Obecny czas: Sob, 13.06.2026, 7:52

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 51 posty(ów) ]  Idź do strony 1, 2, 3  Następna
2009 Rolls-Royce 200 EX Concept 
Autor Wiadomość
Moderator
Awatar użytkownika

Miejscowość: WROCŁAW
Samochód: VOLVO
Post 2009 Rolls-Royce 200 EX Concept
W Genewie RR pokaĹĽe zapowiedĹş modelu Silver Shadow ("Baby Rolls"), oficjalnie znanego jako "RR4".

Image

Czw, 19.02.2009, 0:25
Moderator
Awatar użytkownika

Miejscowość: Łódź / Warszawa
Samochód: Fiat Delta 3
Post Re: 2009 Rolls-Royce 200 EX Concept
Niecierpliwie czekam na ciÄ…g dalszy...

Czw, 19.02.2009, 11:41
Moderator
Awatar użytkownika

Miejscowość: Darłówko
Samochód: Nazi-coupe 3.0 R6 Pb
Image
Image
Image
Image

Image

Image
Image

Image
Image
Image
Image

źródło: autoblog

To ucieleśnienie sportowego charakteru,dynamiki,zaawansowanej technologii i ponadczasowej funkcjonalnej elegancji,oznaczonym Biało-Niebieskim emblematem symbolizującym obracające się śmigło.Samochód tej marki posiadamy dla radości z jazdy

Broń
Masowego
Wyprzedzania

Czw, 19.02.2009, 22:15
Awatar użytkownika

Miejscowość: ZS
Samochód: E39 & S203
Phantom dla "ubogich".

Czw, 19.02.2009, 22:17
Moderator
Awatar użytkownika

Miejscowość: Łódź / Warszawa
Samochód: Fiat Delta 3
Normalnie powiało nowoczesnością... Bałem się, że będzie wyglądał, jak BMW 7er :mryellow:

Czw, 19.02.2009, 22:22
Awatar użytkownika

Miejscowość: Jarosław
O powiem szczerze że wygląda bardzo przyjemnie. W sumie niczym nie różni sie od Phantoma ale jakiś taki lżejszy sie wydaje.

Życie jest zbyt krótkie żeby jeździć dieslem!!

Czw, 19.02.2009, 22:25
Moderator
Awatar użytkownika

Miejscowość: Darłówko
Samochód: Nazi-coupe 3.0 R6 Pb
Osobiście uważam że auto nazbyt podobne jest do Phantoma, to taka mini wersja, wydaje mi się że powinien prezentowac trochę inny bardziej "lekki" styl i byc nastawiony na to aby właściciel go prowadził a nie był wożony. Teraz wygląda jak ksero - 20 %. Wnetrze za to przestaje przypominac kredensu babci. Powinien też miec normalne drzwi to co było oryginalne w Phantomie już takie wyjatkowe nie jest. Concept wygląda na gotowy do produkcji choc to tylko gliniany model. ? Trzeba przyznac jedno Rolls się rozwija czego nie można napisac o jednym spasionym Mercedesie.

To ucieleśnienie sportowego charakteru,dynamiki,zaawansowanej technologii i ponadczasowej funkcjonalnej elegancji,oznaczonym Biało-Niebieskim emblematem symbolizującym obracające się śmigło.Samochód tej marki posiadamy dla radości z jazdy

Broń
Masowego
Wyprzedzania

Czw, 19.02.2009, 22:26
Awatar użytkownika

Miejscowość: Gdzieś na zachodnich rubieżach
Samochód: Volvo S80
Zdecydowanie ładniejszy niż wersja pełnowymiarowa ;)

Czw, 19.02.2009, 22:27
Awatar użytkownika

Miejscowość: SH
Samochód: Civic 1.8 VTEC
Jestem pod ogromnym wrażeniem... Dokładnie tego oczekiwałem.
Tylko wnętrze troche retro w negatywnym tego słowa znaczeniu

Czw, 19.02.2009, 22:55
Moderator
Awatar użytkownika

Miejscowość: Bydgoszcz
Samochód: Opel Astra II
Dobra mamy zdjęcia Phantoma, a kiedy zdjęcia baby Rollsa ? :wink:
Ehh szczerze spodziewałem się większych zmian, bo największa jaka zaszła to chyba wnętrze, które IMO zaczyna przypominać wnętrza BMW ;) Przód wydaje się jedynie lekko zmodyfikowany, a tył nieco się zaokrąglił co nie współgra z końcówkami wydechu. Tylne opony wydają się wręcz przesadzone ... Stawiam na rozmiar 285 albo nawet 315 :lol: Zapewne wersja seryjna nie będzie się zbytnio różnić ...

Pią, 20.02.2009, 7:30
Awatar użytkownika

Miejscowość: Rumia
Samochód: Reno TCe 200
Pierwszy Rolls, który mi się podoba. Mimo, że jest to mniejszy Phantom, widać, że jest lżejszy. No i wnętrze jest takie jak być powinno - czyli eleganckie, ale i nowoczesne, a nie jakieś antyczne kredensy ;)

Pią, 20.02.2009, 14:03
Awatar użytkownika

Cytuj:
Dopiero wczoraj publikowaliśmy pierwsze zdjęcie nowego rolls-royce'a, a już dzisiaj możemy zaprezentować to auto w całej okazałości.

Samochód widoczny na zdjęciach to prototyp o nazwie 200EX, który zadebiutuje w Genewie. Zbudowano go na płycie podłogowej

BMW serii 7. Puryści mogą być rozczarowani, ale pojazd ten aż 20 procent części dzieli z najnowszą bawarską "siódemką"... Co więcej, jest od niej krótszy (540 cm), węższy (195 cm) i niższy (155 cm), a w stosunku do wersji przedłużonej BMW ma krótszy rozstaw osi (330 cm).
Źródłem napędu samochodu jest zupełnie nowa jednostka V12, o której wiadomo na razie tylko tyle, że będzie miała 6 litrów pojemności i nie będzie spokrewniona z 6.7-litrowym silnikiem V12 stosowanym w phantomie. Szacunkowa moc wynosi 500 KM.

Wersja produkcyjna nowego rolls-royce pojawi się jesienią na salonie we Frankfurcie i będzie nosiła nazwę RR4. Pierwsze pojazdy trafią na publiczne drogi na początku 2010 roku.

Z wprowadzeniem na rynek nowego modelu Rolls-Royce wiąże duże nadzieje. W zeszłym roku marka wyprodukowała tylko 1200 aut, zarząd liczy, że "baby-rolls" zwiększy sprzedaż do 2000 pojazdów rocznie.

(c) INTERIA.PL

Pią, 20.02.2009, 14:42

Szkoda, że tylko concept bo właściwie mógłby już wejść do produkcji. Podoba mi się ten mini-Phantom, a doczepiłbym się tylko do dwóch pierdółek - braku klasycznej skrzyni biegów i nie pasującego do reszty zegara na konsoli środkowej. Poza tym cudny. :)

Pią, 20.02.2009, 15:20

Wg mnie jest idealny :shock: No, prawie idealny. Wolałbym go w jednym kolorze. Poza tym jest piękny, podoba mi się strasznie.

Pią, 20.02.2009, 17:00

Samochód: Audi A6 3.0 BTDi
drakor napisał(a):
Cytuj:
Dopiero wczoraj publikowaliśmy pierwsze zdjęcie nowego rolls-royce'a, a już dzisiaj możemy zaprezentować to auto w całej okazałości.

Samochód widoczny na zdjęciach to prototyp o nazwie 200EX, który zadebiutuje w Genewie. Zbudowano go na płycie podłogowej

BMW serii 7. Puryści mogą być rozczarowani, ale pojazd ten aż 20 procent części dzieli z najnowszą bawarską "siódemką"... Co więcej, jest od niej krótszy (540 cm), węższy (195 cm) i niższy (155 cm), a w stosunku do wersji przedłużonej BMW ma krótszy rozstaw osi (330 cm).
Źródłem napędu samochodu jest zupełnie nowa jednostka V12, o której wiadomo na razie tylko tyle, że będzie miała 6 litrów pojemności i nie będzie spokrewniona z 6.7-litrowym silnikiem V12 stosowanym w phantomie. Szacunkowa moc wynosi 500 KM.

Wersja produkcyjna nowego rolls-royce pojawi się jesienią na salonie we Frankfurcie i będzie nosiła nazwę RR4. Pierwsze pojazdy trafią na publiczne drogi na początku 2010 roku.

Z wprowadzeniem na rynek nowego modelu Rolls-Royce wiąże duże nadzieje. W zeszłym roku marka wyprodukowała tylko 1200 aut, zarząd liczy, że "baby-rolls" zwiększy sprzedaż do 2000 pojazdów rocznie.

(c) INTERIA.PL

krotszy od siodemki majac 540 cm dl??? :lol:

zastanawia mnie jeszcze czerwone logo na masce....zerwanie z tradycja?

Pią, 20.02.2009, 18:36
Awatar użytkownika

Miejscowość: Wrocław
Samochód: Włoski
Kawal pieknego wozu :twisted: Patrzac na zdjecia nie wydaje sie zeby mial 1,55m :wink: Bardziej sportowa wersja Phantoma, moze sie podobac, i napewno zdobedzie popularnosc :wink: Zdaje mi sie ze za kierownica tego Rolsa moglby zasiasc wlasciciel w koncu :twisted:

Why can't we just love everybody and judge them by the car they drive?

Pią, 20.02.2009, 18:59
Moderator
Awatar użytkownika

Rolls-Royce dla plebsu :lol:

A tak na serio - mała imitacja zbyt podobna do Phantoma i na miejscu właścicieli Phantoma nieco bym się irytował na jego widok ;)

Pią, 20.02.2009, 19:31
Awatar użytkownika

Miejscowość: Wrocław
Samochód: Włoski
Ice napisał(a):

A tak na serio - mała imitacja zbyt podobna do Phantoma i na miejscu właścicieli Phantoma nieco bym się irytował na jego widok ;)

Tak samo mogli by sie irytowac wlasciciele Audi A4 i A6 czy Q5 i Q7 albo Maybacha i Mercedesa S :roll: :wink:

Why can't we just love everybody and judge them by the car they drive?

Pią, 20.02.2009, 19:34
Awatar użytkownika

Mnie tylko zastanawia jeden fakt... Na tym zdjęciu z otwartymi drzwiami, te tylne wyglądają tak, jakby nie dało się wejść do tyłu... po prostu ten otwór wygląda mi na za mały... :/ Ale ogólnie jest piękny :mryellow:

Pią, 20.02.2009, 21:14
Moderator
Awatar użytkownika

Alfisti4ever napisał(a):
Ice napisał(a):

Tak samo mogli by sie irytowac wlasciciele Audi A4 i A6 czy Q5 i Q7 albo Maybacha i Mercedesa S :roll: :wink:

Nie no bez przesady. Bądź co bądź Aud czy Merc to zupełnie inna liga. Tu mówimy o klientach, którzy są milionerami i wydają na auto ponad milion, a za chwile jeździ po drodze jakiś klon zaniżający status ich limuzyny.

Pią, 20.02.2009, 23:35
Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 51 posty(ów) ]  Idź do strony 1, 2, 3  Następna