2010, 13:42 |
|
 |
|
bingo
|
bardzo dobry wybĂłr, jak kaĹĽdy w tej sytuacji, sportowcu
|
| Czw, 16.12.2010, 15:02 |
|
 |
|
janek7
Samochód: Konstal 105Na
|
Z zewnątrz są dość podobne, ale wnętrze w Kii jak dla mnie o niebo lepsze. I panowie współkołchozowie, pamiętajcie, zanim wyrazicie opinie, zapoznajcie się z opinią pewnego gościa i zweryfikujcie swoją 
_________________ RWD über alles
|
| Czw, 16.12.2010, 16:54 |
|
 |
|
3co
Samochód: Civic 1.8 VTEC
|
janek7 napisał(a): I panowie współkoĹ‚chozowie, pamiÄ™tajcie, zanim wyrazicie opinie, zapoznajcie siÄ™ z opiniÄ… pewnego goĹ›cia i zweryfikujcie swojÄ… Tak, tak! Oba sÄ… idealne i nie zamieniĹ‚bym ich na nic innego 
|
| Czw, 16.12.2010, 18:35 |
|
 |
|
bingo
|
tak jest komuno!
|
| Czw, 16.12.2010, 19:41 |
|
 |
|
Jacobser
Samochód: Citroen Saxo
|
Wybieram bardziej sportowo stylizowaną Optimę, która przemawia do mnie dynamicznie narysowanym przednim pasem, bardziej pasującym do mojego gustu stylem kokpitu i tym, że jest to bardziej młodzieńczy samochód. Sonata jest bardziej stonowana, wnętrze ma typowe dla tej klasy, a przy tym sądzę, że jej kokpit jest mniej intuicyjny.
_________________ Zapraszam do zapoznania się z kompendium wiedzy o moim samochodzie: http://www.autogaleria.pl/forum/showthr ... bserow%F3z
|
| Sob, 01.01.2011, 20:27 |
|
|