|
|
Obecny czas: Czw, 04.06.2026, 21:45
|
Zobacz posty bez odpowiedzi | Zobacz aktywne tematy
BMW 730d vs Mercedes S 320 CDI
|
BMW 730d vs Mercedes S 320 CDI
| Autor |
Wiadomość |
|
tomico
|
 Re: BMW 730d vs Mercedes S 320 CDI
Faethor napisał(a): tomico napisał(a): GĹ‚os na BMW, podobno Ĺ›wietne prowadzenie, poprostu Ĺ›wietna sportowa limuzyna. Merc jest dobry dla kogoĹ› na emeryturze. Jak to sÄ… sportowe limuzyny to  to ,ĹĽe dość szybkie i dobrze siÄ™ prowadzÄ…ce nie znaczy sportowe. A swojÄ… drogÄ… jak bÄ™dÄ…c emerytem bÄ™dzie mnie stać na eSkÄ™ to na pewno sobie jÄ… kupiÄ™. Tylko powiedz mi dlaczego bÄ™dzie dla mnie lepszy od 7-er bo nie chcÄ™ wtopić przynajmniej 300tys? No musisz chyba przyznać ĹĽe choćby trochÄ™, ale BMW jest bardziej sportowa od merca. Głównie chodzi o lepsze prowadzenie i design ;P Pozatym ten merc przypomina trochÄ™ jakiegoĹ› koreaĹ„ca no ale to tylko moja opinia ;P
|
| Nie, 12.10.2008, 12:57 |
|
 |
|
Joey
|
Ciekaw jestem jakie wrażenie na żywo robi nowa 7. Już Mercedes wygląda przy innych samochodach jak pitbull przy jamniku, taki potężny jest a jak widać na przedostatnim zdjęciu BMW jest jeszcze bardziej masywne.
_________________ ← Szał trójek :) Był. Bo nie spodobał się jakiemuś prostakowi z uprawnieniami.
|
| Nie, 12.10.2008, 13:24 |
|
 |
|
Dżony
|
tomico napisał(a): Faethor napisał(a): tomico napisał(a): GĹ‚os na BMW, podobno Ĺ›wietne prowadzenie, poprostu Ĺ›wietna sportowa limuzyna. Merc jest dobry dla kogoĹ› na emeryturze. Jak to sÄ… sportowe limuzyny to  to ,ĹĽe dość szybkie i dobrze siÄ™ prowadzÄ…ce nie znaczy sportowe. A swojÄ… drogÄ… jak bÄ™dÄ…c emerytem bÄ™dzie mnie stać na eSkÄ™ to na pewno sobie jÄ… kupiÄ™. Tylko powiedz mi dlaczego bÄ™dzie dla mnie lepszy od 7-er bo nie chcÄ™ wtopić przynajmniej 300tys? No musisz chyba przyznać ĹĽe choćby trochÄ™, ale BMW jest bardziej sportowa od merca. Głównie chodzi o lepsze prowadzenie i design ;P Pozatym ten merc przypomina trochÄ™ jakiegoĹ› koreaĹ„ca no ale to tylko moja opinia ;P No design to nowe 7-erma jeszcze bardziej ociężaĹ‚y niĹĽ eSk jakby to byĹ‚o e-38 kontra W140 to przyznaĹ‚bym Ci racjÄ™, co do prowadzenia to nie wiem nie jeĹşdziĹ‚em choć pewnie BMW jest nieco bardziej nastawione na sport a Merc na komfort co absolutnie nie znaczy ĹĽe Merc jest bujajÄ…cÄ… kanapÄ… czy BMW nie jest komfortowe. Te firmy nie mogÄ… sobie pozwolić ĹĽeby rywal byĹ‚ duĹĽo lepszy pod jakimĹ› wzglÄ™dem i dlatego różnice sÄ… raczej niewielkie. I nie wiem dlaczego MErc ma być emerycki ja mam 18lat i jego charakter odpowiada mi bardziej niĹĽ BMW podobnie jest z wiÄ™kszoĹ›ciÄ… moich rĂłwieĹ›nikĂłw.
_________________ http://jkbudownictwo.pl/ - Projektowanie CAD, kosztorysowanie budowlane, wydruki wielkoformatowe, poligrafia . https://www.facebook.com/jkbudownictwo
|
| Nie, 12.10.2008, 17:20 |
|
 |
|
Rules
|
Wybieram Mercedesa, kieruje się tu przede wszystkim wyglądem, a o moim głosie zaważył świński ryjek w BMW.
_________________ "Proste są dla szybkich samochodów, zakręty dla szybkich kierowców..."
|
| Wto, 14.10.2008, 8:58 |
|
 |
|
t0m3k911
|
Ja bym wybrał BMW, po 1. jest nowsze, a i dali bardzo ładne wnętrze 
|
| Pią, 17.10.2008, 11:34 |
|
 |
|
homarek
|
BMW wygląda trochę lepiej niż w poprzedniej serii (bo też nie może przecież wyglądać gorzej) ale jednak ten przód bardziej mi jakoś przywodzi na myśl chińskie i koreańskie wynalazki niż stateczną niemiecką limuzynę więc mój głos idzie na mercedesa.
|
| Pią, 17.10.2008, 14:03 |
|
 |
|
t0m3k911
|
Myślę, że z czasem wszyscy przyzwyczają sie do stylistyki nowej 7-ki, tak jak do E65. Obecnie E65 jest dla mnie bardzo ładne, posiada stylistykę godną BMW i nie rozumiem, dlaczego w Top Gear napisali, że E65 zrobiło więcej dobrego dla sprzedaży Mercedesa niż BMW.
|
| Pią, 17.10.2008, 17:17 |
|
 |
|
tomico
|
t0m3k911 napisał(a): MyĹ›lÄ™, ĹĽe z czasem wszyscy przyzwyczajÄ… sie do stylistyki nowej 7-ki, tak jak do E65. Obecnie E65 jest dla mnie bardzo Ĺ‚adne, posiada stylistykÄ™ godnÄ… BMW i nie rozumiem, dlaczego w Top Gear napisali, ĹĽe E65 zrobiĹ‚o wiÄ™cej dobrego dla sprzedaĹĽy Mercedesa niĹĽ BMW. MogÄ… sobie mĂłwić co chcÄ… ale prawda jest taka ĹĽe e65 to jedyny konkurent s klasy ktĂłry sprzedawaĹ‚ siÄ™ od niej lepiej.
|
| Pią, 17.10.2008, 21:45 |
|
 |
|
Dżony
|
tomico napisał(a): t0m3k911 napisał(a): MyĹ›lÄ™, ĹĽe z czasem wszyscy przyzwyczajÄ… sie do stylistyki nowej 7-ki, tak jak do E65. Obecnie E65 jest dla mnie bardzo Ĺ‚adne, posiada stylistykÄ™ godnÄ… BMW i nie rozumiem, dlaczego w Top Gear napisali, ĹĽe E65 zrobiĹ‚o wiÄ™cej dobrego dla sprzedaĹĽy Mercedesa niĹĽ BMW. MogÄ… sobie mĂłwić co chcÄ… ale prawda jest taka ĹĽe e65 to jedyny konkurent s klasy ktĂłry sprzedawaĹ‚ siÄ™ od niej lepiej. Ale tylko w Ameryce i przez krĂłtki czas, na europejskich rynkach eSka zawsze lepiej iÄ™ sprzedawaĹ‚a. A do nowej 7er coraz bardziej sie przekonuje. Tylko ten przĂłd z wielkimi nerkami dalej razi.
_________________ http://jkbudownictwo.pl/ - Projektowanie CAD, kosztorysowanie budowlane, wydruki wielkoformatowe, poligrafia . https://www.facebook.com/jkbudownictwo
|
| Sob, 18.10.2008, 10:55 |
|
 |
|
-RobertO-
|
Faethor napisał(a): tomico napisał(a): t0m3k911 napisał(a): MyĹ›lÄ™, ĹĽe z czasem wszyscy przyzwyczajÄ… sie do stylistyki nowej 7-ki, tak jak do E65. Obecnie E65 jest dla mnie bardzo Ĺ‚adne, posiada stylistykÄ™ godnÄ… BMW i nie rozumiem, dlaczego w Top Gear napisali, ĹĽe E65 zrobiĹ‚o wiÄ™cej dobrego dla sprzedaĹĽy Mercedesa niĹĽ BMW. MogÄ… sobie mĂłwić co chcÄ… ale prawda jest taka ĹĽe e65 to jedyny konkurent s klasy ktĂłry sprzedawaĹ‚ siÄ™ od niej lepiej. Ale tylko w Ameryce i przez krĂłtki czas, na europejskich rynkach eSka zawsze lepiej iÄ™ sprzedawaĹ‚a. W 2005 roku sprzedano wiÄ™cej e65 od S klasse na caĹ‚ym Ĺ›wiecie.
|
| Sob, 18.10.2008, 17:41 |
|
 |
|
markus
Samochód: Audi A4 B8 Avant
|
Nowa 7er to niewątpliwie doskonały samochód, ja jednak dozgonnie będę chyba wybierał S-klasse. Flagowa limuzyna Mercedesa wyznacza po prostu standardy w swojej klasie i basta  BTW: nie wiem jak Wy, ale ja patrząc z boku na 7er widzę 5er 
_________________ http://www.exoticcars.pl
|
| Sob, 18.10.2008, 20:30 |
|
 |
|
Kruszon
Samochód: S.Felicia Fiesta mk7
|
Mój głos idzie na BMW, poniewaz jest w moich oczach ładniejszy, i taki swojski, oczywisice Mercedes tez jest niczego sobie, ale z dwojga złego wybieram BMW.
_________________ Ahh... ta Skoda :) Przemyslane Rozwiązania Ahh... ten Ford :) Feel the Difference - Kinetic Design Święty Krzysztof jeździ z Tobą tylko do 120 km/h. Przy większych prędkościach swoje miejsce oddaje Św. Piotrowi Urodziłem się po to,aby jeździć ...
|
| Nie, 19.10.2008, 15:40 |
|
|