Obecny czas: Nie, 19.04.2026, 12:14

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 195 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8 ... 10  Następna
2010 Jaguar XJ 
Autor Wiadomość
Moderator
Awatar użytkownika

Miejscowość: WROCŁAW
Samochód: VOLVO
Post Re: 2010 Jaguar XJ
Osobiście nie dostrzegam żadnej różnicy :?

Pią, 17.07.2009, 0:14
Awatar użytkownika

Miejscowość: Warszawa
po XF'ie mogło być tylko lepiej..mogło a nie jest

obiecali szybę zachodzącą na słupek C i może by to jakoś ratowało ale zamalowany słupek wygląda strasznie..

Pią, 17.07.2009, 20:39
Awatar użytkownika

Może za jakiś czas zrobią face lifting i jakoś zastąpią ten słupek szerszą szybą :wink:

Nie, 19.07.2009, 14:30
Awatar użytkownika

Design tego paszczura to jakas pomylka:/

Pon, 20.07.2009, 17:41
Moderator
Awatar użytkownika

Edwardo308 napisał(a):
Mam dla was małą ciekawostkę i zabawę zarazem: "ZNAJDŹ 5 RÓŻNIC" :mryellow: :twisted:

Sam na to wpadłeś? Genialne :lol: :lol: :lol:

Pon, 20.07.2009, 18:23
Awatar użytkownika

Miejscowość: Białystok
Samochód: szwedzka cegła
W dzisiejszym Auto-Świecie możemy przeczytać peany na część projektantów nowego XJ i ich sprytnego manewru z czarnym słupkiem dzięki któremu linia auta wydaje się lżejsza...

:/

Pon, 20.07.2009, 18:43
Awatar użytkownika

Miejscowość: Kępno
Samochód: (DE) FWD PB Turnier
Cytuj:
kaszalot....

CoĹ› mi to przypomina... :twisted:
Image

Nowy XJ jest jednym z najbrzydszych aut tej dekady, o ile XF mi się podoba, to ten kaszalot, jak to pięknie nazwał Edwardo308, na pewno nie. Wolałbym podriftować włoskim hatchem FWD, niż zobaczyć na ulicy XJ-a Image

Pon, 20.07.2009, 18:52
Awatar użytkownika

Miejscowość: Pomorze
Samochód: Opel Astra G Caravan
Triumph4111 napisał(a):
:/ ..

No i? Można rzecz, że wreszcie coś tam mądrego napisali. To jest jeden z detali, który wyróżnia Jaguara i raczej to przemyślany ruch. Gdyby to było bezsensu raczej nikt nie zatwierdził by tego projektu. Tam w Jaguarze myślę, że siedzą inteligentni ludzi bo inaczej już "Jaaggga" by nie było.

Podejrzewam, że tak jak dużo ludzi nie znalibyście dokładniej historii XJ byście co innego pisali. Przynajmniej niektórzy i pomijam dzieci, którzy powtarzają zdanie większości bo nie potrafią napisac kilkuzdaniowej własnej opinii. Przykro mi jak kogoś w tym momencie uraziłem, ale nie ma po co ukrywac prawdy. Patrzycie przez pryzmat poprzednika, a nie jako nowy model. Tu tkwi błąd. Starego XJ nie ma i należy zapisac go do historii. Nową generacje należy traktowac jako zupełnie co innego.

Pon, 20.07.2009, 19:22
Awatar użytkownika

Miejscowość: Miłosław
Samochód: Gnojownik
Ice napisał(a):
Edwardo308 napisał(a):
Mam dla was małą ciekawostkę i zabawę zarazem: "ZNAJDŹ 5 RÓŻNIC" :mryellow: :twisted:

Sam na to wpadłeś? Genialne :lol: :lol: :lol:

Nudziłem się i przy okazji nie mogłem już patrzeć na zdjęcia nowego XJ-ta... Przypominał mi się Kaszalot, bo ten ssak jest urodziwy jak owa furka. Chwilka na znalezienie odpowiedniego zdjęcia w Google, Gimp, imageshack i zabowo-konkurs już jest na forum :mryellow: :twisted:

morphy napisał(a):
No i? Można rzecz, że wreszcie coś tam mądrego napisali. To jest jeden z detali, który wyróżnia Jaguara i raczej to przemyślany ruch. Gdyby to było bezsensu raczej nikt nie zatwierdził by tego projektu. Tam w Jaguarze myślę, że siedzą inteligentni ludzi bo inaczej już "Jaaggga" by nie było.

Podejrzewam, że tak jak dużo ludzi nie znalibyście dokładniej historii XJ byście co innego pisali. Przynajmniej niektórzy i pomijam dzieci, którzy powtarzają zdanie większości bo nie potrafią napisac kilkuzdaniowej własnej opinii. Przykro mi jak kogoś w tym momencie uraziłem, ale nie ma po co ukrywac prawdy. Patrzycie przez pryzmat poprzednika, a nie jako nowy model. Tu tkwi błąd. Starego XJ nie ma i należy zapisac go do historii. Nową generacje należy traktowac jako zupełnie co innego.

Co nie zmienia faktu, że jest to krzyżówka Kaszalota z promem kosmicznym z Star Trek'a. Za ciężki kloc aluminium jak na limuzyne z pod znaku "Jaaggga", na dodatek wnętrze, które bardziej posowało by do XKR'a :?

Pon, 20.07.2009, 20:34
Awatar użytkownika

Miejscowość: Białystok
Samochód: szwedzka cegła
morphy napisał(a):
Triumph4111 napisał(a):
:/ ..
Nową generacje należy traktowac jako zupełnie co innego.

Tak też ją traktuję i ogólnie, tak jak pisałem wcześniej, wóz bardzo mi się podoba. Po prostu nie podzielam entuzjazmu Auto-Świata co do tego elementu stylistycznego, który moim zdaniem nie był w ogóle potrzebny. Wizualizacje wersji bez czarnego słupka wykonane przez Ośka imo to potwierdzają...

Pon, 20.07.2009, 20:35
Awatar użytkownika

Miejscowość: Stalowa Wola / Lublin
Samochód: e46 coupe
Oglądam już któryś raz zdjęcia nowego XJ i za nic w świecie nie widzę aby dzięki temu czarnemu słupkowi linia wydawała się lżejsza. Kompletnie to nie współgra z chromowaną listwą wokół okien i ogólnie nie pasuje do całości. Może jest to detal dzięki któremu wyróżnia się na tle konkurentów, ale nie znaczy to od razu, że jest to coś ładnego :/
Tył kojarzy mi się jakoś bardziej z Bentleyami ale to tylko moje luźne skojarzenia. :P

Sam samochĂłd pewnie odniesie sukces i siÄ™ sprzeda lepiej niĹş poprzednik, ale stylistycznie pozostanie dla mnie duuuĹĽym krokiem wstecz w stosunku do poprzedniego modelu.

Wto, 21.07.2009, 12:13
Awatar użytkownika

Miejscowość: Wrocław
Samochód: Włoski
Wilhelm von Kropkus napisał(a):
Może jest to detal dzięki któremu wyróżnia się na tle konkurentów, ale nie znaczy to od razu, że jest to coś ładnego

Dobrze powiedziane :wink: To ze wymyslila to tak zacna marka, nie znaczy ze jest to fajne, tak samo jak mimo ze A-klasa to Mercedes, nie znaczy ze jest piekna itd :roll: :wink:

Why can't we just love everybody and judge them by the car they drive?

Wto, 21.07.2009, 12:40
Awatar użytkownika

Miejscowość: Stąd nie widac
A mi nowy XJ sie podoba, na zywo mysle, ze bedzie jeszcze lepiej, w koncu wyglada grubo, poprzednik byl troche chudzina (choc mi sie podobaja i sam nawet myslalem nad kupnem X308) to jednak podoba mi sie jak auta tej klasy to grube tłuste swinie. Chetnie wezme go na jazde testowa.

Wto, 21.07.2009, 14:33

Nie podoba mi się... wydaje mi się mało spójny stylistycznie...może gdyby przednie lampy były nieco wyżej i nie miały tego garba, zastosowano tylne lampy podobne do tych z XF'a, linia dachu troszkę mniej obła, a tył był nieco mniej przysadzisty to byłoby lepiej... to tylko takie moje skromne spekulacje... niestety nie znam photoshopa, a szkoda bo zademonstrowałbym forumowiczom o co mi chodzi. pozdrawiam

Wto, 21.07.2009, 20:30
Awatar użytkownika

Co Wy chcecie? Nowy Jag jest kozacki. I do tego ten dźwięk...
Żebyście się nie zdziwili jak będzie się sprzedawał jak świeże bułeczki.
Jak tak Wam się podobał poprzednik to trzeba było go kupować (zrobić forumową zrzute :twisted: )
Jeżeli Jaguar tak radykalnie zmienia styl to widocznie z jakiegoś powodu. Gdyby konserwatywny XJ się sprzedawał na poziomie S klasy dalej byście mogli zachwycać się klasyczną linią.

Wto, 21.07.2009, 21:05
Awatar użytkownika

ImageImage
Image
Image
Image
Image

Ostatnio edytowany przez drakor, Wto, 21.07.2009, 21:24, edytowano w sumie 1 raz

Wto, 21.07.2009, 21:18
Moderator
Awatar użytkownika

Miejscowość: Darłówko
Samochód: Nazi-coupe 3.0 R6 Pb
to auto zapewne odniesie sukces bo jak by nie patrzec jest efektowne, klasyczna stylistyka poprzednika się kompletnie nie sprzedawałą, (choc retro jest nadal w modzie) wiec kolesie z jaga raczej wiedzą co robią, co nie zmienia faktu że styl który kreował XJ od 40 lat został przekreślony w jednej chwili (oczywiscie nie dosłownie) jednak szkoda.

To ucieleśnienie sportowego charakteru,dynamiki,zaawansowanej technologii i ponadczasowej funkcjonalnej elegancji,oznaczonym Biało-Niebieskim emblematem symbolizującym obracające się śmigło.Samochód tej marki posiadamy dla radości z jazdy

Broń
Masowego
Wyprzedzania

Wto, 21.07.2009, 21:21
Awatar użytkownika

Trudno, widocznie mało komu przypadał do gustu i trzeba spróbować coś innego.
Chyba nie muszę przypominać "ery Bangle'a" :) Wszyscy wieszali psy na nowe Bety a w sprzedaży BMW przegoniło MB

Wto, 21.07.2009, 21:29

Morze być ale jakoś dziwny jest dla mnie :D

Wto, 21.07.2009, 22:06
Awatar użytkownika

Różnie bywało z takimi eksperymentami, np. C6 (klasa niżej, ale problem podobny), które w tej klasie nie są tak częste. Za to powiew high techu w ciągu ostatnich dwóch lat od Jaguara jest oszałamiający. Cóż, tył jest dość dziwaczny, ale i tak dopiero teraz XJ ma swą szansę by dopiec Niemcom (widzicie coś klasycznego w dzisiejszych eskach itp?), a nie być, jak to ładnie piszą "wyborem dla indywidualisty". Żeby Jag mógł ugryźć kawał(ek) tego podzielonego na 3 tortu nie mógł ponownie iść na kompromis, lud pragnie nowości. Rynek wtórny jest dość rozwinięty, aby konserwatyści jęczący gdyż zabrali starego, kochanego XJ-a mogli stać się jego posiadaczem. I współczuję tym co bronią edycji '08... IMO Nie mogę się już doczekać nowego XJa na żywo, zwlaszcza prezencji przodu (najchętniej w nocy), który jeszcze za czasów CFa przeciętnie przyjmowałem a obecnie jest kwintesencją elegancji i sportowego szyku. Tym bardziej boli ten pechowy tył...

Śro, 22.07.2009, 23:34
Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 195 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8 ... 10  Następna