|
|
Obecny czas: Czw, 25.06.2026, 20:29
|
Zobacz posty bez odpowiedzi | Zobacz aktywne tematy
NIEWYPAŁY godne zainteresowania
| Autor |
Wiadomość |
|
Robak
Samochód: VW Passat CC 1.8 TSI
|
 Re: NIEWYPAĹY godne zainteresowania
Honda legend to europejska Acura RL. W Europie to auto ma słabe branie bo ma tylko jeden silnik benzynowy 300km, ktory duzo pali natomiast w USA ta acura jest bardzo popularnym autem, ktore zdobyło wiele nagrod wiec niewypałem z pewnoscia nie jest.
|
| Nie, 10.01.2010, 23:42 |
|
 |
|
Homer
|
Legend był by u nas może popularniejszy jak i w Europie gdy by jego dostępność, to był konkurent jeżeli chodzi o kupno volvo przez nas ale w hondzie jakieś jaja sobie robili, wołali za auto jakieś 250 tys. zł z tym, że był to już roczny samochód, który stał gdzieś w Olsztynie czy jeszcze dalej. Hondy sobie samobóje walą bo dostępność aut czasem jest śmieszna, na Accorda w najmocniejszej wersji kazali czekać z pół roku, czytałem o civicach, na które trzeba czekać nie wiadomo ile...
|
| Pon, 11.01.2010, 14:26 |
|
 |
|
3co
Samochód: Civic 1.8 VTEC
|
Piotr_24 napisał(a): Sintra byĹ‚a chyba pierwszym vanem Kto ci tak powiedziaĹ‚?
|
| Pon, 11.01.2010, 16:30 |
|
 |
|
kenji
Samochód: E39 & S203
|
Pierwszym vanem Opla chyba - co nie zmienia faktu, że to niskobudżetowa produkcja, bo Sintra była europejskim klonem Pontiaca Trans Sport. Niewypał ogromny ale czy warty uwagi?
_________________ locha lover
|
| Pon, 11.01.2010, 16:59 |
|
 |
|
Carman
Samochód: '83 Fiat 126p
|
Może nie jest fantastyczna, ale ma taki ciekawy klimacik, no i od pierwszej Zafiry jednak ładniejsza. Ale to tylko moja opinia. Jeśli chodzi o Legenda to dla mnie jak najbardziej niewypał i to niegodny zainteresowania. Z zewnątrz jeszcze może być, ale wnętrze jest tak niespójne stylistycznie, że podziękuję i postoję.
_________________ EcoNegative
|
| Śro, 13.01.2010, 9:07 |
|
 |
|
lordzofmafia
Samochód: Das Auto mit TDI
|
Nie wiem czy Sintra była aż takim niewypałem. Przez pierwsze dwa lata sprzedaży poszło ok. 24 tys. sztuk, więc jak na ten segment sporo. Dopiero testy zderzeniowe "zarżnęły" sprzedaż.
_________________ Old Opels never die!!! Opel - Wir lieben autos Od dużej pojemności lepsza jest tylko jeszcze większa pojemność - A. Opel 08.2007 - 08.2010 - '93 Opel Vectra GT - Rost In Peace ;(
|
| Śro, 13.01.2010, 17:28 |
|
 |
|
t0m3k911
|
http://www.autokrata.pl/artykul/najwieksze-porazki-motoryzacyjne-minionej-dekady-7708Jeszcze niedawno nie rozumiałem dlaczego Maybach się tu znalazł, teraz już to wiem. Obecnie, w przeciwieństwie do lat dawniejszych, nabrałem szacunku dla "staroświeckości" Rollsa. Maybach nie może się z nim równać, mimo równie dużej ilości "bajerów", lepszej dynamiki itp. Ten samochód to dziedzic każdego z poprzedników. Oglądając zdjęcia z Monako, nietrudno trafić na RR czy Benta, a Maybach zdaje się być białym krukiem. Bogacze już dawno poznali się na przemijającej potędze Maybacha, która dzisiaj pozostawia niesmaczne wrażenie powiększonej S-Klasse.
|
| Czw, 14.01.2010, 14:10 |
|
 |
|
nirv9090
Samochód: 2006 Mitsubishi Colt
|
Z listą zgadzam się w stu procentach chociaż jeśli pojawiły się na niej Fiat Croma i Renault Vel Satis to przydałby się także ostatni Seat Toledo, który IMO był jeszcze większym niewypałem. Zaletą takich zestawień jest też to, że podpowiadają za czym się warto rozglądać na rynku aut używanych. Sam się właśnie zastanawiam czy nie sprzedać swojego Colta i nie zainwestować w jakiegoś Vel Satisa z ostatnich lat produkcji. 
|
| Czw, 25.02.2010, 18:05 |
|
 |
|
kisik4
|
_________________ Bayerische Motoren Werke
|
| Nie, 24.10.2010, 14:03 |
|
 |
|
Ice
Moderator
|
Co jest godnego zainteresowania w Nissanie Tida?
A Ford Ka niewypałem? Przecież to hit sprzedaży.
_________________ | pajacyk.pl • polskieserce.pl | Kliknij raz dziennie. Codziennie.
|
| Nie, 24.10.2010, 15:00 |
|
 |
|
BłażejM
Samochód: marzeń to youngtimer
|
Ice napisał(a): Co jest godnego zainteresowania w Nissanie Tida?
A Ford Ka niewypałem? Przecież to hit sprzedaży. Ford Ka hitem sprzedaży? Chyba w Zimbabwe. Co z tego, że to ładniejszy bliźniak Fiata 500, skoro ludzie wybierają tego włoskiego gniota. Z własnych obserwacji: na sto Fiatów 500 widuje się średnio dwa Fordy Ka. I tyle w temacie.
_________________ Kochajmy samochody zabytkowe
|
| Nie, 24.10.2010, 16:25 |
|
 |
|
Ice
Moderator
|
To, że ty widujesz więcej 500stek od KA nie znaczy, że Ka to niewypał. Twoje oko ma niewiele wspólnego ze statystykami.
_________________ | pajacyk.pl • polskieserce.pl | Kliknij raz dziennie. Codziennie.
|
| Nie, 24.10.2010, 18:58 |
|
 |
|
kisik4
|
Dla starego dziadka Tiida będzie godna zainteresowania 
_________________ Bayerische Motoren Werke
|
| Nie, 24.10.2010, 19:35 |
|
 |
|
cobra
Samochód: Grande Punto 1.2
|
BĹ‚aĹĽejM napisał(a): Ford Ka hitem sprzedaĹĽy? Chyba w Zimbabwe. Co z tego, ĹĽe to Ĺ‚adniejszy bliĹşniak Fiata 500, skoro ludzie wybierajÄ… tego wĹ‚oskiego gniota. Z wĹ‚asnych obserwacji: na sto FiatĂłw 500 widuje siÄ™ Ĺ›rednio dwa Fordy Ka. I tyle w temacie. Rozumiem, ĹĽe podróżowaĹ‚eĹ› po caĹ‚ym Ĺ›wiecie i prowadziĹ‚eĹ› skrupulatne statystyki co do liczby spotkaĹ„ z 500-tkÄ… i Ka? 
|
| Nie, 24.10.2010, 20:41 |
|
 |
|
samochoman
Samochód: Opel
|
 Re:
Alfisti4ever napisał(a):  Scenic RX4 z tego co mi wiadomo tez hitem sprzedazy nie zostal  No niestety, bo jak dla mnie Ĺ›wietnie wyglÄ…da taki van terenowy. Zdecydowanie bardziej wolÄ™ tÄ™ wersjÄ™ od zwykĹ‚ego Scenica.
_________________ Portal http://www.motogen.pl - skutery, motocykle i quady.
|
| Czw, 04.11.2010, 12:26 |
|
 |
|
Michae
|
Może nie jest jakimś wielkim hitem, ale czy jest sens od razu uważać to za niewypał?  ?
_________________ Czas dostrzec, że fora motoryzacyjne to siedlisko nieudaczników, którzy często nawet nie prowadzili samochodów, jakie skreślili za 'brzydki wygląd', cierpiących na przekonanie, że na prawdę znają się na motoryzacji, gdy... nie mają o niej pojęcia. Nie marnuj życia, leć robić coś pożytecznego.
|
| Czw, 04.11.2010, 19:42 |
|
 |
|
Ice
Moderator
|
Nom. Scenic 4x4 to klasyczny przykład rynkowego niewypału.
|
| Czw, 04.11.2010, 19:45 |
|
 |
|
3co
Samochód: Civic 1.8 VTEC
|
W Polsce rzeczywiście to niewypał, ale na zachodzie wydaje mi się, że sprzedawał się całkiem nieźle. Popatrzcie tylko ile teraz tego nasprowadzali do Polski
|
| Sob, 06.11.2010, 0:00 |
|
 |
|
LONT
|
Był niewypałem. Główną przyczyną był marketing. W reklamach aż nadto podkreślane były zerowe właściwości terenowe. dodatkowy osprzęt poza tym ważył ponad 200kg i prowadził się dużo gorzej na asfalcie niż zwykły scenic. Niby w terenie sobie radził w miare, jak na auto bez blokad, reduktorów i osadzone na samonośnej konstrukcji, ale napędy były zbyt delikatne i jeśli się korzystało z auta w terenie to często się sypały. Mnie w ogóle sama idea uterenowionego minivana nie przekonuje, ale fura jest rzeczywiście ciekawym kąskiem.
|
| Sob, 06.11.2010, 16:37 |
|
 |
|
Michae
|
Ale wy mówicie o starym Ka nieprawdaż?  A na zdjęciu jest nowe, tychskie Ka ;D
_________________ Czas dostrzec, że fora motoryzacyjne to siedlisko nieudaczników, którzy często nawet nie prowadzili samochodów, jakie skreślili za 'brzydki wygląd', cierpiących na przekonanie, że na prawdę znają się na motoryzacji, gdy... nie mają o niej pojęcia. Nie marnuj życia, leć robić coś pożytecznego.
|
| Sob, 06.11.2010, 19:21 |
|
|