Obecny czas: Sob, 13.06.2026, 8:54

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 51 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2, 3  Następna
2009 Rolls-Royce 200 EX Concept 
Autor Wiadomość
Awatar użytkownika

Miejscowość: Rumia
Samochód: Reno TCe 200
Post Re: 2009 Rolls-Royce 200 EX Concept
Ice napisał(a):
a za chwile jeĹşdzi po drodze jakiĹ› klon zaniĹĽajÄ…cy status ich limuzyny.

No a Maybach i S-klasse? Z zewnątrz stylistyka podobna co by nie było. A jak popatrzyłem sobie na zdjęcia Phantom'a to zauważyłem trochę znacznych różnic (szczególnie z przodu samochodu).
A poza tym myślicie, że przez takie coś wielki arystokrata obrazi się i kupi Bentley'a? RR dobrze wie, że mały Phantom może się dobrze sprzedawać (tym bardziej, że mimo wszystko jest smuklejszy, lżejszy i wnętrze nie jest takie archaiczne).

Sob, 21.02.2009, 1:06
Moderator
Awatar użytkownika

Miejscowość: Bydgoszcz
Samochód: Opel Astra II
Hmm jakby nie patrzeć to będzie już 4 auto Rollsa ... idą na masówkę ? :twisted: Jestem ciekaw nazwy, czy również będzie nosiło człon Phantom czy nazwą go zgoła odmiennie :>

Sob, 21.02.2009, 7:32
Awatar użytkownika

Miejscowość: Wrocław
Samochód: Włoski
Kobi napisał(a):
Jestem ciekaw nazwy

tyranus napisał(a):
pojawi się jesienią na salonie we Frankfurcie i będzie nosiła nazwę RR4.

:wink:

Why can't we just love everybody and judge them by the car they drive?

Sob, 21.02.2009, 11:01
Awatar użytkownika

Jak Phantoma nie trawię, tak 200EX uwielbiam i zakochałem się od pierwszego wejrzenia.
Szczególnie ładnie tył im wyszedł, a co do wnętrza mam zastrzeżenie - te nawiewy na panelu środkowym całkowicie nie pasują do wnętrza i wyglądają jak noktowizor używany przez głównego bohatera jakiegoś amerykańskiego serialu s-f z lat pięćdziesiątych ubiegłego wieku. :/

Sob, 21.02.2009, 12:48
Awatar użytkownika

Miejscowość: WESTSIDE
KoVaL95 napisał(a):
Mnie tylko zastanawia jeden fakt... Na tym zdjęciu z otwartymi drzwiami, te tylne wyglądają tak, jakby nie dało się wejść do tyłu... po prostu ten otwór wygląda mi na za mały... :/ Ale ogólnie jest piękny :mryellow:

Zgadzam się - tam się nie będzie dalo normalnie wejść. Wejście bokiem będzie równoznaczne z zachaczeniem głową o dach, wejście przodem to pokazanie tyłka dla żegnających postać, więc pozostajw ewjście tyłem... Czyli mamy tylko 2 potencjalnych nabywców - Michael Jackson - będzie potrafił wchodzić tyłem (moon walk), i nasz prezydent - nie zachaczy głową o dach - jest za niski :)

Ogólnie podoba mi się (choć nie jest praktyczny) i czekam na wersję 2d CC :>

Sob, 21.02.2009, 15:47
Awatar użytkownika

Miejscowość: Wrocław
Samochód: Włoski
HILTI napisał(a):
(choć nie jest praktyczny)

Jak chcesz miec praktyczne drzwi to uzywaj autobusow, tam sa wielkie drzwi, mozesz wejsc przodem, tyl, bokiem, wskoczyc, wbiec, wczolgac sie, wjechac wozkiem :wink: To jest Rols i wybacza mu sie takie zeczy, zreszta kto powiedzial ze zycie bogatych ludzi musi byc latwe :?: :wink:

Why can't we just love everybody and judge them by the car they drive?

Sob, 21.02.2009, 17:07

Ja w ogóle nie wiem skąd pomysł, że do Rolls-Royce'a, samochodu stworzonego do jazdy z tyłu może się niewygodnie wsiadać :shock: Jeszcze rozważania te opierają się na kilku zdjęciach. No bez jaj. Nad tymi samochodami pracują armie ludzi, wg mnie nie jest to możliwe.

Sob, 21.02.2009, 17:16

Samochód: Audi A6 3.0 BTDi
zdjecia chyba troche przeklamuja..otwor jest niczego sobie, wiec nie powinno byc klopotu z wsiadaniem...

Sob, 21.02.2009, 20:08
Awatar użytkownika

Miejscowość: WESTSIDE
No sory, ale na tym zdjęciu widać, że łatwiej będzie się dostać do przodu niż do tyłu:
Image
Nigdzie nie pisałem, że RR ma praktycznością dorównywać czemukolwiek, nawet maluchowi. W normalnym samochodzie jest tak, że po otwarciu drzwi mamy dostęp do całego siedziska i po prostu siadamy tam gdzie chcemy. Tutaj siedzisko jest codnięte i połowa jego jest zasłonięta słupkiem C i otwartymi drzwiami.
Image
Anyway - nie martwi mnie to ponieważ nigdy nie będę miał takiego samochodu (wolę kombi z miejscem na 4 duże plecaki) ;)

źródło: autoblog

Nie, 22.02.2009, 8:48
Awatar użytkownika

Miejscowość: SH
Samochód: Civic 1.8 VTEC
CO do tych tylnych drzwi, to podobny patent zastosowano w Mazdzie RX-8 i Toyocie FJ-Cruiser (tyle,żę z troche krótszymi drzwiami) i o dziwo wsiadanie jest naprawde wygodne, bo nie ma środkowego słupka więc gdyby się zastanowić wsiada się jeszcze wygodniej, bo od przodu

Nie, 22.02.2009, 12:22
Moderator
Awatar użytkownika

Miejscowość: Darłówko
Samochód: Nazi-coupe 3.0 R6 Pb
Co by nie pisac o rollsie to wygoda, komfort jest najważniejsza a to nie to samo co praktycznosc wiec nie wydaje mi się aby wsiadanie na tylną kanapę sprawiało problem

To ucieleśnienie sportowego charakteru,dynamiki,zaawansowanej technologii i ponadczasowej funkcjonalnej elegancji,oznaczonym Biało-Niebieskim emblematem symbolizującym obracające się śmigło.Samochód tej marki posiadamy dla radości z jazdy

Broń
Masowego
Wyprzedzania

Nie, 22.02.2009, 12:38

johny napisał(a):
nie wydaje mi się aby wsiadanie na tylną kanapę sprawiało problem
Ja nawet uważam, że to niemożliwe, ale jak widać wyżej mamy na forum eksperta od oceniania ergonomii na podstawie zdjęć.

Nie, 22.02.2009, 13:38
Moderator
Awatar użytkownika

Miejscowość: WROCŁAW
Samochód: VOLVO
I tak do niego nigdy nie wsiÄ…dziecie :twisted:

Więc o co tyle zachodu :twisted:

:wink:

Nie, 22.02.2009, 23:52
Awatar użytkownika

Miejscowość: Racibórz - Wawa
Samochód: Das Auto mit TDI
Kiedyś gdy takie auta posiadali ludzie z tzw. wyższych sfer byli uczeni jak się elegancko wsiada i wysiada z samochodu. Dziś przeciętnym klientem jest czarny raper i jemu to obojętne jak te drzwi się otwierają. On i tak wsiada przez okno, bądź przez szyberdach wprost z gałęzi na której dyndał za ogon ;)

08.2007 - 08.2010 - '93 Opel Vectra GT - Rost In Peace ;(

Pon, 23.02.2009, 12:41
Moderator
Awatar użytkownika

Miejscowość: Łódź / Warszawa
Samochód: Fiat Delta 3
lordzofmafia napisał(a):
ludzie z tzw. wyższych sfer byli uczeni jak się elegancko wsiada i wysiada z samochodu. Dziś przeciętnym klientem jest czarny raper i jemu to obojętne jak te drzwi się otwierają. On i tak wsiada przez okno, bądź przez szyberdach wprost z gałęzi na której dyndał za ogon ;)
moralista się znalazł... chcesz zabronić naszym braciom afroamerykanom :P posiadać Rollce'ów??? jak mają kasę, to niech jeżdżą czym chcą, nie na miejscu trochę są uwagi o tych ogonach... :/

Pon, 23.02.2009, 13:22
Awatar użytkownika

Miejscowość: Racibórz - Wawa
Samochód: Das Auto mit TDI
RR ltd Co. napisał(a):
moralista się znalazł... chcesz zabronić naszym braciom afroamerykanom :P posiadać Rollce'ów??? jak mają kasę, to niech jeżdżą czym chcą, nie na miejscu trochę są uwagi o tych ogonach... :/

Może to Twoi bracia, moi napewno nie :P Nie uważam tekstu o ogonach za nie na miejscu, ale za oddający sedno sprawy. Miałeś kiedyś okazję pomieszkać w dzielnicy zdominowanej przez czarnych? Widziałeś jak sie zachowują? Jak to przeżyjesz to wtedy możemy pogadać o tym co jest na miejscu, a co nie. Wiem, że nie można generalizować, ale taka jest większość. A jeździć oczywiście mogą wszystkim... Oby tylko nie po tych drogach co ja, bo lubię moje życie i nie chcę go stracić ;)

08.2007 - 08.2010 - '93 Opel Vectra GT - Rost In Peace ;(

Pon, 23.02.2009, 20:45
Moderator
Awatar użytkownika

lordzofmafia napisał(a):
Dziś przeciętnym klientem jest czarny raper i jemu to obojętne jak te drzwi się otwierają. On i tak wsiada przez okno, bądź przez szyberdach wprost z gałęzi na której dyndał za ogon ;)

Zajebisty tekst. LeĹĽe Image

Pon, 23.02.2009, 21:28
Moderator
Awatar użytkownika

Miejscowość: Darłówko
Samochód: Nazi-coupe 3.0 R6 Pb
lordzofmafia napisał(a):
Może to Twoi bracia, moi napewno nie :P Nie uważam tekstu o ogonach za nie na miejscu, ale za oddający sedno sprawy. Miałeś kiedyś okazję pomieszkać w dzielnicy zdominowanej przez czarnych? Widziałeś jak sie zachowują? Jak to przeżyjesz to wtedy możemy pogadać o tym co jest na miejscu, a co nie. Wiem, że nie można generalizować, ale taka jest większość. A jeździć oczywiście mogą wszystkim... Oby tylko nie po tych drogach co ja, bo lubię moje życie i nie chcę go stracić ;)

pozwolę sobię na mały off-topic, zgadzam sie z tym co zostało napisane, co prawda nie było mnie w stanach ale moja siostra mieszkała tam parę miesięcy, zdecydowana wiekszosc czarnych to takie polskie dresiarstwo, agresywni, z kryminalną przeszłością, tam gdzie sie pojawiaja od razu jest syf i przemoc.

Jest jeszcze druga kategoria czyli raperstwo, czarni którzy dorobili się milionów na machaniu łapami do kamery i przeklinaniu na wizji, ani sobie fundują właśnie takie bryki a po tem, nie wiedziec czemu, wychodzą na ulicę i do siebie strzelają.

To ucieleśnienie sportowego charakteru,dynamiki,zaawansowanej technologii i ponadczasowej funkcjonalnej elegancji,oznaczonym Biało-Niebieskim emblematem symbolizującym obracające się śmigło.Samochód tej marki posiadamy dla radości z jazdy

Broń
Masowego
Wyprzedzania

Pon, 23.02.2009, 22:27
Moderator
Awatar użytkownika

Miejscowość: Łódź / Warszawa
Samochód: Fiat Delta 3
no ale co nam do tego, skoro oni są tysiące mil od nas??? ja generalnie nie lubię jankesów, ale skoro dzięki nim żyje RR, to alleluja! i do przodu [jak mawia ojciec R. - może i on kupi w końcu RR]

Pon, 23.02.2009, 22:49
Awatar użytkownika

Miejscowość: Rumia
Samochód: Reno TCe 200
johny napisał(a):
lordzofmafia napisał(a):

pozwolę sobię na mały off-topic, zgadzam sie z tym co zostało napisane, co prawda nie było mnie w stanach ale moja siostra mieszkała tam parę miesięcy, zdecydowana wiekszosc czarnych to takie polskie dresiarstwo, agresywni, z kryminalną przeszłością, tam gdzie sie pojawiaja od razu jest syf i przemoc.

Jest jeszcze druga kategoria czyli raperstwo, czarni którzy dorobili się milionów na machaniu łapami do kamery i przeklinaniu na wizji, ani sobie fundują właśnie takie bryki a po tem, nie wiedziec czemu, wychodzą na ulicę i do siebie strzelają.

Jak biali mieliby taką przeszłość jak czarni, to też pewno by tak robili ... Nie ma co tutaj wytykać, że czarni są bardzo agresywni, bo wielu "polaków" widząc sąsiada z zachodu najchętniej by go za**bało ...
A właśnie przez to, że przez kuuupę lat biali stwierdzali właśnie "Może to Twoi bracia, moi napewno nie", czarni teraz próbują nas zdominować ... i nie dziwię im się ...

Wto, 24.02.2009, 1:26
Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 51 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2, 3  Następna