|
|
Obecny czas: Nie, 26.07.2026, 18:28
|
Zobacz posty bez odpowiedzi | Zobacz aktywne tematy
Audi R8 V10 vs Lamborghini Gallardo LP560-4
|
Audi R8 V10 vs Lamborghini Gallardo LP560-4
| Autor |
Wiadomość |
|
fiko7
Samochód: Hyundai i30
|
 Re: Audi R8 V10 vs Lamborghini Gallardo LP560-4
No właśnie w końcu to Audi dla jednych auta tej marki mają prestiż i są synonimem luksusu, a dla mnie i wielu innych osób Audi które jako marka gł. konkuruje z Mercedesem i BMW nie jest jakoś mocno luksusowe i nie ma takiego prestiżu. Owszem z napędem 4x4 jest całkiem fajne ale jednak Audi robi gł auta z napędem na przednią oś, gdy konkurencja montowała nowocześniejsze silniki, Audi nadal wsadzało stare konstrukcje pompowtryskiwaczy. Produkcja tych silników to niższe koszty, tak samo jak napęd na przód, więc nie wiem czemu Audi kosztuje tyle co Merc czy BMW skoro tak oszczędzają na silniku diesla i napędzie. Nowe modele Audi są bardzo fajne ale dla mnie to po prostu tylko Audi. Także osobiście jak bym miał kasę to napewno dopłaciłbym aby jeździć Lamborghini jeśli chodzi o te 2 auta.
|
| Wto, 07.04.2009, 7:05 |
|
 |
|
morphy
Samochód: Opel Astra G Caravan
|
Modele Audi z najsłabszymi wersjami silnikowymi dostępne są jedynie z napędem na przód. Bo po co quattro? Wytłumacz mi skoro tak to ciebie boli? Po co ciężki napęd na cztery koła do samochodu z silnikiem 120-konnym? Tylko podnosi to cenę podstawową i pogarsza osiągi. Co z tego, że kiedyś Audi produkowała silniki z pompowtryskiwaczami? To już przeszłość. Firma bardzo szybko się rozwinęła i dzisiaj ciężko je cokolwiek zarzucić i jak najbardziej dotrzymuję kroku konkurencji. Do nowych Audi już nie są montowane silniki PD, tylko CR. Jak najbardziej nowoczesne, ciche i oszczędne. Co do napędu. Jak kto woli. Podstawowe wersje Audi służą do komfortowego, spokojnego przemieszczania się z punktu od A do B. Co za różnica: czy są napędzane koła przednie, czy tylne? Raczej taką 120- lub 160-konną wersją specjalnie się nie pościgasz, nie zmienilisz lacka czy podriftujesz. Ceny są podobne do tych u konkurencji. Dlaczego Audi ma być tańsze skoro oferuje to samo. Nic nie jest drożej. Koszta u całej trójcy są podobne. Rozszerz trochę swoje horyzonty myślowe, a nie stawiasz jakieś absurdale zarzuty. Co z tego, że Lamborghini ma większy prestiż skoro tańsze Audi oferuje to samo i za mniej. Kupuj dla znaczka proszę bardzo. Jeśli komuś powiesz, że kupiłeś Audi to nikt na pewno nie będzie się śmiać. Wśród zamożnych klientów ta marka tak samo jest wysoko notowana. Poza tym bogaci bardziej liczą pięniądze niż nam się wydaje. Dlatego R8 lepiej się sprzedaje niż gallardo. To chyba wystarczająca rekomendacja. Jak dalej się ze mną nie zgadzasz to spróbuj kiedyś usiąść w R8.
|
| Wto, 07.04.2009, 9:57 |
|
 |
|
Robak
Samochód: VW Passat CC 1.8 TSI
|
fiko7 napisał(a): Owszem z napÄ™dem 4x4 jest caĹ‚kiem fajne ale jednak Audi robi gĹ‚ auta z napÄ™dem na przedniÄ… oĹ›, gdy konkurencja montowaĹ‚a nowoczeĹ›niejsze silniki, Audi nadal wsadzaĹ‚o stare konstrukcje pompowtryskiwaczy. Produkcja tych silnikĂłw to niĹĽsze koszty, tak samo jak napÄ™d na przĂłd, Po pierwsze mercedes ma modele A i B, ktore maja tylko i wyĹ‚acznie naped na przod i ci ktorzy je kupuja nie biora tego do gĹ‚owy bo maja gwiazde na masce. Po drugie jakbys troche wchĹ‚onaĹ‚ wiedzy a nie pisaĹ‚ te farmazaony to bys wiedziaĹ‚ ze produkcja silnikow opartych na PD jest drozsza niz CR i to byĹ‚ jeden z powodow rezygnacji ze tej technoligii przez VW Bardziej do gustu przypada mi stylizacja R8 niz Gallardo ktorego nigdy nie lubiĹ‚em i nie bede lubiaĹ‚.
|
| Wto, 07.04.2009, 10:08 |
|
 |
|
johny
Moderator
Samochód: Nazi-coupe 3.0 R6 Pb
|
To że Audi mają napęd na przód i są powiązane z VW to po prostu trzeba zakceptowac, tak jak Alfiści akceptują bliskie związki z fiatem, a jesli chodzi o prestiż to dla mnie osobista sprawa, dla mnie Audi ma większe uznanie niz Mercedes który jest cieniem gwiazdy sprzed lat. R8 jest kolejnym etapem w budowie prestiżu marki, i w odróżnieniu od Merca czy BMW ma w ofercie prawdziwy sportowy wóz z centralnym silnikiem. Nie jestem wielkim fanem R8 wole mocarne Kombi RS ale to auto to przepustka do grona supercarów, faktycznie Lambo zawsze bedzie wyżej, bo do tego zostało stworzone. Jednak Audi ma coś czego nie ma Lambo spore doświadczenie i sukcesy w sporcie samochodowym i gdyby nie VAG zapewne nie było by juz tej marki a tak przynosi realne dochody.
_________________ To ucieleśnienie sportowego charakteru,dynamiki,zaawansowanej technologii i ponadczasowej funkcjonalnej elegancji,oznaczonym Biało-Niebieskim emblematem symbolizującym obracające się śmigło.Samochód tej marki posiadamy dla radości z jazdy
Broń Masowego Wyprzedzania
|
| Wto, 07.04.2009, 10:55 |
|
 |
|
specyfik
Samochód: Focus 1.8 TDCI '08r.
|
Nie wiem skąd taka dyskusja skoro oba modele to tak na prawdę jedna firma. Gallardo i R8 czerpią garściami z Audi S8. Cała elektronika w Lambo pochodzi właśnie z tego modelu. Powiedzieć o Lamborghini że jest włoską firmą to tak o seacie że jest dziełem hiszpańskich inżynierów. Ja oddaje głos na Gallardo, nie porównuje nawet osiągów obu aut bo oba mają świetne. Nie mam nic do R8 jeśli chodzi o wygląd bo jest super, ale Gallardo robi na mnie większe wrażenie, to taka ucywilizowana wersja Muricelago.
|
| Wto, 07.04.2009, 13:56 |
|
 |
|
t0m3k911
|
Zdecydowanie, jeżeli kwestionuje się prestiż Audi, to jaki prestiż ma Lambo, które należy również do VAG? Rozumiem, gdyby R8 było FWD, to oburzenie byłoby na miejscu Wyglądem kieruję się do Lambo, również jego wnętrze bardziej mi odpowiada, ale to kwestia gustu 
|
| Wto, 07.04.2009, 14:06 |
|
 |
|
lordmietek
|
audi r8 jest tragiczne. Jak sie patrze na nie to mam ochote zwymiotowac. Dlatego oddaje glos na Lamborghini
_________________ volvo 340 RWD !!PB!! Padżerro 2.8 Tdi
|
| Wto, 07.04.2009, 21:53 |
|
 |
|
Dżony
|
Po lifcie Gallardo wyładniało i teraz wygląda całkiem znośnie a ,że od R8 w tej klasie wszystko jest ładniejsze to nie mam problemów z wyborem. R8 nie dosć ,że pokraczne i ma wodogłowie to jeszcze kosztuje tyle co wypasione Porsche a fiko7 już napisał ,że to tylko Audi gdyby to był Mercedes czy Jaguar taką cenę można by zaakceptować ale dla Audi to jeszcze za wysokie progi a w końcu w tej klasie wizerunek bardzo się liczy. Gdybym miał pieniądze na Lambo to od razu poszedłbym do Ferrari i kupił F430 a w cenie R8 CL'a lub Maserati GT.
_________________ http://jkbudownictwo.pl/ - Projektowanie CAD, kosztorysowanie budowlane, wydruki wielkoformatowe, poligrafia . https://www.facebook.com/jkbudownictwo
|
| Śro, 08.04.2009, 13:10 |
|
 |
|
Kam4z
Samochód: Bentley Continental
|
Lambo wygląda jak rakieta, a R8 jak ociężała żaba. W R8 tylko przód i tył są bez zarzutu. Lamerzy z Audi sie za bardzo cenią. Powtórze pokimś. Za tyle kasy moge mieć dwa Mercedesy SLK Cabrio 
|
| Pon, 16.08.2010, 15:32 |
|
 |
|
Maslo
|
powiem krótko LAMBO NAD ŻYCIE R8 mi aż tka bardoz sie nie podoba lambo jest agresywniejsze przez te przednie światła głos dla lambo
|
| Pią, 27.08.2010, 0:35 |
|
 |
|
karol383
Samochód: VW Passat B3
|
1.Audi-dlatego że jest sporo tańsze 2.Lamborghini-bardzo lubię tę markę,ale trzeba mieć gruby portfel
|
| Śro, 01.09.2010, 18:08 |
|
|