Obecny czas: Czw, 04.06.2026, 20:43

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 41 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2, 3  Następna
Audi RS6 vs BMW M5 vs Mercedes E63 AMG 

Power wagon nr 1:
Audi RS6 Avant 61%  61%  [ 51 ]
BMW M5 Touring 18%  18%  [ 15 ]
Mercedes E63 AMG T 20%  20%  [ 17 ]
Razem głosów : 83

Audi RS6 vs BMW M5 vs Mercedes E63 AMG 
Autor Wiadomość
Moderator
Awatar użytkownika

Post Re: Audi RS6 vs BMW M5 vs Mercedes E63 AMG
Audi jest po prostu mistrzem w budowaniu eleganckich, zgrabnych i przede wszystkim szybkich kombii i kolejny model RS6 po raz kolejny nie daje fory swym rywalom.

Sob, 29.03.2008, 12:55
Awatar użytkownika

Miejscowość: Gdynia
1. Audi RS6 - nie jest to moja ulubiona marka, ale nowe RS6 wprowadza pewien powiew świerzości do tej klasy.
Przyjemna stylistyka zewnętrzna, ładne zegary na desce rozdzielczej, najlepsze przyspieszenie do 200 km/h.
Jest dobrze.

2. Mercedes E63 AMG - Za markę i fenomenalny silnik, do tego świetnie się prezentuje z nadwoziem T modell.
Do 100 km/h zostawia BMW wspĂłlnie z Audi w tyle :D
Nie jest u mnie na pierwszym miejscu, z powodu że S211 już powoli powinno się szykować na emeryturę.

3. BMW M5 Touring - Podoba mi się niemal jak Mercedes, żeby mieć jako tako argumentację na jego ostatnie miejsce,
powiem ĹĽe bardziej odpowiada mi ten model w interpretacji Alpiny a niĹĽeli M Powera.

Sob, 29.03.2008, 13:17
Awatar użytkownika

Miejscowość: Tarzan bucht
Samochód: Citroen DS3 WRC XL
Zdecydowanie wybrałbym Audi ale w niebieskim kolorze z Rs4 avant ,a pozostałych ze względu na tylny napęd odrzucam w siną dal :mryellow: :mryellow: :mryellow:

Sob, 29.03.2008, 17:58
Awatar użytkownika

Miejscowość: Gdynia
BjoernEinarRomoeren napisał(a):
...a pozostałych ze względu na tylny napęd odrzucam w siną dal :mryellow: :mryellow: :mryellow:
Wystarczy że nauczysz się dobrze jeździć z RWD i już nie będziesz chciał żadnych 4x4 :)

Sob, 29.03.2008, 18:05
Moderator
Awatar użytkownika

Miejscowość: Darłówko
Samochód: Nazi-coupe 3.0 R6 Pb
-RobertO- napisał(a):
BjoernEinarRomoeren napisał(a):
...a pozostałych ze względu na tylny napęd odrzucam w siną dal :mryellow: :mryellow: :mryellow:
Wystarczy że nauczysz się dobrze jeździć z RWD i już nie będziesz chciał żadnych 4x4 :)

ta a świstak.... na naprawde śliskim podłożui RWD jest bezradne jak dziecko we mgle.

To ucieleśnienie sportowego charakteru,dynamiki,zaawansowanej technologii i ponadczasowej funkcjonalnej elegancji,oznaczonym Biało-Niebieskim emblematem symbolizującym obracające się śmigło.Samochód tej marki posiadamy dla radości z jazdy

Broń
Masowego
Wyprzedzania

Sob, 29.03.2008, 20:17
Moderator
Awatar użytkownika

johny napisał(a):
ta a świstak.... na naprawde śliskim podłożui RWD jest bezradne jak dziecko we mgle.

No co ty, jak umiesz jeździć to i na śniegu z letnimi oponami jest lepsze :>

:twisted: :lol:

Sob, 29.03.2008, 20:38
Awatar użytkownika

Miejscowość: Kraków
Samochód: Citroen Saxo
Rzadko głosuję na produkty BMW, ale tym razem zrobię wyjątek. M5 mnie urzekło swoim designem i choć jest to wersja kombi to zagłosowałem na nią. Audi sprawia wrażenie zbyt ciężkiego przez masywny pas przedni, choć dane o osiągach zaprzeczają temu. Mercedes zaś nie wchodzi w grę, gdyż lata świetności ma już za sobą. Czekam na następcę obecnej E-klasy.

Sob, 29.03.2008, 20:40
Awatar użytkownika

Miejscowość: Kraków
Samochód: Audi A3 1.8 `98
krĂłl jes tylko jeden - RS6 8) 8)

Nie, 30.03.2008, 14:24
Awatar użytkownika

Miejscowość: Pomorze
Samochód: Opel Astra G Caravan
Oczywiście Audi RS6. Nie wiem co jest, ale jak Audi wypuści model RS to konkurencja nie może go przebić. Jak ona się obudzi to zwykle kończy się produkcja RS-ki. Więc głos na niego. Powala nie tylko wyglądem, ale silnikiem i ogólnie aurą jaka wokół niego panuje. Jak widziałem RS4 Avant to nie mogłem spuścić z niego wzroku. Włączył właściciel silnik i odjechał to tak stanąłem jakbym mu chciał pomachać na pożegnanie. Ta maszyna jest magiczna. Co dopiero jego większy brat. Aa..pomyśleć, że to tylko zwykłe A6 z paroma modyfikacjami. Oczywiście z zewnątrz. Nie wiem co jest niesmacznego w kwadratowych nadkołach, ale one IMO nie psują końcowego efektu. :mryellow:

Nie, 30.03.2008, 14:44
Awatar użytkownika

Miejscowość: Warszawa
Samochód: Audi A4 B8 Avant
1. Mercedes. Auto ma już swoje lata ale non-stop świetnie się prezentuje. Osiągi co najmniej rewelacyjne. To auto jako całość po prostu najbardziej mi odpowiada.
2. Audi. Gdyby był tańszy to chyba wylądowałby na pierwszym miejscu. Mocy ma zauważalnie więcej niż konkurenci ale nie widać tego za bardzo na papierze. Nie zmienia to faktu, że jest to jedyne chyba Audi, które podoba mi się po prostu w każdym calu. Widać, że ta marka jest niekwestionowanym liderem w produkcji mocarnych kombi.
3. BMW. Uwielbiam E60, jeszcze bardziej M5 ale, na Boga, topowy 5er MUSI być w sedanie. Nic dodać, nic ująć.

Nie, 30.03.2008, 16:15
Awatar użytkownika

nie przepadam za niemieckimi samochodami, ale głos na audi ze względu na inna stylistyke.

Nie, 30.03.2008, 22:43
Awatar użytkownika

Miejscowość: Częstochowa
audi wygrywa jest beautyful drugie bmw.Ale merc z tyłu wygląda jak by był starsze o 5lat na torze troche odstaje od rywali ale wnętrze jest takie jak na merca przystało czyli ok :mryellow:

Pon, 31.03.2008, 15:38
Awatar użytkownika

Samochód: BMW E39 523i
johny napisał(a):
EloZiom napisał(a):
Nie wiem co sie dzieje z mocą w Audi bo przyspieszenia ma porównywalne z rywalami... chyba że by było mieżone na mokrym asfalcie ale w tedy objechał by rywali dzięki 4x4 a nie mocy

to proste auto waży 2 tony, to wszystko tłumaczy, ale dwie paczki osiąga już wyraźnie szybciej i wydaje mi się że im dalek było by lepiej.

sorry, ale co Ty w ogóle piszesz?? przecież BMW najbardziej traci na pierwszej pięćdziesiątce 0.7s. (z resztą sam nie wiem dla czego) ale później nieco odrabia straty do RS6 przy serce ta różnica to 0.5s., przy dwustu to 0.4s. O czym to świadczy? Że jak to RS6 spodka się z takim M5 na autostradzie, to po prostu nie nadąży za BMW... Nie patrząc na czas od zera, to BMW jest szybsze, międzyczas 80-120 też BMW na nieco lepszy. Ja wybieram BMW M5, bo najzwyczajniej w świecie uciekam RS6 :)

Z resztą wystarczy popatrzeć na filmiki porównawcze starszych generacji tych aut. RS6 jak zwykle więcej mocy, a jak przychodzi co do czego to nie nadąża za M5. Jeśli chodzi o wyścigi z jazdy (najczęściej spotykane w realu, jedziemy np. 100km/h i start np. do 200km/h), to audi ZAWSZE wyraźnie zostawało, tak jest i teraz, może nie wyraźnie ale jednak!

Pią, 19.09.2008, 10:51
Awatar użytkownika

Miejscowość: D G
Samochód: renault megane II
Mnie tu tez zaden sie nie podoba i nie kupił bym zadnego. ale wybieram chyba bmw, nastepnie mercedes i audi na koncu.bmw jest tansze, a ma takie osiagi jak jego kuzyni :lol: :mryellow:

Pią, 19.09.2008, 11:03

melonik napisał(a):

sorry, ale co Ty w ogóle piszesz?? przecież BMW najbardziej traci na pierwszej pięćdziesiątce 0.7s. (z resztą sam nie wiem dla czego) ale później nieco odrabia straty do RS6 przy serce ta różnica to 0.5s., przy dwustu to 0.4s. O czym to świadczy? Że jak to RS6 spodka się z takim M5 na autostradzie, to po prostu nie nadąży za BMW... Nie patrząc na czas od zera, to BMW jest szybsze, międzyczas 80-120 też BMW na nieco lepszy. Ja wybieram BMW M5, bo najzwyczajniej w świecie uciekam RS6 :)

Z resztą wystarczy popatrzeć na filmiki porównawcze starszych generacji tych aut. RS6 jak zwykle więcej mocy, a jak przychodzi co do czego to nie nadąża za M5. Jeśli chodzi o wyścigi z jazdy (najczęściej spotykane w realu, jedziemy np. 100km/h i start np. do 200km/h), to audi ZAWSZE wyraźnie zostawało, tak jest i teraz, może nie wyraźnie ale jednak!

Sądzę, że Twój wywód jest stronniczy ze względu na markę, którą jeździsz. Więc wytłumacz sobie i nam dlaczego Audi wygrywa na torze? Albo inaczej. Napisz dlaczego BMW nie wygrało, lub kiedy by wygrało.

Sob, 20.09.2008, 16:16
Awatar użytkownika

macpraw napisał(a):
melonik napisał(a):

Sądzę, że Twój wywód jest stronniczy ze względu na markę, którą jeździsz. Więc wytłumacz sobie i nam dlaczego Audi wygrywa na torze? Albo inaczej. Napisz dlaczego BMW nie wygrało, lub kiedy by wygrało.

Jest stronniczy, ale stwierdzam FAKTY. Te auta nie są stworzone na tor, to po pierwsze, więc nie ma znaczenia to że Audi dojedzie o ułamki sekund szybciej po jakimś mocno krętym torze, Te auta tak na prawdę będą rywalizować na drodze, raczej autostradzie, a tam jak widać BMW będzie szybsze. Jeśli chodzi o Audi które na tym torze na który się tak uwziąłeś jest nieco szybsze to po prostu oczywiste. W końcu RS6 wyszło parę lat po M5 i celem Audi było pobicie BMW, niestety, a raczej "stety" udało im się to tylko częściowo. I nie na każdym torze wygrywa Audi, bo tak się składa że M5 jest szybsze na nurburingu, tak więc jak widać Audi nie koniecznie wygrywa na torze, bo na autostradzie to na pewno przegrywa z M5.

Tu masz czasy na trzech torach. Jak widać BMW na dwóch jest szybsze. Pozdro :D

Track RS6 Avant (C6) M5 (E60)
Nordschleife 8:09 8:13
Hockenheim Short 1:15.7 1:16.5
Oschersleben 1:50.81 1:48.55

Sob, 20.09.2008, 16:48
Moderator
Awatar użytkownika

jakiś bełkot, gubisz się w zeznaniach kolego, trzeba sie pogodzic z tym że M5 jest już za słabe dla rywali, szybszy jest od niego nawet amerykański Cadillac :twisted: .

P.S pamiętam taki filmik nakręcony na autostradzie M5 E39 vs Rs4 B5 M5tka była bez szans :twisted:

To ucieleśnienie sportowego charakteru,dynamiki,zaawansowanej technologii i ponadczasowej funkcjonalnej elegancji,oznaczonym Biało-Niebieskim emblematem symbolizującym obracające się śmigło.Samochód tej marki posiadamy dla radości z jazdy

Broń
Masowego
Wyprzedzania

Sob, 20.09.2008, 16:59
Awatar użytkownika

johny napisał(a):
jakiś bełkot, gubisz się w zeznaniach kolego, trzeba sie pogodzic z tym że M5 jest już za słabe dla rywali, szybszy jest od niego nawet amerykański Cadillac :twisted: .

P.S pamiętam taki filmik nakręcony na autostradzie M5 E39 vs Rs4 B5 M5tka była bez szans :twisted:

Chłopie, co ty w ogóle za bzdury wypisujesz. To amatorski filmik, pamiętaj że RS4 B5 było z turbinami które można zmieniać i tak na prawdę nie wiadomo co pod maską siedzi... Standardowe RS4 nie ma szans z takim BMW M5 E39, za równo B5 jak i B6. Poniżej masz dwa filmiki na dowód (B5 było podkręcone do 440 koni, to co M5 E39 zrobi ze standardową wersją?).

Ja ci napisałem jakie są fakty. RS6 jest wolniejsze od BMW M5 na "ringu" to wszystko tłumaczy ten tor to wyznacznik! A jakiś bełkot to twoja wypowiedź, bo za mną przemawiają fakty, a za Tobą? Twoje urojenia i ślepota! Ja w niczym się nie gubię, to Ty nie możesz się pogodzić z rzeczywistością. Jeszcze raz mam Ci przytoczyć oficjalne czasy z tego toru?

4s. różnicy to nie jest tak mało....

MoĹĽe i nie jestem obiektywny, ale jeszcze raz Ci powtĂłrzÄ™, za mnÄ… przemawiajÄ… NIEZAPRZECZALNE FAKTY.

http://video.google.pl/videoplay?docid= ... t=lf&hl=pl
http://video.google.pl/videoplay?docid= ... t=lf&hl=pl

Sob, 20.09.2008, 17:38
Moderator
Awatar użytkownika

Chłopie nie ciskaj się tak nie bierz wszystkiego zbyt powaznie, ja też mam BMW ale nie jestem zaślepiony tą marką

melonik napisał(a):

4s. różnicy to nie jest tak mało....

z tego co napisałeś wynika że czas RS6 to 8.09 a m5 8.13 (to faktyczn czas toru BMW M5) wiec RS6 jes szybsze :lol:

z tego co wiem to 8.09 to czas toru RS4 V8 wiec auto słabsze o 87 KM jest szybsze od M5 :lol:

Broń
Masowego
Wyprzedzania

Sob, 20.09.2008, 17:47
Awatar użytkownika

Miejscowość: 3City/Killarney
Samochód: Astra Coupe Bertone
Poza tym audi ma naped na cztery kola, a to jak wiadomo pochlania czesc energii. Stad porĂłwnywalne przyspieszenie pomimo wyzszej mocy.

Pon, 22.09.2008, 18:35
Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 41 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2, 3  Następna