|
|
Obecny czas: Czw, 25.06.2026, 19:29
|
Zobacz posty bez odpowiedzi | Zobacz aktywne tematy
NIEWYPAŁY godne zainteresowania
| Autor |
Wiadomość |
|
3co
Samochód: Civic 1.8 VTEC
|
 Re: NIEWYPAĹY godne zainteresowania
A sądzisz, że nazwalibyśmy Ka uterenowionym minivanem? Ja miałem na myśli Scenica RX4. Nie wiem jak LONT 
|
| Sob, 06.11.2010, 20:37 |
|
 |
|
gts_pl
Samochód: Opel ASTRA F 1,7 TDS
|
 Moim skromnym zdaniem niewypaĹ‚em godnym utworzenia anonimowego telefonu zaufania dla osĂłb ktĂłre sÄ… zmuszone widywać to coĹ› na m.in. polskich drogach jest... Dacia Logan! PomysĹ‚ na stworzenie pojazdu taniego dla rynkĂłw rozkwitajÄ…cych jest godny pogratulowania i tu chylÄ™ czoĹ‚o, aczkolwiek efekt tego pomysĹ‚u i ciężkiej pracy to, z przykroĹ›ciÄ… stwierdzam, totalna poraĹĽka! SprzedaĹĽ auta, patrzÄ…c na dzisiejsze warunki, zapotrzebowanie, rozwĂłj motoryzacji, rozwĂłj techniki, wymagania itd., bez ABS'u widzÄ™ jako sprzedaĹĽ gwoĹşdzi do trumien. Ja osobiĹ›cie po produkcie marki DACIA nie oczekujÄ™ w standardzie klimatyzacji, oĹ›miu poduszek powietrznych, foteli kubeĹ‚kowych, szyb otwieranych elektrycznie itd. Tylko ĹĽe myĹ›lÄ™ iĹĽ sprzedaĹĽ auta, nawet w tej podstawowej wersji, bez gĹ‚upiego obicia czy podĹ›wietlenia bagaĹĽnika, poduszki powietrznej dla pasaĹĽera, czy totalnie tandetnych koĹ‚pakĂłw to cofanie siÄ™ o okoĹ‚o 10 lat. Jakby DACIA na przekĂłr wczeĹ›niej wydrÄ…ĹĽonym Ĺ›cieĹĽkÄ…, na przekĂłr tym co te Ĺ›cieĹĽki z uporem maniaka deptali, chciaĹ‚a z iĹ›cie uĹ‚aĹ„skÄ… fantazjÄ… przejść tÄ… drogÄ… w przeciwnym kierunku co moĹĽe, chociaĹĽ wszelkie znaki na niebie i ziemi mĂłwiÄ… inaczej, doprowadzić do destrukcji, zagĹ‚ady i zniszczenia tej marki… chociaĹĽ tego to im tak szczerze nie ĹĽyczÄ™, zadowoliĹ‚ bym siÄ™ znikniÄ™ciem modelu LOGAN, raz, porzÄ…dnie i na zawsze. JeĹĽeli jesteĹ› osobÄ… ktĂłra woli tandetne, brzydkie, ubogie i po prostu takie nijakie ale NOWE pÄ™dĹş do salonu Dacii, oby Ci go przed nosem zamknÄ™li, a jeĹĽeli wolisz FAJNE, ĹADNE, I takie ĹĽe jest po prostu „BOGATO” kup uĹĽywane sprawdzone i niezawodne auto i oby Ci sĹ‚uĹĽyĹ‚o dĹ‚ugo!
_________________ ///////////////////////////////////////// << Opel Astra 1.7 TDS '97 <<<< \\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\
|
| Sob, 06.11.2010, 21:12 |
|
 |
|
RR ltd Co.
Moderator
Samochód: Fiat Delta 3
|
LONT napisał(a): ale fura jest rzeczywiĹ›cie ciekawym kÄ…skiem. taaaa, tylko czemu wszyscy mechanicy je odradzajÄ…? WyglÄ…da super, ale z racji maĹ‚oseryjnoĹ›ci tej wersji nie wszystkie jej szczegóły sÄ… dopracowane i wyprĂłbowane Michae napisał(a): A na zdjÄ™ciu jest nowe, tychskie Ka ;D chyba raczej TYSKIE 
_________________ Fanpage SamochodySwiata.pl || Mój Instagram
|
| Sob, 06.11.2010, 21:22 |
|
 |
|
Dżony
|
Dacia ma ABS w standardzie. To wymóg UE i każdy samochód sprzedawany na tym rynku musi mieć ten układ więc zarzut nie na miejscu. Co do Dacii to trudno ją uznać za niewypał. W Polsce niestety ludzie mają taką mentalność, że wolą się lansować starym,wypierdzianym trupkiem ale jak widać po wynikach sprzedaży w krajach z większą kulturą motoryzacyjną jak Niemcy czy Francja Dacia radzi sobie całkiem dobrze. Jako prosty, przestronny i tani samochód sprawdza się świetnie czyli zadanie mu postawione spełnia w 100% a jeśli ktoś oczekuje po niej luksusowego wyposażenia lub wykończenia to najwyraźniej nie rozumie założeń konstrukcyjnych tego auta. Sprzedaje się dobrze, jest udaną i niezawodną konstrukcją co potwierdza test długodystansowy: http://www.auto-swiat.pl/1-prosta-i-zwy ... mcv-15-dci . Godna zainteresowania za to jest z pewnością i tu się zgodzę.
_________________ http://jkbudownictwo.pl/ - Projektowanie CAD, kosztorysowanie budowlane, wydruki wielkoformatowe, poligrafia . https://www.facebook.com/jkbudownictwo
|
| Sob, 06.11.2010, 22:48 |
|
 |
|
3co
Samochód: Civic 1.8 VTEC
|
DĹĽony napisał(a): widać po wynikach sprzedaĹĽy w krajach z wiÄ™kszÄ… kulturÄ… motoryzacyjnÄ… jak Niemcy czy Francja Dacia radzi sobie caĹ‚kiem dobrze.
Na zachodzie rzeczywiście radzi sobie dobrze, ale praktycznie we wszystkich krajach Europy środkowej i wschodniej ( poza Polską) jest hitem sprzedaży więc wg mnie umieszczenie jej w tym temacie to nieporozumienie
|
| Nie, 07.11.2010, 12:20 |
|
 |
|
lordzofmafia
Samochód: Das Auto mit TDI
|
Za przeproszeniem, ale piep*****cie jak potłuczeni. Po pierwsze Logan i w ogóle produkty Dacii nie sprzedają się na zachodzie dobrze, bo tam jest jakaś większa kultura motoryzacyjna, tylko inne uwarunkowania podatkowo/ubezpieczeniowe związane z samochodami używanymi. Po drugie popatrzcie na wyposażenie tych samochodów u nas i tam. Np. w Nl wystepują tylko dwie wersje wyposażeniowe Logana. "Bida wersja" czyli brak elektrycznych szyb z tyłu i alufelg, oraz "full opcja" czyli ma wszystko. U nas taka wersja kosztuje z 50 koła albo i więcej. Dla przeciętnego Polaka to kwota wręcz kosmiczna. Dla niemca, holendra czy francuza 12-15 tys. € jest kwotą wręcz śmieszną. Jeżeli ktoś w Polsce ma wydać oszczędności życia, lub wpakować się w kredyt na kilka ładnych lat, to ma wziąć mały, prymitywny i niepraktyczny samochodzik? To normalne, że Polak dysponując średnio kwotą 20-30 tys. PLN wybiera używany samochód kompaktowy lub klasy średniej. Każda inna decyzja jest irracjonalna. Za to mieszkaniec zachodu, mając jeden, lud dwa porządne samochody, może sobie pozwolić na takiego szrocika do zajeżdżania do pracy lub po bułki do sklepu.
_________________ Old Opels never die!!! Opel - Wir lieben autos Od dużej pojemności lepsza jest tylko jeszcze większa pojemność - A. Opel 08.2007 - 08.2010 - '93 Opel Vectra GT - Rost In Peace ;(
|
| Nie, 07.11.2010, 19:04 |
|
 |
|
kulikowski
|
Mikrus MR300 - auto, które miało zmotoryzować Polskę:  (C) Cartype.com
_________________ no i jest! Solidarni z Ukrainą
|
| Nie, 07.11.2010, 22:58 |
|
 |
|
Ice
Moderator
|
lordzofmafia napisał(a): Za przeproszeniem, ale piep*****cie jak potĹ‚uczeni. Po pierwsze Logan to kandydat na miano "WypaĹ‚u niegodnego zainteresowania". Tu mamy temat w drugÄ… stronÄ™. LoganĂłw sprzedaĹ‚o siÄ™ juĹĽ milion sztuk i jest to niewÄ…tpliwy sukces.
_________________ | pajacyk.pl • polskieserce.pl | Kliknij raz dziennie. Codziennie.
|
| Wto, 09.11.2010, 12:40 |
|
 |
|
Dżony
|
IMO Logan to samochód dla osób którzy mają konkretne, sprecyzowane i niezbyt wysokie wymagania odnośnie samochodu. Logan wcale mały nie jest, przestronność ma porównywalną z większością kompaktów, do praktyczność trudno się przyczepić a w wersji MCV to już mega praktyczne i przestronne auto(to 7 osób może tam naprawdę stale podróżować), w kwestii prymitywność to DCI są nadal nowoczesnymi jednostkami a wolnossące benzyniaki podobnej konstrukcji nadal są często spotykane w tej klasie. Niby dlaczego jest irracjonalna? wiele ludzi chce mieć nowy samochód na gwarancji a Logan to zapewnia. Patrząc na rynek aut używanych w Polsce to się im nie dziwie a sprowadzanie dobrych aut jest zupełnie nieopłacalne. Ktoś potrzebuje samochodu do przejazdu z punktu A do B więc po co mu 5 letni kompakt za 30tys. zł który ma już przejechane przynajmniej 150tys. jeśli jest dieslem lub przynajmniej 100 w przypadku benzyny, kupi Logana lub Sandero i jeździ wolniej i w mniejszym komforcie ale za to ma święty spokój. Dla mnie dużo bardziej irracjonalny jest owczy pęd polaków do diesli, nieważne ile kto przejeźdza ważne żeby był diesel. Według mnie Logan to w swojej kategorii bardzo udana konstrukcja która spełnia postawione jej założenia jak mało który samochód.
_________________ http://jkbudownictwo.pl/ - Projektowanie CAD, kosztorysowanie budowlane, wydruki wielkoformatowe, poligrafia . https://www.facebook.com/jkbudownictwo
|
| Wto, 09.11.2010, 14:23 |
|
 |
|
POŃCZAK
Samochód: E36 318ti / 626 gf
|
IMO Logan jest wysoko, za 18 lat to będzie świetny materiał na złomnik z poszpachlowanym nadwoziem i rdzą ... Nie, będzie nieopłacalny w naprawie i zostanie zezłomowany jak większość nowych aut. A W124 nadal jeździ ... 
_________________ http://www.tanidrift.pl
|
| Sob, 27.11.2010, 1:44 |
|
 |
|
Silierin
|
Seat toledo (nowe) wydaje mi się dziwnym projektem przód cudny ale ten tył 
_________________ >>>>>>>>>LINK DO MOICH ZDJĘĆ<<<<<<<<<
|
| Czw, 02.12.2010, 20:24 |
|
 |
|
Pauloz
Samochód: wóz ludowy
|
A ja dodam Ĺada: wszystkie modele produkowane po 1989r. z wyjÄ…tkiem nieĹ›miertelnej Nivy. 110/111/112 jeszcze czasem siÄ™ spotyka ale hitem rynkowym nie byĹ‚y, natomiast Priory i Kaliny chyba na ĹĽywo jeszcze nie widziaĹ‚em. Wiadomo, zbyt sĹ‚aby image - wolimy zachodnie produkcje. No i druga marka-niewypaĹ‚ (przynajmniej u nas) to Tata (nie mĂłj ojciec  tylko hinduski producent aut). MoĹĽe kiedyĹ› zyskajÄ… popularność ale pĂłki Polacy wolÄ… znane marki.
_________________ "Лучше плохо ездить, чем хорошо ходить"....
|
| Wto, 03.05.2011, 19:31 |
|
 |
|
Neo(N)
Samochód: V6 Pb & 1.9 TDI
|
Pauloz napisał(a): A ja dodam Ĺada: wszystkie modele produkowane po 1989r. z wyjÄ…tkiem nieĹ›miertelnej Nivy. 110/111/112 jeszcze czasem siÄ™ spotyka ale hitem rynkowym nie byĹ‚y, natomiast Priory i Kaliny chyba na ĹĽywo jeszcze nie widziaĹ‚em. Wiadomo, zbyt sĹ‚aby image - wolimy zachodnie produkcje. No i druga marka-niewypaĹ‚ (przynajmniej u nas) to Tata (nie mĂłj ojciec  tylko hinduski producent aut). MoĹĽe kiedyĹ› zyskajÄ… popularność ale pĂłki Polacy wolÄ… znane marki. Priora nie jest zĹ‚ym autem, powiem wiÄ™cej - w moim rankingu deklasuje Logana. W czym wiÄ™c problem? WidzÄ™ w tym 3 powody: "uraz" do marki z poprzedniej epoki, brak sieci dilerskiej/serwisowej w Polsce no i...CENA. Kwota ok 45 tysiÄ™cy zĹ‚ pozwala juĹĽ na zakup o wiele nowszego auta prostu z salonu, nie wspominajÄ…c juĹĽ o rynku pojazdĂłw uĹĽywanych. Wg mnie cena o jakieĹ› 10 tysiÄ™cy zĹ‚ za wysoka.
_________________ Mam dwa Passaty B5 w tym jeden w TEDEIKU...Czy jestem już koneserem?
Jestem specjalistą od B5, proszę o zadawanie pytań (mimo, że nie noszę skarpet do sandałów, nie mam wąsa i nie nazywam się Henryk)
|
| Śro, 04.05.2011, 19:35 |
|
 |
|
kielek
Samochód: Astra classic
|
lordzofmafia napisał(a): Za przeproszeniem, ale piep*****cie jak potĹ‚uczeni. Po pierwsze Logan i w ogĂłle produkty Dacii nie sprzedajÄ… siÄ™ na zachodzie dobrze, bo tam jest jakaĹ› wiÄ™ksza kultura motoryzacyjna, tylko inne uwarunkowania podatkowo/ubezpieczeniowe zwiÄ…zane z samochodami uĹĽywanymi. ... Uwarunkowania uwarunkowaniami, ale kultura jest jest wyĹĽsza. Na zachodzie ludzie inaczej auta traktujÄ…, u nas masz 30k to kupisz kilkuletniego szrota z reichu bo musisz siÄ™ przecieĹĽ pokazać, nie kupisz nowego logana bo to wstyd daciÄ… jeĹşdzić, co powiedzÄ… sÄ…siedzi. I nie waĹĽne jest to ĹĽe ten logan pojeĹşdzi dĹ‚uĹĽej, jak nie ma lansu na wsi/osiedlu. U nas jak jesteĹ› szefem firmy to musisz mieć wypasionÄ… furÄ™ bo fura to status. PracowaĹ‚em w UK w nieĹşle prosperujÄ…cej firmie, szef przyjeĹĽdĹĽaĹ‚ starym citroenem saxo i nikt nie widziaĹ‚ w tym nic dziwnego, przecieĹĽ to tylko Ĺ›rodek transportu, skoro takim jeĹşdzi to widać taki mu starczy, nam dość ciężko to pojąć. Cytuj: ...prymitywny i niepraktyczny samochodzik?... prymitywny ok, ale niepraktyczny  tu chyba miaĹ‚eĹ› na myĹ›li inne auto Cytuj: Za to mieszkaniec zachodu, majÄ…c jeden, lud dwa porzÄ…dne samochody, moĹĽe sobie pozwolić na takiego szrocika do zajeĹĽdĹĽania do pracy lub po buĹ‚ki do sklepu. no tak bo wszyscy na zachodzie majÄ… po 5 aut ... 
_________________ Opel astra classic 1,4 60 ospałych rumaków "asterix" Java CZ 350 '84 "cezeta"
|
| Śro, 11.05.2011, 9:12 |
|
 |
|
lordzofmafia
|
A co jest praktycznego w sedanie segmentu B? Chyba tylko kabrio jest mniej praktyczne od takiego wynalazku. Oczywiście, że nie każdy ma po 5 samochodów. Jednak dla kogoś, kogo stać tylko na jeden samochód, Logan bardzo rzadko jest tym jedynym. W Holandii, w której spędziłem trochę czasu, spotkanie Logana to nie lada wyczyn. Spotyka się albo Sandero, albo Logany MCV.
_________________ Old Opels never die!!! Opel - Wir lieben autos Od dużej pojemności lepsza jest tylko jeszcze większa pojemność - A. Opel 08.2007 - 08.2010 - '93 Opel Vectra GT - Rost In Peace ;(
|
| Śro, 11.05.2011, 17:21 |
|
 |
|
kielek
|
Bagażnik 510l i 5 miejsc, może i ciasno w tyle osób ale w razie co można. Na pewno łatwiej pojechać na wakacje w 4-ry osoby niż np fiatem punto. Dużo aut klasy B ma wersje sedan i nikt nie płacze że nie praktyczny, wręcz przeciwnie, bo ma większy bagażnik. Jedyną wadą że nie można takiej przestrzeni uzyskać po złożeniu siedzeń, ale jak ktoś chce wozić lodówki to dołoży i kupi MCV, to przecież nadal logan.
_________________ Opel astra classic 1,4 60 ospałych rumaków "asterix" Java CZ 350 '84 "cezeta"
|
| Śro, 11.05.2011, 19:39 |
|
 |
|
lordzofmafia
|
Gratuluję pomysłu jechania w 4 osoby Punto lub Loganem na wakacje. Niewiele głupszych rzeczy słyszałem. Auta segmentu B są zaprojektowane do jazdy po mieście, a nie w trasy. W krótką trasę w 2 osoby bym się jeszcze wybrał, ale nie w 4 na wakacje. Do wyjazdu poza miasto nadają się samochody od kompaktów wzwyż. Praktyczność samochodu to możliwość wykorzystania go do przewozu różnych rzeczy, a nie sucha wartość pojemności bagażnika. Do takiego Punto więcej wrzucisz niż do Logana w sedanie.
|
| Śro, 11.05.2011, 20:04 |
|
 |
|
kielek
|
Kiedyś wystarczył maluch żeby się wybrać na wakacje nad morze w 4-ry osoby. Wspólczesne auta klasy B+ mają przecież tyle miejsca w środku co duży fiat czy polonez. Ja rozumiem że jesteśmy w unii i już się hrabiostwo obudziło że dupę wozić każdy musi w warunkach o jakich kiedyś nawet nie śmieliśmy marzyć. Sedan ma bagażnik bez rozkładania siedzień, do punto też nie załadujesz lodówki jak wieziesz jakichś ludzi, a jak już wspomniałem nie każdy musi wozić autem lodówki, a jak by chciał to se sprawi logana MCV. Dwa lata temu pojechaliśmy na wakacje do Bułgarii w trzy osoby Citroenem Saxo 1,1, 2100 km w jedną stronę. Jedyne na co narzekaliśmy to za mały bagażnik na taki wojaż i za słaby silnik na Rumuńskie góry. Nie wiem może jestem mało wymagający, ale tańczyć w aucie nie potrzebuje w trakcie podróży. Po co komuś utrzymywać dużo droższe w eksploatacji auto żeby raz czy 2 razy w roku gdzieś pojechać, skoro do pracy zawiezie i mniejsze auto i nawet nie trzeba rezygnować z osiągów, mniejsze auto potrzebuje mniejszego silnika żeby przyspieszać. Właśnie dzięki takiemu podejściu Polacy zamiast kupować mniejsze, nowsze auta ściągają zachodnie szroty, bo przecież loganem nie da się pojechać na wakacje  .
|
| Czw, 12.05.2011, 9:20 |
|
 |
|
RR ltd Co.
Moderator
Samochód: Fiat Delta 3
|
Czasami lordzofmafia napisał(a): Do wyjazdu poza miasto nadajÄ… siÄ™ samochody od kompaktĂłw wzwyĹĽ Czasami nie ma wyjĹ›cia 
_________________ Fanpage SamochodySwiata.pl || Mój Instagram
Ostatnio edytowany przez RR ltd Co., Czw, 12.05.2011, 9:37, edytowano w sumie 1 raz
|
| Czw, 12.05.2011, 9:36 |
|
 |
|
hajper
Samochód: V8 M60B40
|
lordzofmafia napisał(a): GratulujÄ™ pomysĹ‚u jechania w 4 osoby Punto lub Loganem na wakacje Wiesz, to ĹĽe Ty jeĹşdzisz S-klasÄ… na wakacje to nie znaczy, ĹĽe wszystkich stać na takie auto.
_________________ HABEMUS SEDAN
|
| Czw, 12.05.2011, 9:36 |
|
|