|
|
Obecny czas: Wto, 21.04.2026, 22:15
|
Zobacz posty bez odpowiedzi | Zobacz aktywne tematy
| Autor |
Wiadomość |
|
przemekp14
Samochód: Opel Astra G
|
 Re: Telefony komĂłrkowe
pardon napisał(a): hmmm ... Ice nie masz czasem takich na magazynie  I jeszcze pytanie - dlaczego fon nie widziaĹ‚ tej z szajsunga  jakieĹ› formatowanie ? Ja mam K550i od jakiĹ› 5 miesiÄ™cy z kartÄ… SanDisk-a i karta rĂłwnieĹĽ nie dziaĹ‚a w innym telefonie. Tylko w moim  A co do telefonu to jest na pewno mniej twardy od poprzedniego k700i ( wylÄ…dowaĹ‚ na budowie gdzie poleciaĹ‚ z drugiego piÄ™tra na kostkÄ™ i.... siÄ™ zresetowaĹ‚ i obudowa baterii siÄ™ wkleszczyĹ‚a ). Mi telefon sĹ‚uĹĽy do dzwonienia i pisania sms-Ăłw, przy okazji moĹĽe mieć kilka bajerĂłw jak Mp3 itd. telefon braĹ‚em za 1 zĹ‚ i jestem z niego zadowolony, aczkolwiek cudĂłw nie ma 
|
| Sob, 31.05.2008, 11:25 |
|
 |
|
gibki8
|
dobrze napisał(a): Witam, powiedzcie mi z czym moĹĽe być zwiÄ…zany brak paska tzw. szybkiego uruchamiania na tej głównej tronie paska nie byĹ‚o od poczatku telefon jest w plusie i jest to nokia E50. Z czym to moĹĽe być zwiÄ…zane? Chodzi ci o te takie ikonki co sÄ… na tapecie po odblokowani klawaitury. JeĹ›li tak to wejdz w Menu/Ustawienia/Personalizacja/Ekran/Tryb GotowoĹ›ci i jak tam dojdziesz to daj włączony. Nie pamiÄ™tam dokĹ‚adnie czy dobrze ci podaje nazwy folderĂłw ale to ostatnie jest na 100% pewne. A co do kart pamiÄ™ci w komĂłrkach. to jest na takiej zasadzie ĹĽe jeĹĽeli karta jest nieuĹĽywana czyli nowa to po wĹ‚oĹĽeniu do telefonu formatuje siÄ™ pod ten wĹ‚aĹ›nie model w ktĂłrym siÄ™ znajduje. JeĹĽeli przeĹ‚oĹĽymy jÄ… do innego telefonu to trzeba jÄ… ponownie sformatować. W niektĂłrych telefonach jak np. LG Shine karta formatuje siÄ™ automatycznie po wĹ‚oĹĽeniu do telefonu niezaleĹĽnie od tego czy uĹĽytkownik tego chce czy nie. Wiem ĹĽe w Se jest tak ĹĽe jeĹĽeli karta nie chodzi to moĹĽna jÄ… sformatować na ĹĽyczenie. A i polecam przedmĂłwcy przeflashowanie K550i na W610i. Ja tak zrobiĹ‚em i nie ĹĽaĹ‚ujÄ™.
_________________ http://picasaweb.google.pl/gibki8/Depec ... z11022010# https://picasaweb.google.com/gibki8/Col ... onNarodowy
Życie jest zbyt krótkie żeby jeździć dieslem!!
|
| Sob, 31.05.2008, 18:01 |
|
 |
|
Tapir
Samochód: Uno / Saab 900 2.0T
|
Witam jako że moja 6600 powoli się kończy to będę na dniach szukał jakiegoś telefonu. Na wydanie mam w okolicach 350zł (jak będzie trzeba to te parę groszy wiecej jakos odżałuje). Na wstępie odpada LG, Motorola i inne Samsungi tel ma być: - najchętniej marki Nokia - w miarę wygodny w obsłudze - nie byłoby źle, gdyby miał symbiana na razie mam na oku: 6500 Classic N73 (chociaż imo jest średnio wygodna) E50 E51 gdybym trochę dozbierał ew jakis SE ale tu bym prosił o jakiś opis konkretnego modelu bo już dawno nie miałem z nimi do czynienia Co z podanych najlepiej się sprawdzi i najmniej się sypie?
_________________ Nie mam problemu z alkoholem. Mam problem z pieniędzmi na alkohol.
|
| Wto, 05.05.2009, 12:45 |
|
 |
|
Ice
Moderator
|
Co do N73 - ten model zdecydowanie odradzam. Tak naprawdę nie ma nic szczególnego, ale to co mnie w nim najbardziej razi w codziennym użytkowaniu to kiepska jakość wykonania, jak by się trzymało Nokie 3310.
6500 Classic - bardzo IMO fajny telefon, tak naprawdę to 6300 z lepszym aparatem i to właśnie 6300 bym polecił. Równie prosty jak 6500C telefon, a w razie jakiegoś uszkodzenia mechanicznego koszta naprawy śmieszne.
e50 - kupisz go za dużo mniejsze pieniądze niż pozostałe. ceniony przez wielu telefon, jednak już bardzo przestarzały.
e51 - swoje kosztuje, ale złego słowa na niego powiedzieć nie mogę.
Co do SE - omijaj łukiem chociażby C702 - telefon chodzi wolniej niż mój stary komputer. Z SE polecałbym ofc K800i, masówka niczym 6300 z naprawdę dobrym aparatem. 6300 i K800i przemieliłem mnóstwo i sam często używałem.
_________________ | pajacyk.pl • polskieserce.pl | Kliknij raz dziennie. Codziennie.
|
| Wto, 05.05.2009, 13:05 |
|
 |
|
Tapir
|
Ice napisał(a): 6500 Classic - bardzo IMO fajny telefon, tak naprawdÄ™ to 6300 z lepszym aparatem i to wĹ‚aĹ›nie 6300 bym poleciĹ‚. RĂłwnie prosty jak 6500C telefon, a w razie jakiegoĹ› uszkodzenia mechanicznego koszta naprawy Ĺ›mieszne. ja chyba wolÄ™ 6500, jakoĹ› lepiej mi w rÄ™ku leĹĽy Ice napisał(a): e50 - kupisz go za duĹĽo mniejsze pieniÄ…dze niĹĽ pozostaĹ‚e. ceniony przez wielu telefon, jednak juĹĽ bardzo przestarzaĹ‚y. w jakim sensie przestarzaĹ‚y? wolno dziaĹ‚a? Bo to, ĹĽe ma kiepski aparat akurat mi nie przeszkadza co do innych opcji to kupmel ma na sprzedanie N80 za niewielkie pieniÄ…dze ale ja jakoĹ› nie mam przekonania do telefonĂłw ze sliderem - dla mnie to po prostu nastÄ™na rzecz, ktĂłra moĹĽe siÄ™ popsuć  jak siÄ™ taka N80 sprawuje?
_________________ Nie mam problemu z alkoholem. Mam problem z pieniędzmi na alkohol.
|
| Wto, 05.05.2009, 16:22 |
|
 |
|
Bonus
Samochód: 126p 652ccm
|
Co do E51 mogę się troche wypowiedzieć bo jestem jej użytkownikiem i nie żałuje tego wyboru . Za tą kasę powinieneń dostać już , a za 400 zł to na pewno dostaniesz . Symbian sprawuje się wyśmienicie działa szybko i zdecydowanie aż mnie to zaskoczyło , jedynie problemy sprawiają rózne certyfikaty do danych programów ale ja mam złamany system więc to nie problem . Na początku bateria wytrzymała mi 2 dni , ale mocno go dusiłem . A tak to 4 dni spokojnie mi wytrzymuje . Co by tu jeszcze powiedzieć , aparat jest marny kolorów mało wychwutuje ale nie do tego jest przeznaczony . Telefon dobrze zrobiony nic nie skrzypi lądował już u mnie na kafelkach niestety i klawiatura mi się coś przestawiła , ale już nie mam problemów . Dobrze rozbudowane klawisze , choć troche małe ale mi to problemów nie sprawia . Menu przejrzyste i łatwe chociaż na poczatku miałem problemy z odnajdywaniem paru rzeczy . Ale możesz sobie je dowolnie skonfigurować . Ogólnie jestem bardzo zadowolony z tego zakupu . Także polecam w 100% . W razie pytań pytać 
|
| Wto, 05.05.2009, 16:34 |
|
 |
|
Ice
Moderator
|
e50 wychodziły też w wersji bez aparatu w ogóle. Przestarzały w sensie, że symbian stary i wolny, do tego menu archaiczne. Telefon nie z tej epoki, w porównaniu do reszty, o e51 nie wspominając.
N80 jest podobnie jak N70 czy N72 - kondoniasty symbian, odradzam. Do tego niezła cegiełka i również bardzo plastikowe wykonanie. Symbian, który ma sens zaczyna sie dopiero od N73.
Co do poruszonego wÄ…tku baterii - niestety, wszystkie nowoczesne telefony trzymajÄ… w tej chwili 2-4 dni.
_________________ | pajacyk.pl • polskieserce.pl | Kliknij raz dziennie. Codziennie.
|
| Wto, 05.05.2009, 17:32 |
|
 |
|
Tapir
|
Dzięki panowie za rady i opinie Posłuchałem was i poszukałem E51, udało mi się wyhaczyć bardzo ładną za 360zł (czym jestem bardzo pozytywnie zaskoczony, myślałem, że raczej ponad 4 stówy będę musiał szykować) więc i w budżecie prawie się zmieściłem 
Ostatnio edytowany przez Tapir, Śro, 06.05.2009, 15:51, edytowano w sumie 1 raz
|
| Śro, 06.05.2009, 15:27 |
|
 |
|
Bonus
Samochód: 126p 652ccm
|
Czyli tak jak myślałem , na pewno nie pożałujesz tej decyzji 
|
| Śro, 06.05.2009, 15:50 |
|
 |
|
Ice
Moderator
|
TeĹĽ uwaĹĽam, ĹĽe to najlepszy wybĂłr  Bezawaryjnego uĹĽytkowania ĹĽyczÄ™ 
|
| Śro, 06.05.2009, 15:52 |
|
 |
|
DeusZ
Samochód: YS3D i G21 M340i
|
Moje K750 jest nieśmiertelne, ale chodzi mi po głowie zakup nowego telefonu... dwóch kandydatów: SE C905 i Samsung S8300. Bardziej podoba mi się samsung, ale generalnie nie mam żadnego doświadczenia z tymi telefonamy, a z eryka jestem baaaardzo zadowolony. BTW - Ice może coś z tych dwóch masz w dobrej cenie 
|
| Czw, 07.05.2009, 15:38 |
|
 |
|
Ice
Moderator
|
C905 jestem w stanie skołować bez najmniejszego problemu. Nówkę, igiełke, do wyboru do koloru. Telefon niczego sobie, miałem przyjemność użytkować. Tak naprawdę niczym nie odbiega od prostych modeli takich jak K800i, czy nawet wspomniany K750i. Ogólnie kilka sztuk tego sprzedałem i na serwisie rzadko się je spotyka, w przeciwieństwie do C902. Co do Samsunga - koreański mam samochód - wystarczy  Głównie obracam się w Nokii oraz SE, dlaczego nie trudno się domyślać. Co do S8300 - nie miałem z nim do czynienia, więc Ci tutaj nic nie pomogę. Co byś powiedział na N78? GPS śmigający w nim mega szybko, do tego symbian, na którego narzekać już nie można. Ewentualnie N82 z mocniejszym aparatem, lecz nieco wolniejsza.
|
| Czw, 07.05.2009, 17:56 |
|
 |
|
DeusZ
Samochód: YS3D i G21 M340i
|
To ile na takiego SE potrzeba  Nokie miałem i raczej mieć już nie będe, jedyny ostatni rewelacyjny dla mnie model to 3650  reszta padaka. Natomiast samsung strasznie mi sie podoba jako telefon  tylko jeszcze przydały by się w miare pancerne właściwości a przy dotykowym ekranie nie posądzam go o to 
|
| Czw, 07.05.2009, 18:48 |
|
 |
|
Neo(N)
Samochód: V6 Pb & 1.9 TDI
|
Sony Ericsson C702, pełen komplet, bez simlocka, kolor obojętny. Ważne żeby był karabińczyk  Ile?
_________________ Mam dwa Passaty B5 w tym jeden w TEDEIKU...Czy jestem już koneserem?
Jestem specjalistą od B5, proszę o zadawanie pytań (mimo, że nie noszę skarpet do sandałów, nie mam wąsa i nie nazywam się Henryk)
|
| Pon, 22.06.2009, 18:09 |
|
 |
|
Ice
Moderator
|
Miałem ostatnio sztukę, ale dosyć zaniedbaną, to pogoniłem za 250 zł. Ogólnie telefon dramat, nie polecam 
|
| Pon, 22.06.2009, 20:51 |
|
 |
|
Neo(N)
Samochód: V6 Pb & 1.9 TDI
|
A możesz coś jaśniej? Bo naprawdę mi przypadł do gustu i szukam jakiegoś egzemplarza. Za 350 zł by coś wyhaczył?
_________________ Mam dwa Passaty B5 w tym jeden w TEDEIKU...Czy jestem już koneserem?
Jestem specjalistą od B5, proszę o zadawanie pytań (mimo, że nie noszę skarpet do sandałów, nie mam wąsa i nie nazywam się Henryk)
|
| Wto, 23.06.2009, 7:30 |
|
 |
|
MochleBoy
Samochód: Škoda Octavia Combi
|
Icek, a jesteś może w stanie załatwić M600i?
_________________ "Ten, kto staje się potworem, zrzuca z siebie ciężar bycia człowiekiem." - Samuel Johnson
|
| Wto, 23.06.2009, 9:42 |
|
 |
|
hun
Samochód: Honda Civic
|
Neo(N) napisał(a): A moĹĽesz coĹ› jaĹ›niej? Bo naprawdÄ™ mi przypadĹ‚ do gustu i szukam jakiegoĹ› egzemplarza. Za 350 zĹ‚ by coĹ› wyhaczyĹ‚? Ice z tego co widzÄ™ ma kontakt z duĹĽÄ… iloĹ›ciÄ… telefonĂłw, wiÄ™c pewnie ma porĂłwnanie, ale ja uĹĽywam c702 od lutego i jestem bardzo zadowolony. Ma bardzo duĹĽy i wyraĹşny wyĹ›wietlacz, bateria trzyma ok 4 dni, pamięć na smsy jest nieograniczona (a przynajmniej nie musiaĹ‚em ich jeszcze kasować  ), menu przejrzyste, jakość rozmĂłw dobra - mi nic wiÄ™cej nie potrzeba  . Minusy: wokół klapki aparatu zbiera siÄ™ kurz i inne badziewia, momentami mĂłgĹ‚by chodzić szybciej.
|
| Wto, 23.06.2009, 11:47 |
|
 |
|
Ice
Moderator
|
hun napisał(a): Ma bardzo duĹĽy i wyraĹşny wyĹ›wietlacz, bateria trzyma ok 4 dni, pamięć na smsy jest nieograniczona (a przynajmniej nie musiaĹ‚em ich jeszcze kasować  ), menu przejrzyste, jakość rozmĂłw dobra - mi nic wiÄ™cej nie potrzeba  Czyli najzwyklejsze cechy zwykĹ‚ego telefonu. K800i ma to samo, kosztuje duĹĽo mniej. C702 od niego jest lepsze w jednym - lepsza optyka wiÄ™c i lepsze zdjÄ™cia i filmy. To co jednak dyskryminuje go w moich oczach to prÄ™dkość - włącza siÄ™ dĹ‚ugo i chodzi jak by miaĹ‚ jakiegoĹ› potężnego symbiana. Cholernie wolny, a to rzecz, ktĂłra niesamowicie irytuje w codziennym, sprawnym uĹĽytkowaniu telefonu. Co w zamian za to, ĹĽe jest wolny? Nic. Za 350 zĹ‚ spokojnie C702 powinieneĹ› wyhaczyć. Co do M600i - kiedyĹ› miaĹ‚em, uĹĽywaĹ‚em i ogĂłlnie rzecz biorÄ…c nic ciekawego. SkoĹ‚ować Ci nie skoĹ‚uje, bo miaĹ‚em kiedyĹ› sztukÄ™ i z pocaĹ‚owaniem rÄ™ki jÄ… oddaĹ‚em klientowi, bo nikt tego dĹ‚uuuugo nie chciaĹ‚.
|
| Wto, 23.06.2009, 14:18 |
|
 |
|
hun
Samochód: Honda Civic
|
Tak jak pisałem, masz kontakt z większą ilością telefonów więc masz porównanie. Dla mnie jest ok, może to po części dlatego, że poprzednio miałem motorolę, której pozbyłem się z wielką radością 
|
| Wto, 23.06.2009, 15:42 |
|
|