|
|
Obecny czas: Nie, 10.05.2026, 9:44
|
Zobacz posty bez odpowiedzi | Zobacz aktywne tematy
| Autor |
Wiadomość |
|
Osiek
Moderator
Samochód: VOLVO
|
 2010 Fiat Doblo Cargo
/wycięte z działu "seryjne"/
_________________ >>>
|
| Czw, 17.12.2009, 0:29 |
|
 |
|
Carman
Samochód: '83 Fiat 126p
|
 Re: 2010 Fiat Doblo Cargo
Naprawdę nieźle się prezentuje w moich oczach. Wersją przedłużoną Fiat chyba zostawił konkurencję w tyle.
_________________ EcoNegative
|
| Czw, 17.12.2009, 16:31 |
|
 |
|
Le Cobusier
|
prezentuje się bardzo świeżo, stylistyka trochę za lekka jak na auto dostawcze
|
| Pią, 18.12.2009, 14:47 |
|
 |
|
Konradek
Samochód: Opel Corsa D 1.3CDTI
|
Wygląda całkiem ładnie, fajnie rozwiązany jest ten schowek w siedzeniu pasażera.
_________________ 05.07.2007r. - kat. B 16.10.2010r. - Instruktor nauki jazdy kat.B kat.C - 14.09.2012r. kat.D - 20.02.2012r. kat.C+E - w trakcie
|
| Wto, 05.01.2010, 17:12 |
|
 |
|
ixxos
|
całkiem niezły - tylko przednie światła jakieś takie koślawe - zajeżdzające konstrukcjami z Dalekiego Wschodu
_________________ A co to ??" "A po co ??" " A dlaczego ??" :
|
| Wto, 26.01.2010, 19:37 |
|
 |
|
anka100021
|
jak dla mnie nowe Doblo jest piękne. Dużo lepsze od starszej wersji; mam na mysli zarówno wyglad zewnętrzny, jak i wszystko co jest ''wewnątrz'' począwszy od wyposażenia 'kabiny' kierowcy, a kończąc na możliwościach rozbujania autka. Trzeba przyznac że Doblo z rocznika np 2001 bardzo mialo bardzo slabe przyspieszenie, mulił niesamowicie no ale był nie do zajechania 
|
| Śro, 06.10.2010, 10:14 |
|
 |
|
kulikowski
|
Fiat Doblo w "JeĹşdzie PrĂłbnej" (Tv Trwam, 12.11.2010): http://www.tv-trwam.pl/index.php?section=jaznew
_________________ no i jest! Solidarni z Ukrainą
|
| Pią, 12.11.2010, 17:41 |
|
 |
|
RR ltd Co.
Moderator
Samochód: Fiat Delta 3
|
Ciekawe źródło video 
_________________ Fanpage SamochodySwiata.pl || Mój Instagram
|
| Wto, 07.12.2010, 13:34 |
|
 |
|
Emer
Samochód: 323F (BJ)
|
RR ltd Co. napisał(a): Ciekawe ĹşrĂłdĹ‚o video  O k...! Kapcie mi spadĹ‚y  Ciekawe czy byĹ‚y juĹĽ wszystkie auta Ojca Dyrektora? 
_________________ <--- To było moje autko - Cadillac De Ville '92; 4.9L V8...
|
| Wto, 07.12.2010, 13:53 |
|
 |
|
RR ltd Co.
Moderator
Samochód: Fiat Delta 3
|
W sumie kiedyś przypadkiem cykając po kanałach trafiłem na TV Trwam oraz na ten program i jest całkiem na temat, choć brakuje mu profesjonalizmu TVN Turbo 
_________________ Fanpage SamochodySwiata.pl || Mój Instagram
|
| Wto, 07.12.2010, 14:03 |
|
 |
|
robertgarage
Samochód: fiat doblo cargo 1,9
|
fajny ja powoĹĽÄ™ takim 1,9 multi jet , 105KM , klima  , 34000km od czerwca 2010  
_________________ www.novol.pl
www.spectral.pl
|
| Nie, 06.03.2011, 17:03 |
|
 |
|
Szakall69
Samochód: Audi A3 1.8 `98
|
napisz cos wiecej jak to jezdzi , jakie byly ( jesli juz byly  ) awarie i ogulnie kilka slow uzytkownika 
|
| Pon, 07.03.2011, 19:26 |
|
 |
|
robertgarage
|
pierwsza rejestracja nowiutkiego diabła to 04.2010... do dnia 07.03.2011 wyjeździł 34000km całkowicie bezawaryjnie , ma bardzo fajne zawieszenie pozwalające na bardzo szybkie pokonywanie zakrętów , osobom o przeciętnym doświadczeniu odradzam tego typu praktyki gdyż dosyć wysokie nadwozie wymaga "silnej ręki" , ja przejadę zakręt 75stopni , 120 na 4ce , ty będziesz sie bał przy 80 na 5ce... wysokie nadwozie ,ma inne wady , mianowicie hałas .... jest spory , kanciata buda generuje spory hałas , sporo szumi powietrze , sporo koła , trochę silnik... silnik  1,9 multi jet 105KM  kocha obroty , redukcja z 5na4 i but , najlepiej z między gazem , i jak się swistak obudzi od 3000rpm , to tylko banan na gębie  aż po 180km/h bezcenne miny posiadaczy Volvo XC90 , czy innych BMW X5  , jak ich "blaszanka"ogarnia , tak najlepiej przy 140km/h  i się oddala  .... chcę sobie kupić taki sam tylko van 7 miejsc ta miłośc rodziła się w bólach , ale ubóstwiam mojego diabła 
www.spectral.pl
|
| Pon, 07.03.2011, 21:51 |
|
 |
|
kenji
Samochód: E39 & S203
|
Jeździłem i Doblo i Stilo kombi z tym silnikiem i rzeczywiście zbiera się bardzo fajnie... A co do takich wojaży, to jeszcze za łepka jak z ojcem jeździłem to Tico się spokojnie trzymaliśmy za większością 10x droższych aut. To tylko kwestia kierowcy...
_________________ locha lover
|
| Pon, 07.03.2011, 21:55 |
|
 |
|
robertgarage
|
kenji napisał(a): JeĹşdziĹ‚em i Doblo i Stilo kombi z tym silnikiem i rzeczywiĹ›cie zbiera siÄ™ bardzo fajnie... A co do takich wojaĹĽy, to jeszcze za Ĺ‚epka jak z ojcem jeĹşdziĹ‚em to Tico siÄ™ spokojnie trzymaliĹ›my za wiÄ™kszoĹ›ciÄ… 10x droĹĽszych aut. To tylko kwestia kierowcy...
www.spectral.pl
|
| Pon, 07.03.2011, 22:02 |
|
 |
|
robertgarage
|
kenji napisał(a): JeĹşdziĹ‚em i Doblo i Stilo kombi z tym silnikiem i rzeczywiĹ›cie zbiera siÄ™ bardzo fajnie... A co do takich wojaĹĽy, to jeszcze za Ĺ‚epka jak z ojcem jeĹşdziĹ‚em to Tico siÄ™ spokojnie trzymaliĹ›my za wiÄ™kszoĹ›ciÄ… 10x droĹĽszych aut. To tylko kwestia kierowcy... zmieniĹ‚em Roomstera na diabĹ‚a i z poczÄ…tku , brakowaĹ‚o mi "dołów" silnika VW ... przypomniaĹ‚em sobie , jednak jak "Ĺ›piewaĹ‚a" moja marea Ĺ‚ykendowa 1,6 103KM diabeĹ‚ to teĹĽ fiat  , chce obroty , to je ma , i to jest jazda  na 90% momentu obrotowego  jest zabawa 
www.spectral.pl
|
| Pon, 07.03.2011, 22:04 |
|
 |
|
Ice
Moderator
|
kenji napisał(a): JeĹşdziĹ‚em i Doblo i Stilo kombi z tym silnikiem i rzeczywiĹ›cie zbiera siÄ™ bardzo fajnie... A co do takich wojaĹĽy, to jeszcze za Ĺ‚epka jak z ojcem jeĹşdziĹ‚em to Tico siÄ™ spokojnie trzymaliĹ›my za wiÄ™kszoĹ›ciÄ… 10x droĹĽszych aut. To tylko kwestia kierowcy... To tak jak mam znajomych, co duĹĽo szybsze auta objeĹĽdĹĽajÄ…. Tylko nie zwracajÄ… uwagi na to, ĹĽe nikt siÄ™ z nimi nie Ĺ›cigaĹ‚.
_________________ | pajacyk.pl • polskieserce.pl | Kliknij raz dziennie. Codziennie.
|
| Pon, 07.03.2011, 22:09 |
|
 |
|
robertgarage
|
no niestety , rozczaruję cie , osoby powożące wszelkiego rodzaju SUVami , czują jakąś cholerną ujmę na honorze , i za wszelką cenę chcą mnie wyprzedzić  zapominają jednak że V6 pod maską nie wystarczy , bo jest jeszcze skrzynia biegów , znając możliwości silnika , wystarczy zredukować bieg niżej, "po falować"gazem by zyskac na momencie i objechac takiego SUVa z kretesem  .. między Pułtuskiem a Warszawą , Audi Q7 nie dało rady , a o pościgu ze strony Audi , dowidziałem sie "na radyjku" od "dużych"  , bo nie byłem świadom wariacji kierowcy Audi ... się mu chyba ptaszek zmniejszył 
www.spectral.pl
|
| Pon, 07.03.2011, 22:42 |
|
 |
|
Ice
Moderator
|
Wiem, że istnieje symptom lepszego auta i na drodze widać to jest non stop. Fakt, że ten motor jest bardzo elastyczny, jednak Doblo to możesz sobie powojować jadąc co najwyżej na pusto i startując do najbiedniejszych wersji wspomnianych XC90 etc.
_________________ | pajacyk.pl • polskieserce.pl | Kliknij raz dziennie. Codziennie.
|
| Pon, 07.03.2011, 22:49 |
|
 |
|
Tomasz
Administrator
Samochód: Rover 75 V6
|
Zrobiłem sporo kilometrów zarówno pierwszym doblem jak i tym nowym ze zdjęcia, właśnie 1,9 MultiJet tylko że wersją osobową na trochę większych kołach. I nie wierzę w to co czytam. To najgorszy zjeb tej klasy jaki prowadziłem, mimo że lubię tą markę i wieloma modelami Fiata wręcz uwielbiam jeździć... Auto myszkuje, nie daje się w ogóle prowadzić, koleiny masakra, hałas nie z tej ziemi, pionowa szyba, baznadziejny fotel kierowcy mimo że mój ustawiał się w chyba 4 płaszczyznach, rzuca budą od wiatru i mijania tirów bardziej niż w 2x większym i wyższym aucie, a zawieszenie to największa porażka tego auta, samochód nawet prosto "nie lubi" jeździć, o zakrętach nie wspominając... do tego słabe hamulce (bębny). Co do osiągów, jeździ jak każdy 100 konny diesel i trzeba go trzymać na obrotach. Widzę tu jakąś wybujałą fantazję na ten temat, może dla kogoś kto się przesiada w Doblo i ów 105-konny diesel to najszybsze auto którym w życiu jeździł, wypełnia on jakieś zadowolenie, ale gdy w życiu pojeździsz trochę też innymi autami, będziesz w szoku, jak można sknocić i tak bardzo niedopracować tak prostego przecież auta (przechodziło to test łosia w ogóle?)... To już Scudo pobija go w przedbiegach w każdej dziedzinie. Na szczęście to doblo po 150.000 km przez 2 lata nie jest już w mojej flocie. Jeździłem każdym Fiatem, ta generacja Doblo to najgorszy model (nie mowię o awaryjności) od Punto aż do Ducato. Z resztą, kierowcy z milionami kilometrów i prawami jazdy B-C-D-E u mnie zawsze woleli brać cokolwiek innego, byle nie to Doblo 2009 Życzę lepszego następcy kiedyś tam i rozszerzenia motoryzacyjnych horyzontów + nabrania doświadczenia  i żebyś nadal trafiał na takich, którzy po prostu nie chcą się ścigać z... Doblo... bo nie potrzebują się w ten sposób dowartościowywać.
_________________ Rover 75 V6 & other...
|
| Wto, 08.03.2011, 10:28 |
|
|