Obecny czas: Wto, 16.06.2026, 10:49

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 346 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12 ... 18  Następna
2009 Opel Astra IV / GTC / OPC / Sedan 
Autor Wiadomość
Awatar użytkownika

Post Re: 2009 Opel Astra IV
RR ltd Co. napisał(a):
czy tylko mnie tylna część tego samochodu przypomina Leona (chodzi zwłaszcza o ostatnie okienko i słupek) :?: :>

A mi tylna część Astry przypomina z kolei nie Leona, lecz.... Megane'a Coupe :> Takie porównanie:

Image

VS

Image

Czas dostrzec, że fora motoryzacyjne to siedlisko nieudaczników, którzy często nawet nie prowadzili samochodów, jakie skreślili za 'brzydki wygląd', cierpiących na przekonanie, że na prawdę znają się na motoryzacji, gdy... nie mają o niej pojęcia.
Nie marnuj życia, leć robić coś pożytecznego.

Pon, 21.09.2009, 12:47
Awatar użytkownika

Miejscowość: Jarosław
Image Image Image Image Image Image Image Image
forum-auto.com

Życie jest zbyt krótkie żeby jeździć dieslem!!

Wto, 22.09.2009, 18:15
Awatar użytkownika

Miejscowość: Turza Śląska
Kolejny model opla który goni stylistyką konkurencje. Tak jak i III generacja tak i IV jest zrobiona na obecnych rywali (civica, bravo, cee'd, czy auris), jednak te samochody przechodzą już liftingi a niedługo będzie zmiana generacji i znowu opel będzie z "tyłu". W porównaniu z Insignią rozczarowałem się. Insignia zerwała z tamtą linią stylistyczną opla i w porównaniu z Vectrą wygląda bardzo nowocześnie nawet na tle klasowych rywali prezentuje się co najmniej dostojnie;), a astra taki zwykły samochodzik który bardzo szybko się opatrzy. Ogólnie nie jest źle ale można było się spodziewać czegoś więcej. Nawet styliści VW popracowali tym razem nad VI;]

Wto, 22.09.2009, 18:52
Awatar użytkownika

Miejscowość: SH
Samochód: Civic 1.8 VTEC
xedo napisał(a):
a astra taki zwykły samochodzik który bardzo szybko się opatrzy.

Zmienisz zdanie, gdy zobaczysz go na żywo. Na zdjęciu zwraca się uwage głównie na maske i tylne lampy, ale prawdziwie stylistyke samochodu można oceniać tylko po zobaczeniu go na żywo.

IMO Styliści Opla zostawili wszystkich rywali z tyłu i to nie tylko pod względem stylistyki

Wto, 22.09.2009, 20:52
Awatar użytkownika

Miejscowość: DW
Samochód: Megane Grandtour dci
Nie no Michae do Megana coupe??? Mi też się kojarzy z Leonem... Wydaje mi się, że porównanie do megana coupe to zbyt duzo. Tam linia szyb wyraźnie się unosi przez co szyby tylne sa BARDZO małe a astra ma normalna linie z duzymi oknami...

Czw, 24.09.2009, 14:17
Awatar użytkownika

v6. napisał(a):
Nie no Michae do Megana coupe??? Mi też się kojarzy z Leonem... Wydaje mi się, że porównanie do megana coupe to zbyt duzo. Tam linia szyb wyraźnie się unosi przez co szyby tylne sa BARDZO małe a astra ma normalna linie z duzymi oknami...

No widzisz, ale ja widzę tu małe podobieństwa :>

Czas dostrzec, że fora motoryzacyjne to siedlisko nieudaczników, którzy często nawet nie prowadzili samochodów, jakie skreślili za 'brzydki wygląd', cierpiących na przekonanie, że na prawdę znają się na motoryzacji, gdy... nie mają o niej pojęcia.

Czw, 24.09.2009, 17:52
Awatar użytkownika

Miejscowość: DW
Samochód: Megane Grandtour dci
Hmmm...ale podobieństwo chyba samego szpica zakończenia okna ale i to też chyba małe bo w megance ów szpic ma cie ku górze, a w oplu opada w dół wiec nie wiem co sie tak uparliscie na to podobieństwo :P wydaje mi sie ze jest tam wiecej Leona niz Megana... W każdym bądź razie nowa astra jest ładna :)

Czw, 24.09.2009, 22:14

Witam . Salon we Frankfurcie już na finishu a cen i kiedy ta astra bedzie dostępna w salonach dalej nie ma. Ja przynajmniej nigdzie nie mogłem znaleść takiej informacji. Czy ktoś coś wie w tej sprawie ??

Gdzie znalazłem jedynie nieoficjalne info o cenach ale chyba troche z kosmosu bo najdroższa wersja w przeliczeniu na pln z euro po obecnym kursie wyszło 96 tyś pln. To chyba naprawde kogoś grubo poniosło. Oczywiscie piszemy tutaj o najlepszej wersji bez bonusów !!! Gdzie VW golf w wersji highline z silnikiem 1.6 kosztuje jakoś prawie 80 tyś pln.

:shock:

Pią, 25.09.2009, 16:42

podstawowa ma byc drozsza o 600 euro od podstawy golfa.

Pią, 25.09.2009, 21:52

no dobrze to jest przy obecnym kursie jakies 2400 zl wiecej. A ja jak mówie widziałem ceny dużo wyższe na stronie roadlook.pl

vw golf podstawowy z silnikiem 1.6 102 km kosztuje 66 tyĹ› pln. Wersja Highline 1.6 turbo 160 km kosztuje 76 tyĹ› pln bez bonusĂłw. To gdzie to do ceny 96 tyĹ› pln za astre :shock:

Ja mam nadzieje że ktoś tam sie sążnie pomylił bo innaczej śmiech na sali ...

Pią, 25.09.2009, 22:41
Awatar użytkownika

mkwadrat napisał(a):
no dobrze to jest przy obecnym kursie jakies 2400 zl wiecej. A ja jak mówie widziałem ceny dużo wyższe na stronie roadlook.pl

vw golf podstawowy z silnikiem 1.6 102 km kosztuje 66 tyĹ› pln. Wersja Highline 1.6 turbo 160 km kosztuje 76 tyĹ› pln bez bonusĂłw. To gdzie to do ceny 96 tyĹ› pln za astre :shock:

Ja mam nadzieje że ktoś tam sie sążnie pomylił bo innaczej śmiech na sali ...

Cytuj:
Za naszą zachodnią granicą cenniki Astry rozpoczynają się od 15 900 euro. Klient za taką kwotą otrzymuje samochód wyposażony w 1,4-litrowy silnik benzynowy o mocy 87 koni mechanicznych i takimi elementami wyposażenia, jak poduszki powietrzne przednie, boczne i kurtynowe, aktywne zagłówki, system ESP, elektrycznie sterowane szyby przednie, centralny zamek z pilotem, czy 16-calowe felgi.

Astra z podstawową jednostką napędową na rynek trafi dopiero na wiosnę 2010 roku, natomiast wcześniej za podstawowy model będzie „robiła" wersja napędzana także benzynowym silnikiem 1.4, ale o mocy 100 koni mechanicznych. Cena takiego auta to 16 900 euro. Najtańsza odmiana z 1,3-litrowym silnikiem wysokoprężnym, wypluwającym z siebie moc 95 koni mechanicznych to wydatek 19 390 euro. Będzie on dostępny także od wiosny.

Na niemieckim rynku Astra oferowana jest w czterech wariantach wyposażenia: Selection, Edition (od 17 400 euro), Sport oraz Cosmo. Co ciekawe, oba najwyższe poziomy wyposażenia w cennikach występują za tę samą kwotę, czyli 20 250 euro.

Polskich cen Opla Astry jeszcze nie znamy. Te pojawiÄ… siÄ™ najprawdopodobniej pod koniec bieĹĽÄ…cego roku.

samar

Pią, 25.09.2009, 23:04

ja widziałem na cennik w euro na stronie roadlook.pl 23 tyś euro za wersje sport , była to najdroższa opcja

co nie zmienia faktu że jeśli chodzi o sprzedaż czyli niby wiosna 2010 to troche ... kurcze nie nie gadajcie że bede musiał kupić jednak golfa !!! Wiosna 2010 to bardzo daleko !! Eh :/ :(

Pią, 25.09.2009, 23:32
Awatar użytkownika

Miejscowość: WESTSIDE
Jeśli taką mają receptę na kryzys to nie wróżę im sukcesu...

Wto, 29.09.2009, 20:40
Awatar użytkownika

Miejscowość: Lubin
Samochód: A4 B7 Avant BKN
Byłem we Frankfurcie na targach i powiem wam, ze Astra to raczej pomylka. Jakosc materialow duzo gorsza od Golfa. Ogolnie zawiodlem sie bo miala byc rewelacja.

Śro, 30.09.2009, 12:08

pako napisał(a):
Byłem we Frankfurcie na targach i powiem wam, ze Astra to raczej pomylka. Jakosc materialow duzo gorsza od Golfa. Ogolnie zawiodlem sie bo miala byc rewelacja.

serio ?? no to kompletny klops. I jeszcze ta cena !! :shock: mało tego nie wiadomo dalej kiedy bedzie w salonach, miała być odrazu po salonie , u niemcow juz pewnie jest ale u nas niet. I tak na marginesie jak tam byłeś na targach to czy widziałeś coś fajnego konkurencyjnego w tej klasie ??

Śro, 30.09.2009, 14:46

pako napisał(a):

czy potwierdzisz fakt że nie było tam alfy romeo 149/milano . Nigdzie o niej nie pisali , nie mowili, a miała byc premiera własnie tam. Teraz gdzies wyczytałem ze ma byc na salonie w tokio ale coś dziwne mi to sie wydaje.

Śro, 30.09.2009, 14:47
Awatar użytkownika

Erste Fahrt im neuen Opel-Kompaktmodell
ImageImage
ImageImage
ImageImage
ImageImage
ImageImage
ImageImage
ImageImage
ImageImage
ImageImage
ImageImage
ImageImage
Image

Film: http://www.auto-motor-und-sport.de/fahr ... ml?item=23

http://www2.opel.de/astra/

Pią, 02.10.2009, 14:21
Awatar użytkownika

Miejscowość: Dąbrowa Górnicza [SD]
Samochód: S.Felicia Fiesta mk7
Samochód jest piękny, można go nazwac spokojnie poezja mtoryzacji. Warto zauważyc że ta Astra sporo urosła od poprzedniczki.

Urodziłem się po to,aby jeździć ...

Pią, 02.10.2009, 15:57
Awatar użytkownika

http://www.youtube.com/watch?v=JHwbWush ... r_embedded
http://www.youtube.com/watch?v=PduMqIKC ... r_embedded
http://www.youtube.com/watch?v=XGThJthf ... r_embedded
http://www.youtube.com/watch?v=de0Nz1xT ... r_embedded
http://www.youtube.com/watch?v=E4idgibI ... r_embedded

Pią, 02.10.2009, 16:50
Awatar użytkownika

Ładna, oryginalna... Jestem zachwycony nową Astrą :D I kufer - Civic może się bać! :>

Pią, 02.10.2009, 17:15
Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 346 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12 ... 18  Następna