|
|
Obecny czas: Śro, 27.05.2026, 19:18
|
Zobacz posty bez odpowiedzi | Zobacz aktywne tematy
Audi quattro Concept MY 2010
| Autor |
Wiadomość |
|
RR ltd Co.
Moderator
Samochód: Fiat Delta 3
|
 Audi quattro Concept MY 2010
_________________ Fanpage SamochodySwiata.pl || Mój Instagram
|
| Śro, 29.09.2010, 21:55 |
|
 |
|
johny
Moderator
Samochód: Nazi-coupe 3.0 R6 Pb
|
 Re: Audi quattro Concept MY 2010
Szczerze podoba mi się może dlatego że nie wygląda jak każde inne auto, mogli by zrobic krótką serię w końcu technika to A5 do tego silnik R5 turbo z TTRS i mam retro audi quattro
_________________ To ucieleśnienie sportowego charakteru,dynamiki,zaawansowanej technologii i ponadczasowej funkcjonalnej elegancji,oznaczonym Biało-Niebieskim emblematem symbolizującym obracające się śmigło.Samochód tej marki posiadamy dla radości z jazdy
Broń Masowego Wyprzedzania
|
| Śro, 29.09.2010, 22:27 |
|
 |
|
Kobi
Moderator
Samochód: Opel Astra II
|
IMO wygląda beznadziejnie nudno i do bani  Próbowali nawiązać do pierwszego Quattro ale z tak marnym skutkiem, że wygląda jak parodia legendy. Nad wnętrzem także zbytnio się nie napracowali mimo, że to concept ...
_________________ Moderator nie nabija postów - Moderator ma wiele do powiedzenia.
|
| Czw, 30.09.2010, 10:41 |
|
 |
|
RR ltd Co.
Moderator
|
Za to ze światłami mieli niezłą zabawę 
|
| Czw, 30.09.2010, 10:50 |
|
 |
|
RR ltd Co.
Moderator
|
Relacja z Paryża autoguide Cytuj: Na rozpoczętym dziś salonie samochodowym w Paryżu Audi przedstawiło model Quattro Concept - prototyp przygotowany dla uczczenia 30-lecia Audi Quattro. Pod maską nowego modelu bije 5-cylindrowe serce, które z 2,5 litra pojemności „wyciska” 408 KM mocy i 480 Nm momentu obrotowego. Silnik ten połączono z 6-stopniową skrzynią manualną przekazującą napęd na wszystkie cztery koła. Nadwozie nawiązuje kilkoma detalami do oryginalnego Quattro, jednak więcej podobieństw znajdziemy pomiędzy modelem e-Tron Concept. Uwagę zwracają 20-calowe felgi kryjące ceramiczno-karbonowe tarcze hamulcowe oraz 6-tłoczkowe zaciski. Znaczna moc zastosowanego silnika oraz niezbyt wysoka masa własna (1300 kg) gwarantują nowemu Audi ponadprzeciętne osiągi. Sprint do pierwszej „setki” w 3,9 sekundy okupiony jest zużyciem paliwa na poziomie 8,5 l/100 km. Niewielka masa to efekt zastosowania szeregu podzespołów wykonanych z aluminium i włókna węglowego. Ten ostatni materiał użyto do wykończenia takich elementów karoserii jak maska, tylna pokrywa czy spoiler. Wśród części aluminiowych warto wymienić nowoczesne zawieszenie, będące jednym z „kluczowych elementów” nowego Quattro. Zaglądając do wnętrza możemy poczuć się nieco zawiedzeni - choć po przyjrzeniu się nie sposób odmówić mu nowoczesności, kabina prezentuje się nieco spartańsko. Zarówno kierowca, jak i pasażer mają do dyspozycji sportowe fotele z trzy- lub cztero-punktowymi pasami bezpieczeństwa.
v10
|
| Czw, 30.09.2010, 12:39 |
|
 |
|
sebastianadam
Samochód: Hyundai Coupe
|
Według mnie poszczególne elementy ładne ale jakoś całość nie współgra ze sobą.
_________________ Zapraszam na Petrolheads Polska. Ciekawostki/Nowości/Relacje
|
| Czw, 30.09.2010, 19:26 |
|
 |
|
Ice
Moderator
|
Bardzo byłem ciekaw tego konceptu i jestem totalnie rozczarowany. Co za padaka. Przód a'la nowa Toyota coupe (koncept). Generalnie brak mi tu jakiejkolwiek spójności, totalny miszmasz, który w całości wygląda po prostu źle.
_________________ | pajacyk.pl • polskieserce.pl | Kliknij raz dziennie. Codziennie.
|
| Czw, 30.09.2010, 22:10 |
|
 |
|
Osiek
Moderator
Samochód: VOLVO
|
Ĺabanowicz go robiĹ‚? Wie ktoĹ›? Pytanie siÄ™ tyczy takĹĽe e-trona bez dachu
_________________ >>>
|
| Czw, 30.09.2010, 22:19 |
|
 |
|
Carman
Samochód: '83 Fiat 126p
|
Z tyłu nawet daje radę. Podobają mi się te tylne światła, ale przód to jest totalna porażka. Nie jestem w stanie użyć żadnego dobrego słowa, żeby go opisać.
_________________ EcoNegative
|
| Pią, 01.10.2010, 9:46 |
|
 |
|
Kobi
Moderator
|
_________________ Moderator nie nabija postów - Moderator ma wiele do powiedzenia.
|
| Pią, 01.10.2010, 10:45 |
|
 |
|
RR ltd Co.
Moderator
|
|
| Czw, 25.11.2010, 21:54 |
|
 |
|
Kobi
Moderator
|
|
| Czw, 25.11.2010, 22:48 |
|
 |
|
hajper
Samochód: V8 M60B40
|
Przód brzydki (jak koncepty Audi sprzed 10-lat i więcej), ale ten średnioładny tył coś w sobie ma.
_________________ HABEMUS SEDAN
|
| Pią, 26.11.2010, 13:41 |
|
 |
|
RR ltd Co.
Moderator
|
A o którym myślisz concepcie, bo ja nie mogę dopasować żadnego z tamtych czasów?
|
| Pią, 26.11.2010, 14:18 |
|
 |
|
hajper
|
Nawet nie 10-lat a więcej /sama idea auta + tył/:  /nie przód, bo nie wiem czemu myslałem, że Rosemeyer miał podobny, a to inna bajka.
|
| Pią, 26.11.2010, 14:37 |
|
 |
|
POŃCZAK
Samochód: E36 318ti / 626 gf
|
Tylko, że te auta są zupełnie różne konstrukcyjnie i mają inny cel  Co innego concept z '90 z silnikiem centralnie, co innego to co teraz prezentuja z silnikiem z przodu.
_________________ http://www.tanidrift.pl
|
| Sob, 27.11.2010, 1:45 |
|
 |
|
hajper
|
No trudno, żeby po 20-latach było podobnie konstrukcyjnie  Co do koncepcji - i jedno i drugie jest praktycznie dwuosobowe, dwudrzwiowe z podobną linią - założenie zbliżone.
|
| Sob, 27.11.2010, 18:09 |
|
 |
|
okol
Samochód: ..i bez samochodu :(
|
Sam w sobie tyl fajny, przod tez ok... ale patrze na to 3-ci raz i w zaden sposob nie pasuje mi tył do przodu w kupie.
_________________ STOP! ukradaczom tożsamośći! i ACTA tez stop.
|
| Sob, 27.11.2010, 18:58 |
|
 |
|
k o v a l
|
Mi się przód strasznie nie podoba, jakiś taki dziwny. Tył jest fajny, ale to auto (jak dla mnie) kompletnie nie wygląda, jest bez wyrazu i bez żadnego zamysłu. W sumie to nie wzbudza we mnie kompletnie nic - ani zdziwienia, ani wstrętu, ani pożądania. Jest takie, jakby go nie było. 
|
| Sob, 27.11.2010, 19:06 |
|
 |
|
POŃCZAK
Samochód: E36 318ti / 626 gf
|
hajper napisał(a): No trudno, ĹĽeby po 20-latach byĹ‚o podobnie konstrukcyjnie  Co do koncepcji - i jedno i drugie jest praktycznie dwuosobowe, dwudrzwiowe z podobnÄ… liniÄ… - zaĹ‚oĹĽenie zbliĹĽone. Ja pier.... No wĹ‚aĹ›nie Ĺ‚atwo. Bo 911 z lat 80 i 2010 jest podobna konsturkcyjnie - ma pieprzony silnik na tym samym pieprzonym miejscu. Jak mozna porownac auto ktore ma pieprzony silnik z przodu z autem ktory ma go centralnie? Jako kontynuacja konceptu, czy cos... nisko.
_________________ http://www.tanidrift.pl
|
| Nie, 28.11.2010, 10:14 |
|
|