|
|
Obecny czas: Czw, 25.06.2026, 22:01
|
Zobacz posty bez odpowiedzi | Zobacz aktywne tematy
NIEWYPAŁY godne zainteresowania
| Autor |
Wiadomość |
|
Radson
|
 Re: NIEWYPAĹY godne zainteresowania
Daewoo Nubira w wersi hatchback ( I generacja oferowana do 99 roku) Daewoo Nubira hatchback ze względu na mniejszą pojemność bagażnika niż sedan zdobyła mniej uznania. Dziś propozycja dla młodych.
|
| Śro, 16.07.2008, 18:11 |
|
 |
|
TheGreatCornholio
|
Citroen C6-raczej się nie sprzedaje,ale jak to cudo wyglada  Tak jak nie znoszę francuskich aut,tak Citroen mnie zachwycił ostatnio już dwukrotnie-nowym C5 i C6  EDIT ---- Hm,jestem bardzo ciekaw,którzy młodzi się skusza na Nubirę  Sam jestem młody i w życiu nie spojrzę na Daewoo.Mierzę cicho w pewnego cudnego włoskiego hatcha,większość mojej ekipy zapozna się bliżej z maszynami z zakresu VW-BMW,kilku twardo stapajacych po ziemi mierzy w Mazdę i inne bryki,których twórcy zbyt dużo czasu poświęcaja na ogladanie hentai(motyw-"bo nie będzie wybuchać w każdy wtorek jak twoja Alfa,hahaha!") Ale ja przynajmniej nie zasnę z nudów za kierownica A tak for real to Nubira jest autem dla kogoś rozsadnego.Tanie,jedzie i nikt tego nie zwinie. Młodzi potrzebuja blichtru. Lansu. I czegoś co przyciaga spojrzenia,ale nie w stylu: "O kuuuur*a,stary,przecież to niszczyciel Imperium!Gdzie jest Chewbacca?!" Nie chodzi tu o przepakowane Calibry etc. Nawet nie o moc,bo by się wszyscy pozabijali. Chodzi o styl.Prezencję.Bo w najważniejszym okresie życia,na rozdrożach,rubieżach przyszłości trzeba wpaść z hukiem i przebojem do bardziej poważnego świata i robiac przy tym wrażenie na otoczeniu. Taka jest prawda,mniej lub bardziej,ale tak jest. Nikt "młody" nie kupi Daewoo,prędzej odpuści sobie jakiś wieczór w klubie i przyoszczędzi na Opla
_________________ "The phone is ringin' and I cannot linger So look out butt,here comes my finger...huhhuhhuh"
|
| Czw, 07.08.2008, 20:22 |
|
 |
|
Scott McKenzie
|
VW Golf Country  VW Polo Variant  VW Fox  VW Lupo  VW Bora Variant 
|
| Śro, 10.09.2008, 9:37 |
|
 |
|
Ice
Moderator
|
TheGreatCornholio napisał(a): A tak for real to Nubira jest autem dla kogoĹ› rozsadnego.Tanie,jedzie i nikt tego nie zwinie. MĹ‚odzi potrzebuja blichtru. Lansu. ......... Nikt "mĹ‚ody" nie kupi Daewoo,prÄ™dzej odpuĹ›ci sobie jakiĹ› wieczĂłr w klubie i przyoszczÄ™dzi na Opla NawiÄ…zujac do Twojej wypowiedzi - jedni potrzebujÄ… przedĹ‚uĹĽenia swojej dĹ‚ugoĹ›ci, pewnoĹ›ci i czegoĹ› tam jeszcze przy pomocy VW czy Opla (tak jak by to byĹ‚a jakaĹ› lepsza marka  ), albo w postaci BMW 316 na 17" .. a drudzy? A drudzy ich spod Ĺ›wiateĹ‚ wyprzedzajÄ… koreaĹ„skim sedanem FWD, bo chĹ‚opaki siÄ™ lansujÄ…, ale na silnik zabrakĹ‚o. Wtajemniczeni mnie na pewno rozumiejÄ… PS. Fajnie siÄ™ obserwuje na Ĺ›wiatĹ‚ach kolesia w aucie za 20 tyĹ› krÄ™cÄ…cego szybami na korbke 
_________________ | pajacyk.pl • polskieserce.pl | Kliknij raz dziennie. Codziennie.
|
| Śro, 10.09.2008, 11:43 |
|
 |
|
~Arek
Samochód: Kilka
|
Daewoo Tacuma   W teorii pomysł dobry. Daewoo produkowało tanie dostępne auta, więc tani dostępny minivan również mógłby się sprzedawać. O porażce zaważyła chyba zbyt wysoka cena, słaby wybór silników i zbyt późny debiut na rynku. Hyundai Matrix  "Gdzie się podział mój cyrkiel?" Główny stylista, który to wypuścił chyba już dawno pracuje na zmywaku w Mcu. Tak poza tym auto nie jest złe, ot zwykły Hyundai. Kia Magentis  Każda generacja tego auta jest dla mnie porażką. Jedynie ta najnowsza jakoś się broni, ale do Passata jej daleko. Zawsze się zastanawiam kto je kupuje jako nowe, bo utrata wartości jest olbrzymia. Duże, przestronne auto za grosze (używka). Saab 9-2x  Przeszczep. Ewentualnie subaru w przebraniu. Auto okazało się największym niewypałem ostatnich lat Saaba, dużo większym niż 9-7x. Zupełnie nietrafione auto, sam nie widzę sensu jego produkcji.
|
| Śro, 10.09.2008, 14:00 |
|
 |
|
Scott McKenzie
|
Kolejny ale starszy niewypał VW, w latach 60-tych po wielkim sukcesie "garbusa" koncern z Wolfsburga przymierzał się do wejścia na szerokie wody wyższych segmentów  No ale nie wyszło im to za bardzo bo nie mieli technologi na produkcję silnika z przodu, powstał dziwaczny model VW 411 którego w owym czasie nikt nie chciał kupować VW 411  Wszystko się odmieniło po przejęciu w 1969r. firmy NSU które owego czasu wypuściła na rynek wspaniały model Ro 80, który okazał się "gwoździem do trumny" marki NSU  Ro 80 wyposażony był w dwukomorowy silnik Wankla o pojemności 1.0L i mocy 115 KM, auto było znakomicie wyposażone, jedynym problemem były kiepskiej trwałości silniki, które nie wytrzymywały nawet 100tyś km przebiegu. Spadkobiercą po spuściźnie pozostawionej po marce jest wskrzeszone przez VW w 1965r i połączone z NSU wszystkim dobrze znane Audi  NSU RO 80  Pierwszym modelem VW z napędem na przednie koła był VW K 70, w rzeczywistości jest to NSU K 70 ze zmienionymi znakami firmowymi, na bazie K70 powstały auta Audi 80 B1 oraz VW Passat B1 NSU K 70  VW K70 
|
| Śro, 10.09.2008, 14:49 |
|
 |
|
johny
Moderator
Samochód: Nazi-coupe 3.0 R6 Pb
|
Ice napisał(a): NawiÄ…zujac do Twojej wypowiedzi - jedni potrzebujÄ… przedĹ‚uĹĽenia swojej dĹ‚ugoĹ›ci, pewnoĹ›ci i czegoĹ› tam jeszcze przy pomocy VW czy Opla (tak jak by to byĹ‚a jakaĹ› lepsza marka  ), albo w postaci BMW 316 na 17" .. a drudzy? A drudzy ich spod Ĺ›wiateĹ‚ wyprzedzajÄ… koreaĹ„skim sedanem FWD, bo chĹ‚opaki siÄ™ lansujÄ…, ale na silnik zabrakĹ‚o. Wtajemniczeni mnie na pewno rozumiejÄ… : rozumiem o co ci chodzi np Nubira z 2 litrowym silnikiem katalogowo robi setkÄ™ w 9s to niby szybciej niĹĽ moje BMW z R6 pod maskÄ… 
_________________ To ucieleśnienie sportowego charakteru,dynamiki,zaawansowanej technologii i ponadczasowej funkcjonalnej elegancji,oznaczonym Biało-Niebieskim emblematem symbolizującym obracające się śmigło.Samochód tej marki posiadamy dla radości z jazdy
Broń Masowego Wyprzedzania
|
| Śro, 10.09.2008, 18:52 |
|
 |
|
Scott McKenzie
|
Ja wiem o co chodzi 
|
| Czw, 11.09.2008, 13:28 |
|
 |
|
mad4max
Samochód: Saab 9-3
|
Najbardziej mnie urzekło ostatnie zdanie, wiec ku scisłości mam auto za ponad 20 tys i jakoś korbkami krece, ale rzadko kiedy bo mam klime  Ale mnie dopiero smiesza posiadacze aut za pare tys którzy maja ful elektryke i szyby im sie ledwo ledwo podnoszą, albo co gorsze tylko opuszczają  ale mniejsza o to Nie wiem jaka radoche czuje np. posiadacz koreanskiego sedana który mnie wyprzedza pod swiatlami skoro jezdze sobie spokojnie i tankuje za 1/3 tego co on, druga sprawa ze gdy mi sie tylko zechce to dogonie KAŻDEGO tatusiowego koreanczyka i wejde w zakret o dobre 20% szybciej, bo na to mi pozwala sprzet, także nie wiem gdzie i z czego satysfakcja ze ktos mnie wezmie na swiatlach
_________________ Fan ON
|
| Czw, 11.09.2008, 14:48 |
|
 |
|
badlander81
Samochód: Ford Mondeo 02^125ps
|
Do Arka....pytales sie kto stworzyl kto byl stylista Matrixa>>napisales ze pewnie juz na zmywaku pracuje...hehehe....dobre...odpowiedz...Pininfarina
|
| Czw, 11.09.2008, 16:52 |
|
 |
|
Ice
Moderator
|
mad4max napisał(a): Najbardziej mnie urzekĹ‚o ostatnie zdanie, wiec ku scisĹ‚oĹ›ci mam auto za ponad 20 tys i jakoĹ› korbkami krece Nic tylko gratulować, mad4max napisał(a): maja ful elektryke i szyby im sie ledwo ledwo podnoszÄ… WolaĹ‚bym prÄ™dkość 1 cm na sekunde i nie krecić co chwile bo to nieco rozprasza, szczegolnie jak u pasaĹĽera chce sie uchylić :] Cytuj: Nie wiem jaka radoche czuje np. posiadacz koreanskiego sedana ktĂłry mnie wyprzedza pod swiatlami skoro jezdze sobie spokojnie i tankuje za 1/3 tego co on JeĹ›li mowa o mnie, to musisz mieć jakiĹ› Ĺ›wietny silnik najnowszej konstrukcji bedÄ…cy dopiero w testach, skoro tankujesz za 1/3 tego co ja (bÄ…dĹş kto kolwiek, nie ma mocnych koreaĹ„czykĂłw ktore by paliĹ‚y nie wiadomo ile). Cytuj: druga sprawa ze gdy mi sie tylko zechce to dogonie KAĹ»DEGO ĹšmiaĹ‚e stwierdzenie, zupeĹ‚nie jak byĹ› Ĺ›migaĹ‚ Lambo. Cytuj: wejde w zakret o dobre 20% szybciej, bo na to mi pozwala sprzet Ciekawe czy kierowca na to teĹĽ pozwala  Cytuj: takĹĽe nie wiem gdzie i z czego satysfakcja ze ktos mnie wezmie na swiatlach JeĹĽeli naleĹĽysz do tej grupy o ktĂłrej mĂłwiĹ‚em, to raczej maĹ‚o kogo dogonisz, ale Ciebie raczej uraziĹ‚y drzwi na korbe a poza tym nie zrozumiaĹ‚eĹ› chyba ĹĽe mĂłj tekst odnosiĹ‚ siÄ™ do wiesniakĂłw w 316 ze znaczkami m3, ale... pozdro 
_________________ | pajacyk.pl • polskieserce.pl | Kliknij raz dziennie. Codziennie.
|
| Czw, 11.09.2008, 17:48 |
|
 |
|
mad4max
Samochód: Saab 9-3
|
wiele aut ma korbki do szyb chocby Lancer Evo za 200 tys, ze o grupie vw nie wspomne, taka polityka marki i nie widze w tym akurat problemu bo na dobra sprawe tego nie uzywam.
_________________ Fan ON
|
| Czw, 11.09.2008, 18:46 |
|
 |
|
kenji
Samochód: E39 & S203
|
mad4max napisał(a): wiele aut ma korbki do szyb chocby Lancer Evo za 200 tys, ze o grupie vw nie wspomne, taka polityka marki i nie widze w tym akurat problemu bo na dobra sprawe tego nie uzywam. Ja teĹĽ nie opuszczam szyb w samochodzie, wole otwierać drzwi podczas jazdy 
_________________ locha lover
|
| Czw, 11.09.2008, 18:53 |
|
 |
|
~Arek
Samochód: Kilka
|
badlander81 napisał(a): Do Arka....pytales sie kto stworzyl kto byl stylista Matrixa>>napisales ze pewnie juz na zmywaku pracuje...hehehe....dobre...odpowiedz...Pininfarina Tyle, ĹĽe Pininfarina to nie jeden stylista, a zatrudnienie w tym zakĹ‚adzie znajduje ponad 2500 osĂłb, wiÄ™c pewnie ktĂłryĹ› z setki stylistĂłw z oddziaĹ‚u stylistĂłw siÄ™ z robotÄ… poĹĽegnaĹ‚. Tak wiÄ™c nic nowego siÄ™ nie dowiedziaĹ‚em ;p W sumie to nie jedyna kupa jaka wyszĹ‚a z rÄ…k znanego biura, toć linia Tacumy teĹĽ pochodzi z Pininfariny. Cytuj: druga sprawa ze gdy mi sie tylko zechce to dogonie KAĹ»DEGO tatusiowego koreanczyka A co ty schumacher jesteĹ›? A moĹĽe chociaĹĽ hoĹ‚owczyc? Czy po prostu masz jakÄ…Ĺ› kilkuletniÄ… landarÄ™ w dieslu ze znaczkiem bmw i prĂłbujesz być kozakiem?
|
| Nie, 14.09.2008, 11:26 |
|
 |
|
Kruszon
Samochód: S.Felicia Fiesta mk7
|
Mussze sie zgodzic że VW Golf Country tak jak Hyundai Matrix to ostre nie wypały, z czego tego drugiego można jeszcze zobaczyc na ulicach to natomiast VW Golf Country powiem szczerze nie widziałem na oczy. Nie zgodze sie jednak z tym ze Volkwagen Polo Variant jest nie wypałe, zgoda nie ma tego duzo na ulicach ale mozna to czesto zobaczyc.
_________________ Ahh... ta Skoda :) Przemyslane Rozwiązania Ahh... ten Ford :) Feel the Difference - Kinetic Design Święty Krzysztof jeździ z Tobą tylko do 120 km/h. Przy większych prędkościach swoje miejsce oddaje Św. Piotrowi Urodziłem się po to,aby jeździć ...
|
| Nie, 14.09.2008, 14:17 |
|
 |
|
CoX
|
Bora Variant niedostępna w polskich salonach na zachodzie dobrze sprzedawała dużo tego sprowadzono do nas.
|
| Śro, 17.09.2008, 15:23 |
|
 |
|
gibki8
|
_________________ http://picasaweb.google.pl/gibki8/Depec ... z11022010# https://picasaweb.google.com/gibki8/Col ... onNarodowy
Życie jest zbyt krótkie żeby jeździć dieslem!!
|
| Czw, 18.09.2008, 21:08 |
|
 |
|
magnes
|
a we mnie wzbudza dziwne uczucia to auto jakoś nie mogę się ustosunkować, do niewypoałów bym nie zaliczył natomiast wygląd ma przedziwny, nie ma większego niewypału niż 1966 Peel Trident 
|
| Pią, 19.09.2008, 12:46 |
|
 |
|
pardon
Moderator
Samochód: hiszpański szajs
|
Dla mnie Renault Avantime to niewypał wszechczasów - całość (sylwetka) wygląda jak wytwór wrzucającego grzyby projektanta. Paskudny tył, totalna połamana masakra, jednym słowem totalna pomyłka... Dziwie sie, ze ten projekt w ogole ujrzał światło dzienne, na miejscu kierownictwa renault, wstydziłbym sie takiego popaprańca wypuszczać na rynek. I chyba mam racje bo rynek raczej nie przyjął tego paskudztwa co mozna było zauważyć. Dla mnie to niewypał choć szanuję szaleńcow którym sie ten wynalazek podoba ....
_________________ instalacje elektryczne bielsko-biała Czysciwo Bielsko pralnia dywanów puławy Domy Mieszkalne Pościel dla dzieci fan alfa romeo na wieki Moderator też człowiek - nabija posty i trolluje i ch*j
|
| Sob, 20.09.2008, 1:02 |
|
 |
|
Kobi
Moderator
Samochód: Opel Astra II
|
Mi od zawsze podobał się Avantime  Dobrze, że panowie z Renault kiedyś pomylili się w obliczeniach i stwierdzili, że się im to opłaca, a gdy sprzedali 3 tys. sztuk (?) obliczyli to jeszcze raz i wyszło, że w ogóle się to nie opłaca  Oczywiście przyczyniło się też do tego brak kupujących, którzy nie byli, aż tacy odważni i wypłacalni żeby takie auto kupić. Nie mniej jednak mi się Avantime podoba, to taka odskocznia od zwykłych vanów dla rodzin z dziećmi  Tym autem można zajechać zarówno pod wiejską dyskotekę i zrobić furorę (  ) albo pod operę i wzbudzić podziw co niektórych ludzi  W Bydgoszczy są chyba 2 sztuki Avantima i jestem zadowolony, że mogę oglądać to unikatowe auto dosyć często.
_________________ Moderator nie nabija postów - Moderator ma wiele do powiedzenia.
|
| Sob, 20.09.2008, 7:25 |
|
|