Obecny czas: Wto, 21.04.2026, 22:15

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 1558 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23 ... 78  Następna
Telefony komórkowe 
Autor Wiadomość
Awatar użytkownika

Miejscowość: Tarnów
Samochód: Opel Astra G
Post Re: Telefony komĂłrkowe
pardon napisał(a):
hmmm ... Ice nie masz czasem takich na magazynie :?: I jeszcze pytanie - dlaczego fon nie widział tej z szajsunga :?: jakieś formatowanie ?
Ja mam K550i od jakiś 5 miesięcy z kartą SanDisk-a i karta również nie działa w innym telefonie. Tylko w moim :mryellow: A co do telefonu to jest na pewno mniej twardy od poprzedniego k700i ( wylądował na budowie gdzie poleciał z drugiego piętra na kostkę i.... się zresetował i obudowa baterii się wkleszczyła ). Mi telefon służy do dzwonienia i pisania sms-ów, przy okazji może mieć kilka bajerów jak Mp3 itd. telefon brałem za 1 zł i jestem z niego zadowolony, aczkolwiek cudów nie ma :)

Sob, 31.05.2008, 11:25
Awatar użytkownika

Miejscowość: Jarosław
dobrze napisał(a):
Witam, powiedzcie mi z czym może być związany brak paska tzw. szybkiego uruchamiania na tej głównej tronie paska nie było od poczatku telefon jest w plusie i jest to nokia E50. Z czym to może być związane?

Chodzi ci o te takie ikonki co są na tapecie po odblokowani klawaitury. Jeśli tak to wejdz w Menu/Ustawienia/Personalizacja/Ekran/Tryb Gotowości i jak tam dojdziesz to daj włączony. Nie pamiętam dokładnie czy dobrze ci podaje nazwy folderów ale to ostatnie jest na 100% pewne.
A co do kart pamięci w komórkach. to jest na takiej zasadzie że jeżeli karta jest nieużywana czyli nowa to po włożeniu do telefonu formatuje się pod ten właśnie model w którym się znajduje. Jeżeli przełożymy ją do innego telefonu to trzeba ją ponownie sformatować. W niektórych telefonach jak np. LG Shine karta formatuje się automatycznie po włożeniu do telefonu niezależnie od tego czy użytkownik tego chce czy nie. Wiem że w Se jest tak że jeżeli karta nie chodzi to można ją sformatować na życzenie.
A i polecam przedmówcy przeflashowanie K550i na W610i. Ja tak zrobiłem i nie żałuję.

Życie jest zbyt krótkie żeby jeździć dieslem!!

Sob, 31.05.2008, 18:01
Awatar użytkownika

Miejscowość: Warszawa
Samochód: Uno / Saab 900 2.0T
Witam

jako że moja 6600 powoli się kończy to będę na dniach szukał jakiegoś telefonu. Na wydanie mam w okolicach 350zł (jak będzie trzeba to te parę groszy wiecej jakos odżałuje). Na wstępie odpada LG, Motorola i inne Samsungi

tel ma być:
- najchętniej marki Nokia :P
- w miarę wygodny w obsłudze
- nie byłoby źle, gdyby miał symbiana

na razie mam na oku:
6500 Classic
N73 (chociaż imo jest średnio wygodna)
E50
E51 gdybym trochę dozbierał

ew jakis SE ale tu bym prosił o jakiś opis konkretnego modelu bo już dawno nie miałem z nimi do czynienia

Co z podanych najlepiej siÄ™ sprawdzi i najmniej siÄ™ sypie?

Wto, 05.05.2009, 12:45
Moderator
Awatar użytkownika

Co do N73 - ten model zdecydowanie odradzam. Tak naprawdę nie ma nic szczególnego, ale to co mnie w nim najbardziej razi w codziennym użytkowaniu to kiepska jakość wykonania, jak by się trzymało Nokie 3310.

6500 Classic - bardzo IMO fajny telefon, tak naprawdę to 6300 z lepszym aparatem i to właśnie 6300 bym polecił. Równie prosty jak 6500C telefon, a w razie jakiegoś uszkodzenia mechanicznego koszta naprawy śmieszne.

e50 - kupisz go za dużo mniejsze pieniądze niż pozostałe. ceniony przez wielu telefon, jednak już bardzo przestarzały.

e51 - swoje kosztuje, ale złego słowa na niego powiedzieć nie mogę.

Co do SE - omijaj łukiem chociażby C702 - telefon chodzi wolniej niż mój stary komputer. Z SE polecałbym ofc K800i, masówka niczym 6300 z naprawdę dobrym aparatem. 6300 i K800i przemieliłem mnóstwo i sam często używałem.

Wto, 05.05.2009, 13:05
Awatar użytkownika

Ice napisał(a):
6500 Classic - bardzo IMO fajny telefon, tak naprawdę to 6300 z lepszym aparatem i to właśnie 6300 bym polecił. Równie prosty jak 6500C telefon, a w razie jakiegoś uszkodzenia mechanicznego koszta naprawy śmieszne.
ja chyba wolę 6500, jakoś lepiej mi w ręku leży :wink:
Ice napisał(a):
e50 - kupisz go za dużo mniejsze pieniądze niż pozostałe. ceniony przez wielu telefon, jednak już bardzo przestarzały.
w jakim sensie przestarzały? wolno działa? Bo to, że ma kiepski aparat akurat mi nie przeszkadza :wink:

co do innych opcji to kupmel ma na sprzedanie N80 za niewielkie pieniądze ale ja jakoś nie mam przekonania do telefonów ze sliderem - dla mnie to po prostu nastęna rzecz, która może się popsuć :twisted: jak się taka N80 sprawuje?

Wto, 05.05.2009, 16:22
Awatar użytkownika

Miejscowość: Racibórz
Samochód: 126p 652ccm
Co do E51 mogę się troche wypowiedzieć bo jestem jej użytkownikiem i nie żałuje tego wyboru .
Za tą kasę powinieneń dostać już , a za 400 zł to na pewno dostaniesz .
Symbian sprawuje się wyśmienicie działa szybko i zdecydowanie aż mnie to zaskoczyło , jedynie problemy sprawiają rózne certyfikaty do danych programów ale ja mam złamany system więc to nie problem .
Na początku bateria wytrzymała mi 2 dni , ale mocno go dusiłem . A tak to 4 dni spokojnie mi wytrzymuje .
Co by tu jeszcze powiedzieć , aparat jest marny kolorów mało wychwutuje ale nie do tego jest przeznaczony .
Telefon dobrze zrobiony nic nie skrzypi lądował już u mnie na kafelkach niestety i klawiatura mi się coś przestawiła , ale już nie mam problemów .
Dobrze rozbudowane klawisze , choć troche małe ale mi to problemów nie sprawia . Menu przejrzyste i łatwe chociaż na poczatku miałem problemy z odnajdywaniem paru rzeczy . Ale możesz sobie je dowolnie skonfigurować . Ogólnie jestem bardzo zadowolony z tego zakupu . Także polecam w 100% .

W razie pytań pytać :mryellow:

Wto, 05.05.2009, 16:34
Moderator
Awatar użytkownika

e50 wychodziły też w wersji bez aparatu w ogóle. Przestarzały w sensie, że symbian stary i wolny, do tego menu archaiczne. Telefon nie z tej epoki, w porównaniu do reszty, o e51 nie wspominając.

N80 jest podobnie jak N70 czy N72 - kondoniasty symbian, odradzam. Do tego niezła cegiełka i również bardzo plastikowe wykonanie. Symbian, który ma sens zaczyna sie dopiero od N73.

Co do poruszonego wÄ…tku baterii - niestety, wszystkie nowoczesne telefony trzymajÄ… w tej chwili 2-4 dni.

Wto, 05.05.2009, 17:32
Awatar użytkownika

Dzięki panowie za rady i opinie :wink:
Posłuchałem was i poszukałem E51, udało mi się wyhaczyć bardzo ładną za 360zł (czym jestem bardzo pozytywnie zaskoczony, myślałem, że raczej ponad 4 stówy będę musiał szykować) więc i w budżecie prawie się zmieściłem :wink:

Ostatnio edytowany przez Tapir, Śro, 06.05.2009, 15:51, edytowano w sumie 1 raz

Śro, 06.05.2009, 15:27
Awatar użytkownika

Miejscowość: Racibórz
Samochód: 126p 652ccm
Czyli tak jak myślałem , na pewno nie pożałujesz tej decyzji :)

Śro, 06.05.2009, 15:50
Moderator
Awatar użytkownika

TeĹĽ uwaĹĽam, ĹĽe to najlepszy wybĂłr ;) Bezawaryjnego uĹĽytkowania ĹĽyczÄ™ ;)

Śro, 06.05.2009, 15:52

Samochód: YS3D i G21 M340i
Moje K750 jest nieśmiertelne, ale chodzi mi po głowie zakup nowego telefonu... dwóch kandydatów: SE C905 i Samsung S8300. Bardziej podoba mi się samsung, ale generalnie nie mam żadnego doświadczenia z tymi telefonamy, a z eryka jestem baaaardzo zadowolony.
BTW - Ice moĹĽe coĹ› z tych dwĂłch masz w dobrej cenie :?: :twisted:

Czw, 07.05.2009, 15:38
Moderator
Awatar użytkownika

C905 jestem w stanie skołować bez najmniejszego problemu. Nówkę, igiełke, do wyboru do koloru. Telefon niczego sobie, miałem przyjemność użytkować. Tak naprawdę niczym nie odbiega od prostych modeli takich jak K800i, czy nawet wspomniany K750i. Ogólnie kilka sztuk tego sprzedałem i na serwisie rzadko się je spotyka, w przeciwieństwie do C902.

Co do Samsunga - koreański mam samochód - wystarczy :twisted: Głównie obracam się w Nokii oraz SE, dlaczego nie trudno się domyślać. Co do S8300 - nie miałem z nim do czynienia, więc Ci tutaj nic nie pomogę.

Co byś powiedział na N78? GPS śmigający w nim mega szybko, do tego symbian, na którego narzekać już nie można. Ewentualnie N82 z mocniejszym aparatem, lecz nieco wolniejsza.

Czw, 07.05.2009, 17:56

Samochód: YS3D i G21 M340i
To ile na takiego SE potrzeba :?:

Nokie miałem i raczej mieć już nie będe, jedyny ostatni rewelacyjny dla mnie model to 3650 :twisted: reszta padaka. Natomiast samsung strasznie mi sie podoba jako telefon :roll: tylko jeszcze przydały by się w miare pancerne właściwości a przy dotykowym ekranie nie posądzam go o to :roll:

Czw, 07.05.2009, 18:48

Samochód: V6 Pb & 1.9 TDI
Sony Ericsson C702, pełen komplet, bez simlocka, kolor obojętny. Ważne żeby był karabińczyk :wink: Ile?

Jestem specjalistą od B5, proszę o zadawanie pytań (mimo, że nie noszę skarpet do sandałów, nie mam wąsa i nie nazywam się Henryk)

Pon, 22.06.2009, 18:09
Moderator
Awatar użytkownika

Miałem ostatnio sztukę, ale dosyć zaniedbaną, to pogoniłem za 250 zł. Ogólnie telefon dramat, nie polecam :?

Pon, 22.06.2009, 20:51

Samochód: V6 Pb & 1.9 TDI
A możesz coś jaśniej? Bo naprawdę mi przypadł do gustu i szukam jakiegoś egzemplarza. Za 350 zł by coś wyhaczył?

Jestem specjalistą od B5, proszę o zadawanie pytań (mimo, że nie noszę skarpet do sandałów, nie mam wąsa i nie nazywam się Henryk)

Wto, 23.06.2009, 7:30
Awatar użytkownika

Miejscowość: Mochle
Samochód: Škoda Octavia Combi
Icek, a jesteś może w stanie załatwić M600i?

Wto, 23.06.2009, 9:42
Awatar użytkownika

Miejscowość: Łańcut
Samochód: Honda Civic
Neo(N) napisał(a):
A możesz coś jaśniej? Bo naprawdę mi przypadł do gustu i szukam jakiegoś egzemplarza. Za 350 zł by coś wyhaczył?

Ice z tego co widzę ma kontakt z dużą ilością telefonów, więc pewnie ma porównanie, ale ja używam c702 od lutego i jestem bardzo zadowolony. Ma bardzo duży i wyraźny wyświetlacz, bateria trzyma ok 4 dni, pamięć na smsy jest nieograniczona (a przynajmniej nie musiałem ich jeszcze kasować ;)), menu przejrzyste, jakość rozmów dobra - mi nic więcej nie potrzeba ;).
Minusy: wokół klapki aparatu zbiera się kurz i inne badziewia, momentami mógłby chodzić szybciej.

Wto, 23.06.2009, 11:47
Moderator
Awatar użytkownika

hun napisał(a):
Ma bardzo duży i wyraźny wyświetlacz, bateria trzyma ok 4 dni, pamięć na smsy jest nieograniczona (a przynajmniej nie musiałem ich jeszcze kasować ;)), menu przejrzyste, jakość rozmów dobra - mi nic więcej nie potrzeba ;)

Czyli najzwyklejsze cechy zwykłego telefonu. K800i ma to samo, kosztuje dużo mniej. C702 od niego jest lepsze w jednym - lepsza optyka więc i lepsze zdjęcia i filmy. To co jednak dyskryminuje go w moich oczach to prędkość - włącza się długo i chodzi jak by miał jakiegoś potężnego symbiana. Cholernie wolny, a to rzecz, która niesamowicie irytuje w codziennym, sprawnym użytkowaniu telefonu. Co w zamian za to, że jest wolny? Nic.

Za 350 zł spokojnie C702 powinieneś wyhaczyć.

Co do M600i - kiedyś miałem, używałem i ogólnie rzecz biorąc nic ciekawego. Skołować Ci nie skołuje, bo miałem kiedyś sztukę i z pocałowaniem ręki ją oddałem klientowi, bo nikt tego dłuuuugo nie chciał.

Wto, 23.06.2009, 14:18
Awatar użytkownika

Miejscowość: Łańcut
Samochód: Honda Civic
Tak jak pisałem, masz kontakt z większą ilością telefonów więc masz porównanie. Dla mnie jest ok, może to po części dlatego, że poprzednio miałem motorolę, której pozbyłem się z wielką radością ;)

Wto, 23.06.2009, 15:42
Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 1558 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23 ... 78  Następna