|
|
Obecny czas: Czw, 25.06.2026, 20:29
|
Zobacz posty bez odpowiedzi | Zobacz aktywne tematy
NIEWYPAŁY godne zainteresowania
| Autor |
Wiadomość |
|
-Marco-12345-uht-
Samochód: hyundai atos
|
 Re:
Alfisti4ever napisał(a): Audi A2  Nowoczesnie, oszczednie ale za drogo, Audi A2 okazalo sie poprostu za drogie, co mimo wielu plusow nie przynioslo wilkiego powodzenia autku  Chrysler Crossfire  Wydaje mi sie ze to tez przypadek nie-wypalu motoryzacyjnego  Dla mnie to sÄ… niewypaĹ‚y do potegi
|
| Śro, 30.12.2009, 10:39 |
|
 |
|
nirv9090
Samochód: 2006 Mitsubishi Colt
|
 Re: NIEWYPAĹY godne zainteresowania
A2 miałem okazję się przejechać i wrażenia dość pozytywne. Na pewno fajniejszy wóz od A-klasy Mercedesa z porównywalnych roczników.
|
| Śro, 30.12.2009, 17:07 |
|
 |
|
pardon
Moderator
Samochód: hiszpański szajs
|
ten woz to całkiem fajna bryka - nigdy nie zgnije bo jest z aluminium
_________________ instalacje elektryczne bielsko-biała Czysciwo Bielsko pralnia dywanów puławy Domy Mieszkalne Pościel dla dzieci fan alfa romeo na wieki Moderator też człowiek - nabija posty i trolluje i ch*j
|
| Śro, 30.12.2009, 21:34 |
|
 |
|
FTO
Samochód: Civic Coupe D16Y7
|
Nie wiem czy juz byl, ale dla mnie najbardziej niedocenionym jest Mazda Xedos. W Polsce egzotyczny i na zachodzie rowniez ale na poczatku lat 90 wyprzedzal konkurencje nie tylko stylistycznie, ale rowniez w osiagach i komforcie. Kultura pracy silnika 2.0 V6 wzorcowa, osiagi dobre, spalanie jak na taki silnik bardzo niskie. Dlaczego nie odniosl sukcesu pojecia nie mam.
|
| Czw, 31.12.2009, 0:38 |
|
 |
|
sebastianadam
Samochód: Hyundai Coupe
|
Zgadzam się z FTO, ale Xedos był sprzedawany chyba tylko w Japonii i USA dlatego jest ich tak mało w Europie.
_________________ Zapraszam na Petrolheads Polska. Ciekawostki/Nowości/Relacje
|
| Czw, 31.12.2009, 11:01 |
|
 |
|
RR ltd Co.
Moderator
Samochód: Fiat Delta 3
|
błąd... Wiki rzecze: Cytuj: Mazda Xedos 6 był modelem samochodu luksusowego na rynek europejski, opartym na platformie CA Mazdy, wykorzystywanym również przez Mazdę Capella. Była identyczna z modelem Eunos 500 z rynku japońskiego. Produkowana od 1993 do 1999 i dostępna w dwóch wersjach: 1.6i oraz 2.0 V6. Pomimo bardzo podobnego wyglądu do amerykańskiej Mazdy Millenia, Xedos 6 i Eunos 500 nie były sprzedawane na rynku USA.
_________________ Fanpage SamochodySwiata.pl || Mój Instagram
|
| Czw, 31.12.2009, 11:37 |
|
 |
|
markus
Samochód: Audi A4 B8 Avant
|
A to ciekawe, bo ta sama Wiki mówi: Cytuj: Mazda Xedos 6 była w latach 1992 – 1999 odpowiedzią jej producentów na Acurę, czy Infiniti, czyli ekskluzywne marki Hondy i Nissana. Była wyposażona w jeden z dwóch silników: 1.6l 16v o mocy od 108 do 115 KM, oraz w 2l V6 24v 140-144 KM. Produkowana była na płycie podłogowej Mazdy 626, charakteryzowała się sportowym wyglądem, bogato wyposażonym wnętrzem i, jak na tamte lata, piękną linią nadwozia, która jeszcze do tej pory jest uznawana przez wielu za ponadczasową. Średnie spalanie waha się w granicach 9l/100km. Prędkość maksymalna wynosi 214km/h. Skoro Xedos 6 miał być kontrą dla np. Acury, musiał być oferowany przede wszystkim w USA.
_________________ http://www.exoticcars.pl
|
| Czw, 31.12.2009, 14:43 |
|
 |
|
FTO
Samochód: Civic Coupe D16Y7
|
Wiki jest pelna bledow a Xedos pod ta nazwa byl sprzedawany wlasnie w europie zachodniej (bo Polska zdaje sie nie miala nawet oficjalnego importera) w USA zreszta oferowany byl chyba tylko wiekszy Xedos 9. Pamietam dobrze test w MOTO magazynie i tam nawet byly dane o tym jak sprzedaje sie w niemczech tzn., ze z przeznaczonej puli aut Mazda sprzedala tylko 10%. A znam to auto bo w latach `90 szwagier zrobil nia ponad 200k a sciagnal ja wlasnie z niemiec i byla kupiona wlasnie w niemieckim salonie. Kazdy kto tym autem jezdzil przyzna, ze bila na glowe konkurencje (moze tylko nie w kwesti miejsca i pakownosci)
|
| Czw, 31.12.2009, 19:14 |
|
 |
|
Cento
Samochód: Volkswagen Golf II
|
Moim zdaniem: 1. Fiat Ritmo, gdyż to była taka Honda Civic (oczywiście jeśli chodzi o styl) lat 70  .  2. Vector W8 - mamy 2010, a on chyba nigdy się nie zestarzeje  3. Volkswagen Golf Country - gdyby szósta generacja miała taką wersję, odniosłaby sukces, dwójka z napędem 4x4 była zbyt nietypowa. 
_________________ Prawdziwy fan motoryzacji, kocha wszystkie auta, a marzenia niczym uśmiech kobiety, dodają skrzydeł :-). Pozdrawiam wszystkich ! http://www.samochodyswiata.pl/viewtopic.php?f=26&p=547107#p547107
|
| Pią, 01.01.2010, 16:20 |
|
 |
|
Ice
Moderator
|
Co do Xedosa zgodzę się, jednak w sumie mieliśmy u nas Mazde 626, która w europejskich realiach była bardziej sensowna. A Ritmo to nie wiem co w nim ciekawego, kawał złomu. Vector na pewno nie wygląda już nowocześnie, a Golf? Niewypał, bo w końcu to kompakt w wersji pseudoterenowej. IMO to są niewypały, ale wcale niegodne zainteresowania 
_________________ | pajacyk.pl • polskieserce.pl | Kliknij raz dziennie. Codziennie.
|
| Pią, 01.01.2010, 19:12 |
|
 |
|
t0m3k911
|
1. Renault Modus  Sprawdzona technika, ale podzielił los wielu małych-wielkich (np. Golfa Plus). 2. Seat Toledo II gen. 3. Cadillac XLR  Udane silniki, zawieszenie Corvette i słaba sprzedaż 4. Cadillac BLS  Kompletne upokorzenie Caddy'ego na Starym Kontynencie mimo potencjalnie sporych szans na powodzenie. 5. Mercedes Vaneo  Roomster z gwiazdą na masce wszystko tłumaczy.
|
| Śro, 06.01.2010, 23:31 |
|
 |
|
mk2
Samochód: Leon TSI, C25 Camper
|
Bardzo ciekawy temat do dyskusji. Do aut produkowanych na większą skalę do niewypałów zaliczyłbym Alfa Romeo Arna, 90 oraz VW Polo Sedan (każdej generacji)    Gdyby Polo Sedan było rzeczywiście autem dla ludu pewnie odniosłoby sukces podobny to Thalii czy nawet Logana. Na rynku używanych Polo z kufrem mogłby mieć większe zainteresowanie. W Polsce nigdy nie widzialem tego auta.. Dla Alfy 90 i Arna czas juz raczej przeminał, ale swojego czasu to mogłabyć dobra alernatywa dla niemieckiej konkurencji.
|
| Pią, 08.01.2010, 3:24 |
|
 |
|
Emer
Samochód: 323F (BJ)
|
Ice napisał(a): A Ritmo to nie wiem co w nim ciekawego, kawaĹ‚ zĹ‚omu. Technicznie byĹ‚ pewnie jak kaĹĽdy Fiat z tego okresu. Jednak stylistycznie byĹ‚/jest bardzo ciekawy, widać, ĹĽe nie byĹ‚ zaprojektowany na odwal siÄ™. SzczegĂłlnie przed liftem jest ciekawy - przedni zderzak, przednie Ĺ›wiatĹ‚a i klamki i wzĂłr felg 
_________________ <--- To było moje autko - Cadillac De Ville '92; 4.9L V8...
|
| Pią, 08.01.2010, 8:07 |
|
 |
|
kenji
Samochód: E39 & S203
|
Cytuj: Gdyby Polo Sedan było rzeczywiście autem dla ludu pewnie odniosłoby sukces podobny to Thalii czy nawet Logana. Na rynku używanych Polo z kufrem mogłby mieć większe zainteresowanie. W Polsce nigdy nie widzialem tego auta.. Nic dziwnego - nie było u nas oferowane.
_________________ locha lover
|
| Pią, 08.01.2010, 13:08 |
|
 |
|
3co
Samochód: Civic 1.8 VTEC
|
t0m3k911 napisał(a): 1. Renault Modus Sprawdzona technika, ale podzieliĹ‚ los wielu maĹ‚ych-wielkich (np. Golfa Plus). Nie zgodziĹ‚bym sie. Wg mnie Golf Plus nie jest niewypaĹ‚em. WrÄ™cz przeciwnie. W Niemczech kilka lat temu sprzedawaĹ‚ siÄ™ rewelacyjnie. Nie wiem jak jest teraz Co do Polo Classic/sedan to myĹ›le, ĹĽe jeĹ›li nie sprzedawaĹ‚ siÄ™ dobrze w Polsce (chyba tylko generacja od 1994 byĹ‚a u nas oferowana), to nie znaczy, ĹĽe nie sprzedawaĹ‚siÄ™ dobrze w innych krajach. Z tego co wiem to bodajĹĽe w ameryce poĹ‚udniowej, gdzie byĹ‚ produkowany sprzedawaĹ‚ siÄ™ caĹ‚kiem dobrze
|
| Pią, 08.01.2010, 18:03 |
|
 |
|
Le Cobusier
|
 Fiat Regata  renault 14  opel sintra
|
| Pią, 08.01.2010, 21:07 |
|
 |
|
kenji
Samochód: E39 & S203
|
Teraz uzasadnij dlaczego Regata bądź Sintra są/były godne zainteresowania.
_________________ locha lover
|
| Pią, 08.01.2010, 21:36 |
|
 |
|
Piotr_24
Samochód: Audi A4
|
Sintra była chyba pierwszym vanem i było by wszystko ładnie pięknie gdyby nie fatalne wyniki testów bezpieczeństwa.
_________________ Live ist brutal in zasadzkas
|
| Nie, 10.01.2010, 21:54 |
|
 |
|
t0m3k911
|
Idąc za ciosem: Rover P6 - 322.302 wyprodukowanych egzemplarzy do 1,919,056 Mercedesa W114/W115, chociaż był COTY w 1964 roku.  Honda Legend - subiektywnie bardzo mało popularny jak na swoje zalety. 
|
| Nie, 10.01.2010, 22:16 |
|
 |
|
RR ltd Co.
Moderator
Samochód: Fiat Delta 3
|
cos zaniża loty ten topic: nie rozumiem obecności tutaj tego Legenda, Regaty i R14 
_________________ Fanpage SamochodySwiata.pl || Mój Instagram
|
| Nie, 10.01.2010, 23:09 |
|
|