|
|
Obecny czas: Czw, 04.06.2026, 19:09
|
Zobacz posty bez odpowiedzi | Zobacz aktywne tematy
Ferrari 599 GTB vs Lamborghini Murcielago LP640
|
| Autor |
Wiadomość |
|
johny
Moderator
Samochód: Nazi-coupe 3.0 R6 Pb
|
_________________ To ucieleśnienie sportowego charakteru,dynamiki,zaawansowanej technologii i ponadczasowej funkcjonalnej elegancji,oznaczonym Biało-Niebieskim emblematem symbolizującym obracające się śmigło.Samochód tej marki posiadamy dla radości z jazdy
Broń Masowego Wyprzedzania
|
| Nie, 28.09.2008, 17:04 |
|
 |
|
Ice
Moderator
|
 Re: Ferrari 599 GTB vs Lamborghini Murcielago LP640
Foty nie za duĹĽe, czy mi siÄ™ tylko zdaje?
Dwa supercary. Ferrari jest po prostu piękne, ale Lambo to prawdziwie wulgarny supercar, idealny w każdym calu, kujący w oczy tym, że istnieje. Cudo.
_________________ | pajacyk.pl • polskieserce.pl | Kliknij raz dziennie. Codziennie.
|
| Nie, 28.09.2008, 17:11 |
|
 |
|
Szakall69
Samochód: Audi A3 1.8 `98
|
Glos na Murcielado ale poprosze czarnego  ( ewentualnie zĂłltego ) 
|
| Nie, 28.09.2008, 17:44 |
|
 |
|
elCoyote
Samochód: Volvo S80
|
Zawsze bardziej odpowiadał mi styl Ferrari, tak jest i w tym przypadku - głos na 599. BTW zegary Lambo bardziej nadawałyby się do dostawczaka niż supercaru 
_________________ Licencja na miłość Embargo na sen
|
| Nie, 28.09.2008, 18:41 |
|
 |
|
Wilhelm von Kropkus
Samochód: e46 coupe
|
Głos na Lamborghini. Zjawiskowo piękna maszyna, wyglądająca świetnie z każdej strony pod każdym kątem. 
|
| Nie, 28.09.2008, 18:56 |
|
 |
|
sttomasz
|
Ferrari jest wspanialym samochodem wnetrze zachwyca jasnym wykonczeniem,samochod wcale nie wyglada na 620 KM jest lagodny z wygladu przy Lambo ktore prezentuje sie z kazdej strony ,,bojowo"i to ono otrzymuje odemnie glos,chociaz przewaga z mojego punktu widzenia jest niewielka na korzys Lambo
|
| Nie, 28.09.2008, 19:47 |
|
 |
|
Ital_X
|
Ferrari jest bardziej "cichociemne" jeżeli tak można w ogóle powiedziec o tym aucie. Patrząc na niego nie można wywnioskowac że ma taką moc i takie osiągi. Wygląd może trochę zbyt nadęty, ale dla mnie piękny. Do tego wnętrze utrzymane w klasycznym, włoskim, sportowym klimacie. Duży plus za RWD, którym można bardziej się pobawic Lambo jest mega samochodem. Straszy swoim wyglądem, osiągami i brutalnością. Jako drugie auto idealne  . Nie biorę go za totalną niepraktycznośc. Drogi muszą byc proste jak stół, aby to coś mogło po nich jeździc, a i wysiadanie do przyjemnych nie można zaliczyc... U mnie wygrywa Ferrari
_________________ Tak rodzi się Miłość
Polski Fiat 127p 74'
ForzaItalia
|
| Nie, 28.09.2008, 20:02 |
|
 |
|
Kruszon
Samochód: S.Felicia Fiesta mk7
|
Oba auta bardzo ładne i bez wątpnienia bardzo szybkie, ale ja zawsze wole Lambo poprostu podobaja mi sie te auta . Głos na Lamborghini 
_________________ Ahh... ta Skoda :) Przemyslane Rozwiązania Ahh... ten Ford :) Feel the Difference - Kinetic Design Święty Krzysztof jeździ z Tobą tylko do 120 km/h. Przy większych prędkościach swoje miejsce oddaje Św. Piotrowi Urodziłem się po to,aby jeździć ...
|
| Nie, 28.09.2008, 21:16 |
|
 |
|
Tapir
Samochód: Uno / Saab 900 2.0T
|
Głos na Ferrari - wygląda fantastycznie, jest o wiele mniej wyzywające niż Lambo co mnie akurat odpowiada 
_________________ Nie mam problemu z alkoholem. Mam problem z pieniędzmi na alkohol.
|
| Nie, 28.09.2008, 21:25 |
|
 |
|
Joey
|
Ja również poproszę Ferrari. Zauroczyło mnie, może nie od razu, ale dość szybko po wejściu na rynek. Wg mnie jest niesamowicie eleganckie i bardzo zgrabne. Do tego także bardzo szybkie. Lamborghini, mimo, że również przeze mnie bardzo lubiane w tym porównaniu nie ma czego szukać 
_________________ ← Szał trójek :) Był. Bo nie spodobał się jakiemuś prostakowi z uprawnieniami.
|
| Nie, 28.09.2008, 21:35 |
|
 |
|
olgierd
|
F 599 GTB strasznie mi się na początku niepodobało, dopiero gdy pojawiły się zdjęcia z pleneru zacząłem się powoli do niego przekonywać, aż w końcu się przekonałem. Jedyne co nadal mnie trochę razi to tylne słupki, które co prawda spełniają rolę spojlerów, ale uważam, że można było jakoś ładniej wymyśleć ich konstrukcję. Z technicznego punktu widzenia nie można temu autu nic zarzucić, jest naprawdę świetne. Lamborghini podobało mi się od początku, pewnie dlatego, że sylwetką kontynuuje tradycję po Countach'u i Diablo. Lamborghini buduje Audi, więc również jest na wysokim poziomie technicznym. W związku z tym, że w obu powyższych kategoriach auta są zbliżone w mojej subiektynej ocenie, to należy porównać osiągi. Zaletą Ferrari jest niższa masa własna i większy bagażnik (więc jest niby bardziej praktyczne), natomiast Murcielago ma napęd na obie osie i jest minimalnie szybsze na torze. Jest jednak gorsze pod względem drogi hamownia, szczególnie na dwóch różnych nawierzchniach (u-split) i ma minimalnie mniejszy zasięg. Ostatecznie zagłosuję na Ferrari choć w mojej ocenie Lamborghini wypada tylko o włos gorzej.
_________________ Pomóż biednemu, czytaj o tuningowanych autach na tym blogu regularnie :) Zobaczy! Jak, jak...
|
| Nie, 28.09.2008, 22:16 |
|
 |
|
Joey
|
Po przejrzeniu całej góry fotek 599 GTB stwierdzam, że dla mnie samochód ten jest cudowny. Piękno w czystej postaci. Nie podoba mi się tylko jeden drobny detal:  Kierunkowskazy z Cinquecento  Nie wiem co się stało, że auto weszło do produkcji z takimi kierunkami 
_________________ ← Szał trójek :) Był. Bo nie spodobał się jakiemuś prostakowi z uprawnieniami.
|
| Pon, 29.09.2008, 1:26 |
|
 |
|
aston
|
Mi to Lambo po porostu się nie podoba, a szczególnie ten tył i strasznie tandetna deska rozdzielcza Ferrari to już inna bajka, tu nie mam do czego się doczepić, wygląda wspaniale, a że oba jeżdzą podobnie i mają podobne osiagi to głos oddaje na Ferrari
_________________ Nie dyskutuj nigdy z idiotą, najpierw sprowadzi cię do swojego poziomu, a potem pokona doświadczeniem
|
| Pon, 29.09.2008, 7:52 |
|
 |
|
TommyB
Samochód: Laguna
|
20tys. euro przy takiej kwocie to praktycznie bez różnicy, technicznie, to praktycznie to samo, a jednak Lambo ma swój urok, jest w nim coś takiego, co ciężko określić w sumie, ale przyciąga wzrok, Ferrari ma przyjemniejsze wnętrze, ale z zewnątrz kompletnie mi nie pasuje, jakiś taki zabawkowy, w przeciwieństwie do Lambo, gdzie od razu widać że mamy do czynienia z niemieckim wpływem, niekoniecznie ciekawie, ale bardzo poprawnie i sportowo. Dobra, tam, głos na Murcielago i tyle 
|
| Wto, 30.09.2008, 7:38 |
|
 |
|
offloldowiec
|
Porownanie z wrzesniowego amis. dlugo sie zastanawialem jednak wzialbym Ferrari za duzo wieksza wszechstronnosc. jak to napisali w podsumowaniu : "Na co dzien - Fiorano, na tor - tylko Murcielago" W NY drogi sa straszne, wiec Ferrari byloby jedynym slusznym rozwiazaniem 
_________________ Deszcze Niespokojne.
Mecze na żywo
|
| Wto, 30.09.2008, 15:29 |
|
 |
|
johny
Moderator
Samochód: Nazi-coupe 3.0 R6 Pb
|
Oczywiście Lambo szalone, narowiste, jedyne w swoim rodzaju szkoda tylko że zegary ma z dostawczaka, 599 mi się po prostu nie podoba.
_________________ To ucieleśnienie sportowego charakteru,dynamiki,zaawansowanej technologii i ponadczasowej funkcjonalnej elegancji,oznaczonym Biało-Niebieskim emblematem symbolizującym obracające się śmigło.Samochód tej marki posiadamy dla radości z jazdy
Broń Masowego Wyprzedzania
|
| Śro, 01.10.2008, 11:55 |
|
 |
|
konchma
|
Joey napisał(a): Po przejrzeniu caĹ‚ej gĂłry fotek 599 GTB stwierdzam, ĹĽe dla mnie samochĂłd ten jest cudowny. PiÄ™kno w czystej postaci. Nie podoba mi siÄ™ tylko jeden drobny detal:  Kierunkowskazy z Cinquecento  Nie wiem co siÄ™ staĹ‚o, ĹĽe auto weszĹ‚o do produkcji z takimi kierunkami  A mnie niepodobaja sie jeszcze te faĹ‚dy.  
|
| Czw, 02.10.2008, 19:19 |
|
 |
|
Wielblad
|
Joey napisał(a): Kierunkowskazy z Cinquecento  Nie wiem co siÄ™ staĹ‚o, ĹĽe auto weszĹ‚o do produkcji z takimi kierunkami  Wiekszosc Ferrari takie ma, jest jeszcze jeden fajny bajer, jak otwierasz drzwi to od tej strony gdzie jest zamek jest taka czerwona lampka sygnalizacyjna - idetyczna znajdziesz we fiacie 125p. Wygrywa u mnie Lambo, chociaz 599 jest wspaniale, to jednak jak mialbym wybierac jednego, to Lambo, bo szaĹ‚ wiekszy co mi sie podoba.
_________________ собаке где деньги?
|
| Sob, 04.10.2008, 22:04 |
|
 |
|
Joey
|
Wielblad napisał(a): Wiekszosc Ferrari takie ma, jest jeszcze jeden fajny bajer, jak otwierasz drzwi to od tej strony gdzie jest zamek jest taka czerwona lampka sygnalizacyjna - idetyczna znajdziesz we fiacie 125p. No, naprawdÄ™, ironia najwyĹĽszych lotĂłw, chyba siÄ™ pochlastam  WiÄ™kszość Ferrari takie ma? I co w zwiÄ…zku z tym? Automatycznie musi mi siÄ™ to podobać, tak? Otóż nie. Konchma, jakby ci to Ĺ‚opatologicznie wytĹ‚umaczyć... Tych faĹ‚d nie widać, kierunkowskazy - owszem. Na przyszĹ‚ość daruj sobie uwagi tego typu, bo jak widać nie podoĹ‚aĹ‚eĹ›. Eh 
|
| Sob, 04.10.2008, 22:31 |
|
 |
|
konchma
|
Joey napisał(a): Wielblad napisał(a): Wiekszosc Ferrari takie ma, jest jeszcze jeden fajny bajer, jak otwierasz drzwi to od tej strony gdzie jest zamek jest taka czerwona lampka sygnalizacyjna - idetyczna znajdziesz we fiacie 125p. No, naprawdÄ™, ironia najwyĹĽszych lotĂłw, chyba siÄ™ pochlastam  WiÄ™kszość Ferrari takie ma? I co w zwiÄ…zku z tym? Automatycznie musi mi siÄ™ to podobać, tak? Otóż nie. Konchma, jakby ci to Ĺ‚opatologicznie wytĹ‚umaczyć... Tych faĹ‚d nie widać, kierunkowskazy - owszem. Na przyszĹ‚ość daruj sobie uwagi tego typu, bo jak widać nie podoĹ‚aĹ‚eĹ›. Eh  Jak sie tyle szmalu za auto placi to te faldy sa nie na miejscu!...Joey,jakby ci to Ĺ‚opatologicznie wytĹ‚umaczyć... Te faldy widac!!. Na przyszĹ‚ość daruj sobie uwagi tego typu, bo jak widać nie podoĹ‚aĹ‚eĹ›. A najlepiej kup sobie okolary.
|
| Nie, 05.10.2008, 8:04 |
|
|