|
|
Obecny czas: Wto, 21.04.2026, 17:53
|
Zobacz posty bez odpowiedzi | Zobacz aktywne tematy
| Autor |
Wiadomość |
|
Bonus
Samochód: 126p 652ccm
|
 Re: Telefony komĂłrkowe
Ale ta nokia to chyba na symbianie jest jednak ? Masz może jakieś zdjęcie zrobione tym telefonem?
|
| Wto, 02.03.2010, 19:52 |
|
 |
|
Ice
Moderator
|
N82 lub N78 - mają wszystko. Szybki symbian (N78 szybsza odrobinę, również jeśli chodzi o nawigacje), wifi, rewelacyjne aparaty (w n82 ksenon) i są praktycznie bezawaryjne. Szczerze ciężko coś lepszego znaleźć.
Nokia Kobi'ego jest na symbianie.
_________________ | pajacyk.pl • polskieserce.pl | Kliknij raz dziennie. Codziennie.
|
| Wto, 02.03.2010, 20:12 |
|
 |
|
Bonus
|
A jak się pisze na tych telefonach, bo widzę że klawisze strasznie małe. I jeszcze jedno pytanie, ile trzyma bateria ? Wiem że bez rewelacji pewnie, ale dobrze by było jakby te dwa pełne dni trzymały 
|
| Wto, 02.03.2010, 20:32 |
|
 |
|
Ice
Moderator
|
Nie ma tragedii, tylko tak groźnie wygląda ale klawisze nie są tak niewygodne jak np. w SE W880i. Co do baterii - nie wiem jak używasz telefonu, ale generalnie standard jak wszędzie, czyli około 3 dni.
_________________ | pajacyk.pl • polskieserce.pl | Kliknij raz dziennie. Codziennie.
|
| Wto, 02.03.2010, 20:34 |
|
 |
|
Bonus
|
No to dobrze. Poczytam jeszcze trochę o nich i się zastanowię nad wyborem. Z tego co widzę to n78 ma dotykowe klawisze więc chyba większą uwagę zwrócę na n82. Dzięki wielkie za szybką pomoc.
|
| Wto, 02.03.2010, 20:42 |
|
 |
|
Ice
Moderator
|
N78 ma normalne klawisze, tylko wyglÄ…dajÄ… na dotykowe 
|
| Wto, 02.03.2010, 20:59 |
|
 |
|
Bonus
|
Teraz to mnie zadziwiłeś, bo dałbym głowę że dotykowe.
|
| Wto, 02.03.2010, 21:08 |
|
 |
|
Ice
Moderator
|
Na szczęście w tej materii Nokia nie eksperymentuje 
|
| Wto, 02.03.2010, 21:23 |
|
 |
|
Kari
Samochód: Alfa Romeo Giulietta
|
Ice, macie na sprzedaży używane iPhone'y 2G? Jeśli tak, to po ile? Na Allegro ceny przeróżne; od 350 do 700, więc już sam nie wiem, za ile mogę opchnąć kumplowi 
_________________ Czy wiesz czym jest CHERUB? :: CherubCampus.net
Uzyskam największe odszkodowanie za wypadek komunikacyjny i inne z OC - więcej na PW
|
| Wto, 02.03.2010, 21:38 |
|
 |
|
Ice
Moderator
|
Nie, w ogóle iPhone 2G to bardzo niszowy temat. Poszukaj na allegro takiego zestawu jak Twój i będziesz wiedział ile jest wart 
|
| Wto, 02.03.2010, 21:55 |
|
 |
|
PiasQ
Samochód: Reno TCe 200
|
A co byś polecił dla dziewczyny z dotykowych w granicach 300-500 zł?? Samsung Corby? Czy może coś innego?
_________________ Pozdrawiam, PiasQ
|
| Śro, 03.03.2010, 0:42 |
|
 |
|
Ice
Moderator
|
Avila jest niezła i dość "trendy", tylko ma bardzo kiepski aparat. Polecam F480, ostatnio go trochę używam i jest naprawdę spoko, jak za taką kasę. Aparat 5 mega nie robi szału oczywiście, ale tragedii nie ma. Bateria trzyma naprawdę długo, szczególnie jak na tel z dotykiem (w nowym powinna trzymać spokojnie 4-5 dni). No i jest bardzo wygodna jak na dotyk, ma parę fajnych rozwiązań (zazwyczaj każdy Samsung po godzinie mnie zaczynał denerwować i go wywalałem) no i F480 Tocco klapka tylna jest zarazem elementem "futerału" - bardzo praktyczne rozwiązanie, telefon się nie niszczy, nie ma większych rozmiarów a ochrona jest. Tak wygląda ten "futerał":  Co do Corby - szczerze powiem, że nawet go w rękach nie miałem. Z tego co się orientuje jest wykonany średnio no i aparat 2.0 który jest tragiczny 
|
| Śro, 03.03.2010, 8:29 |
|
 |
|
gibki8
|
Avila z tego co wiem i słyszę od użytkowników to słaby telefon. Wyświetlacz może i jest dobry i dobrze reaguje na dotyk ale podstawowe wady to szybko rysująca sie tylna obudowa strasznie mulący system i często np. podczas przewijania kontaktów zamiast przewinięcia listy dzwoni się do tego kontaktu. Tak samo jest przy innych opcjach. Corby to okrojona wersja Avili. Poza ciekawym wyglądem to w sumie nic nie ma (brakuje mu nawet akcelerometru który ma avilka ) F480 to faktycznie bardzo fajny telefonik i ten pomysł z futerałem który wymienia się razem z klapka od baterii jest super. Z tych wszystkich brałbym F480 
_________________ http://picasaweb.google.pl/gibki8/Depec ... z11022010# https://picasaweb.google.com/gibki8/Col ... onNarodowy
Życie jest zbyt krótkie żeby jeździć dieslem!!
|
| Śro, 03.03.2010, 14:55 |
|
 |
|
PiasQ
Samochód: Reno TCe 200
|
F480 super, tylko trochę ponad 500 zł ... a 500 zł już nagina budżet 
_________________ Pozdrawiam, PiasQ
|
| Pią, 05.03.2010, 0:12 |
|
 |
|
Ice
Moderator
|
Nowego powinieneś znaleźć gdzieś w komisie za taniej niż 500 zł myślę. Allegro ma drogo, bo jest mało sztuk nowych i trzymają cenę. Idealna używka to koszt około 350 zł.
|
| Pią, 05.03.2010, 7:49 |
|
 |
|
Kari
Samochód: Alfa Romeo Giulietta
|
Sam posiadam F480 i powiem, że jest całkiem fajnie. Bateria trzyma dosyć długo 3-4 dni, czasem więcej, w zależności od użytkowania. Aparat przyzwoity, chociaż do jakości, do której przyzwyczaił mnie K800i jeszcze mu daleko. Funkcje wszystkie potrzebne, dotyk dobry, 3G jest, wszystko okej  I tak jak Ice mówi - futerał przydatny, praktycznie bez rysek na wyświetlaczu  I tak jeśli chodzi o telefony - do sprzedania mam iPhone'a 2G 8GB - więcej informacji mogę podać na PW, jeśli ktoś chce 
_________________ Czy wiesz czym jest CHERUB? :: CherubCampus.net
Uzyskam największe odszkodowanie za wypadek komunikacyjny i inne z OC - więcej na PW
|
| Pią, 05.03.2010, 20:55 |
|
 |
|
Thomson
Samochód: VW Polo 1,9 SDI
|
Koledzy, mam pytanie z innej beczki: czy warto sprzedać moją e71 i kupić za to nokie e75? Niby ma to samo, tylko ma jeden znaczący szczegół, większą klawiature która wysuwa się z boku. 'Środek' ma ten sam, nic nowego tam nie dodali. A jeśli nie e75, to jaki telefon tak do 1100 zł. Może jakaś nokia do tej kwoty?Bawiłem się ostatnio HTC touch HD i powiem, że rewelacji nie ma. Dotyk średnio mnie przekonał, może to dlatego że jestem przyzwyczajony do klawiszy.
_________________ Ksiądz to jednak bardzo mądry człowiek, sam ślubów udziela ale sam nigdy się nie ożeni.
|
| Sob, 06.03.2010, 22:19 |
|
 |
|
Ice
Moderator
|
E75 ma parę minimalnych zmian, jednak dla większości niezauważalnych. IMO jeden z najlepszych obecnie telefonów warty swych pieniędzy, w przeciwieństwie do N97. Ja bym zmienił z prostej przyczyny - E71 moim zdaniem jest dosyć niewygodna ze względu na klawisze.
|
| Nie, 07.03.2010, 14:18 |
|
 |
|
Thomson
Samochód: VW Polo 1,9 SDI
|
Ale czy nokia poprawiła swoje slidery? Bo kiedyś nie robiła ich za porządnie. nie dbam też przesadnie o telefony, dlatego nie chciałbhym aby telefon się rozleciał po kilku upadkach  Jak narazie e71 mnie nie zawiodła, chociaz coraz częściej się zawiesza, sama restartuje (tak co tydzien zmienia mi się układ ikonek w menu, nie wiem co jest powodem tego). Myślę nad czymś z windowsem mobile, np htc touch diamond. Co powiecie?
_________________ Ksiądz to jednak bardzo mądry człowiek, sam ślubów udziela ale sam nigdy się nie ożeni.
|
| Nie, 07.03.2010, 15:11 |
|
 |
|
Ice
Moderator
|
Każdy slider ma to do siebie, że pracuje na częściach, które się z czasem zużywają, do tego trzeba dbać, bo nadmierna ilość rozmaitego brudu potrafi zrobić niemiłe rzeczy. Taka jest technologia i specyfika telefonu ze sliderem i nikt tego nie przeskoczy. Cytuj: jak narazie e71 mnie nie zawiodła, chociaz coraz częściej się zawiesza, sama restartuje To masz uszkodzony telefon, albo coś nie tak z softem, bo nie ma prawa się nic takiego dziać. Win Mobile tak i ogólnie rzecz biorąc Nokia jeśli chodzi o smartfony jest za HTC czy Blackberry, ale akurat HTC Touch Diamond to porażka - jedyna jego zaleta to małe wymiary, ale ogólnie lipa. Poza tym to telefon za połowę budżetu który sobie przyjąłeś.
|
| Nie, 07.03.2010, 19:02 |
|
|