|
|
Obecny czas: Wto, 21.04.2026, 14:50
|
Zobacz posty bez odpowiedzi | Zobacz aktywne tematy
| Autor |
Wiadomość |
|
Ice
Moderator
|
 Re: Telefony komĂłrkowe
Nie zamieniałbym C510 na ELM'a, skoro C510 Ci odpowiada. Elm praktycznie niczym super lepszym Cię nie zaskoczy, a jak wspomniał markus - może rozczarować baterią. Moim zdaniem zbędny wydatek.
_________________ | pajacyk.pl • polskieserce.pl | Kliknij raz dziennie. Codziennie.
|
| Wto, 21.09.2010, 19:48 |
|
 |
|
Homer
|
To pewnie znasz c510, jestem bardzo zadowolony z tego telefonu, wszystko mi odpowiada. Potrzebna mi jakaś prosta nawigacja bo google maps to tylko jak zgubie się podczas spaceru  , a WiFi bardzo mi się przyda. Czy Elm jest taki sam w obsłudze tyle, że z większą ilością funkcji ? będę wdzięczny za info  Edit: Ice wyprzedziłeś moją wiadomość:P Bateria czy wygląd (mnie akurat urzekł  ) to nie problem, chodzi mi o te funkcje, które wymieniłem i obsługa. No i w sumie już prawie rok mam te 510 i nudzi mi się powoli 
|
| Wto, 21.09.2010, 20:05 |
|
 |
|
Ice
Moderator
|
C510 to w gruncie rzeczy wariacja na temat K800i  Dosyć niszowy telefon, aczkolwiek nie można mu nic zarzucić. Typowy SE w dobrym tego słowa znaczeniu. Wifi w Elmie nie mam pojęcia jak się sprawuje, ale jeśli chcesz nawi to jedynie Nokia ma jakiś sens (pomijam HTC etc.).
_________________ | pajacyk.pl • polskieserce.pl | Kliknij raz dziennie. Codziennie.
|
| Wto, 21.09.2010, 20:08 |
|
 |
|
Homer
|
To jaką Nokie byś polecił podobną do c510 pod względem funkcji i ceny? pod uwagę biorę jedynie SE i Nokie, reszta odpada ze względu na fatalną moim zdaniem obsługę, a dodatkowo chce kupić coś w przedziale mniej więcej 500zł
|
| Wto, 21.09.2010, 20:12 |
|
 |
|
Ice
Moderator
|
6220C - prosta Nokia, wszystko mająca poza wifi. N82, N79 - niszowe telefony, ciężko dostać, lecz warto upolować. 6210Navigator bądź coś innego z serii Navigator - slidery, lecz w większości przypadków bardzo rzadko awaryjne. E66 - spokojnie w tej kwocie da się coś upolować E52 - telefon wart uwagi ale jedynie, jeśli będzie opatrzony gwarancja.
Problem w tym, ĹĽe praktycznie wszystkie ciekawsze Nokie zazwyczaj nie majÄ… w tej cenie wbudowanego odbiornika GPS.
|
| Wto, 21.09.2010, 20:17 |
|
 |
|
Homer
|
Z tych co wymieniłeś to N79 tylko jak sam wspomniałeś może być ciężko. E66 czy podobny gdzieś jest w domu chyba nawet ale musiał bym się rozejrzeć  . Generalnie pod uwagę biorę Elma i N79, zobaczymy jak to będzie, może ostatecznie kupie felgi do Leona i tak się skończy ;p . Dzięki Markus i Ice za poradę 
|
| Wto, 21.09.2010, 20:23 |
|
 |
|
przemekp14
Samochód: Opel Astra G
|
Na telefonach znam się tyle co przeczytam, kuzyn ma Elma i w zasadzie nie narzeka. Bateria trzyma mu 3-5 dni w miarę stabilnie, WiFi działa delikatnie gorzej niż w mojej 5630 XM, jeżeli komuś to coś mówi. Ogólnie telefon nie jest zły, mnie nie odpowiada tylko jego design. Elm jest w zasadzie " normalny " we wszystkim i niczym się nie wybija. Nawigacja też jakoś tam sobie radzi, w Krakowie drogę znalazła, sygnał łapie dość szybko w porównaniu z E52, która w samochodzie na podszybiu zasięg rozpoczęła łapać przed Zagrzebiem a złapała 80km za Budapesztem 
|
| Wto, 21.09.2010, 20:35 |
|
 |
|
Ice
Moderator
|
N79 a Elm to telefony tak naprawdę zupełnie innej klasy. Elm stoi w cenie tylko dlatego, że jest nowością.
|
| Wto, 21.09.2010, 21:12 |
|
 |
|
PiasQ
Samochód: Reno TCe 200
|
Czy folia poliwęglanowa ma wpływ na działanie dotyku (Wildfire)?
_________________ Pozdrawiam, PiasQ
|
| Śro, 22.09.2010, 18:40 |
|
 |
|
Ice
Moderator
|
Nie polecam. Wildfire ma dotyk pojemnościowy, dosyć czuły i zwykła folia zdecydowanie go upośledzi. W grę wchodzą jedynie specjalne cieńsze protectory i też osobiście bym nie polecał.
|
| Śro, 22.09.2010, 19:36 |
|
 |
|
robert10
|
Witam Mam okazję kupić Nokię E65 i słyszałem że często są problemy z taśmą łączącą klawiaturę z telefonem. Czy ktoś spotkał się z tym problemem ? Pozdrawiam Robert
|
| Pon, 27.09.2010, 18:56 |
|
 |
|
Ice
Moderator
|
W każdym telefonie typu slider to typowa usterka. Dodatkowo w E65 lubi być awaryjna górna klawiatura oraz jej podświetlenie.
|
| Pon, 27.09.2010, 21:35 |
|
 |
|
hun
Samochód: Honda Civic
|
PiasQ napisał(a): Czy folia poliwÄ™glanowa ma wpĹ‚yw na dziaĹ‚anie dotyku (Wildfire)? Mam takÄ… foliÄ™ (matowÄ…) w samsungu galaxy i moim zdaniem sprawuje siÄ™ bardzo dobrze. Problemem jest jedynie jej trwaĹ‚ość - po dwĂłch miesiÄ…cach jest juĹĽ zdrowo porysowana. Ale nie jest to nic strasznego - wydaĹ‚em na niÄ… 15zĹ‚ za dwie sztuki 
|
| Nie, 03.10.2010, 15:08 |
|
 |
|
Thomson
Samochód: VW Polo 1,9 SDI
|
Panowie, poleci mi ktoś jakiś dobry pokrowiec do nokii E52, tak do 40 zł? Krusella nie chcę, miałem już w e51 i jest tragiczny(swoją drogą, nie wiem czemu ludzie kupują takie drogie rzeczy z tej firmy). Ma być mocowany do paska, może być kabura). Wiem, że na allegro jest pełno, ale nie chcę brać w ciemno bo już i tak kasy dużo wydałem na telefon. PS Nie pisać odpowiedzi typu 'polecam' 
_________________ Ksiądz to jednak bardzo mądry człowiek, sam ślubów udziela ale sam nigdy się nie ożeni.
|
| Wto, 05.10.2010, 12:54 |
|
 |
|
Neo(N)
Samochód: V6 Pb & 1.9 TDI
|
Piszę bo już znajomy nie daje mi żyć HTC Wildfire Warte to kupna? Ma być to PIERWSZY dotykowiec więc nie wyskakiwać mi z tekstem "bierz hd2, iphone4,wave, nowe galaxy!", w gry nie gra więc problem przycinania się sprzętu go nie dotyczy. Generalnie uparł się na radio więc największy konkurent - Samsung I5700 odpada. Jak jest z aparatem w tym ustrojstwie? Do SE K800 idzie go porównać czy jest gorzej? Jakieś inne propozycje do 700 zł z dotykowym ekranem, radiem i gps?
_________________ Mam dwa Passaty B5 w tym jeden w TEDEIKU...Czy jestem już koneserem?
Jestem specjalistą od B5, proszę o zadawanie pytań (mimo, że nie noszę skarpet do sandałów, nie mam wąsa i nie nazywam się Henryk)
|
| Wto, 19.10.2010, 12:23 |
|
 |
|
Ice
Moderator
|
Wildfire to smartfone, więc jeśli ma wymagania takie jak radio, dotyk i gps to nie są to żadne wymagania i każdy nowożytny telefon na pewno je zaspokoi. Co do aparatu - to nie LG czy Samsung, tu 5 mega robi w miarę spoko zdjęcia (nie tak dobre jak Carl Zeiss 5.0 czy Cybershot 5.0 ale bardzo nie odstają w normalnych warunkach.
Jeżeli mu się podoba Wildfire to na siłę nic innego bym nie kombinował, bo to dosyć udany tel.
|
| Wto, 19.10.2010, 14:26 |
|
 |
|
Neo(N)
Samochód: V6 Pb & 1.9 TDI
|
Ice napisał(a): Wildfire to smartfone, wiÄ™c jeĹ›li ma wymagania takie jak radio, dotyk i gps to nie sÄ… to ĹĽadne wymagania i kaĹĽdy nowoĹĽytny telefon na pewno je zaspokoi. Co do aparatu - to nie LG czy Samsung, tu 5 mega robi w miarÄ™ spoko zdjÄ™cia (nie tak dobre jak Carl Zeiss 5.0 czy Cybershot 5.0 ale bardzo nie odstajÄ… w normalnych warunkach.
Jeżeli mu się podoba Wildfire to na siłę nic innego bym nie kombinował, bo to dosyć udany tel. No wymagań specjalnych nie ma bo dopiero zaczyna przygodę z czymś bardziej zaawansowanym niż K800  Potrzebuje czasami sprawdzić pocztę, odpalić nawigację i posłuchać radia  Z tego co wyczytałem ma tylko skopaną rozdziałkę ale czy serio aż tak mocno to będzie odczuwać?
_________________ Mam dwa Passaty B5 w tym jeden w TEDEIKU...Czy jestem już koneserem?
Jestem specjalistą od B5, proszę o zadawanie pytań (mimo, że nie noszę skarpet do sandałów, nie mam wąsa i nie nazywam się Henryk)
|
| Wto, 19.10.2010, 14:31 |
|
 |
|
Ice
Moderator
|
Nie jest mega wypasem, ale na pewno po K800i nie będzie mu to przeszkadzać 
|
| Wto, 19.10.2010, 14:36 |
|
 |
|
PiasQ
Samochód: Reno TCe 200
|
Wildfire mogę polecić z czystym sumieniem jako użytkownik. Jest dosyć stabilny i szybki w działaniu. Dotyk jest bardzo fajny, chwalę sobie - czuły i precyzyjny. Może tylko denerwować fakt, że po mocnym zatłuszczeniu ekranu, dotyk troszkę wariuje. Aparat ... tutaj nie ma może wysokich lotów ... ciężko zrobić zdjęcie ostre, nie wiem z czego to wynika  . Co do rozdziałki samego telefonu, nie widzę problemu. Nie zauważyłem na żadnej grze, żeby coś z rozdzielczością było nie tak. Internet też przegląda się na tym bardzo fajnie. Podsumowując - jeśli chce dobrego, funkcjonalnego telefonu - polecam jak najbardziej. Jeśli natomiast zależy mu głównie na pstrykaniu fotek - tutaj szukałbym czegoś innego.
_________________ Pozdrawiam, PiasQ
|
| Wto, 19.10.2010, 17:18 |
|
 |
|
Jurko
Samochód: stary
|
Ice, pytałem kiedyś co sądzisz o Nokiach 6700 i 6730. O 6700 nasłuchałem się ostatnio nieciekawych opinii, więc na dziś odpada. A co byś powiedział o 3720 jako telefonie, który miałby zastąpić 6300? W sumie to nie wiem, czy zmieniać ten model na jakiś inny, bo nie ma z nim żadnych problemów, aż szkoda chować go do pudełka po kupnie nowego telefonu  W ciągu najbliższego miesiąca chciałbym wybrać pomiędzy 6730 a 3720 - jak sprawuje się Symbian na 6730 - czy stabilnie działa, czy łatwy w obsłudze i czy w ogóle warto pchać się w telefon na platformie S60? Masz może porównanie pomiędzy tymi dwiema Nokiami - głównie jakości wykonania, wygody korzystania (zwłaszcza ergonomiczności klawiatury), jak długo trzyma bateria i który z nich działa lepiej w słabym zasięgu?
_________________ Zimne ognie Twojego języka ślizgają się po skórce pieczywa...
|
| Nie, 24.10.2010, 23:55 |
|
|