|
|
Obecny czas: Nie, 26.07.2026, 18:11
|
Zobacz posty bez odpowiedzi | Zobacz aktywne tematy
Audi Q7 TDI Clean Diesel vs Lexus RX450h
|
| Autor |
Wiadomość |
|
bartek959
|
|
| Wto, 21.07.2009, 13:34 |
|
 |
|
aston
|
 Re: Audi Q7 TDI Clean Diesel vs Lexus RX450h
Porównanie jak widzę nastawione jest na oszczędność, a Lexus pali mniej i to wyraźnie: 8,5 do 9,7 w teście autobilda, wg danych technicznych jest 6,3 do 8,9. Lexus dodatków jest ładniejszy moim zdaniem od Audi, tylko cenowo przegrywa (różnica wg autobilda jest coś wysoka porównując na http://www.km77.com czyli Hiszpania, ceny są w sumie takie same) Głos na Lexusa
_________________ Nie dyskutuj nigdy z idiotą, najpierw sprowadzi cię do swojego poziomu, a potem pokona doświadczeniem
|
| Wto, 21.07.2009, 13:46 |
|
 |
|
Piotr_24
Samochód: Audi A4
|
Głos na Lexusa , dlaczego ?? Audi Q7 wygląda pieknie ....... ale w ciemnych kolorach ten srebrny kolor jakos dziwnie go skurcza . Natomiast Lexus na biało wygląda świetnie , ot taki kaprys na głosowanie
_________________ Live ist brutal in zasadzkas
|
| Wto, 21.07.2009, 13:56 |
|
 |
|
choopster
|
Audi. czemu ? Bo Lexus tak wyglÄ…da, ĹĽe nie wyglÄ…da. I koniec dyskusji 
|
| Wto, 21.07.2009, 14:45 |
|
 |
|
Tapir
Samochód: Uno / Saab 900 2.0T
|
2 brzydkie krowy z klasy, której nie lubię Głos na Audi, ale tak raczej na zasadzie wyboru mniejszego zła, Lexus jest zbyt brzydki
_________________ Nie mam problemu z alkoholem. Mam problem z pieniędzmi na alkohol.
|
| Wto, 21.07.2009, 16:26 |
|
 |
|
Szakall69
Samochód: Audi A3 1.8 `98
|
choopster napisał(a): Audi. czemu ? Bo Lexus tak wyglÄ…da, ĹĽe nie wyglÄ…da. I koniec dyskusji  to tylko Twoje zdanie Mimo ze jestem fanem Audi to Q7 nie jest rewelacyjna i dlatego glosuje na Lexusa za wyglad i 2 silniki  Minus za cene ale ekologia kosztuje 
|
| Wto, 21.07.2009, 16:48 |
|
 |
|
Kurai
Samochód: Smutna Jazda
|
Dwa wielkie, krowiaste, anty-offroadowe, niby-ekologiczne SUV-y, dziękuję postoję 
|
| Wto, 21.07.2009, 16:53 |
|
 |
|
charles.carmichael
Samochód: Kia Pro_cee'd 1.4
|
Żaden. Kto by patrzył na oszczędność kupując wielkiego SUV-a, a na dodatek oba brzydkie. 
|
| Wto, 21.07.2009, 18:03 |
|
 |
|
stryhu
Samochód: Renault Laguna
|
Zdecydowanie Audi - lubię takie "krowy" a ta jest nadwyraz piękna, silnik też super a i cena niższa, co do Lexusa to jakoś nigdy mi się niepodobały auta tej marki, po za tym cena większa, co do silnika - niechcę takich kombinacji z silnikami elektrycznymi 
_________________ Wolę stracić minutę w życiu, niż życie w minucie(km/h).
www.koniecITI.pl
|
| Wto, 21.07.2009, 18:15 |
|
 |
|
johny
Moderator
Samochód: Nazi-coupe 3.0 R6 Pb
|
Zdecydowanie Audi i nie tylko dlatego że to Audi. Widac że Q7 to duże, drogie luksusowe auto, a lex wygląda wyjątkowo niejako, najbardziej z przodu nie widac w nim nic z LEXUSA, no i przewaga napędu w postaci Quattro
_________________ To ucieleśnienie sportowego charakteru,dynamiki,zaawansowanej technologii i ponadczasowej funkcjonalnej elegancji,oznaczonym Biało-Niebieskim emblematem symbolizującym obracające się śmigło.Samochód tej marki posiadamy dla radości z jazdy
Broń Masowego Wyprzedzania
|
| Wto, 21.07.2009, 19:01 |
|
 |
|
fiko7
Samochód: Hyundai i30
|
Lubię duże auta i tutaj wygrywa Audi. Generalnie patrząc na wszystkie inne modele Lexusa i Audi głos chyba zawsze poszedł by na Lexusa, ale w tym przypadku jest inaczej. Audi wygląda bardzo fajnie.
|
| Wto, 21.07.2009, 20:11 |
|
 |
|
Fan25
|
|
| Wto, 21.07.2009, 22:09 |
|
 |
|
Mikkao
|
Głos na Lexusa. Wygląda mniej przysadziście i jarmarcznie. Co prawda wolniejszy i chyba mniejszy biorąc pod uwagę zdjęcia, aczkolwiek wolę jednak mieć na pokładzie silniki elektryczne niż wynalazki typu CleanDiesel [czyt. troche mniejsze spalanie/emisja dwutlenku węgla do atmosfery, wyższa cena, a w zasadzie ten sam silnik co w standardowej wersji]. Audi po tej modernizacji z przodu wygląda jak choinka. Przesadzili z tymi diodami. I ogólnie przypomina mi potężną lodówkę na kołach. 
|
| Śro, 22.07.2009, 10:52 |
|
 |
|
Kruszon
Samochód: S.Felicia Fiesta mk7
|
Zdecydowaniegłosuje na Audi, bardzo mi sie ten samochod podoba i to własnie na niego oddaje swój głos.
_________________ Ahh... ta Skoda :) Przemyslane Rozwiązania Ahh... ten Ford :) Feel the Difference - Kinetic Design Święty Krzysztof jeździ z Tobą tylko do 120 km/h. Przy większych prędkościach swoje miejsce oddaje Św. Piotrowi Urodziłem się po to,aby jeździć ...
|
| Śro, 22.07.2009, 22:07 |
|
 |
|
hideharu
Samochód: Toyota
|
audi z przodu wyglada fajnie ale z tylu to porazka i nie podoba mi sie. Lexus moze nie jest taki jakis nadzwyczajny ale glos na niego za technologie i najlepsze wyciszenie wnetrza
|
| Czw, 23.07.2009, 14:32 |
|
 |
|
trynid.pl
|
ja wybieram - mimo wszystko - Audi szczegóły - od importera - jeżeli chodzi o parametry ( jest też wyposażenie ) pod linkiem: http://www.trynid.pl/wyszukaj,pojazd_pi ... rka,1.htmlbo niestety troszkę różnią się od tych z pierwszego postu
|
| Śro, 29.07.2009, 17:22 |
|
 |
|
Davin
Samochód: DS3 '14
|
Lexus jest tak szkaradny że bardziej to już chyba się nie da, to wnętrze projektowane przez szaleńca, fatalny koreański tył, okropne białe klosze tylne, idiotyczna linia szyb... można tak wymieniać bez końca. Audi jest lepsze jeżeli chodzi o wygląd, ale techniką raczej przegrywa z kretesem... Jest remis, bo Lexus jest okropny, a Audi nie ekologiczne.
|
| Śro, 29.07.2009, 17:38 |
|
 |
|
trynid.pl
|
poniżej wybrane przeze mnie porównanie:   oczywiście można inaczej też skonfigurować - do wyboru do koloru, zależy kto co lubi - ale to daje przynajmniej jakiś obraz co jeden i drugi producent oferuje oprócz wyglądu
|
| Śro, 05.08.2009, 18:55 |
|
 |
|
Kam4z
Samochód: Bentley Continental
|
Lexus jak nic. Ĺadniejszy 2X od Audiaka.
|
| Pon, 16.08.2010, 11:16 |
|
 |
|
cobra
Samochód: Grande Punto 1.2
|
Prawie wszystkie nowe modele Lexusa wyglądają, przepraszam za określenie, ułomnie. Z tej dwójki zdecydowanie fajniejsze jest Audi choć nie jestem fanem tego modelu (z dużych SUV-ów wolałbym RR Sport albo X5).
|
| Pon, 16.08.2010, 15:44 |
|
|