Obecny czas: Wto, 16.06.2026, 12:51

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 33 posty(ów) ]  Idź do strony 1, 2  Następna
2012 Ford Focus ST 
Autor Wiadomość
Moderator
Awatar użytkownika

Miejscowość: Darłówko
Samochód: Nazi-coupe 3.0 R6 Pb
Post 2012 Ford Focus ST
Image
Image Image Image

Earlier this year, Ford promised us a hotter version of the all-new Focus, and at this month's Paris Motor Show, the Blue Oval is sticking to its word.

The 2012 Ford Focus ST will be the brand's first high-performance model developed under the watchful eye of its global performance vehicle team, and while the hatch you see here is being billed as a "design study," make no mistake – this will form the basis of the ST coming to market in early 2012.

Power is provided by an EcoBoost 2.0-liter inline four churning out 247 turbocharged horsepower, and Ford promises that the ST's handling and aural delights will live up to the marque's performance heritage. FoMoCo also makes it clear that the ST is bound for "all global markets from early 2012" so those of us in the States should finally get a crack at what's traditionally been a Euro-only affair.

Joining the Focus ST in Paris will be the new Mondeo and C-Max, both powered by Ford's new range of fuel-efficient gasoline and diesel-powered drivetrains.

Nigdzie nie znalazłem wzmianki że to jeszcze concept wiec dałem do seryjnych, choć coś dla mnie ten wóz podejrzany jest, wygląda okropnie.

źródło: autoblog

To ucieleśnienie sportowego charakteru,dynamiki,zaawansowanej technologii i ponadczasowej funkcjonalnej elegancji,oznaczonym Biało-Niebieskim emblematem symbolizującym obracające się śmigło.Samochód tej marki posiadamy dla radości z jazdy

Broń
Masowego
Wyprzedzania

Śro, 15.09.2010, 10:21
Moderator
Awatar użytkownika

Miejscowość: Łódź / Warszawa
Samochód: Fiat Delta 3
Post Re: 2012 Ford Focus ST
Nie mamy jeszcze tematu na najnowszego Focusa?
Na mój gust kontynuacja powinna być tu: viewtopic.php?f=1&t=30559&hilit=focus&start=60

Śro, 15.09.2010, 10:24
Moderator
Awatar użytkownika

na mĂłj nie wszystkie sportowe odmiany majÄ… osobne tematy.

To ucieleśnienie sportowego charakteru,dynamiki,zaawansowanej technologii i ponadczasowej funkcjonalnej elegancji,oznaczonym Biało-Niebieskim emblematem symbolizującym obracające się śmigło.Samochód tej marki posiadamy dla radości z jazdy

Broń
Masowego
Wyprzedzania

Śro, 15.09.2010, 10:28
Awatar użytkownika

Napisałem to na Autoblogu, więc napiszę też tutaj:
WyglÄ…da jak ryba. Bardzo, bardzo brzydka i pokraczna ryba. Design nowego Focusa absolutnie mi nie podchodzi. ;D

Śro, 15.09.2010, 10:44
Awatar użytkownika

Jest paskudny, nie wiem jak dali rade wymyślić tak szpetny przód.

Śro, 15.09.2010, 11:05

Wnętrze - ładne, mi odpowiada
Linia boczna - w porzÄ…dku
PrzĂłd - ryba... brzydki
Tył - koszmarne lampy i końcówki wydechu

Ogólna ocena nowego Focusa w wersji ST - 4/10. Czyli słabo.

Śro, 15.09.2010, 11:11

Samochód: V6 Pb & 1.9 TDI
Ten przód... :shock: :? Jak mogli zrobić taki zderzak :? Chyba mamy kandydata na najbrzydsze produkowane auto na świecie :? Tylne światła podobne do plamy atramentu która rozlała się na wszystkie strony po kartce. Dziękuje, postoję. Jest ultra nisko

Jestem specjalistą od B5, proszę o zadawanie pytań (mimo, że nie noszę skarpet do sandałów, nie mam wąsa i nie nazywam się Henryk)

Śro, 15.09.2010, 12:18
Moderator
Awatar użytkownika

trzeba się zastanowić: co autor miał na myśli. nowy focus ST wygląda jak zestaw tuningu od kiepskiego tunera, jest naprawdę nisko, poza tym szkoda że nie zobaczymy już silnika R5 turbo stworzonego przez Volvo, piepszona ekologia.

Broń
Masowego
Wyprzedzania

Śro, 15.09.2010, 12:59

Samochód: Grande Punto 1.2
AleĹĽ padaka. :shock: Ten siatex z przodu sprawia, ĹĽe wyglÄ…da jeszcze gorzej od normalnej wersji Focusa.

Śro, 15.09.2010, 13:04
Awatar użytkownika

To auto po prostu nie wyglÄ…da..

Śro, 15.09.2010, 13:25
Awatar użytkownika

Miejscowość: Stargard Szcz.
Samochód: Leon TSI, C25 Camper
On na coĹ› choruje.

Śro, 15.09.2010, 14:10
Awatar użytkownika

Miejscowość: Inowrocław | Poznań
Przód jak i wnętrze jestem w stanie jeszcze zaakceptować :) no ale ten tył to jakaś kpina z ludzkiego poczucia smaku :/ trzeba być dobrym designerem, aby tak sknocić wygląd :lol:

Śro, 15.09.2010, 15:44
Awatar użytkownika

Miejscowość: Mrągowo
Samochód: Opel Astra G Sedan
Przyprawiony na ostro Focus przyciąga wzrok nie tylko wyjątkową barwą nadwozia. Dodatkowe wloty powietrza, 19-calowe alufelgi z niskoprofilowymi oponami oraz podwójna końcówka wydechu wystająca spod tylnego zderzaka dają do zrozumienia, że mamy do czynienia z kompaktem o sportowych ambicjach. Na desce rozdzielczej zagościły wstawki imitujące włókno węglowe, a na fotelach - przeszycia nawiązujące do koloru karoserii.

Co pod maską? Ford robi użytek ze swojej nowej rodziny turbodoładowanych silników benzynowych z bezpośrednim wtryskiem paliwa. Focus ST otrzyma 2-litrowe serce o mocy 247 koni, gwarantujące przyspieszenie do setki w niewiele ponad 6 s. W porównaniu z Mondeo, S-Max'em i Galaxy, popracowano tu również nad doznaniami akustycznymi.

Focus nie zamierza oddawać tytułu najlepiej prowadzącego się auta w klasie. By sprostać możliwościom silnika, wersja ST otrzyma usztywnione zawieszenie oraz wydajniejsze hamulce.

Podobnie jak "cywilny" Focus, wersja ST trafi na wszystkie rynki w niemal identycznej formie. Termin premiery wyznaczono na 2012 rok. Wcześniej, wiosną 2011 r. na drogi wyjadą słabsze odmiany modelu.

moto

Śro, 15.09.2010, 15:48
Awatar użytkownika

Ta paszcza... :/

Błe, jeszcze normalny jest do zaakceptowania, ale to... Ble, ten paskudny przód mimo świetnego wnętrza i ładnego tyłu psuje całość :/

Do sprzedaży trafi pewnie w styczniu 2015 znając Forda? Na prawdę nie wiem, jaki jest sens w pokazywaniu auta na wystawie tyle czasu przed wprowadzeniem do sprzedaży? :roll: C-maxa II pokazali już rok temu i co? Nawet pierwszych jazd nie było :roll: Ciekawe, co za idiota podejmuje takie decyzje, chciałbym też wiedzieć, kto jest odpowiedzialny za wygląd nowego Focusa :/

Czas dostrzec, że fora motoryzacyjne to siedlisko nieudaczników, którzy często nawet nie prowadzili samochodów, jakie skreślili za 'brzydki wygląd', cierpiących na przekonanie, że na prawdę znają się na motoryzacji, gdy... nie mają o niej pojęcia.
Nie marnuj życia, leć robić coś pożytecznego.

Śro, 15.09.2010, 17:36
Moderator
Awatar użytkownika

Image
Image
IMO.

Straszna szkarada, a przedni zderzak z grillem kłuje w oczy.

Śro, 15.09.2010, 17:41
Awatar użytkownika

Miejscowość: Wrocław
Samochód: Smutna Jazda
E tam, widywałem dużo brzydsze samochody.
Stopień brzydoty dość przeciętny jak na te czasy.

Śro, 15.09.2010, 18:08
Awatar użytkownika

Nie patrząc, gdyby mu dać inny zderzak frontowy to by nie było źle :mryellow:

Czas dostrzec, że fora motoryzacyjne to siedlisko nieudaczników, którzy często nawet nie prowadzili samochodów, jakie skreślili za 'brzydki wygląd', cierpiących na przekonanie, że na prawdę znają się na motoryzacji, gdy... nie mają o niej pojęcia.
Nie marnuj życia, leć robić coś pożytecznego.

Śro, 15.09.2010, 19:53
Moderator
Awatar użytkownika

Miejscowość: Bydgoszcz
Samochód: Opel Astra II
Jestem odmieńcem bo mi się podoba :mryellow: Gdyby tylko nie patrzeć na tył ... :lol: Tylko czy to nie jest jeszcze wersja koncepcyjna ?

Śro, 15.09.2010, 20:49
Awatar użytkownika

Samochód: DS3 '14
na pewno jest lepszy niż wersja "normalna", ma ładny kolor no i to byłoby na tyle :lol:

Czw, 16.09.2010, 11:22
Awatar użytkownika

Miejscowość: skarland
Samochód: Focus 1.8 TDCI '08r.
Po tych Waszych generalnie negatywnych komentarzach postaram się napisać coś przychylnego temu autu:
ekhm... ładne felgi
tyle.

Pią, 17.09.2010, 16:53
Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 33 posty(ów) ]  Idź do strony 1, 2  Następna