Obecny czas: Wto, 21.04.2026, 15:02

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 1558 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 31, 32, 33, 34, 35, 36, 37 ... 78  Następna
Telefony komórkowe 
Autor Wiadomość
Awatar użytkownika

Post Re: Telefony komĂłrkowe
MochleBoy napisał(a):
Droga nie jest, można kupić. Dobrze chroni przed rysami

A czy dobrze maskuje juĹĽ obecne rysy?

Śro, 08.09.2010, 17:55
Moderator
Awatar użytkownika

Jak to maskuje? Tak samo maskuje, jak byś zwykłą folią przykrył - rysy i kontrast LCD etc. pozostają takie jakie były. Folia poliwęglanowa to popularnie zwany protektor i ma chronić przed rysami, a nie maskować te powstałe. Do usunięcia drobnych rysek są rozmaite pasty i w to się możesz pobawić, by je usunąć.

Cytuj:
Dobrze chroni przed rysami

I to jej kluczowe a zarazem jedyne zastosowanie ;)

Śro, 08.09.2010, 19:05
Awatar użytkownika

Ice napisał(a):
Cytuj:
Dobrze chroni przed rysami

I to jej kluczowe a zarazem jedyne zastosowanie ;)

Na alledrogo są też folie, które niby poprawiają widzialność na słońcu a głównie na tym, oprócz usunięcia rysek mi zależy. Pasty polerskie przeznaczone są głownie do starszych modeli, do wielu tych nowszych się nie nadają, więcej zniszczą niż naprawią, dlatego zainteresowałem się taką folią. Cały czas zastanawiam się czy nie sprzedać telefonu(może ktoś chce kupić? :P ) bo jesli nie, to może zainwestuję w nową szybkę.

Śro, 08.09.2010, 19:28
Moderator
Awatar użytkownika

Tak, są te folie które mają poprawić kontrast przy dużym świetle, ale przy słońcu nic nie pomoże i te folie są nic nie wartę.

Jaki masz model?

Śro, 08.09.2010, 19:40
Awatar użytkownika

Samsung G810, o dziwo jakoś nie zdobył popularności,mimo dużej ilości "bajerów" ale ja jestem z niego zadowolony :wink: :wink: Jedyna wada to właśnie widzialność na słońcu, ale wiele komórek ma tego typu bolączki... :wink:

Zawsze byłem przywiązany do Nokii,a tego Samsunga sprawiłem sobie na próbę i muszę powiedzieć, że jeśli chodzi o ten model to dopisek szajsung nie ma tu racji bytu :wink:

Śro, 08.09.2010, 20:03
Moderator
Awatar użytkownika

Miejscowość: Bydgoszcz
Samochód: Opel Astra II
IMO folie są wysoko, nie to co jakieś kokony z materiału czy plastyku. Używam na każdej komórce ;)

Śro, 08.09.2010, 21:57
Awatar użytkownika

Miejscowość: CT/CGR
Samochód: stary
Ice, a co byś powiedział na temat Nokii 6700? Chodzi mi o tą nierozsuwaną wersję, chyba, że bardziej poleciłbyś Slide. Jak z żywotnością baterii, wytrzymałością (upadki np. z łóżka czy stolika nocnego często spada mi telefon, jak ktoś w nocy dzwoni i rozbudzony nie ogarniam, co się dzieje :) ), zasięgiem - tzn. czy nie ma tendencji do gubienia zasięgu. I może jeszcze interesowałoby mnie jak wygląda w tym modelu praca na Operze i długość włączania się telefonu.

Czw, 09.09.2010, 10:22

Samochód: V6 Pb & 1.9 TDI
Krzychu007 napisał(a):
Samsung G810, o dziwo jakoś nie zdobył popularności,mimo dużej ilości "bajerów" ale ja jestem z niego zadowolony :wink: :wink: Jedyna wada to właśnie widzialność na słońcu, ale wiele komórek ma tego typu bolączki... :wink:

Zawsze byłem przywiązany do Nokii,a tego Samsunga sprawiłem sobie na próbę i muszę powiedzieć, że jeśli chodzi o ten model to dopisek szajsung nie ma tu racji bytu :wink:

Fajny :shock: Nie sądziłem, że Samsung w ogóle taki telefon wypuścił :wink: Jak go oceniasz? Jakieś inne słabe strony oprócz widzialności na słońcu? Ile Ci trzyma bateria? Jak stabilność? Czy kartę 8 gb przyjmie?

Ice Nokia N82? Jakiś zestaw by się trafił?

Jestem specjalistą od B5, proszę o zadawanie pytań (mimo, że nie noszę skarpet do sandałów, nie mam wąsa i nie nazywam się Henryk)

Czw, 09.09.2010, 16:02
Moderator
Awatar użytkownika

6700 nie ma wad, ale nie ma też jakiś szczególnych zalet. Na te chwilę telefon IMO nie wart swojej wysokiej ceny, ale narzekał nie będziesz ;)

N82 sam używam obecnie, co bym w tym stylu polecił lepszego? N79 - to samo, lecz w mniejszym i jeszcze szybszym wydaniu.

Czw, 09.09.2010, 17:17

Samochód: V6 Pb & 1.9 TDI
Ice napisał(a):
N82 sam używam obecnie, co bym w tym stylu polecił lepszego? N79 - to samo, lecz w mniejszym i jeszcze szybszym wydaniu.

N79 - klawiatura która jest tak malutka, że musiał bym mieć kobiece rączki by to obsługiwać :wink: To co, znalazł by się jakiś N82?

Jestem specjalistą od B5, proszę o zadawanie pytań (mimo, że nie noszę skarpet do sandałów, nie mam wąsa i nie nazywam się Henryk)

Czw, 09.09.2010, 17:22
Moderator
Awatar użytkownika

WN79? Ma zdecydowanie wygodniejszÄ… klawiaturÄ™ niĹĽ N82, niestety :)

A N82 żadnej Ci nie wyczaruje, bo tego modelu jest jak na lekarstwo i jak tylko coś się trafi to od razu znajduje właściciela ;)

Czw, 09.09.2010, 17:26
Awatar użytkownika

Neo(N) napisał(a):
Fajny :shock: Nie sądziłem, że Samsung w ogóle taki telefon wypuścił :wink: Jak go oceniasz? Jakieś inne słabe strony oprócz widzialności na słońcu? Ile Ci trzyma bateria? Jak stabilność? Czy kartę 8 gb przyjmie?

Ze słabszych stron to mogę wymienić, że musiałem opróżnić skrzynkę odbiorczą przy 4tys. wiadomości i skasować parę zdjęć(ok 300szt.) bo strasznie wtedy mulił :lol: Telefon naprawdę mi się podoba, to odpowiednik Nokii N95, z jedyną różnicą, że wyświetlacz Samsunga jest mniejszy i rozróżnia 256tys. kolorów(nokii 16mln,różnica gołym okiem chyba niezauważalna). GPS działa świetnie,czasem trzeba poczekać do 5min na połączenie, WIFI śmiga idealnie,tylko nie mogę znaleźć idealnej przeglądarki(szkoda, że skyfire już u nas nie działa :( ) Bateria przy moim średnim użytkowaniu(dziennie: ok2-3godz rozmów, ok 60smsów, kilka zdjęć, do 30min przeglądania internetu,do 0,5h gierek) wytrzymuje mi około 1,5dnia więc nie jest najgorzej(zawsze niby mogło być lepiej,ale nie trzeba narzekać :wink: ) Z tego co się kiedyś orientowałem, to kartę można chyba wsadzić nawet 32 GB(na 100% nie jestem pewien, wystarczy na necie poszukać). Jeszcze jedną wadę jaką znalazłem, to trochę mniejsza ilość aplikacji niż np do Nokii( sporo aplikacji s60v3 było robionych konkretnie pod Nokię, przez co czasem nie chcą działać na Samsungu). Jeśli chodzi o aparat, to czasem automatyczne ustawienia nie są najlepszym rozwiązaniem i warto ręcznie je dostosować(optyczny zoom,autofokus, stabilizator obrazu,WDR- jak na rozwiązania w komórce działają bardzo dobrze). Slider chodzi bez zarzutu,bez żadnych luzów, tak samo klapka od aparatu. To chyba było by na tyle. Jeśli jednak jeszcze chciałbyś coś wiedzieć pisz tu czy na PM. :wink:

Pią, 10.09.2010, 21:29

Mam ogromną prośbę do kogoś, kto użytkował/słyszał opinie o wymienionych przeze mnie telefonach. Posiadam nokię 5800XM i mam możliwość zamiany jej na HTC Wildfire albo SE Xperię X10 mini. Moje pytanie brzmi, czy warto zmieniać? Głównie chodzi mi o odtwarzacz muzyczny, ale nie ukrywam , że symbian mi się zwyczajnie znudził i chce mi się odmiany. I czy jakość ekranów w HTC i SE są gorsze/lepsze niż w mojej nokii?
Proszę o szybką odpowiedź bo muszę się w zasadzie jutro zdecydować,
Pozdrawiam ;)

Nie, 12.09.2010, 22:40
Awatar użytkownika

Miejscowość: Jarosław
Będą lepsze chociażby ze względu na system ;)
Z dwóch wymienionych brałbym Wildfire. Jest pewniejszy jeśli chodzi o aktualizacje androida i ma HTCSense :wink:

Życie jest zbyt krótkie żeby jeździć dieslem!!

Pon, 13.09.2010, 13:14
Awatar użytkownika

Miejscowość: Racibórz
Samochód: 126p 652ccm
Odtwarzacz muzyczny w wildfire jest baaardzo okrojony więc nie spodziewaj się cudów takich jak np. equalizer.

Wyświetlacz jest dobrej jakości, lecz ma trochę słabą rozdzielczość lecz mnie to całkowicie nie przeszkadza. Do zdecydowanych plusów tego telefonu to dotyk, w porównaniu do 5800 to różnica jak między niebem, a ziemią :)
Zdjęcia wychodzą też całkiem przyzwoicie. System pracuje szybko i również bez zastrzeżeń. Z baterią bywa różnie, na pewno początki będą dla niej ciężkie :) Ale przy normalnym użytkowaniu 3-4 dni bez problemu.

Jeśli chodzi zaś o xperie to nie miałem z nią do czynienia jednak jak już miałbym brać to jedynie PRO. Z normalną klawiaturą, nie wyobrażam sobie pisania smsów na tym małym ekraniku.

Pon, 13.09.2010, 14:02

Latałem dzisiaj po sklepach i bawiłem się chwilę zarówno xperią, jak i wildfire. I, szczerze mówiąc, xperia jest świetna (zwłaszcza jak pomyślę sobie o ściąganiu z niej na egzaminach....mały telefon to cudeńko w takich sytuacjach), poza tym dobrze leży w dłoni i dotyk też super. Filmów na telefonie nie oglądam, internet okazjonalnie (poza facebookami, mailami i sporadycznym zerkaniem do wikipedii), zatem stosunkowo mały ekran wielką wadą nie jest. Za to HTC wydaje się bardziej profesjonalny i mniej 'zabawkowy' niż xperia, za to ze względu na względnie dużą szerokość w niektórych sytuacjach może być nieporęczny.
Najwięcej obaw budzi odtwarzacz, może niesłusznie i stereotypowo wydaje mi się, że na SE może grać lepiej...
Nad wyborem z wymienionych telefonów się zastanowie, aczkolwiek to pewnie- 5800XM poszła w świat.

I mam jeszcze jedno pytanie- jak jest z aktualizacjÄ… androida? czy robi siÄ™ to tak jak w nokiach (przez autoryzowany program, kabel USB i zero filozofii) ?
Dzięki wielkie za wasze opinie;)

Pon, 13.09.2010, 17:08
Moderator
Awatar użytkownika

Jak na coś imitującego smartfona 5800 jest mocno średnia, więc obydwa z nich będą lepsze.

Pon, 13.09.2010, 22:01
Awatar użytkownika

Miejscowość: Jarosław
Aktualizacja androida wygląda w ten sposób że gdy masz połączenie z netem i jest dostępna aktualizacja to w menu i na ekranie pokazuje ci się iż jest dostępna nowa wersja systemu i że możesz ją sobie pobrać. Pobierasz to instaluje sie samo jak program telefon się restartuje i cieszysz się nowym androidem(mówimy tu o oficjalnych aktualizacjach bo można sobie zrobić root-a i instalować wersje androida wedle życzenia). Se ma androida 2.0 i nie wiadomo czy dostanie aktualizacje do 2.1 nie mówiąc już o 2.2 HTC ma juz standardowo androida 2.1 i najprawdopodobniej dostanie aktualizacje do androida 2.2. Odtwarzacz w HTC nie jest taki ubogi jak sie wydaje. Ma dosyć dużo opcji w dodatkowym menu. No i chyba podstawowa rzecz jak dla mnie to to że w Wildfire da sie wyłączyć połączenia internetowe bez pobierania dodatkowych programów.

Życie jest zbyt krótkie żeby jeździć dieslem!!

Wto, 14.09.2010, 12:29

OK, teraz już wszystko wiem, dzięki za posty ;)

Wto, 14.09.2010, 13:56
Awatar użytkownika

Miejscowość: Częstochowa
Samochód: Polonez '95 1.6
Od kilku dni mam samsunga galaxy (z niego właśnie piszę). Mimo początkowych obaw o ciągłe łączenie się z internetem, nie jest źle. Na kilka sposobów można zablokować połączenie, ale telefon dużo traci na tym. Android to system internetowy i w tej roli spełnia się świetnie. Działa szybko i sprawnie, choć na razie pracuję na wersji 1.5. Dotyk w i5700 cieszy :-) bateria trzyma półtora dnia (jak się bawie netem i innymi bajerami) lub nawet trzy dni, gdy tylko piszę smsy.

Sob, 18.09.2010, 10:32
Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 1558 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 31, 32, 33, 34, 35, 36, 37 ... 78  Następna