|
|
Obecny czas: Nie, 21.06.2026, 11:28
|
Zobacz posty bez odpowiedzi | Zobacz aktywne tematy
|
Strona 1 z 1
|
[ 6 posty(ów) ] |
|
| Autor |
Wiadomość |
|
Przemek
|
 Problem z CC 700
Jestem "szcześliwym" posiadaczem CC 700 z 1992r. Jako wózek do dojazdu na uczelnie mi wystarcza,ale...
W czasie jazdy potrafi nagle zgasnąć i nie zapalić, cholernie szarpać (nawet przy 90-100km/h). W zasadzie na trasy wieksze niz 150 km to sie nie wypuszczam,bo nie wiem czy szczęśliwie dojade. Ale są dni kiedy śmiga bez problemu,niezależnie od ilości przejechanych km (tych dni jest mniej).Mechanicy nie bardzo wiedzą co to może być!
Ma wymieniony rozrząd, pół roczną cewke zapłonową i kable,nowy moduł zapłonu, filtry,gażnik po renowacji(listopad).
MOĹ»E WY WIECIE O CO CHODZI Z TYM NAGĹYM SZARPANIEM I GASNIECIEM SILNIKA???
Po przejechaniu ok.5-10km silnik słabnie stopniowo,zatrzymuje się,po odczekaniu ok.4min zapala bez problemu ciągnie normalnie ok.5-6km i sytuacja się powtarza
TAKIE AKCJE MU SIE ZDARZAJÄ„ DOŚĆ CZÄSTO,hellp meee!!!!
|
| Pią, 30.01.2004, 21:57 |
|
 |
|
Cyryl
|
o ile sie nie mylę to w CC 700 jest silnik z Malucha bis-a. a tam jest tak zabawnie umiszczona pompa paliwowa, że napęd jej jest przenoszny z korpusu z wałka rozrządu takim długim na 10-12 cm popychaczem. i ten popychacz z czasem się zbija i jest za krótki, a ca tym idzie za krótki skok ma pompka i następuje deficyt paliwowy.
jezeli jeździsz umiarkowanie po mieście to OK, bo na światłach pompka przy zmniejszonym zapotrzebowaniu uzupełni braki, ale problem robi się gdy zaczyna sie jeździć dynamiczniej.
producent poleca splanowanie podkładki (grubość 1,5 cm) bakelitowej pod pompką. ja jednak wytoczyłem nowy popychacz (z naddatkiem 5 mm) z zaworu od Stara, a oryginał wywaliłem.
prowdopodobnie to może być przyczyną, ale 100% pewności nie mam.
_________________ http://www.ciezarowki.autocentrum.pl
|
| Sob, 31.01.2004, 6:44 |
|
 |
|
Przemek
|
Dzieki za fachową porade CYRYL, czy koszt wymiany takiego popychacza jest duży? Czy lepiej najpierw wymienić uszczelke na cieńszą???
|
| Sob, 31.01.2004, 12:15 |
|
 |
|
Cyryl
|
jeżeli moje przypuszczenia są słuszne to według mnie lepiej wymienić popychacz, bo za jakiś czas problem się powtórzy, a Ty będziesz musiał splanować do zera. a ja zrobiłem popychacz jak wspominałem z materiału pewnego (zawór Stara) i miałem pewność, że ten nie zużyje sie tak szybko.
ile kosztuje nie wiem, ja większość rzeczy staram sie robić sam.
|
| Sob, 31.01.2004, 12:53 |
|
 |
|
Przemek
|
Na wszelki wypadek wymienie popychacz(cene juz sprawdziłem w sklepie 4zł) tylko pozostaje kwestia jak to zrobic? jest to robota na warunki garażowe,czy lepirj odrazu skoczyc do mechanika???
|
| Sob, 31.01.2004, 13:12 |
|
 |
|
Cyryl
|
nie wiem jak to jest w CC, bo 126p bis silnik leżał, a pompka była na wierzchu, więc dostęp był prosty, ale jeżeli jest gdzie ręce wsadzić to może zrobić to laik, bo nic się nie przestawia, a całość to sprawa dwóch śrub.
a jeszcze kup uszczelki dwie pod pompÄ™ (jedna nad podstawkÄ™ ebonitowÄ…, druga pod), bo tamte siÄ™ pewnie poszarpiÄ….
|
| Sob, 31.01.2004, 19:05 |
|
|
|
Strona 1 z 1
|
[ 6 posty(ów) ] |
|