|
|
Obecny czas: Nie, 26.04.2026, 20:45
|
Zobacz posty bez odpowiedzi | Zobacz aktywne tematy
Audi R8 V10 vs Lamborghini Gallardo LP560-4
|
| Autor |
Wiadomość |
|
johny
Moderator
Samochód: Nazi-coupe 3.0 R6 Pb
|
_________________ To ucieleśnienie sportowego charakteru,dynamiki,zaawansowanej technologii i ponadczasowej funkcjonalnej elegancji,oznaczonym Biało-Niebieskim emblematem symbolizującym obracające się śmigło.Samochód tej marki posiadamy dla radości z jazdy
Broń Masowego Wyprzedzania
|
| Pon, 06.04.2009, 17:52 |
|
 |
|
gibki8
|
 Re: Audi R8 V10 vs Lamborghini Gallardo LP560-4
Oba autka są rewelacyjne ale R8 wywołuje u mnie lekki dreszczyk emocji.
_________________ http://picasaweb.google.pl/gibki8/Depec ... z11022010# https://picasaweb.google.com/gibki8/Col ... onNarodowy
Życie jest zbyt krótkie żeby jeździć dieslem!!
|
| Pon, 06.04.2009, 17:57 |
|
 |
|
Piotr_24
Samochód: Audi A4
|
Zdecydowanie głosuje na Lambo poniewaz Audi R8 uwazam za sportową zabawke dla tych którzy nie mają co zrobic z drobnymi na waciki , Gallardo mówi samo za siebie.
_________________ Live ist brutal in zasadzkas
|
| Pon, 06.04.2009, 18:20 |
|
 |
|
johny
Moderator
|
Piotr_24 napisał(a): Zdecydowanie gĹ‚osuje na Lambo poniewaz Audi R8 uwazam za sportowÄ… zabawke dla tych ktĂłrzy nie majÄ… co zrobic z drobnymi na waciki , Gallardo mĂłwi samo za siebie. moĹĽesz rozwinÄ…c tÄ… myĹ›l, samo za siebie czyli za co
_________________ To ucieleśnienie sportowego charakteru,dynamiki,zaawansowanej technologii i ponadczasowej funkcjonalnej elegancji,oznaczonym Biało-Niebieskim emblematem symbolizującym obracające się śmigło.Samochód tej marki posiadamy dla radości z jazdy
|
| Pon, 06.04.2009, 18:24 |
|
 |
|
Szakall69
Samochód: Audi A3 1.8 `98
|
glos na R8  mimo ze Lambo jest OK ( wolaałbym Murcielado  ) to glos na Audi za ogulne walory Moze nie jest lepsze pod wieloma wzgledami ale nie to jest najwazniejsze - najwazniejsze sa dobre emocje 
|
| Pon, 06.04.2009, 18:50 |
|
 |
|
fiko7
Samochód: Hyundai i30
|
Głos na Lambo. Choć oba średnio mi sie podobają to jednak Lambo dużo bardziej mi odpowiada.
|
| Pon, 06.04.2009, 19:04 |
|
 |
|
Tapir
Samochód: Uno / Saab 900 2.0T
|
głos na Gallardo Audi mi się zwyczajnie nie podoba  nie jestem w stanie przyzwyczaic się do nadwozia tego auta Poza tym Lambo odrobinę mocniejsze i szybsze 
_________________ Nie mam problemu z alkoholem. Mam problem z pieniędzmi na alkohol.
|
| Pon, 06.04.2009, 19:14 |
|
 |
|
slawek
|
Powiedzieć wśród znajomych że jeździ się Audi, to tylko Audi a jeżeli powiesz gdzieś na spotkaniu że na co dzień do pracy dojeżdżasz Lamorghini no to kopara opada jakiekolwiek by ono nie było Pomijając to wszystko to oba są poza normalną percepcją i prezentują się zjawiskowo Są niemiłosiernie szybkie i skuteczne na drodze, jeśli chciałbym pomykać którymś z nich to Lambo bo na dodatek zapewnia to nieuchwytne coś czyli odrobine próżności i exluzywności włoskiej arystokracji 
_________________ " The Green Hell "
Każdego dnia liczba osób mogących pocałować mnie w dupę powiększa się...
|
| Pon, 06.04.2009, 19:15 |
|
 |
|
Kobi
Moderator
Samochód: Opel Astra II
|
Oczywiście wybieram Gallardo. Od zawsze kochałem ten jego kształt przecinaka. R8 jest dla mnie ładne ale tylko do słupka A, dalej to wszystko wygląda jak tłusta krowa  Owszem szybka tłusta krowa ale wole zdecydowanie Lamborghini. Na jednym z pierwszych filmów z testu R8 V10 jakoś nie przemawiał do mnie zupełnie dźwięk silnika wkręcanego nawet na wysokie obroty. Głos Lambo ... ten ryk ... samo marzenie  Poza tym mało ważny argument ale jak myślicie co jest większym szpanem ... machanie kluczykami Audi czy Lamborghini ? 
_________________ Moderator nie nabija postów - Moderator ma wiele do powiedzenia.
|
| Pon, 06.04.2009, 19:53 |
|
 |
|
lordzofmafia
Samochód: Das Auto mit TDI
|
Kobi napisał(a): jak myĹ›licie co jest wiÄ™kszym szpanem ... machanie kluczykami Audi czy Lamborghini ?  PrzecieĹĽ te od Lambo teĹĽ majÄ… znaczek Audi  Tak przynajmniej byĹ‚o na poczÄ…tku produkcji Gallardo...
_________________ Old Opels never die!!! Opel - Wir lieben autos Od dużej pojemności lepsza jest tylko jeszcze większa pojemność - A. Opel 08.2007 - 08.2010 - '93 Opel Vectra GT - Rost In Peace ;(
|
| Pon, 06.04.2009, 20:06 |
|
 |
|
Davin
Samochód: DS3 '14
|
Audi totalnie mi nie leĹĽy, wyglÄ…da strasznie Gallardo podoba mi siÄ™ bardzo, szczegĂłlnie w tej wersji 
|
| Pon, 06.04.2009, 20:24 |
|
 |
|
sttomasz
|
Glos na Lambo,prawdziwa sportowa maszyna dla prawdziwego męszczyzny,Audi nie jest zle ale to wedlug mnie woz do lansu i balansu.
|
| Pon, 06.04.2009, 20:40 |
|
 |
|
Jacobser
Samochód: Citroen Saxo
|
Oczywiście że głosuję na Lamborghini, które choć ma ten sam silnik jest dużo bardziej prestiżowe od Audi. Może to daleko posunięte porównanie, ale wybierać między Lamborghini i Audi to tak jakby wybierać między Skodą a VW. Wiadomo, że Skoda choć praktycznie równie dobra przegra image'em firmy. I tak tez dzieje się tutaj. Audi stoi na straconej pozycji.
_________________ Zapraszam do zapoznania się z kompendium wiedzy o moim samochodzie: http://www.autogaleria.pl/forum/showthr ... bserow%F3z
|
| Pon, 06.04.2009, 20:49 |
|
 |
|
Piotr_24
Samochód: Audi A4
|
johny napisał(a): Piotr_24 napisał(a): Zdecydowanie gĹ‚osuje na Lambo poniewaz Audi R8 uwazam za sportowÄ… zabawke dla tych ktĂłrzy nie majÄ… co zrobic z drobnymi na waciki , Gallardo mĂłwi samo za siebie. moĹĽesz rozwinÄ…c tÄ… myĹ›l, samo za siebie czyli za co Lamborghini to firma z tradycjÄ… i doĹ›wiadczeniem w produkcji "drogowych bolidĂłw" Audi niestety produkuje drogie zabawki dla ludzi kasÄ….
_________________ Live ist brutal in zasadzkas
|
| Pon, 06.04.2009, 20:52 |
|
 |
|
malich
|
ale rozwinąłeś
|
| Pon, 06.04.2009, 21:47 |
|
 |
|
upyoararse
|
Głupie porównanie IMHO. Audi nawet z silnikiem V10 to jednak moim zdaniem auto dla osób, które chciałyby mieć supercar z najwyższej półki, ale nie stać ich na Astona, Ferrari czy właśnie Lambo.
|
| Pon, 06.04.2009, 22:31 |
|
 |
|
johny
Moderator
|
Piotr_24 napisał(a): Lamborghini to firma z tradycjÄ… i doĹ›wiadczeniem w produkcji "drogowych bolidĂłw" Audi niestety produkuje drogie zabawki dla ludzi kasÄ…. Gallardo to wĹ‚aĹ›ciwie zostaĹ‚o zrobiona przez Audi, "drogowy bolid" powiedz mi jaka firma ma wiÄ™ksze doĹ›wiadczenie i sukcesy w sporcie samochodowym  Audi produkuje przede wszystkim limuzyny wiec trudno nazwac te auta zabawkami, jak juĹĽ to Lambo tworzy drogie zabawkÄ… i nie ma w tym nic zĹ‚ego, twoje wyjasnienia sÄ… maĹ‚o przekonywujÄ…ce. upyoararse napisał(a): GĹ‚upie porĂłwnanie IMHO. Audi nawet z silnikiem V10 to jednak moim zdaniem auto dla osĂłb, ktĂłre chciaĹ‚yby mieć supercar z najwyĹĽszej półki, ale nie stać ich na Astona, Ferrari czy wĹ‚aĹ›nie Lambo. Skoro Mercedes robi sportowe wozy to dlaczego Audi nie moze, poza tym trudno znaleĹşc bardziej porĂłwnywalne auta pod wzgledem parametrĂłw
|
| Pon, 06.04.2009, 22:36 |
|
 |
|
Memfis
Samochód: Pandaren / Scierka
|
malich napisał(a): ale rozwinÄ…Ĺ‚eĹ› A przepraszam, tamten Pan tutaj jest na etacie tutaj? I tak kazdy wypisuje tutaj teksty typu: "tak chce go miec" "tamten be, ale ten ok" "oby dwa do d." "biore nr1 poniewaz skrzynia tutaj lepiej wysprzegla dzieki zastosowaniu QWERTY co umozliwi mi poruszanie sie nim do ciastkarni szybciej niz nr2" Glupio tylko, ze zagladacie do portfela (prestiz i cena) gdyz, przynajmniej w polsce, jezeli kogos stac na to audi to stac go takze i na lambo, a jednego wlasciciela r8 znam, tylko wsi nie robie i nie zapytalem sie o silnik, ale pewno nie v10 :p (A lambo odziwo jest ladniejsze i zajebiscie fajniejsze  ) A propos doswiadczenia, lamborghini przypadkiem nie produkowalo ciagnikow i ciezkich wozow dopoki nie stwierdzili, ze sobie super woz zrobia, ktory ma byc lepszy od ferrari? edit - ale nieskladnie napisalem 
|
| Pon, 06.04.2009, 22:41 |
|
 |
|
PiasQ
Samochód: Reno TCe 200
|
Widzę, że johny jakoś nie lubi sprzeciwu wobec R8  Dla mnie R8 to nieudana podróba Gallardo. Wyglądu dla mnie to nie ma niestety. Poza tym jest cięższe, słabsze i nie wzbudza we mnie żadnych emocji. Mam tylko nadzieję, że VAG nie postanowi kiedyś zrobić własną konkurencję dla Lambo po czym uśmiercić tą wspaniałą markę.
_________________ Pozdrawiam, PiasQ
|
| Pon, 06.04.2009, 23:20 |
|
 |
|
morphy
Samochód: Opel Astra G Caravan
|
Wy sobie kupujcie Lamborghini, a ja wybiorę R8. Tak samo zjawiskowe, tak samo szybkie, daje tyle samo radości z jazdy. Różnice w cenie mogą przeznaczyć na nowe auto dla żony. Po co przepłacać? Dla ładniejszego wyglądu? Skoro i tak siedzę w środku. Wnętrze R8 niczym nie ujmuje temu supercarowi. W końcu to Audi. Parę koników więcej i sam znaczek nie jest wart 50.000 tyś. funtów więcej.
|
| Pon, 06.04.2009, 23:39 |
|
|