Obecny czas: Wto, 21.04.2026, 17:50

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 1558 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 27, 28, 29, 30, 31, 32, 33 ... 78  Następna
Telefony komórkowe 
Autor Wiadomość
Awatar użytkownika

Miejscowość: Racibórz
Samochód: 126p 652ccm
Post Re: Telefony komĂłrkowe
Ale ta nokia to chyba na symbianie jest jednak ? Masz może jakieś zdjęcie zrobione tym telefonem?

Wto, 02.03.2010, 19:52
Moderator
Awatar użytkownika

N82 lub N78 - mają wszystko. Szybki symbian (N78 szybsza odrobinę, również jeśli chodzi o nawigacje), wifi, rewelacyjne aparaty (w n82 ksenon) i są praktycznie bezawaryjne. Szczerze ciężko coś lepszego znaleźć.

Nokia Kobi'ego jest na symbianie.

Wto, 02.03.2010, 20:12
Awatar użytkownika

A jak się pisze na tych telefonach, bo widzę że klawisze strasznie małe. I jeszcze jedno pytanie, ile trzyma bateria ? Wiem że bez rewelacji pewnie, ale dobrze by było jakby te dwa pełne dni trzymały ;)

Wto, 02.03.2010, 20:32
Moderator
Awatar użytkownika

Nie ma tragedii, tylko tak groźnie wygląda ale klawisze nie są tak niewygodne jak np. w SE W880i. Co do baterii - nie wiem jak używasz telefonu, ale generalnie standard jak wszędzie, czyli około 3 dni.

Wto, 02.03.2010, 20:34
Awatar użytkownika

No to dobrze. Poczytam jeszcze trochę o nich i się zastanowię nad wyborem. Z tego co widzę to n78 ma dotykowe klawisze więc chyba większą uwagę zwrócę na n82. Dzięki wielkie za szybką pomoc.

Wto, 02.03.2010, 20:42
Moderator
Awatar użytkownika

N78 ma normalne klawisze, tylko wyglÄ…dajÄ… na dotykowe ;)

Wto, 02.03.2010, 20:59
Awatar użytkownika

Teraz to mnie zadziwiłeś, bo dałbym głowę że dotykowe.

Wto, 02.03.2010, 21:08
Moderator
Awatar użytkownika

Na szczęście w tej materii Nokia nie eksperymentuje ;)

Wto, 02.03.2010, 21:23
Awatar użytkownika

Miejscowość: Lublin
Samochód: Alfa Romeo Giulietta
Ice, macie na sprzedaży używane iPhone'y 2G? Jeśli tak, to po ile? Na Allegro ceny przeróżne; od 350 do 700, więc już sam nie wiem, za ile mogę opchnąć kumplowi ;)

Uzyskam największe odszkodowanie za wypadek komunikacyjny i inne z OC - więcej na PW

Wto, 02.03.2010, 21:38
Moderator
Awatar użytkownika

Nie, w ogóle iPhone 2G to bardzo niszowy temat. Poszukaj na allegro takiego zestawu jak Twój i będziesz wiedział ile jest wart ;)

Wto, 02.03.2010, 21:55
Awatar użytkownika

Miejscowość: Rumia
Samochód: Reno TCe 200
A co byś polecił dla dziewczyny z dotykowych w granicach 300-500 zł?? Samsung Corby? Czy może coś innego?

Śro, 03.03.2010, 0:42
Moderator
Awatar użytkownika

Avila jest niezła i dość "trendy", tylko ma bardzo kiepski aparat. Polecam F480, ostatnio go trochę używam i jest naprawdę spoko, jak za taką kasę. Aparat 5 mega nie robi szału oczywiście, ale tragedii nie ma. Bateria trzyma naprawdę długo, szczególnie jak na tel z dotykiem (w nowym powinna trzymać spokojnie 4-5 dni). No i jest bardzo wygodna jak na dotyk, ma parę fajnych rozwiązań (zazwyczaj każdy Samsung po godzinie mnie zaczynał denerwować i go wywalałem) no i F480 Tocco klapka tylna jest zarazem elementem "futerału" - bardzo praktyczne rozwiązanie, telefon się nie niszczy, nie ma większych rozmiarów a ochrona jest. Tak wygląda ten "futerał":

Image

Co do Corby - szczerze powiem, że nawet go w rękach nie miałem. Z tego co się orientuje jest wykonany średnio no i aparat 2.0 który jest tragiczny ;)

Śro, 03.03.2010, 8:29
Awatar użytkownika

Miejscowość: Jarosław
Avila z tego co wiem i słyszę od użytkowników to słaby telefon. Wyświetlacz może i jest dobry i dobrze reaguje na dotyk ale podstawowe wady to szybko rysująca sie tylna obudowa strasznie mulący system i często np. podczas przewijania kontaktów zamiast przewinięcia listy dzwoni się do tego kontaktu. Tak samo jest przy innych opcjach. Corby to okrojona wersja Avili. Poza ciekawym wyglądem to w sumie nic nie ma (brakuje mu nawet akcelerometru który ma avilka )
F480 to faktycznie bardzo fajny telefonik i ten pomysł z futerałem który wymienia się razem z klapka od baterii jest super. Z tych wszystkich brałbym F480 :wink:

Życie jest zbyt krótkie żeby jeździć dieslem!!

Śro, 03.03.2010, 14:55
Awatar użytkownika

Miejscowość: Rumia
Samochód: Reno TCe 200
F480 super, tylko trochę ponad 500 zł ... a 500 zł już nagina budżet :(

Pią, 05.03.2010, 0:12
Moderator
Awatar użytkownika

Nowego powinieneś znaleźć gdzieś w komisie za taniej niż 500 zł myślę. Allegro ma drogo, bo jest mało sztuk nowych i trzymają cenę. Idealna używka to koszt około 350 zł.

Pią, 05.03.2010, 7:49
Awatar użytkownika

Miejscowość: Lublin
Samochód: Alfa Romeo Giulietta
Sam posiadam F480 i powiem, że jest całkiem fajnie. Bateria trzyma dosyć długo 3-4 dni, czasem więcej, w zależności od użytkowania. Aparat przyzwoity, chociaż do jakości, do której przyzwyczaił mnie K800i jeszcze mu daleko. Funkcje wszystkie potrzebne, dotyk dobry, 3G jest, wszystko okej ;) I tak jak Ice mówi - futerał przydatny, praktycznie bez rysek na wyświetlaczu ;)

I tak jeśli chodzi o telefony - do sprzedania mam iPhone'a 2G 8GB - więcej informacji mogę podać na PW, jeśli ktoś chce ;)

Uzyskam największe odszkodowanie za wypadek komunikacyjny i inne z OC - więcej na PW

Pią, 05.03.2010, 20:55
Awatar użytkownika

Miejscowość: Hrubieszów k/Zamościa
Samochód: VW Polo 1,9 SDI
Koledzy, mam pytanie z innej beczki: czy warto sprzedać moją e71 i kupić za to nokie e75? Niby ma to samo, tylko ma jeden znaczący szczegół, większą klawiature która wysuwa się z boku. 'Środek' ma ten sam, nic nowego tam nie dodali.
A jeśli nie e75, to jaki telefon tak do 1100 zł. Może jakaś nokia do tej kwoty?Bawiłem się ostatnio HTC touch HD i powiem, że rewelacji nie ma. Dotyk średnio mnie przekonał, może to dlatego że jestem przyzwyczajony do klawiszy.

Sob, 06.03.2010, 22:19
Moderator
Awatar użytkownika

E75 ma parę minimalnych zmian, jednak dla większości niezauważalnych. IMO jeden z najlepszych obecnie telefonów warty swych pieniędzy, w przeciwieństwie do N97. Ja bym zmienił z prostej przyczyny - E71 moim zdaniem jest dosyć niewygodna ze względu na klawisze.

Nie, 07.03.2010, 14:18
Awatar użytkownika

Miejscowość: Hrubieszów k/Zamościa
Samochód: VW Polo 1,9 SDI
Ale czy nokia poprawiła swoje slidery? Bo kiedyś nie robiła ich za porządnie. nie dbam też przesadnie o telefony, dlatego nie chciałbhym aby telefon się rozleciał po kilku upadkach :/ Jak narazie e71 mnie nie zawiodła, chociaz coraz częściej się zawiesza, sama restartuje (tak co tydzien zmienia mi się układ ikonek w menu, nie wiem co jest powodem tego). Myślę nad czymś z windowsem mobile, np htc touch diamond. Co powiecie?

Nie, 07.03.2010, 15:11
Moderator
Awatar użytkownika

Każdy slider ma to do siebie, że pracuje na częściach, które się z czasem zużywają, do tego trzeba dbać, bo nadmierna ilość rozmaitego brudu potrafi zrobić niemiłe rzeczy. Taka jest technologia i specyfika telefonu ze sliderem i nikt tego nie przeskoczy.

Cytuj:
jak narazie e71 mnie nie zawiodła, chociaz coraz częściej się zawiesza, sama restartuje

To masz uszkodzony telefon, albo coś nie tak z softem, bo nie ma prawa się nic takiego dziać.

Win Mobile tak i ogólnie rzecz biorąc Nokia jeśli chodzi o smartfony jest za HTC czy Blackberry, ale akurat HTC Touch Diamond to porażka - jedyna jego zaleta to małe wymiary, ale ogólnie lipa. Poza tym to telefon za połowę budżetu który sobie przyjąłeś.

Nie, 07.03.2010, 19:02
Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 1558 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 27, 28, 29, 30, 31, 32, 33 ... 78  Następna