Obecny czas: Pon, 06.10.2025, 22:58

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 3 posty(ów) ] 
Evolution Motorsports Porsche 997 Turbo 
Autor Wiadomość
Moderator
Awatar użytkownika

Miejscowość: Bydgoszcz
Samochód: Opel Astra II
Post Evolution Motorsports Porsche 997 Turbo
Cytuj:
Tuner Evolution Motorsports z USA zajÄ…Ĺ‚ siÄ™ ikonÄ… Porsche. Efekt to kosmiczny wymiar mocy.

Stosunkowo mały znany tuner opracował pakiet zmian, dzięki którym 480-konne Turbo przemienia się w 850-konnego killera. Realizacja projektu trwała osiem miesięcy.

Turbo otrzymało nowe turbo, układ wydechowy a także większy intercooler. Nie podane zostały wartości przyspieszenia jednak muszą być one imponujące, przypomnijmy, że normalne Turbo osiąga 100 km/h w 3,7 sekundy.

Jeśli któryś właściciel chciałby stuningować swoje Porsche w Evolution Motorsports musiałby wyłożyć 49 500 dolarów. Egzemplarz na zdjęciach otrzymał również pakiet ospojlerowania firmy Techart.

Image Image Image Image Image Image

Źródło: auto-motor-i-sport.pl, autogespot.com

Sob, 14.03.2009, 20:21
Awatar użytkownika

Miejscowość: Miłosław
Samochód: Gnojownik
Post Re: Evolution Motorsports Porsche 997 Turbo
Jak dla mnie to jest to przerost formy nad treścią... za Te dodatkowe 49 tys $$ można mieć juz GT2 i wystarczającą moc... Po co komu zmutowane 997 Turbo, które ma 850KM i trakcja leży i kwiczy, a przyjemnośc z jazdy po ulicy takim czymś jest równa jeżdżeniu rowerem po lodzie. Dodadkowo ten silnik ma może z 1/4 żywotności silnika 997 Turbo... Te spojlery Tech-Art'a są moim zdaniem śmieszne...Need For Speed jak się patrzy ! Nienawidzę tuningu w taki sposób i dlatego takie jest moje zdanie. Amerykanie zawsze wymyślą coś głupiego, niech tuningują sobie Supry, RX-7/8 i inne Hondy i japonskie przecinaki, ale Europejskie kultowe furki niech zostawią w spokoju. Wg. mnie tą marke - Porsche - ma prawo ruszać tylko 9ff bo ci ludzie chociaż seryjny wygląd zostawią, a silnik dopracują w granicach przyzwoitości...

Pon, 16.03.2009, 20:46
Awatar użytkownika

Post Re: Evolution Motorsports Porsche 997 Turbo
Wygląda to co najmniej karykaturalnie :roll: za dużo tam tych wszystkich wlotów :/ szczególnie że auto jest białe a to jak widać wszystko uwidacznia :?

Śro, 18.03.2009, 12:00
Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 3 posty(ów) ]