|
|
Obecny czas: Wto, 21.04.2026, 17:51
|
Zobacz posty bez odpowiedzi | Zobacz aktywne tematy
| Autor |
Wiadomość |
|
gibki8
|
 Re: Telefony komĂłrkowe
spider napisał(a): Bierz HTC. Od roku mam HTC G1 i jest to najlepszy smartfon jaki miaĹ‚em. Android wymiata. Potwierdzam w 100% 
_________________ http://picasaweb.google.pl/gibki8/Depec ... z11022010# https://picasaweb.google.com/gibki8/Col ... onNarodowy
Życie jest zbyt krótkie żeby jeździć dieslem!!
|
| Śro, 27.01.2010, 15:17 |
|
 |
|
hun
Samochód: Honda Civic
|
Kusicie A macie ten abonament z pakietem internetowym?? Chodzi mi o to czy wogóle jest sens kupowania takiego telefonu bez dostępu do internetu???
|
| Śro, 27.01.2010, 16:33 |
|
 |
|
spider
Samochód: 3008
|
W czasie kiedy na bieżąco potrzebuje dostępu do mejla (gorący okres organizowania imprez moto) do używam karty Heyah, bo tam jest tani net. Ale przez reszte roku mam abonament Orange, gdzie nie mam neta. Tzn. jest, ale drogi. Jest sens używania go bez ryczałtu na net. Naprawde go polecam. We wrześniu przeniose się do Heyah i będzie po problemie.
_________________ ExoticCars.pl
|
| Śro, 27.01.2010, 17:34 |
|
 |
|
gibki8
|
Ja korzystam tylko z wifi. z początku miałem duże problemy z ogarnięciem tego telefonu i dostawałem rachunki 2 po 200-300 na miesiąc (mam abonament bez pakietu). Później ogarnąłem to wszystko wyłączając u operatora wszystkie te pierdoły i pobierając odpowiedni program który zmieniał nazwy apn-ów w systemie (apndroid niestety na androidzie 1.6 lubi nie działać). Teraz mam na G1 rom od Hero gdzie jest możliwość całkowitego odłączenia wszystkich połączeń internetowych i pozostawienie internetu tylko przy wifi. Ogólnie poza przeglądaniem neta aktualizowaniem na początku kontaktów z google i gmaila i aktualizowaniu pogody to nie korzystam z neta a jestem bardzo zadowolony 
_________________ http://picasaweb.google.pl/gibki8/Depec ... z11022010# https://picasaweb.google.com/gibki8/Col ... onNarodowy
|
| Śro, 27.01.2010, 21:45 |
|
 |
|
PiasQ
Samochód: Reno TCe 200
|
gibki ... teraz to już mnie całkowicie najarałeś na HTC Magic ... szkoda, że pieniądze z nieba nie lecą 
_________________ Pozdrawiam, PiasQ
|
| Śro, 27.01.2010, 22:30 |
|
 |
|
gibki8
|
Z magikami jest tylko taki problem ze wiekszosc sprzedawanych u nas byla na porcie 32A na ktory jest malo dobrych romow czy modyfikacji. Przy kupnie warto poszukac coby byly na porcie 32B jak G1. Wszystkie romy pod port 32B sa stabilniejsze i szybsze oraz lepiej dostepne. Z drugiej jednak strony w magiku z 32A ROMY z Hero beda dzialac bez swapu bo ma wiecej ramu niz 32B ale jest za to drozszy. Z tego co dobrze pamietam to aktualizacja dla magikow do androida 2.0 ma miec juz HTC SENSE UI a do 32B trzeba to sobie juz samemu. Gdybym mial kupowac magika to poszukalbym 32A pomimo mniejszej ilosci modow bo z wiekszym ramem powinien szybciej latac na wgrywanych romach. JEzeli nie bedziecie sie bawic w modyfikacje to kupilbym 32B bo jest tanszy a brak ramu mozna nadrobic linux swapem i ram hackiem  Plytke Mozna sprawdzic w boot menu ktore wywoluje sie poprzez wlaczenie telefonu z przyciskiem kamery. Port jest w drugiej albo trzeciej linijce  mam nadzieje ze w miare jasno wszystko napisalem. Wybor zalezy od tego co bedziecie robic z telefonami i czy planujecie pozniej bawic sie w podmianki systemu
|
| Śro, 27.01.2010, 22:47 |
|
 |
|
spider
Samochód: 3008
|
W najnowszym romie jest możliwość odłączenia neta, bez zewnętrznego programu. Też aktualizuje mejle przy wifi.
_________________ ExoticCars.pl
|
| Czw, 28.01.2010, 12:44 |
|
 |
|
gibki8
|
|
| Pią, 29.01.2010, 23:28 |
|
 |
|
Carman
Samochód: '83 Fiat 126p
|
Ostatnio zastanawiam się nad zmianą telefonu. Obecnie posiadam Sony Ericssona P1i i ogólnie jestem zadowolony poza obudową, która zaczyna się odklejać i może nieco zbyt powolnym działaniem. Z bardzo szybkiego wstępnego rozeznania (preferuję Sony Ericssony lub HTC, potrzebuję w miarę sprawnego aparatu, Bluetooth i GPS, z WiFi raczej rzadko korzystam, cena max do 600-700 zł) w grę wchodzą HTC G1 i HTC TyTN II. Przyznam, że ostatnio nie siedzę w tym temacie i nie znam w ogóle tego drugiego modelu. Jestem otwarty na inne propozycję gdyż moje rozeznanie było można by rzec ekspresowe.
_________________ EcoNegative
|
| Wto, 02.02.2010, 22:26 |
|
 |
|
Ice
Moderator
|
HTC TyTN II używałem z 1,5 roku temu. Nie można mu niby nic zarzucić bo wszystkie parametry ma naprawdę dobre. Mnie jednak ten telefon irytował. Strasznie wielka i nieporęczna krowa i co chwilę uchem rozłączałem niechcący połączenia 
_________________ | pajacyk.pl • polskieserce.pl | Kliknij raz dziennie. Codziennie.
|
| Wto, 02.02.2010, 22:34 |
|
 |
|
Kobi
Moderator
Samochód: Opel Astra II
|
Panowie co powiecie o Noki 5530 XM ? Wiem, że to nieco uboższa ale też młodsza i nieco poprawiona wersja 5800. Zamierzam coś takiego nabyć w Play Mixtura. Raczej nie interesują mnie jakieś Samsungi czy LG, jestem zwolenikiem Nokii, a w ich ofercie ten fon spodobał mi sie najbardziej  Troche denerwuje mnie brak GPS'u w niej ale myśle, że da się to przeżyć  EDIT: Hmm proszę jeszcze o opinie Nokii 6220 classic 
_________________ Moderator nie nabija postów - Moderator ma wiele do powiedzenia.
|
| Śro, 17.02.2010, 14:25 |
|
 |
|
gibki8
|
Co do 5530 to całkiem przyjemny telefonik ale jest trochę plastikowy. Poza tym tak jak 5800 potrafi często zamulić np. podczas wchodzenia do menu. Jakość muzyki jest jak dla mnie świetna. Sam ekran jest całkiem precyzyjny choć bez rysika ciężko coś na nim ogarnąć. Ogólnie całkiem fajny choć szkoda że taki plastikowy i tak przymulający  WiFi bardzo szybko i bezproblemowo łapie fixa nawet przy słabym zasięgu. Brak GPS-u da sie przeboleć Ogólnie rzecz biorąc 5530 w moich odczuciach to całkiem niezły telefonik i jak dla mnie dużo lepszy niż 5800(miałem okazje porównać oba ze sobą  )
|
| Śro, 17.02.2010, 15:19 |
|
 |
|
Kobi
Moderator
|
Dobra przejrzałem całą oferte Play Mixtura i nic nowego nie odkryłem ... Albo 5530 XM albo 6220 Classic ... jestem w kropce  Oba kosztują tyle samo. Za 6620 przemawia GPS i większa rozdzielczość zdjęć ... ale sam telefon wygląda IMHO nieciekawie.
_________________ Moderator nie nabija postów - Moderator ma wiele do powiedzenia.
|
| Śro, 17.02.2010, 15:49 |
|
 |
|
Ice
Moderator
|
6220C to bardzo dobry telefon, który od zawsze był podejrzanie tani, a w gruncie rzeczy nie ma jakiś szczególnych wad. To tańsza alternatywa N82 czy N95. Polecić mogę, jednak wolałbym sprzedać i kupić wspomnianą N82.
5530XM - wiele mu zarzucić nie można, jednak produkcja smartfonów, czy telefonów z dotytkiem to nie konik Nokii i ten model jest tego kolejnym przykładem. To tańsza wersja 5800. Cena odkąd wyszedł ten model spada dosyć szybko, co jest dosyć dobrym wyznacznikiem tego, czy telefon jest dobry i udany. Nie ma na niego super konkretnych zarzutów, jednak bateria trzyma zbyt krótko (nawet jak na obecne niskie standardy) i dotyk do najlepszych nie należy.
Nie wiem Kobi czego potrzebujesz od telefonu, ale osobiście nie wybrałbym żadnego z nich. Wolałbym chociażby w tych pieniądzach E51.
_________________ | pajacyk.pl • polskieserce.pl | Kliknij raz dziennie. Codziennie.
|
| Śro, 17.02.2010, 17:02 |
|
 |
|
Kobi
Moderator
|
Ice napisał(a): 6220C to bardzo dobry telefon, ktĂłry od zawsze byĹ‚ podejrzanie tani, a w gruncie rzeczy nie ma jakiĹ› szczegĂłlnych wad. To taĹ„sza alternatywa N82 czy N95. Polecić mogÄ™, jednak wolaĹ‚bym sprzedać i kupić wspomnianÄ… N82.
5530XM - wiele mu zarzucić nie można, jednak produkcja smartfonów, czy telefonów z dotytkiem to nie konik Nokii i ten model jest tego kolejnym przykładem. To tańsza wersja 5800. Cena odkąd wyszedł ten model spada dosyć szybko, co jest dosyć dobrym wyznacznikiem tego, czy telefon jest dobry i udany. Nie ma na niego super konkretnych zarzutów, jednak bateria trzyma zbyt krótko (nawet jak na obecne niskie standardy) i dotyk do najlepszych nie należy.
Nie wiem Kobi czego potrzebujesz od telefonu, ale osobiście nie wybrałbym żadnego z nich. Wolałbym chociażby w tych pieniądzach E51. O 6220C wyczytałem tyle, że tylna obudowa lubi sobie poskrzypieć  Stąd może niższa cena ze względu na cienkie wykończenie. W danych o 5530 wyczytałem też, że ma "czujnik odległości i akcelerometr" WTF ? Poza tym 5530 ma nowszego symbiana  Sam już nie wiem naprawdę 
|
| Śro, 17.02.2010, 17:53 |
|
 |
|
MochleBoy
Samochód: Škoda Octavia Combi
|
Czujnik odległości? Co to jest? (co to jest akcelerometr, chyba każdy wie)
_________________ "Ten, kto staje się potworem, zrzuca z siebie ciężar bycia człowiekiem." - Samuel Johnson
|
| Śro, 17.02.2010, 18:04 |
|
 |
|
drakor
|
_________________ TechnoBase.FM.24h. Electro
|
| Śro, 17.02.2010, 18:05 |
|
 |
|
Ice
Moderator
|
Kobi napisał(a): O 6220C wyczytaĹ‚em tyle, ĹĽe tylna obudowa lubi sobie poskrzypieć  StÄ…d moĹĽe niĹĽsza cena ze wzglÄ™du na cienkie wykoĹ„czenie. No dosyć typowa, plastikowa obudowa, jak N95.
|
| Śro, 17.02.2010, 18:25 |
|
 |
|
Bonus
Samochód: 126p 652ccm
|
Witam.
Jako iż przymierzam się do zmiany telefonu chciałbym sięgnąć jakiejś porady, a właściwie propozycji. Szukam telefonu który będzie w miarę dobrze wykonany, z jakimś sprawnym aparatem no i najchętniej z symbianem i Wifi. Jeśli nie będzię tych dwóch ostatnich, a telefon będzie godny to przeboleje jakoś. Do tej pory miałem na oku 5530 i 5800 ale jednak boję się wrócić znowu do dotyku, wolałbym coś normalnego. Ponadto trochę o nich czytałem i nie są chyba najlepszej jakości. I martwi mnie ten fakt że dzisiejsze telefony są robione tak, a nie inaczej. Telefony z Windows mobile raczej odpadają. Tak samo Samsungi, jestem obecnie użytkownikiem i fakt nie jest ten telefon najgorszy ale drażni mnie sporo rzeczy. Więc przejdźmy do najważniejszego, budżet do 750 zł, dobrze jakby był to telefon nowy, ale używany też od biedy może być. Liczę na waszą pomoc.
|
| Wto, 02.03.2010, 19:38 |
|
 |
|
Kobi
Moderator
|
Sam niedawno stałem przed wybiorem 5530 czy 6220c ... kiedy mogłem pomacać oba telefony to zrozumiałem dlaczego 5530 nazywane jest "plastik fantastik" to zabawka na miare Noki 5200  Ja wybrałem 6220c, tylna obudowa nie jest rewelacyjna ale cała reszta jest godna polecenia. Ale nie ma "w nim" nic czego oczekujesz od telefonu 
|
| Wto, 02.03.2010, 19:43 |
|
|