|
|
Obecny czas: Czw, 16.04.2026, 4:39
|
Zobacz posty bez odpowiedzi | Zobacz aktywne tematy
1977–1984 Simca / Talbot Matra Rancho
| Autor |
Wiadomość |
|
oki
|
nie w moim guście ta simca  troche taka........ dziwna  wole RANGE ROVERY
_________________ turbo bogiem,prędkość nałogiem,a nitro potstawą
|
| Nie, 06.05.2007, 10:12 |
|
 |
|
marcello
Samochód: Opel Astra 1,6
|
oki napisał(a): nie w moim guĹ›cie ta simca  troche taka........ dziwna  wole RANGE ROVERY
ale to troche z innej beczki 
|
| Nie, 06.05.2007, 17:44 |
|
 |
|
Arti*
|
Karosera bazuje na elementach Simca 1100. Ale to jeden z elementĂłw. Tak w ogĂłle to super rozwiÄ…zania.
|
| Nie, 06.05.2007, 19:50 |
|
 |
|
lukaszj
Samochód: Passat 3BG TDI 131PS
|
samochodzik ten naprawde byl bardzo nowoczesny jak na swoje lata, pamietam go bardzo dobrze, bo moj ojciec nim jezdzil przez kilka ladnych lat i jakos nie mogl sie z nim rozstac, byl niesamowicie wygodny pomimo upiornego wsiadania na tylna kanape, ciekawostka jest, ze nadwozie w calosci bylo zrobione z jakichs laminatow czy czegos podobnego (nie wiem nie znam sie na tym - nie bylo metalowe w kazdym badz razie) i wymagalo bardzo dokladnego mycia z tego co pamietam  , silnik o ile dobrze pamietam 1,4 L benzyna 80 KM, a moj ojciec wpakowal do naszego talbota silnik renault 2.0 bo oryginalny sie rozlecial  (choc pewny nie jestem, az z ciekawosci zadzwonie i sie zapytam  ), naped na przod, skrzynia 4 biegowa, mial chyba wspomaganie kierownicy ale moge sie mylic. fajne, oryginalne autko...
|
| Wto, 18.12.2007, 18:09 |
|
 |
|
masaczek2
|
Fajna bokanciata i stylowa. zawsze mi sie podobała.
_________________ http://s1.metaldamage.onet.pl/c.php?uid=154498
|
| Śro, 19.12.2007, 9:54 |
|
 |
|
leniwy_paweł
|
 Re: TALBOT MATRA RANCHO X 3013 W REALU!
Jako nowy użytkownik forum witam wszystkich serdecznie!Cytuj: Wysłany: Pon, 09.04.2007, 19:16
TALBOT MATRA RANCHO X 3013 W REALU! Witajcie współplemieńcy szos. Może ktoś trafi na to forum.... MAM TAKIEGO SREBRNEGO RANCHO. I to w całkiem niezłym stanie. Sporo części zamiennych, silnik, skrzynia biegów, wszystkie szyby, światła itd, itp.
Oddam Go w dobre ręce za uczciwe pieniądze. Wszystko co mam dodatkowo może i zmieści się na tzw.pakę - ale lepiej przygotować przyczepkę.
Z Ĺ»ALEM PISZÄ TO - ALE NIE DA SIÄ JEĹ»DZIĆ 2 AUTKAMI NA CODZIEĹ. Rozumiem, ĹĽe ta sprawa juĹĽ dawno nieaktualna...? TrochÄ™ siÄ™ spóźniĹ‚em... JakiĹ› rok...  MoĹĽe jednak ktoĹ› ma namiary na takie jeĹĽdĹĽÄ…ce lub "sezonujÄ…ce siÄ™"  auto, ktĂłre mogĹ‚oby zmienić wĹ‚aĹ›ciciela??? ByĹ‚bym wdziÄ™czny... 
_________________ Kończ chłopie wreszcie te studia...!
|
| Czw, 06.03.2008, 22:47 |
|
 |
|
szmaki
|
 Re: Simca/Talbot Matra Rancho
Mój wujek miał tą pseudo samochód terenowy paaaaarę lat temu  ...i nie wiem skąd takiego "wytrzasnął" Ogólnie kaszana...tandetne wnętrze, itp. A na koniec ciekawostka: - zgadnijcie co lepiej poradziło sobie podczas podjazdu pod "ciutke" stromy pagóreczek... Poczciwy kaszlak czy "Ranczo"? Mylicie się: lepszy był maluch  ...serio Powiem jeszcze, że jest to rzadko spotykany samochód a raczej był rzadko spotykany bo ostatniego na naszych drogach widziałem jeszcze w 2000 roku...
|
| Śro, 09.04.2008, 16:49 |
|
 |
|
kulikowski
|
jeśli to był Maluch to chyba musiał jechać na wstecznym [sorki za OT]
_________________ no i jest! Solidarni z Ukrainą
|
| Śro, 09.04.2008, 20:51 |
|
 |
|
szmaki
|
kulikowski napisał(a): jeĹ›li to byĹ‚ Maluch to chyba musiaĹ‚ jechać na wstecznym [sorki za OT]  dobre... A i jeszcze jedno...jak raz najechaĹ‚ tym na krawężnik (Ĺ›redniej wysokoĹ›ci) urwaĹ‚ koĹ‚o...auto byĹ‚o zadbane i w ogĂłle W ostatnich latach swojego ĹĽywota byĹ‚ tak zardzewiaĹ‚y, ĹĽe trzeba byĹ‚o podkleić to i owo srajtaĹ›mÄ… Tandeta, brzydota, siedem nieszczęść, zĹ‚y sen kierowcy i zĹ‚o tego Ĺ›wiata to wĹ‚aĹ›nie ten samochĂłd... Nic nie zmyĹ›liĹ‚em...urwania koĹ‚a i walki z maluszkiem byĹ‚em Ĺ›wiadkiem...wierzcie lub nie... 
|
| Śro, 09.04.2008, 21:24 |
|
 |
|
RR ltd Co.
Moderator
Samochód: Fiat Delta 3
|
Ale co by nie mówić, to samochód i na nasze czasy jest oryginalny i niepowtarzalny (coś jak "średniowieczny" Roomster).
_________________ Fanpage SamochodySwiata.pl || Mój Instagram
|
| Czw, 10.04.2008, 8:23 |
|
 |
|
bonito05
|
Witam wszystkich miłośników RANCHO Mam takie cudo ale sezonujące plus mnóstwo części. Jeśli kogoś to zainteresuje to zapraszam. Tel 606 817 663. Stoi w garażu już 3 lata i nie mogę się zdecydować na złomowanie bo mi go żal . Ja już nie mam zdrowia żeby przy nim grzebać i chciałbym go sprzedać za niewielkie pieniądze komuś kto lubi majsterkować przy takich samochodach. Ma jeszcze prawie pełny zbiornik gazu ok.50 l. To mój drugi taki samochodzik ,stąd dużo części.Jeśli nikt się nie zgłosi będę zmuszony go złomować bo potrzebuję opróżnić garaż. za złomowanie też dostanę ok.400 zł. Pozdrawiam Wszystkich .
|
| Pią, 20.02.2009, 3:14 |
|
 |
|
parigot
Samochód: SD4, CDI V6, HDI 1,4
|
Swego czasu byl to najfajniejszy dostawczak malego kalibru w europie tj. w latach 80tych. Jak na tamte czasy byl zadziorny.
|
| Nie, 31.05.2009, 20:30 |
|
 |
|
RR ltd Co.
Moderator
Samochód: Fiat Delta 3
|
_________________ Fanpage SamochodySwiata.pl || Mój Instagram
|