|
|
Obecny czas: Nie, 19.04.2026, 12:14
|
Zobacz posty bez odpowiedzi | Zobacz aktywne tematy
| Autor |
Wiadomość |
|
Osiek
Moderator
Samochód: VOLVO
|
 Re: 2010 Jaguar XJ
Osobiście nie dostrzegam żadnej różnicy 
_________________ >>>
|
| Pią, 17.07.2009, 0:14 |
|
 |
|
rafael4818
|
po XF'ie mogło być tylko lepiej..mogło a nie jest
obiecali szybę zachodzącą na słupek C i może by to jakoś ratowało ale zamalowany słupek wygląda strasznie..
_________________ http://img.userbars.pl/101/20041.jpg
|
| Pią, 17.07.2009, 20:39 |
|
 |
|
t0m3k911
|
Może za jakiś czas zrobią face lifting i jakoś zastąpią ten słupek szerszą szybą 
|
| Nie, 19.07.2009, 14:30 |
|
 |
|
MonteVerdi
|
Design tego paszczura to jakas pomylka:/
|
| Pon, 20.07.2009, 17:41 |
|
 |
|
Ice
Moderator
|
_________________ | pajacyk.pl • polskieserce.pl | Kliknij raz dziennie. Codziennie.
|
| Pon, 20.07.2009, 18:23 |
|
 |
|
Triumph4111
Samochód: szwedzka cegła
|
W dzisiejszym Auto-Świecie możemy przeczytać peany na część projektantów nowego XJ i ich sprytnego manewru z czarnym słupkiem dzięki któremu linia auta wydaje się lżejsza... 
_________________ "Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów.' - S. Lem
|
| Pon, 20.07.2009, 18:43 |
|
 |
|
Ama18
Samochód: (DE) FWD PB Turnier
|
Coś mi to przypomina...  Nowy XJ jest jednym z najbrzydszych aut tej dekady, o ile XF mi się podoba, to ten kaszalot, jak to pięknie nazwał Edwardo308, na pewno nie. Wolałbym podriftować włoskim hatchem FWD, niż zobaczyć na ulicy XJ-a 
_________________ Polscy Łowcy Burz Prognoza pogody dla każdego
|
| Pon, 20.07.2009, 18:52 |
|
 |
|
morphy
Samochód: Opel Astra G Caravan
|
Triumph4111 napisał(a):  .. No i? MoĹĽna rzecz, ĹĽe wreszcie coĹ› tam mÄ…drego napisali. To jest jeden z detali, ktĂłry wyróżnia Jaguara i raczej to przemyĹ›lany ruch. Gdyby to byĹ‚o bezsensu raczej nikt nie zatwierdziĹ‚ by tego projektu. Tam w Jaguarze myĹ›lÄ™, ĹĽe siedzÄ… inteligentni ludzi bo inaczej juĹĽ "Jaaggga" by nie byĹ‚o. Podejrzewam, ĹĽe tak jak duĹĽo ludzi nie znalibyĹ›cie dokĹ‚adniej historii XJ byĹ›cie co innego pisali. Przynajmniej niektĂłrzy i pomijam dzieci, ktĂłrzy powtarzajÄ… zdanie wiÄ™kszoĹ›ci bo nie potrafiÄ… napisac kilkuzdaniowej wĹ‚asnej opinii. Przykro mi jak kogoĹ› w tym momencie uraziĹ‚em, ale nie ma po co ukrywac prawdy. Patrzycie przez pryzmat poprzednika, a nie jako nowy model. Tu tkwi błąd. Starego XJ nie ma i naleĹĽy zapisac go do historii. NowÄ… generacje naleĹĽy traktowac jako zupeĹ‚nie co innego.
|
| Pon, 20.07.2009, 19:22 |
|
 |
|
Edwardo308
Samochód: Gnojownik
|
NudziĹ‚em siÄ™ i przy okazji nie mogĹ‚em juĹĽ patrzeć na zdjÄ™cia nowego XJ-ta... PrzypominaĹ‚ mi siÄ™ Kaszalot, bo ten ssak jest urodziwy jak owa furka. Chwilka na znalezienie odpowiedniego zdjÄ™cia w Google, Gimp, imageshack i zabowo-konkurs juĹĽ jest na forum morphy napisał(a): No i? MoĹĽna rzecz, ĹĽe wreszcie coĹ› tam mÄ…drego napisali. To jest jeden z detali, ktĂłry wyróżnia Jaguara i raczej to przemyĹ›lany ruch. Gdyby to byĹ‚o bezsensu raczej nikt nie zatwierdziĹ‚ by tego projektu. Tam w Jaguarze myĹ›lÄ™, ĹĽe siedzÄ… inteligentni ludzi bo inaczej juĹĽ "Jaaggga" by nie byĹ‚o.
Podejrzewam, że tak jak dużo ludzi nie znalibyście dokładniej historii XJ byście co innego pisali. Przynajmniej niektórzy i pomijam dzieci, którzy powtarzają zdanie większości bo nie potrafią napisac kilkuzdaniowej własnej opinii. Przykro mi jak kogoś w tym momencie uraziłem, ale nie ma po co ukrywac prawdy. Patrzycie przez pryzmat poprzednika, a nie jako nowy model. Tu tkwi błąd. Starego XJ nie ma i należy zapisac go do historii. Nową generacje należy traktowac jako zupełnie co innego. Co nie zmienia faktu, że jest to krzyżówka Kaszalota z promem kosmicznym z Star Trek'a. Za ciężki kloc aluminium jak na limuzyne z pod znaku "Jaaggga", na dodatek wnętrze, które bardziej posowało by do XKR'a 
_________________ Istnieje milion powodów, dla których warto sprzedać* Scenica *ale szkoda mi kasy, którą w ten gnój włożyłem
|
| Pon, 20.07.2009, 20:34 |
|
 |
|
Triumph4111
Samochód: szwedzka cegła
|
morphy napisał(a): Triumph4111 napisał(a):  .. NowÄ… generacje naleĹĽy traktowac jako zupeĹ‚nie co innego. Tak teĹĽ jÄ… traktujÄ™ i ogĂłlnie, tak jak pisaĹ‚em wczeĹ›niej, wĂłz bardzo mi siÄ™ podoba. Po prostu nie podzielam entuzjazmu Auto-Ĺšwiata co do tego elementu stylistycznego, ktĂłry moim zdaniem nie byĹ‚ w ogĂłle potrzebny. Wizualizacje wersji bez czarnego sĹ‚upka wykonane przez OĹ›ka imo to potwierdzajÄ…...
_________________ "Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów.' - S. Lem
|
| Pon, 20.07.2009, 20:35 |
|
 |
|
Wilhelm von Kropkus
Samochód: e46 coupe
|
Oglądam już któryś raz zdjęcia nowego XJ i za nic w świecie nie widzę aby dzięki temu czarnemu słupkowi linia wydawała się lżejsza. Kompletnie to nie współgra z chromowaną listwą wokół okien i ogólnie nie pasuje do całości. Może jest to detal dzięki któremu wyróżnia się na tle konkurentów, ale nie znaczy to od razu, że jest to coś ładnego Tył kojarzy mi się jakoś bardziej z Bentleyami ale to tylko moje luźne skojarzenia. Sam samochód pewnie odniesie sukces i się sprzeda lepiej niź poprzednik, ale stylistycznie pozostanie dla mnie duuużym krokiem wstecz w stosunku do poprzedniego modelu.
|
| Wto, 21.07.2009, 12:13 |
|
 |
|
Alfisti4ever
Samochód: Włoski
|
Wilhelm von Kropkus napisał(a): MoĹĽe jest to detal dziÄ™ki ktĂłremu wyróżnia siÄ™ na tle konkurentĂłw, ale nie znaczy to od razu, ĹĽe jest to coĹ› Ĺ‚adnego Dobrze powiedziane  To ze wymyslila to tak zacna marka, nie znaczy ze jest to fajne, tak samo jak mimo ze A-klasa to Mercedes, nie znaczy ze jest piekna itd 
_________________ Alfa Romeo - la meccanica delle Emozioni Dźwięk V6 Busso o poranku, jak espresso dla uszu! La vita è troppo corta per non guidare italiano!
Why can't we just love everybody and judge them by the car they drive?
|
| Wto, 21.07.2009, 12:40 |
|
 |
|
Wielblad
|
A mi nowy XJ sie podoba, na zywo mysle, ze bedzie jeszcze lepiej, w koncu wyglada grubo, poprzednik byl troche chudzina (choc mi sie podobaja i sam nawet myslalem nad kupnem X308) to jednak podoba mi sie jak auta tej klasy to grube tłuste swinie. Chetnie wezme go na jazde testowa.
_________________ собаке где деньги?
|
| Wto, 21.07.2009, 14:33 |
|
 |
|
egoon
|
Nie podoba mi się... wydaje mi się mało spójny stylistycznie...może gdyby przednie lampy były nieco wyżej i nie miały tego garba, zastosowano tylne lampy podobne do tych z XF'a, linia dachu troszkę mniej obła, a tył był nieco mniej przysadzisty to byłoby lepiej... to tylko takie moje skromne spekulacje... niestety nie znam photoshopa, a szkoda bo zademonstrowałbym forumowiczom o co mi chodzi. pozdrawiam
|
| Wto, 21.07.2009, 20:30 |
|
 |
|
EloZiom
|
Co Wy chcecie? Nowy Jag jest kozacki. I do tego ten dźwięk... Żebyście się nie zdziwili jak będzie się sprzedawał jak świeże bułeczki. Jak tak Wam się podobał poprzednik to trzeba było go kupować (zrobić forumową zrzute  ) Jeżeli Jaguar tak radykalnie zmienia styl to widocznie z jakiegoś powodu. Gdyby konserwatywny XJ się sprzedawał na poziomie S klasy dalej byście mogli zachwycać się klasyczną linią.
|
| Wto, 21.07.2009, 21:05 |
|
 |
|
drakor
|
_________________ TechnoBase.FM.24h. Electro
Ostatnio edytowany przez drakor, Wto, 21.07.2009, 21:24, edytowano w sumie 1 raz
|
| Wto, 21.07.2009, 21:18 |
|
 |
|
johny
Moderator
Samochód: Nazi-coupe 3.0 R6 Pb
|
to auto zapewne odniesie sukces bo jak by nie patrzec jest efektowne, klasyczna stylistyka poprzednika się kompletnie nie sprzedawałą, (choc retro jest nadal w modzie) wiec kolesie z jaga raczej wiedzą co robią, co nie zmienia faktu że styl który kreował XJ od 40 lat został przekreślony w jednej chwili (oczywiscie nie dosłownie) jednak szkoda.
_________________ To ucieleśnienie sportowego charakteru,dynamiki,zaawansowanej technologii i ponadczasowej funkcjonalnej elegancji,oznaczonym Biało-Niebieskim emblematem symbolizującym obracające się śmigło.Samochód tej marki posiadamy dla radości z jazdy
Broń Masowego Wyprzedzania
|
| Wto, 21.07.2009, 21:21 |
|
 |
|
EloZiom
|
Trudno, widocznie mało komu przypadał do gustu i trzeba spróbować coś innego. Chyba nie muszę przypominać "ery Bangle'a"  Wszyscy wieszali psy na nowe Bety a w sprzedaży BMW przegoniło MB
|
| Wto, 21.07.2009, 21:29 |
|
 |
|
Fan25
|
Morze być ale jakoś dziwny jest dla mnie 
|
| Wto, 21.07.2009, 22:06 |
|
 |
|
t0m3k911
|
Różnie bywało z takimi eksperymentami, np. C6 (klasa niżej, ale problem podobny), które w tej klasie nie są tak częste. Za to powiew high techu w ciągu ostatnich dwóch lat od Jaguara jest oszałamiający. Cóż, tył jest dość dziwaczny, ale i tak dopiero teraz XJ ma swą szansę by dopiec Niemcom (widzicie coś klasycznego w dzisiejszych eskach itp?), a nie być, jak to ładnie piszą "wyborem dla indywidualisty". Żeby Jag mógł ugryźć kawał(ek) tego podzielonego na 3 tortu nie mógł ponownie iść na kompromis, lud pragnie nowości. Rynek wtórny jest dość rozwinięty, aby konserwatyści jęczący gdyż zabrali starego, kochanego XJ-a mogli stać się jego posiadaczem. I współczuję tym co bronią edycji '08... IMO Nie mogę się już doczekać nowego XJa na żywo, zwlaszcza prezencji przodu (najchętniej w nocy), który jeszcze za czasów CFa przeciętnie przyjmowałem a obecnie jest kwintesencją elegancji i sportowego szyku. Tym bardziej boli ten pechowy tył...
|
| Śro, 22.07.2009, 23:34 |
|
|