Obecny czas: Wto, 21.04.2026, 22:17

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 1558 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24 ... 78  Następna
Telefony komórkowe 
Autor Wiadomość
Awatar użytkownika

Miejscowość: Mochle
Samochód: Škoda Octavia Combi
Post Re: Telefony komĂłrkowe
Możesz powiedzieć coś więcej o tym M600i? Mam do kupienia w dobrym stanie za 250zł i się zastanawiam...

Wto, 23.06.2009, 17:13
Moderator
Awatar użytkownika

No znam ludzi, którzy mieli same LG i bardzo je sobie chwalą... bo są do nich przyzwyczajeni po prostu i nie mieli styczności z czymś lepszym.

Co do M600i - miałem z nim styczność bardzo dawno temu. Telefon już wiekowy, nie oferuje nic ciekawego. Za 250 zł można mieć chociażby K800i, która jest nowsza i zdecydowanie lepsza technicznie. Jedyne, co w M600i jest warte uwagi, to klawiatura, jeśli ktoś ma na nią "jazdę", która jednak dla mnie była średnio wygodna. Ogólnie 250 zł w życiu bym nie dał za ten telefon. Można upolować młodsze SE tego typu za podobne pieniądze.

Wto, 23.06.2009, 21:51
Awatar użytkownika

Ogólnie rzecz biorąc chciałem właśnie tego typu telefon. Tzn. z dotykowym ekranem i klawiatura qwerty. Mam aktualnie K770i, więc aparatu nie wymagam od drugiego telefonu. Chodzi mi bardziej o dostęp do internetu oraz wygodniejsze pisanie. Co poleciłbyś? (Na P1i raczej mnie nie stać, zaznaczam z góry.)

Wto, 23.06.2009, 22:10
Moderator
Awatar użytkownika

P990i, ale teĹĽ swoje kosztuje.

Wto, 23.06.2009, 22:50
Awatar użytkownika

Na allegro ceny nie schodziły poniżej 300zł
Ew. w grę wchodziłby P910i ale jakoś do mnie nie przemawia ta klawiatura... :roll:

Śro, 24.06.2009, 9:03
Awatar użytkownika

Miejscowość: ZS
Samochód: E39 & S203
Ma ktoś telefon w Play'u? Mój brat ma i od paru dni nie może się nigdzie dodzwonić, smsy idą normalnie, zadzownić do niego się da. O co kaman?

Pon, 29.06.2009, 15:45
Moderator
Awatar użytkownika

K.... do operatora z tym :!:

Niech wrzuci innÄ… kartÄ™ i sprawdzi w innych sieciach czy fuka.

Pon, 29.06.2009, 17:13

Ja mam w playu, ale nie narzekam :D . Smsy są śmiesznie tanie :)

Pon, 29.06.2009, 23:36
Awatar użytkownika

Miejscowość: Lublin
Samochód: Alfa Romeo Giulietta
Ice, phonemasterze - który lepszy Samsung F480 czy LG KU990? Ogólnie chodzi o użytkowanie. LG troszkę gruby jest, taka niekorzyść dla niego, ale poczekam na opinię eksperta.

Uzyskam największe odszkodowanie za wypadek komunikacyjny i inne z OC - więcej na PW

Wto, 30.06.2009, 9:09
Awatar użytkownika

Miejscowość: SG
Samochód: 323F (BJ)
Cytuj:
Wspólna ładowarka do komórek już za rok
Koniec problemów z szukaniem ładowarki do naszego telefonu. Od przyszłego roku najwięksi producenci komórek będą sprzedawać jeden zasilacz do wszystkich modeli. Dziś wreszcie podpisali w tej sprawie porozumienie. Unia nie będzie więc musiała ustawowo zmuszać producentów do wprowadzenia wspólnej ładowarki.

http://www.dziennik.pl/gospodarka/article407203/Wspolna_ladowarka_do_komorek_juz_za_rok.html

Wto, 30.06.2009, 9:18
Awatar użytkownika

Samochód: RWD
Bardzo dobrze, że w końcu będzie wspólna ładowarka. Ta sprawa powinna być rozwiązana już dawno!

Wto, 30.06.2009, 12:42

Kari napisał(a):
Ice, phonemasterze - który lepszy Samsung F480 czy LG KU990? Ogólnie chodzi o użytkowanie. LG troszkę gruby jest, taka niekorzyść dla niego, ale poczekam na opinię eksperta.

Miałem samsunga f480 i użytkowało się go bardzo dobrze ;). Nawet nieźle można było pisać smsy, bateria starczała mi na ok. 2 dni, dobry dźwięk przez słuchawki, głośnik też okej. Ekran duży, bez problemu działał dotyk- nie zdarzało mi się kliknąć tam, gdzie nie chciałem. Aparat- dobre zdjęcia w plenerze, na słońcu, ale bardzo marna lampa błyskowa. Obsługa oczywiście bez rysika, czyli jak dla mnie +.
A LG? nie wiem, nie miałem, ale raczej pozytywne opinie słyszałem.

Wto, 30.06.2009, 19:02
Moderator
Awatar użytkownika

Kari napisał(a):

Żaden z nich :lol: ale jak się już uparłeś na takie coś, to z dwojga złego zdecydowanie Samsung F480 :!:

Wto, 30.06.2009, 22:27

Miejscowość: Stargard Szczecinski
Samochód: makaron
Tak sobie czytam z nudow...

Nie wiem o co chodzi z c902.. sam uzywam takiego, mialem dostep do innego egzemplarza.. i bez zarzutow.

Ze (w nowych telefonach i nie tylko) bateria trzyma 2-3 dni? Niemozliwe, tyle w c902 to mi trzymala jak mialem wlaczone 3g.. a zasieg u nas taki, ze jak sie telefon podniesie z biurka to traci zasieg i wyszykuje ponownie... Jezeli zasieg jest staly albo opcja wylaczona to spokojnie 5 pociagnie... i to nie w sensie, ze sobie 5 dni polezy na stole...

c902 ma jak dla mnie wielka zalete... jest cienki, zgrabny i idealnie pasuje do kieszeni. Wczesniej uzywalem k750 i byl swietny, ale dzisiaj juz bym do niego nie wrocil. Wady natomiast to odsuwany aparat, strasznie sie syf tam zbiera i jakosc zdjec (ogolnie nie jest tragicznie, ale w pelnym rozmiarze straszne ziarno... efektywna rozdzielczosc to chyba 2mpix a nie 5...).

Ja tam na swoj zlego slowa powiedziec nie moge...

c702 nie uzywalem, ale moj c902 chodzi calkiem przyjemnie.. nie wiem czy uruchamia sie dlugo czy nie. Ma specyficzny system, bo najpierw podswietla klawiature, blysnie i dopiero sie wlacza... ale nie wiem czy to az tak bardzo przeszkadza, ja swojego nie wylaczam...

I dobre jest to, ze w razie wyczerpania baterii mozna go odpalic na baterie z innych telefonow... byle byla wezsza niz oryginalna. Ostatnio tak awaryjnie uzywalem bateri od w200 :), wezsza, dluzsza, ale styki pasuja na tyle aby prztrzymujac palcem mozna byl telefon odpalic, sprawdzic numer czy nawet zadzwonic.. smsa raczej ciezko napisac :).

Ja jestem bardzo zadowolony i pewnie nie zmienie tego telefonu dopoki nie podzieli losu k70, czyli ktos mi go nie zaj#$ie.

Śro, 01.07.2009, 0:00
Awatar użytkownika

Miejscowość: Lublin
Samochód: Alfa Romeo Giulietta
Ice napisał(a):
Kari napisał(a):

Żaden z nich :lol: ale jak się już uparłeś na takie coś, to z dwojga złego zdecydowanie Samsung F480 :!:

A co byś polecał do 500 zł za używanego z dotykowym? ;) Mile widziane Wi-Fi, ale to już zazwyczaj znacznie droższe.

Uzyskam największe odszkodowanie za wypadek komunikacyjny i inne z OC - więcej na PW

Śro, 01.07.2009, 7:54
Moderator
Awatar użytkownika

mnap86 napisał(a):
c702 nie uzywalem, ale moj c902 chodzi calkiem przyjemnie..

"Toyotą Yaris 1.0 nie jeździłem, ale moja Supra całkiem nieźle się zbiera".

Mówimy to o c702 opartym na zupełnie innej platformie. Telefony nie różnią się od siebie tylko wyglądem i funkcjami ale pracują na różnych systemach. C702 ma koszmarnie wolny system.

Co do baterii - jak Ci trzyma 5 dni to nic tylko się cieszyć, jesteś jednym z niewielu który ma taki zaszczyt :)

> Kari spośród dotykowych Ci nie będę doradzał, bo w nich średnio siedzę i omijam je szerokim łukiem ;) Nie mnie jednak jedno jest pewne - Kupując F480 w razie jakiejś awarii jest mnóstwo możliwości jego naprawy (chociażby pełno serwisów firmy Samsung), a w przypadku LG - mało kto w ogóle to naprawia :)

Śro, 01.07.2009, 12:52
Awatar użytkownika

Miejscowość: Springfield
ee Panie hurtowniku, znajdzie się kabel usb i słuchawki od LG KU990i ? niestety w erze lecą w chuja i łaskawie dali ładowarkę tylko :roll:

edit :
same słuchawki, z kablem poradziłem sobie w inny sposób

Śro, 01.07.2009, 15:12
Moderator
Awatar użytkownika

Nie lecą w kulki, tylko LG (Life Sux) zapodaje takie fabryczne żałosne zestawy. Słuchawki jak i kabel USB się znajdzie (kabel raczej nieoryginalny), ale od razu mówię, że na allegro dostaniesz taniej.

Śro, 01.07.2009, 15:33
Awatar użytkownika

Miejscowość: Springfield
moze i tak, chociaz na allegro to samo bedzie, poszukam na miescie gdzies.
A tak apropo czy nie ma takich dodatkowych kart WIFI ? kiedys czytalem, ze jest cos takiego bo operatorzy chca zarobic na klientach i takie blueconnecty wypuszczaja, a wifi przydalo by mi sie, nie jeden egzamin zaliczylem przez to :P

edit:
a po ile u ciebie karty microsd ? wole kupic u ciebie niz dla kogos z allegro, trzeba sobie pomagac ;)
od 4GB karty mnie interesuja

Śro, 01.07.2009, 15:50
Awatar użytkownika

Miejscowość: Warszawa
Samochód: Audi A4 B8 Avant
Ice napisał(a):
mnap86 napisał(a):
c702 nie uzywalem, ale moj c902 chodzi calkiem przyjemnie..

"Toyotą Yaris 1.0 nie jeździłem, ale moja Supra całkiem nieźle się zbiera".

Mówimy to o c702 opartym na zupełnie innej platformie. Telefony nie różnią się od siebie tylko wyglądem i funkcjami ale pracują na różnych systemach. C702 ma koszmarnie wolny system.

Co do baterii - jak Ci trzyma 5 dni to nic tylko się cieszyć, jesteś jednym z niewielu który ma taki zaszczyt :)

Ekhm, a co to za stwierdzenie, że C702 i C902 pracują na różnych platformach. To dokładnie TA SAMA platforma (pierwsza odsłona A2), tyle że w telefonach pracują bodajże różne procesory, stąd różnica w szybkości działania. A co do baterii - gdy z C902 mam kartę prywatną (kilka do kilkunastu minut rozmów dziennie + kilkanaście SMSów), ładuję go co 5 dni.

Nie, 05.07.2009, 14:15
Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 1558 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24 ... 78  Następna