|
|
Obecny czas: Pon, 27.04.2026, 1:18
|
Zobacz posty bez odpowiedzi | Zobacz aktywne tematy
| Autor |
Wiadomość |
|
Patrick Bateman
|
 Re: Bugatti 16C Galibier
Ciekawy samochód. Podoba mi się, że nie wygląda jak czterodrzwiowy Veyron a jednocześnie jest utrzymany w tym samym, charakterystycznym stylu. Bardzo przyjemnym detalem jest przedziałek biegnący przez cały samochód (podobnie jak w pewnym starszym koncepcie Bugatti, którego nazwy nie pamiętam) oraz dostęp do silnika. Wnętrze póki co wydaje mi się cudowne, jednak zaprezentowano mało zdjęć. Nie podoba mi się zakończenie wydechu. Jakoś szczególnie mi to nie przeszkadza, ale myślę, że dwie końcówki na stronę byłyby akurat. Poza tym uważam, że w tym przypadku nienajlepiej wygląda dwukolorowe nadwozie, ale może inne zestawienie kolorów odmieni moją opinię. Generalnie mimo dyskusyjnego wyglądu bardzo mi się podoba.
_________________ https://www.youtube.com/watch?v=7IdYN5ghtI8
|
| Czw, 17.09.2009, 21:25 |
|
 |
|
drakor
|
_________________ TechnoBase.FM.24h. Electro
Ostatnio edytowany przez drakor Wto, 22.09.2009, 19:17, edytowano w sumie 4 razy
|
| Wto, 22.09.2009, 15:15 |
|
 |
|
Michae
|
No nie wiem, ja tu nie widzę podobieństwa do Mulsanne'a 
_________________ Czas dostrzec, że fora motoryzacyjne to siedlisko nieudaczników, którzy często nawet nie prowadzili samochodów, jakie skreślili za 'brzydki wygląd', cierpiących na przekonanie, że na prawdę znają się na motoryzacji, gdy... nie mają o niej pojęcia. Nie marnuj życia, leć robić coś pożytecznego.
|
| Wto, 22.09.2009, 16:48 |
|
 |
|
johny
Moderator
Samochód: Nazi-coupe 3.0 R6 Pb
|
Tu nie chodzi o podobieństwo tyle o to że jak widac Bugatti powstał na jego płycie podłogowej, ma prawie taką samą długośc i ten sam rozstaw osi, jeśli to "szkice" są wiarygodne
_________________ To ucieleśnienie sportowego charakteru,dynamiki,zaawansowanej technologii i ponadczasowej funkcjonalnej elegancji,oznaczonym Biało-Niebieskim emblematem symbolizującym obracające się śmigło.Samochód tej marki posiadamy dla radości z jazdy
Broń Masowego Wyprzedzania
|
| Wto, 22.09.2009, 18:53 |
|
 |
|
Kurai
Samochód: Smutna Jazda
|
Wnętrze jest epic  chcę tam zamieszkać imo.
|
| Nie, 11.10.2009, 23:10 |
|
 |
|
drakor
|
|
| Pon, 09.11.2009, 18:02 |
|
 |
|
wojtas23
Samochód: Volvo 940 kombi 2.0T
|
Przód i wnętrze super, ale tył mogli zrobić bardziej oryginalny, bo wygląda jak w Panamerze. Mam jeszcze nadzieję, że tych 8 końcówek wydechu nie zobaczymy w wersji produkcyjnej...  Jeszcze tylko niewiem o co chodzi z tą maską... 
_________________ www.diecastclub.pl
|
| Wto, 10.11.2009, 16:06 |
|
 |
|
VW_Marcin
Samochód: Opel Astra G Sedan
|
_________________ Motocykle, Quady, ATV, Mule, Skutery Wodne, Ubrania i Akcesoria Kawasaki!
|
| Śro, 11.11.2009, 22:16 |
|
 |
|
Le Cobusier
|
piękny i dobrze, że drogi, bo będą podziwiać go pokolenia
|
| Pią, 13.11.2009, 21:05 |
|
 |
|
k o v a l
|
Racja, piękny, śmieszą mnie za to odbicia ludzi na boku...  Tzn. śmiesznie to wygląda... Już widzę jak w wersji seryjnej to zostawią...  Zabawnie by to wyglądało, jakby jechał przez drogę 
|
| Pią, 13.11.2009, 21:44 |
|
 |
|
Alfisti4ever
Samochód: Włoski
|
KoVaL95 napisał(a): Zabawnie by to wyglÄ…daĹ‚o, jakby jechaĹ‚ przez drogÄ™ No smiesznie bylo by widziec swoje odbicie gdy opada Ci kopara i gapisz sie jak gupi gdy Bugatti przejezdza obok Ciebie 
_________________ Alfa Romeo - la meccanica delle Emozioni Dźwięk V6 Busso o poranku, jak espresso dla uszu! La vita è troppo corta per non guidare italiano!
Why can't we just love everybody and judge them by the car they drive?
|
| Sob, 14.11.2009, 11:48 |
|
 |
|
drakor
|
|
| Czw, 28.01.2010, 18:06 |
|
 |
|
VW_Marcin
Samochód: Opel Astra G Sedan
|
_________________ Motocykle, Quady, ATV, Mule, Skutery Wodne, Ubrania i Akcesoria Kawasaki!
|
| Pon, 01.03.2010, 22:39 |
|
 |
|
drakor
|
|
| Wto, 02.03.2010, 0:41 |
|
 |
|
Triumph4111
Samochód: szwedzka cegła
|
W tej czerni prezentuje siÄ™ o wiele lepiej niĹĽ w wersji dwukolorowej...
_________________ "Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów.' - S. Lem
|
| Wto, 02.03.2010, 12:04 |
|
 |
|
Wilu
|
Z wydechem to już chłopaki całkiem polecieli... 
_________________ https://www.instagram.com/Piotr.w.fotografia/
|
| Wto, 02.03.2010, 17:56 |
|
 |
|
drakor
|
Cytuj: Veyron to bezsprzecznie jedna z największych ikon współczesnej motoryzacji, ale jak każdy supersamochód ma kilka wad. Wprawdzie wygląda obłędnie i potrafi rozpędzić się do 400 km/h, ale nie sposób pojechać nim na zakupy, ani odwieźć dzieci do szkoły. Właśnie z tego względu, zachęcona sukcesem porsche panamera, firma Bugatti postanowiła stworzyć ultraekskluzywne auto, które lepiej niż na torze wyścigowym czułoby się na normalnej drodze. Tak właśnie narodził się koncepcyjny model 16C galiber. Z nieoficjalnych informacji wynika, że czteromiejscowy, ucywilizowany samochód ma być receptą marki na przetrwanie. Coraz głośniej mówi się bowiem o zakończeniu wysoce nierentownej produkcji veyrona. Czym nowe bugatti walczyć ma z Aston Martinem, Rolls-Roycem czy Porsche? Atutem ma być przede wszystkim silnik, podobny do tego, jaki obudowano nadwoziem veyrona. Pozbawiona dwóch z czterech sprężarek jednostka napędowa W16 o pojemności 8 litrów umieszczona zostanie klasycznie, z przodu pojazdu. Moc oscylować ma w okolicach 800 KM.
Nadwozie wykonano z włókien węglowych i aluminium. Owalne źrenice reflektorów, za przymkniętymi powiekami błotników przywodzą na myśl zmysłowe spojrzenie kobiety, światła przypominają jednak nieco te, stosowane obecnie w bentleyach i saabach.
Nadwozie, warunkach iście królewskich warunkach pomieścić ma cztery osoby. Styliści, zamiast rzucającego się w oczy przepychu, postawili tym razem na dyskretną elegancję. Na zdobionej skórą i drewnem desce rozdzielczej znalazło się miejsce jedynie dla dwóch zegarów - obrotomierza i prędkościomierza. Ten ostatni wyskalowano aż do 390 km/h. Detale nawiązują do czasów przedwojennych. Wykonane z pasków skóry klamki czy delikatne wstawki z aluminium przywołują na myśl pojazdy z lat trzydziestych.
Na razie nie wiadomo jeszcze, kiedy samochód pojawi się w sprzedaży. Jest jednak wielce prawdopodobne, że nie dojdzie do tego, zanim z zakładów Bugatti nie wyjedzie ostatni egzemplarz veyrona. Wiadomo jednak, że ten ostatni pozostanie w produkcji co najmniej do 2013 roku. (c)interia.pl
|
| Czw, 18.03.2010, 20:23 |
|
 |
|
drakor
|
|
| Pon, 19.04.2010, 0:42 |