|
|
Obecny czas: Pią, 22.05.2026, 3:45
|
Zobacz posty bez odpowiedzi | Zobacz aktywne tematy
|
Strona 1 z 1
|
[ 8 posty(ów) ] |
|
| Autor |
Wiadomość |
|
drakor
|
 Yulon Luxgen Concept
   Cytuj: Taipei, Tajwan - Yulon Motor, czołowy producent samochodów w Tajwanie wprowadził swój pierwszy samodzielnie opracowany model. Nowy Luxgen MPV bedzie produkowany przez nową spółkę zależną od kwietnia.
Luxgen motor (Luxury x Genius) został utworzony w 2008 r. przez Yulon Motor, która współpracuje z Nissan i General Motors w Tajwanie. Firma posiada ogromny dział badawczo-rozwojowy, który do tej pory dawał pochodzące od Nissana i GM modele, które zostały zmodyfikowane na potrzeby lokalnego rynku.
W Luxgen MPV mówi się, że jest oparte na platformie poprzedniego Renault Espace . Jest zasilany przez 2,2-litra z turbo czterech cylindrów 200 KM. Nowy model ma 4,8 metra d. 1876 mm szerokości i jest wyposażony w wiele urządzeń, w tym widok kamery z tyłu i panel pokładowego komputera z Windows CE. Istnieją plany eksportu nowego modelu do Chin i Rosji jeszcze w tym roku. (c)cochespias.net
_________________ TechnoBase.FM.24h. Electro
|
| Sob, 28.02.2009, 1:41 |
|
 |
|
Triumph4111
Samochód: szwedzka cegła
|
 Re: Yulon Luxgen Concept
No no... wygląda całkiem znośnie  Nie ma zbyt wielu zapożyczeń z innych aut, sylwetka atrakcyjna... Zmienić tylne drzwi na otwierane normalnie (bo w vanie to pewnie mocno osłabia konstrukcję) i do produkcji 
_________________ "Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów.' - S. Lem
|
| Nie, 01.03.2009, 9:48 |
|
 |
|
Alfisti4ever
Samochód: Włoski
|
Triumph4111 napisał(a): Nie ma zbyt wielu zapoĹĽyczeĹ„ z innych aut, Ale jakies sa  Przod to ewidentnie Hyundai i30, a reszta wyglada niezle, ogromne tylne drzwi troche nie praktycznie sie otwieraja jak na vana 
_________________ Alfa Romeo - la meccanica delle Emozioni Dźwięk V6 Busso o poranku, jak espresso dla uszu! La vita è troppo corta per non guidare italiano!
Why can't we just love everybody and judge them by the car they drive?
|
| Nie, 01.03.2009, 12:52 |
|
 |
|
Triumph4111
Samochód: szwedzka cegła
|
Alfisti4ever napisał(a): Przod to ewidentnie Hyundai i30 Ja bym powiedziaĹ‚, ĹĽe bardziej Volga Siber 
_________________ "Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów.' - S. Lem
|
| Nie, 01.03.2009, 17:24 |
|
 |
|
RR ltd Co.
Moderator
Samochód: Fiat Delta 3
|
Ĺšwietny jest ten samochĂłd
_________________ Fanpage SamochodySwiata.pl || Mój Instagram
|
| Wto, 17.03.2009, 21:45 |
|
 |
|
Emer
Samochód: 323F (BJ)
|
 tu chyba widać jakieś podobieństwo?  Tyle, że Yulon trochę podpompowany.
_________________ <--- To było moje autko - Cadillac De Ville '92; 4.9L V8...
|
| Śro, 18.03.2009, 8:25 |
|
 |
|
Jacobser
Samochód: Citroen Saxo
|
Patrząc na rynek tajwański to muszę zauważyć, że auto wybija się ponad szereg, ale przecież powstało wspólnymi siłami wielu koncernów. Trochę w nim General Motors, trochę Renault, trochę Nissana i w sumie powstało coś naprawdę uniwersalnego i praktycznego. Jak dla mnie najciekawsza w nim jest deska rozdzielcza z ciekawie zaprojektowanymi zegarami.
_________________ Zapraszam do zapoznania się z kompendium wiedzy o moim samochodzie: http://www.autogaleria.pl/forum/showthr ... bserow%F3z
|
| Śro, 18.03.2009, 21:41 |
|
 |
|
halosza
Samochód: RWD
|
Mnie z lini bocznej trochÄ™ ToyotÄ… PreviÄ… pachnie.
_________________ Motorized - blog dla zmotoryzowanych
|
| Sob, 28.03.2009, 10:39 |
|
|
|
Strona 1 z 1
|
[ 8 posty(ów) ] |
|