|
|
Obecny czas: Sob, 13.06.2026, 8:58
|
Zobacz posty bez odpowiedzi | Zobacz aktywne tematy
2009 Rolls-Royce 200 EX Concept
| Autor |
Wiadomość |
|
PiasQ
Samochód: Reno TCe 200
|
 Re: 2009 Rolls-Royce 200 EX Concept
Ice napisał(a): a za chwile jeĹşdzi po drodze jakiĹ› klon zaniĹĽajÄ…cy status ich limuzyny. No a Maybach i S-klasse? Z zewnÄ…trz stylistyka podobna co by nie byĹ‚o. A jak popatrzyĹ‚em sobie na zdjÄ™cia Phantom'a to zauwaĹĽyĹ‚em trochÄ™ znacznych różnic (szczegĂłlnie z przodu samochodu). A poza tym myĹ›licie, ĹĽe przez takie coĹ› wielki arystokrata obrazi siÄ™ i kupi Bentley'a? RR dobrze wie, ĹĽe maĹ‚y Phantom moĹĽe siÄ™ dobrze sprzedawać (tym bardziej, ĹĽe mimo wszystko jest smuklejszy, lĹĽejszy i wnÄ™trze nie jest takie archaiczne).
_________________ Pozdrawiam, PiasQ
|
| Sob, 21.02.2009, 1:06 |
|
 |
|
Kobi
Moderator
Samochód: Opel Astra II
|
Hmm jakby nie patrzeć to będzie już 4 auto Rollsa ... idą na masówkę ?  Jestem ciekaw nazwy, czy również będzie nosiło człon Phantom czy nazwą go zgoła odmiennie 
_________________ Moderator nie nabija postów - Moderator ma wiele do powiedzenia.
|
| Sob, 21.02.2009, 7:32 |
|
 |
|
Alfisti4ever
Samochód: Włoski
|
Kobi napisał(a): Jestem ciekaw nazwy tyranus napisał(a): pojawi siÄ™ jesieniÄ… na salonie we Frankfurcie i bÄ™dzie nosiĹ‚a nazwÄ™ RR4. 
_________________ Alfa Romeo - la meccanica delle Emozioni Dźwięk V6 Busso o poranku, jak espresso dla uszu! La vita è troppo corta per non guidare italiano!
Why can't we just love everybody and judge them by the car they drive?
|
| Sob, 21.02.2009, 11:01 |
|
 |
|
Mikkao
|
Jak Phantoma nie trawię, tak 200EX uwielbiam i zakochałem się od pierwszego wejrzenia. Szczególnie ładnie tył im wyszedł, a co do wnętrza mam zastrzeżenie - te nawiewy na panelu środkowym całkowicie nie pasują do wnętrza i wyglądają jak noktowizor używany przez głównego bohatera jakiegoś amerykańskiego serialu s-f z lat pięćdziesiątych ubiegłego wieku. 
|
| Sob, 21.02.2009, 12:48 |
|
 |
|
HILTI
|
KoVaL95 napisał(a): Mnie tylko zastanawia jeden fakt... Na tym zdjÄ™ciu z otwartymi drzwiami, te tylne wyglÄ…dajÄ… tak, jakby nie daĹ‚o siÄ™ wejść do tyĹ‚u... po prostu ten otwĂłr wyglÄ…da mi na za maĹ‚y...  Ale ogĂłlnie jest piÄ™kny  Zgadzam siÄ™ - tam siÄ™ nie bÄ™dzie dalo normalnie wejść. WejĹ›cie bokiem bÄ™dzie rĂłwnoznaczne z zachaczeniem gĹ‚owÄ… o dach, wejĹ›cie przodem to pokazanie tyĹ‚ka dla ĹĽegnajÄ…cych postać, wiÄ™c pozostajw ewjĹ›cie tyĹ‚em... Czyli mamy tylko 2 potencjalnych nabywcĂłw - Michael Jackson - bÄ™dzie potrafiĹ‚ wchodzić tyĹ‚em (moon walk), i nasz prezydent - nie zachaczy gĹ‚owÄ… o dach - jest za niski  OgĂłlnie podoba mi siÄ™ (choć nie jest praktyczny) i czekam na wersjÄ™ 2d CC 
_________________ Skoda OII FL 1.4 TSI, Venga 1.4 DOHC, czerwony rower :) było... Audi A3 8L FL 1.9TDI, Corsa B 1.2i LPG
|
| Sob, 21.02.2009, 15:47 |
|
 |
|
Alfisti4ever
Samochód: Włoski
|
HILTI napisał(a): (choć nie jest praktyczny) Jak chcesz miec praktyczne drzwi to uzywaj autobusow, tam sa wielkie drzwi, mozesz wejsc przodem, tyl, bokiem, wskoczyc, wbiec, wczolgac sie, wjechac wozkiem  To jest Rols i wybacza mu sie takie zeczy, zreszta kto powiedzial ze zycie bogatych ludzi musi byc latwe 
_________________ Alfa Romeo - la meccanica delle Emozioni Dźwięk V6 Busso o poranku, jak espresso dla uszu! La vita è troppo corta per non guidare italiano!
Why can't we just love everybody and judge them by the car they drive?
|
| Sob, 21.02.2009, 17:07 |
|
 |
|
Joey
|
Ja w ogóle nie wiem skąd pomysł, że do Rolls-Royce'a, samochodu stworzonego do jazdy z tyłu może się niewygodnie wsiadać  Jeszcze rozważania te opierają się na kilku zdjęciach. No bez jaj. Nad tymi samochodami pracują armie ludzi, wg mnie nie jest to możliwe.
_________________ ← Szał trójek :) Był. Bo nie spodobał się jakiemuś prostakowi z uprawnieniami.
|
| Sob, 21.02.2009, 17:16 |
|
 |
|
tyranus
Samochód: Audi A6 3.0 BTDi
|
zdjecia chyba troche przeklamuja..otwor jest niczego sobie, wiec nie powinno byc klopotu z wsiadaniem...
|
| Sob, 21.02.2009, 20:08 |
|
 |
|
HILTI
|
No sory, ale na tym zdjęciu widać, że łatwiej będzie się dostać do przodu niż do tyłu:  Nigdzie nie pisałem, że RR ma praktycznością dorównywać czemukolwiek, nawet maluchowi. W normalnym samochodzie jest tak, że po otwarciu drzwi mamy dostęp do całego siedziska i po prostu siadamy tam gdzie chcemy. Tutaj siedzisko jest codnięte i połowa jego jest zasłonięta słupkiem C i otwartymi drzwiami.  Anyway - nie martwi mnie to ponieważ nigdy nie będę miał takiego samochodu (wolę kombi z miejscem na 4 duże plecaki)  źródło: autoblog
|
| Nie, 22.02.2009, 8:48 |
|
 |
|
3co
Samochód: Civic 1.8 VTEC
|
CO do tych tylnych drzwi, to podobny patent zastosowano w Mazdzie RX-8 i Toyocie FJ-Cruiser (tyle,żę z troche krótszymi drzwiami) i o dziwo wsiadanie jest naprawde wygodne, bo nie ma środkowego słupka więc gdyby się zastanowić wsiada się jeszcze wygodniej, bo od przodu
|
| Nie, 22.02.2009, 12:22 |
|
 |
|
johny
Moderator
Samochód: Nazi-coupe 3.0 R6 Pb
|
Co by nie pisac o rollsie to wygoda, komfort jest najważniejsza a to nie to samo co praktycznosc wiec nie wydaje mi się aby wsiadanie na tylną kanapę sprawiało problem
_________________ To ucieleśnienie sportowego charakteru,dynamiki,zaawansowanej technologii i ponadczasowej funkcjonalnej elegancji,oznaczonym Biało-Niebieskim emblematem symbolizującym obracające się śmigło.Samochód tej marki posiadamy dla radości z jazdy
Broń Masowego Wyprzedzania
|
| Nie, 22.02.2009, 12:38 |
|
 |
|
Joey
|
johny napisał(a): nie wydaje mi siÄ™ aby wsiadanie na tylnÄ… kanapÄ™ sprawiaĹ‚o problem Ja nawet uwaĹĽam, ĹĽe to niemoĹĽliwe, ale jak widać wyĹĽej mamy na forum eksperta od oceniania ergonomii na podstawie zdjęć.
_________________ ← Szał trójek :) Był. Bo nie spodobał się jakiemuś prostakowi z uprawnieniami.
|
| Nie, 22.02.2009, 13:38 |
|
 |
|
Osiek
Moderator
Samochód: VOLVO
|
I tak do niego nigdy nie wsiądziecie Więc o co tyle zachodu 
_________________ >>>
|
| Nie, 22.02.2009, 23:52 |
|
 |
|
lordzofmafia
Samochód: Das Auto mit TDI
|
Kiedyś gdy takie auta posiadali ludzie z tzw. wyższych sfer byli uczeni jak się elegancko wsiada i wysiada z samochodu. Dziś przeciętnym klientem jest czarny raper i jemu to obojętne jak te drzwi się otwierają. On i tak wsiada przez okno, bądź przez szyberdach wprost z gałęzi na której dyndał za ogon 
_________________ Old Opels never die!!! Opel - Wir lieben autos Od dużej pojemności lepsza jest tylko jeszcze większa pojemność - A. Opel 08.2007 - 08.2010 - '93 Opel Vectra GT - Rost In Peace ;(
|
| Pon, 23.02.2009, 12:41 |
|
 |
|
RR ltd Co.
Moderator
Samochód: Fiat Delta 3
|
lordzofmafia napisał(a): ludzie z tzw. wyĹĽszych sfer byli uczeni jak siÄ™ elegancko wsiada i wysiada z samochodu. DziĹ› przeciÄ™tnym klientem jest czarny raper i jemu to obojÄ™tne jak te drzwi siÄ™ otwierajÄ…. On i tak wsiada przez okno, bÄ…dĹş przez szyberdach wprost z gałęzi na ktĂłrej dyndaĹ‚ za ogon  moralista siÄ™ znalazĹ‚... chcesz zabronić naszym braciom afroamerykanom  posiadać Rollce'Ăłw??? jak majÄ… kasÄ™, to niech jeĹĽdĹĽÄ… czym chcÄ…, nie na miejscu trochÄ™ sÄ… uwagi o tych ogonach... 
_________________ Fanpage SamochodySwiata.pl || Mój Instagram
|
| Pon, 23.02.2009, 13:22 |
|
 |
|
lordzofmafia
Samochód: Das Auto mit TDI
|
RR ltd Co. napisał(a): moralista siÄ™ znalazĹ‚... chcesz zabronić naszym braciom afroamerykanom  posiadać Rollce'Ăłw??? jak majÄ… kasÄ™, to niech jeĹĽdĹĽÄ… czym chcÄ…, nie na miejscu trochÄ™ sÄ… uwagi o tych ogonach...  MoĹĽe to Twoi bracia, moi napewno nie  Nie uwaĹĽam tekstu o ogonach za nie na miejscu, ale za oddajÄ…cy sedno sprawy. MiaĹ‚eĹ› kiedyĹ› okazjÄ™ pomieszkać w dzielnicy zdominowanej przez czarnych? WidziaĹ‚eĹ› jak sie zachowujÄ…? Jak to przeĹĽyjesz to wtedy moĹĽemy pogadać o tym co jest na miejscu, a co nie. Wiem, ĹĽe nie moĹĽna generalizować, ale taka jest wiÄ™kszość. A jeĹşdzić oczywiĹ›cie mogÄ… wszystkim... Oby tylko nie po tych drogach co ja, bo lubiÄ™ moje ĹĽycie i nie chcÄ™ go stracić 
_________________ Old Opels never die!!! Opel - Wir lieben autos Od dużej pojemności lepsza jest tylko jeszcze większa pojemność - A. Opel 08.2007 - 08.2010 - '93 Opel Vectra GT - Rost In Peace ;(
|
| Pon, 23.02.2009, 20:45 |
|
 |
|
Ice
Moderator
|
lordzofmafia napisał(a): DziĹ› przeciÄ™tnym klientem jest czarny raper i jemu to obojÄ™tne jak te drzwi siÄ™ otwierajÄ…. On i tak wsiada przez okno, bÄ…dĹş przez szyberdach wprost z gałęzi na ktĂłrej dyndaĹ‚ za ogon  Zajebisty tekst. LeĹĽe 
_________________ | pajacyk.pl • polskieserce.pl | Kliknij raz dziennie. Codziennie.
|
| Pon, 23.02.2009, 21:28 |
|
 |
|
johny
Moderator
Samochód: Nazi-coupe 3.0 R6 Pb
|
lordzofmafia napisał(a): MoĹĽe to Twoi bracia, moi napewno nie  Nie uwaĹĽam tekstu o ogonach za nie na miejscu, ale za oddajÄ…cy sedno sprawy. MiaĹ‚eĹ› kiedyĹ› okazjÄ™ pomieszkać w dzielnicy zdominowanej przez czarnych? WidziaĹ‚eĹ› jak sie zachowujÄ…? Jak to przeĹĽyjesz to wtedy moĹĽemy pogadać o tym co jest na miejscu, a co nie. Wiem, ĹĽe nie moĹĽna generalizować, ale taka jest wiÄ™kszość. A jeĹşdzić oczywiĹ›cie mogÄ… wszystkim... Oby tylko nie po tych drogach co ja, bo lubiÄ™ moje ĹĽycie i nie chcÄ™ go stracić  pozwolÄ™ sobiÄ™ na maĹ‚y off-topic, zgadzam sie z tym co zostaĹ‚o napisane, co prawda nie byĹ‚o mnie w stanach ale moja siostra mieszkaĹ‚a tam parÄ™ miesiÄ™cy, zdecydowana wiekszosc czarnych to takie polskie dresiarstwo, agresywni, z kryminalnÄ… przeszĹ‚oĹ›ciÄ…, tam gdzie sie pojawiaja od razu jest syf i przemoc. Jest jeszcze druga kategoria czyli raperstwo, czarni ktĂłrzy dorobili siÄ™ milionĂłw na machaniu Ĺ‚apami do kamery i przeklinaniu na wizji, ani sobie fundujÄ… wĹ‚aĹ›nie takie bryki a po tem, nie wiedziec czemu, wychodzÄ… na ulicÄ™ i do siebie strzelajÄ….
_________________ To ucieleśnienie sportowego charakteru,dynamiki,zaawansowanej technologii i ponadczasowej funkcjonalnej elegancji,oznaczonym Biało-Niebieskim emblematem symbolizującym obracające się śmigło.Samochód tej marki posiadamy dla radości z jazdy
Broń Masowego Wyprzedzania
|
| Pon, 23.02.2009, 22:27 |
|
 |
|
RR ltd Co.
Moderator
Samochód: Fiat Delta 3
|
no ale co nam do tego, skoro oni są tysiące mil od nas??? ja generalnie nie lubię jankesów, ale skoro dzięki nim żyje RR, to alleluja! i do przodu [jak mawia ojciec R. - może i on kupi w końcu RR]
_________________ Fanpage SamochodySwiata.pl || Mój Instagram
|
| Pon, 23.02.2009, 22:49 |
|
 |
|
PiasQ
Samochód: Reno TCe 200
|
johny napisał(a): lordzofmafia napisał(a): MoĹĽe to Twoi bracia, moi napewno nie  Nie uwaĹĽam tekstu o ogonach za nie na miejscu, ale za oddajÄ…cy sedno sprawy. MiaĹ‚eĹ› kiedyĹ› okazjÄ™ pomieszkać w dzielnicy zdominowanej przez czarnych? WidziaĹ‚eĹ› jak sie zachowujÄ…? Jak to przeĹĽyjesz to wtedy moĹĽemy pogadać o tym co jest na miejscu, a co nie. Wiem, ĹĽe nie moĹĽna generalizować, ale taka jest wiÄ™kszość. A jeĹşdzić oczywiĹ›cie mogÄ… wszystkim... Oby tylko nie po tych drogach co ja, bo lubiÄ™ moje ĹĽycie i nie chcÄ™ go stracić  pozwolÄ™ sobiÄ™ na maĹ‚y off-topic, zgadzam sie z tym co zostaĹ‚o napisane, co prawda nie byĹ‚o mnie w stanach ale moja siostra mieszkaĹ‚a tam parÄ™ miesiÄ™cy, zdecydowana wiekszosc czarnych to takie polskie dresiarstwo, agresywni, z kryminalnÄ… przeszĹ‚oĹ›ciÄ…, tam gdzie sie pojawiaja od razu jest syf i przemoc. Jest jeszcze druga kategoria czyli raperstwo, czarni ktĂłrzy dorobili siÄ™ milionĂłw na machaniu Ĺ‚apami do kamery i przeklinaniu na wizji, ani sobie fundujÄ… wĹ‚aĹ›nie takie bryki a po tem, nie wiedziec czemu, wychodzÄ… na ulicÄ™ i do siebie strzelajÄ…. Jak biali mieliby takÄ… przeszĹ‚ość jak czarni, to teĹĽ pewno by tak robili ... Nie ma co tutaj wytykać, ĹĽe czarni sÄ… bardzo agresywni, bo wielu "polakĂłw" widzÄ…c sÄ…siada z zachodu najchÄ™tniej by go za**baĹ‚o ... A wĹ‚aĹ›nie przez to, ĹĽe przez kuuupÄ™ lat biali stwierdzali wĹ‚aĹ›nie "MoĹĽe to Twoi bracia, moi napewno nie", czarni teraz prĂłbujÄ… nas zdominować ... i nie dziwiÄ™ im siÄ™ ...
_________________ Pozdrawiam, PiasQ
|
| Wto, 24.02.2009, 1:26 |
|
|